- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Storms
őstag
válasz
Smktrooper #57092 üzenetére
Oks, kitisztítom. Pedig VGA csere előtt már kitisztítottam.
De a BIOS-t nem gond ,hogy így frissítettem rajta? ATiWinflash-al, felment rá rendesen.
-
Storms
őstag
válasz
Smktrooper #57083 üzenetére
Kivettem a vga-t majd visszatettem utána meg már Pci-e 2.0 x16 módban megy, és egy apró sárgás barna (kb. 1mm-es) folt van a pci-e csatin ( alaplap) na ez mitől lett? De viszont minden hibátlan
És az ,hogy mikor x8 módban ment csak, és BIOS-t frissítettem a VGA-n így is rendesen ráment a BIOS? -
Kisfundy
aktív tag
válasz
Smktrooper #57089 üzenetére
Erre gondoltam én is egyből,és pont fent volt,de nem reagált rá sajnos! :S
-
Kisfundy
aktív tag
válasz
Smktrooper #57087 üzenetére
-
Kisfundy
aktív tag
válasz
Smktrooper #57082 üzenetére
Nem ajánlott ilyenkor tovább használni a kártyát ugye?
sajnos nincs semmilyen videó kimenet az alaplapon,garanciáztatni meg nem 1 nap főleg így hosszú hétvége miatt!
-
Storms
őstag
válasz
Smktrooper #57083 üzenetére
Nem az a gond itt, mert 12.11-es Catalyst-al Pci-e x16-nak mutatta, most ,hogy visszraktam a 13.9-est így már Pci-e x8. Újra kellene tenni a windows-t szerintem...
-
Grafirka
őstag
válasz
Smktrooper #56996 üzenetére
Az igaz , hogy a konfiguraciorol nem sokat lehet tudni, bar jelen esetben azt hiszem az sem sokat segitene. Ott valami egeszen erdekes dolog tortenhet ha jatekok mennek siman, de minden film szaggat.
-
Tzoltan21
tag
válasz
Smktrooper #56749 üzenetére
550-es LCPower de nem hiszem, hogy az a baja, 6970-es radeont és GTX580-at kiszolgált hibátlanul.
Egyébként mostmár jelentkezett a hiba terheléskor is, úgyhogy átvertek rendesen a kártyával.
-
laceb
tag
válasz
Smktrooper #56746 üzenetére
Ok!Köszi!
-
válasz
Smktrooper #56684 üzenetére
A port kifújtam belőle nagyjából, de nekifutok akkor még egyszer, hátha ez a gond. Köszi!
-
1tom
aktív tag
válasz
Smktrooper #56526 üzenetére
Értem és köszönöm a válaszokat.
-
M3lakH
tag
válasz
Smktrooper #56531 üzenetére
háát nemtudom, az necc, szerintem csak a sok monitor miatt (4000x1000 körüli felbontás ablak módban)... Igazából a játék sem hajtotta ki, mert nyugis helyzetben 80% fölött van, akciósabb részeken megy csak fel 95% fölé, ilyenkor be is esik az FPS fix 60 ról 54-re
Na majd megnézem 1 kijelzővel mit csinál a GTA V
-
M3lakH
tag
válasz
Smktrooper #56529 üzenetére
Nekem a 770 GPU loadja 3 monitorral felmegy 100%-ra, a Xeon közbe meg olyan 75% körül ketyeg
-
1tom
aktív tag
válasz
Smktrooper #56524 üzenetére
Lehetséges, de Nekem sincs valami nagy táp mögötte 550-esel hajtom. Még annyit mondott, hogy már bootoláskor is volt olyan hogy nem indult el a gép.
-
HollyBoni
veterán
válasz
Smktrooper #56301 üzenetére
Rendben, akkor pontosítok, nem tudom elhinni még a legjobb "számítógép szervíz" is meg tud javítani úgy egy kártyát, hogy az évekig tovább működjön. Tisztában vagyok a reballozással, meg chip és kondi cserével, Xbox 360-as időkben nyomta mindenki, aztán ugyanúgy elhullottak utána a GPU-k. Biztos hogy egy forintot nem fizetnék érte. Ennyi erővel rakd be a sütőbe, hátha.
Továbbra is azt mondom, hogy a legtöbb random "számítógép szervíz" még diagnosztizálni sem tudná normálisan a problémát, nem hogy kondit cserélni, vagy reballozni. Szvsz akinek egy kis esze is van messziről elkerüli őket, nagyon valószínű hogy itt PH-n jobb tanácsot adnak, ingyen.
De ebben az esetben pl elég lett volna annyi hogy berakja egy másik gépbe a kártyát.
-
válasz
Smktrooper #56301 üzenetére
Nem arról van szó, hogy nem lesz driver a GTX770-hez. Hanem arról, hogy a zöldek mindig az aktuális gent tolják igazán, a korábbi gen-t pedig elkezdik limitálni. AMD vs NVIDIA topikban többször volt erről szó. Pl.
-
had423
aktív tag
válasz
Smktrooper #56075 