Hirdetés
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nincs megállás akkuméretben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
Új hozzászólás Aktív témák
-
alphamooncam
őstag
válasz
Pixx96 #20081 üzenetére
hát én is erről kezdtem el gondolkodni hogy most wtf?
amiről ő beszél az már messze nem zene hallgatás főleg nem boombox szint ezeket autó hifisek használják akik minőségi rendszereket építenek autóba (amit egy boombox se bír még kinti körülmények között se reprodukálni autóba főleg )
Az utólagos hifi komponensek beszerelését azért tartom problémásnak, mert ha jól akarod csinálni, akkor ráköltöd mégegyszer vagy többször az autó árát, és még akkor sem lesz olyan mint egy gyári.Máris mondom miért.
Minél több helyről szól ugyanaz a frekvencia ( sokhangszórós hifi ) annál nehezebb a beállítás.
Értem ezalatt a hangváltók, a különböző frekik szintbehozása, és fáziskésések, kiemelések és kioltások kezelése.
Analog módon frekvencia váltókkal, úgy hogy egymástól fél-egy méterre vannak a közép és magassugárzók lehetetlen jól beállítani, hogy az időzítés - az hogy a hang egyszerre érjen a fülünkhöz a különböző helyeken, és különböző frekvenciákért felelős hangsugárzókból- kb. lehetetlen.
Az illesztetlen kiemelésekről és kioltásokról akkor még nem is beszéltem.
És minél több a hangszóró, annál nagyobb a katyvasz.
Digitálisan, lépésről lépésre mindent kimérve fél-egy év munkájával ki DSP-zve már meg lehet csinálni, de ezt az amatőrök nem fogják tudni összehozni egy életen keresztül sem, a profi meg pénzt kér, nem is keveset, ha egyáltalán vállal ilyet.
Mondjuk időtöltésnek méregetni jó móka lehet, ha valaki ezt szereti, de nem túl hatékony.
A kevesebb néha több.
Egy egydobozos szettet mint például ezt a BB3-at a JBL hangmérnökei már egymáshoz illesztették, beállították, csak jó helyre kell letenni a kocsiban osztjónapot.
Nem kell ajtót farigcsálni, hsz kiemelőket, oszlopborításokat tervezni és legyártani, kábeleket elrejteni, plusz akkunak helyet keresni biztonságosan telepíteni etc. etc.
Kocsiban így éppen annyi hangszóró lesz amennyi kell és elég, se több-se kevesebb.
...autó nem egy csendes környezet mint egy szoba vagy egy kert eléggé elvész a hang ha csak nem egy jó szigetelt 7 es BMW vagy Audi A8 de ezekben alapból olyan hifi van hogy felesleges
Erről írtam fent, meg az előző hozzászólásomban is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer szék noblechairs HERO Valódi Bőr Fekete
- Dell G3 3590 notebook (9300h,1660 Ti,16GB)
- Creative Sound BlasterX H6 Gamer fejhallgató számlával és garanciával
- Samsung Galaxy S25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű vékony és könnyű ÉRINTŐS Lenovo X1 Carbon (Core I5 16Gb DDR4 512Gb SSD Windows11)
- Vadiúj számlás AM4 lapok! Akár kamatmentes rèszletre is!
- Lenovo Thinkpad 13 Core i3-7100 / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- ASUS Vivobook 15 X1504 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 2 év gari - MAGYAR
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest