Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nonsen5e
veterán
válasz
M3lakH #57017 üzenetére
Erre az állapotra, hogy a Win képernyőkezelője felismer három "valamit" (a Crimson nem...) eljut úgy is, hogy egy DisplayPort-tal van csatlakoztatva, és úgy is, hogy DisplayPort nélkül oldom meg a csatlakozást.
Külön nem megy minden kábel, és ez okozza itt a gondot.
Ha csak a DisplayPort átalakítós kábelt dugom rá a kártyára, akkor nem ad képet. Ugyanez volt az előző DisplayPort átalakítóval is (passzív), amit azóta már vissza vittem.Él bennem a gyanúper, hogy esetleg a kártyán nem működik a DP kimenet, de akkor nem ismerné fel a Windows sem a képernyőkezelőben... Megpróbálok szerezni valami ismerőst, aki nem az ország másik felében lakik és van DP-s kártyája, aztán utána talán okosabb leszek.
-
nonsen5e
veterán
válasz
M3lakH #57015 üzenetére
Kipróbáltam csakazértis, de nem működik továbbra sem.
Egyesítve nincsen semmi kijelző sem, a célom is három különálló kijelző használata lenne.
1) DVI-I --> D-Sub passzív adapter (effektíve ugyanaz ugye)
2) HDMI kábel
3) DVI-D --> HDMI passzív adapteres kábel (ez is ugyanaz, a hang pinjei nincsenek bekötve és kész). -
nonsen5e
veterán
válasz
M3lakH #57012 üzenetére
3 teljesen különböző monitorom van, de úgy sem működött most a dolog, hogy két egyforma Dell mellé tettem be egy harmadik másfajtát.
Elvileg pedig működnie kellene DP mellett úgy is a multimonitornak, hogy három tökmás kijelzőt pakolok egymás mellé, csak "nem optimális".
-
nonsen5e
veterán
válasz
M3lakH #57007 üzenetére
Van itthon másik gépen DVI-I konverter meg D-Sub kábel hozzá (ugye full analóg jel), de legjobb tudomásom szerint ha AMD kártyával ha három monitort szeretnék meghajtani, akkor az egyiknek legalább DisplayPort cstlakozás szükséges.
Avagy leragadtam a múltban és már megy bármilyen más kábellel is?
-
-
thomeef
őstag
válasz
M3lakH #56827 üzenetére
Srteamelni tudod egy haverodnak a játékodat ami neki nincs meg, és multiban tudjátok tolni, az ő gépén játszik, saját egerével, billentyűjével, csak éppen a te gépeden fut a játék, az övén nem. Ajánlott a minimum 7mbit fel/le net, hogy normálisan fusson. De még nem próbáltam csak tudom hogy van ilyen.
-
RaZroX
addikt
-
sagit
veterán
válasz
M3lakH #56735 üzenetére
Majd ma megnézem a pontos típust, de nem hiszem hogy gond lenne, Gainward Phantom 770 et használok vele már egy éve, az se alacsony orajelu. Azt is vedd figyelembe h a proci csak 45w.
Driver ujratelepites megvolt párszor, nem segít. A zotacot meghirdettem rosszkent....
Amúgy sli re gondoltam másik táppal
-
nonsen5e
veterán
-
ghostmat
tag
válasz
M3lakH #56696 üzenetére
Műanyag nélkül kaptam. Vagyis csak a hőcsöves borda volt a karin.
Windforce 2X volt a hivatalos neve.Bordát újrapasztáztam, azzal nincs gond. Csak a netes review-okban ilyen 60-65 fokot írtak erre a kártyára, nekem meg a 85 kicsit sok volt, bár ez a furmarkos eredmény, de ment volna feljebb is.
Játékok alatt volt 79-80.
Ez a kártya GIGA 560 Ti 1GB
-
HollyBoni
veterán
válasz
M3lakH #56355 üzenetére
Szerintem még fejlettebb országok sem állnak kész a 4K-ra (tesóm Hollandiában él egy pár éve, szóval van rálátásom).
Na meg ha egy amatőr filmes 4K-ban szeretne lőni videót, valami hihetetlenül drága. Nagyon nagyon sok hely kell, és ahhoz hogy vágd egy atomerőmű.Ha mindenkinek 1GB/sec sebességű internet lenne, és például netflixen, youtubeon 50-60mbps bitrátájú 1080p-t sugároznának, az 5-10TB-os HDD alap lenne, én akkor mondanám hogy jöhet a 4K.
-
HollyBoni
veterán
válasz
M3lakH #56352 üzenetére
A 4K meg az 5 méteres TV király, majd.
Szerintem fejlődni kéne még ehhez. Sokkal nagyobb net sebesség, sokkal sokkal olcsóbb tárhely, és még azért sok átlag hardver kevés a 4K-hoz.
Ja meg 4K felbontáson játszani... arról inkább ne is beszéljünk.Az egész internet tele van alacsony bitrátájú 720p meg 1080p videókkal, de már nyomatják a 4K-t. Szívesebben nézek magas bitrátájú 1080p videót, mint valami szar alacsony bitrátájú 4K-t.
Az meg hogy FHD felbontású mobil mi a francra jó nem fogom megérteni, de gondolom sokan bedőlnek a marketingnek.
Persze ez mind szvsz.
-
HollyBoni
veterán
válasz
M3lakH #56348 üzenetére
Meglepődtem. Elég nagy video nerd vagyok, de nem követem a 4K-t annyira, mert rohadtul nem érdekel igazából. Nem tudom minek erőltetik.
BluRay 4K: 50GB with 82 Mbit/s, 66GB with 108 Mbit/s, and 100GB with 128 Mbit/s.
Hát... Ehhez valószínű már húzós lesz az az integrált cucc. Viszont webes 4K-ra (youtube, netflix stb) elég lesz.
-
MK VII
veterán
válasz
M3lakH #56299 üzenetére
Nem fejtem ki... Minek..
Nem fogják végletekig támogatni a régebbi kártyákat.. Gtx960 mindenképp jobb választás mint egy használt 770... Remélem nem gázoltam bele a lelkedbe én mint nem 770 tulaj.
Te is tudod, hogy a kártyád lassan fabatkát sem fog érni. Jövőre nézve hülyeség lenne 770-et venni.. -
nonsen5e
veterán
válasz
M3lakH #56082 üzenetére
A War Thunderes mondat fölött szépen elsiklottam, reggel volt még.
Ha gondolod kipróbálhatom délután ha letölt a játék, hogy lehet-e valami ilyesmit mókolni benne.
Igen, két monitorom van: 1280*1024 + 1920*1080.
Úgy állítottam be a pixelszámot, hogy a fullHD monitoron még látszott a felső ablakcsíkja (hogy is hívják azt?) a játéknak, de a kis monitorról az már kilógott, de az kit érdekel. A játéktér így pont tökéletes volt, és egy pixel sem hiányzott belőle. -
nonsen5e
veterán
válasz
M3lakH #56080 üzenetére
Ha meg akarod tartani a Windows azon funkcióját, hogy több monitorként érzékelje őket, és ilyen vegyes felbontású monitoraid vannak, akkor az a játéktól függ, hogy támogat-e bármilyen custom felbontást windowed módban.
Ellenkező esetben Catalyst / nvcp alatt megnézheted a monitoregyesítésre való opciókat.FFXIV-ben simán beírtam a graphics setting alatt az összeadott pixelek számát.
WoW-ban, hogy ugyanezt érjem el, már egyesíteni kellett a monitorokat (tálcán látható mire gondolok).Úgy vettem észre a natív custom resolution opciót vajmi kevés játék támogatja.
Hogy elég-e a 770 a 3 monitorhoz, az csak a játékaidtól függ. Diablo 3 pl. simán
280X 8K-ban vitte 20 fps mellett.
-
válasz
M3lakH #55530 üzenetére
Ez így van ha azonos minőséget képviselnek (és hatásfokot), nem is írtam az ellenkezőjét. Bár az hogy tovább bírja, ez nem feltétlenül igaz, itt se 100%-os kihasználtságról beszélünk. Csak sokszor teljesen fölöslegesen vesznek az emberek nagy teljesítményű tápegységet. A baj még mindig a minőségnél kezdődik, hiába vesz valaki 550W-os HKC tápegységet, ha egy 400-as FSP jobb nála.
-
nonsen5e
veterán
válasz
M3lakH #54949 üzenetére
Továbbra sem mondta senki, hogy nem lehet vele eljátszogatni, de nagyon nem mai darab, és előbb kap limitet mint egy korszerű i5 (nem feltétlen a majd 5 éves Sandyt kell alapul venni).
Lehet, hogy a te beállításaid mellett, a te videokártyáddal még nem jön ki ez, de jobb kártyával, magasabb beállítások mellett meg fogod látni.A megfogás alatt meg nem azt értettem, hogy játszhatatlan, hanem, hogy a videokártya még tudna többet, de a processzor már nem. (ez ugyanúgy előjöhet 5 fps-nél is ha Titan X-et akarsz P4 mellé tenni, meg 56 fps-nél is).
-
nonsen5e
veterán
válasz
M3lakH #54947 üzenetére
Elindulnak elindul, elindul minden játék Intel HD grafikával is, csak maximum diavetítés lesz a vége.
Senki nem mondta, hogy nem lehet vele eljátszogatni, de nagyon nem mai darab, és játékokban is simán több teljesítmény sajtolható ki egy mai processzorból.Ivy i5 is gyönyörűen megfogja a 280X-et GTA V városban (vga 50-60%, cpu 100%), vagy MMO játékokban, ahol a motor nem kezel sok szálat, mi lehet akkor ott azzal a Xeonnal..
-
tigerk
tag
válasz
M3lakH #54056 üzenetére
Hát akkor neked szerencséd van...Első kártya után még biost is updateltem meg reset is volt már szóval nem az a probléma.Nekem ahány Asus termékem van mindegyikkel van valami probléma....És most vettem Asus monitort is reméljük ez rácáfol a szokásokra.Az egyetlen asus dolog amivel nem volt probléma az egy P5Q3 alaplap volt..De most a padfone 2 és a videókártyák nagyon kiábrándítóak.Nincs már bent a kártya de megnéztem pci 32 bit clock akármit is jelentsen bios az nem az én terepem.
-
djculture
félisten
válasz
M3lakH #53299 üzenetére
Én 470-est láttam mostanában párat, a vaterán volt amelyiknek a nyák másik oldali része meg is volt barnulva persze mert hőlégfuvóval sütögették. Rengeteg kókányolt van belőlük. Ez a szöveg is hogy leszedem a lesarkazásvédőt és úgy teszem vissza a hűtőt már eleve azt mutatja hogy valami jóképességű kókányolta. Nem hülyeségből kell az a védő rá, mert morzsolódik a chip. Sok gazdag ember van héten is hoztak hozzám egy kupaktalanitott szélmorzsolt i7 6700k procit.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
M3lakH #53063 üzenetére
A kérdésed nem hülye, mindent végig zongoráztam amit lehetet.
A képen lévő csatiba ottvan a 4 tüske is nekem.Az új vga nem működik? Másik gépben is próbáltam, tápegység Chieftec 550W-os és ki lett próbálva képet nem ad.
Az alaplapom GA-MA69VM-S2 és vele is ki-lett próbálva képet nem ad a vga.
A tápegység Chieftec 500W CTG-500-80P, a másik gépben is ki-lett próbálva.
Az eredmény ugyanaz, BIOS frissítésre nem gondoltam még mert a Nvidia 8800-GT ugyanazzal a DVI - dugóval is simán pörcre működöt.
Az alaplapomon BIOS frissítéseket végig próbáltam mindet, de a vga nem akar működni.
A hiba jelenséget misztikus hibának neveztem el.
Aszt hiszem minden lehetőséget végig zongoráztam és ezért most küldöm a válaszomat is.(#53057) djculture ,minek az átalakitó dugó?
A válaszom tesom a gépét egy vga bemenetes tévén használja, nincsen DVI bemenete és ezért kell a DVI - dugó.
Az alaplapi vga kimenetről simám tud gépezni, vga átalakító kábellel.
Köszönöm a segítő válaszokat. -
Smktrooper
senior tag
-
Geryson
addikt
válasz
M3lakH #52852 üzenetére
Bennem is felmerült ez a dolog, de ez egy 1000-es (mondjuk sajnos csak Chieftec táp), de 80 Plus, active PFC és a 12 voltos ágon 20 és 30A-t ad le max. 900-as output-al, ami azért szerintem nem annyira nudli.
MK VII: barátomé a bolt, de bennem is felmerült, amit írtál. Tegnap írtam a Scan-nek, hogy hogyan küldjem vissza, de azért kérdeztem itt az előbb, hogy mit futtassak még le, hogy azért ne nyúljak mellé. Pl. kiküldöm a karit és kiderül, hogy a tápom a rossz, vagy a lapom, vagy a konnektor a falban...
-
-
jolti05
őstag
válasz
M3lakH #52524 üzenetére
AsRock fórumán olvastam, hogy náluk nincs olyan, hogy disable, akkor van tiltva az onboard, ha a primary PCIE-en (vagy PCI-on) van. Bekapcsoltam az iGPU Multi-Monitor-t, noha azt akkor szükséges aktiválni (legalábbis ahogy értelmeznem sikerült), amikor integrált videokártyát használ valami. Csak nálam kissé mintha fordítva működne minden...
Először egyébként hardware-es hibára gyanakodtam, mivel használtam vettem a videokártyámat.
-
válasz
M3lakH #52229 üzenetére
Nem értem, hogy mit nem értesz.
A meglevő és hibátlanul működő gépemet szeretném továbbhasználni. Erőltetés nélkül.
Erősebb hardverre nincs szükségem, másik két gépen még régebbi komponensekre is simán felment a Windows 10 -- miért ne kérdezhetném meg, hogy az Nvidia 7600-zal vajon mi a helyzet?Ezeket a kártyákat anno újonnan vásároltam valamivel 10e forint alatt, gondoltam, ez ma sem lehetetlen igény.
MaCS
-
drunkyboy
aktív tag
válasz
M3lakH #50997 üzenetére
Megtaláltam köszi, így már tudom állítani az elemek méretét. Bár használat után úgyis ki húzom a Tv-t, mert nem a legszerencsésebb, hogy a kábel a nappali közepén fut keresztül, még ha szőnyeg alá rejtem akkor sem.
A kiterjesztett módot próbáltam, de majd megnézem az ablak áthúzós módszert is, elvileg működnie kell. Vajon ha ott kiteszem teljes képernyőre, akkor csak a 2es képernyőn (Tv) fog úgy futni vagy átlóg az 1esre is? Mindjárt kipróbálom. -
SP4C3
veterán
válasz
M3lakH #50905 üzenetére
A pasztázást időközönként el kell végezni, mert a hővezető paszta egy idő után kiszárad és inkább szigetelőként szolgál mint hővezetőként. Ha újrapasztázod, azzal sokat segítesz neki a hőt leadni.
INNEN Letölthető az Overclock eredményei.
Gondoltam megosztom veletek...
Lesz ennek még folytatása, de majd csak holnap.
-
SP4C3
veterán
válasz
M3lakH #50860 üzenetére
9 venti.... és "nem spiláztad túl"... Háhá.
Nekem:
1 darab 12-es a tápban,
1 darab a CPU-n (intel gyári hűtyű, de pentium D-ről),
1 darab a videókártyán,
2 darab a 10-es a ház hátuljában,
1 az északi hídon
1 a ház elejénÖsszesen 7 (de nem is kell több
)
A régi alaplappal nem volt ilyen hangos, mert ott tudtam minden ventit vezérelni speedfan-val, de az újabbat sehogy sem tudtam rávenni, hogy ne pörgesse őket annyira. Egyedül a CPU ventit tudom szabályozni, de azt meg szabályozza a BIOS, a többit a software (szabályozná).
-
SP4C3
veterán
válasz
M3lakH #50857 üzenetére
Nekem is pont így van megoldva. Legfelül egy DVD író/olvasó alatta meg pont egy vörös 12-es venti, ami külön tápról megy és a gépház oldalába beépítettem egy potit, valamint előre egy white bright ledsort egy régi hordozható dvd lejátszóból. Párhuzamosan kötöttem be és a potival szépen lehet szabályozni a fordulatot/fényerősséget. Max-on is alig van hangja. Akarva is alig lehet hallani a kikapcsolt gép mellett.
-
general
addikt
válasz
M3lakH #50791 üzenetére
mindössze arra reagáltam, hogy cimizmussal válaszolsz/reagálsz valaki kérdésére, ami elég kicsinyes és - idegesítő. ennyi.
mint írtam, nem tudok windowst újrainstallálni most, nincs rá idő. nem, nem 1 óra, mindannyian tudjuk, mennyi, mire újra felteszel minden szükséges progit. és sajnos nincs rendszer visszaállító pont, legközelebb csinálni fogok. javító telepítéssel sem akarok bajlódni most, olyat még nem láttam, hogy n e csinálna bajt egy windowsos kutymákolás. ha lesz rá idő, pár nap múlva, újrateszem az egészet.
igen, valószínűleg a driver cleaner baxta szét a dolgokat, nem nyavalyogni akarok, hanem megoldani, ha már így sikerült.azóra sem értem, hogy tűnhetett el a dedikált vga a rendszerből, egyszerűen nem látom. azt nem hisezm, hogy egyszer csak meghalt, szoftveres gubancra tippelek.
-
trancemusic
senior tag
válasz
M3lakH #50700 üzenetére
Ivy még mindig elég mindenre.
I5 3xxx alapórajelen szerencsés esetben ( több magra/szálra írt game engine esetén ) alapórajelen 770 sli vagy ennek megfelelő egy gpu-s vga-t simán kihajt.
Sőt...(Azért 770 sli van példának mert azt már próbáltam
)
Saját konfigod meg teszteld le.
Ha low grafika alacsony felbontás mellett ugyanannyi fps-ed van kis eltéréssel mint full grafika magas felbontással: cpu limit. Azaz vga-d tudna többet.
Ha nagyon nagy az fps különbség, akkor vga kevés a CPU-hoz adott progi futtatása közben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mini PC
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Építő/felújító topik
- PlayStation 5
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 2080 Ti 11GB Zalman M4 FSP 700W
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest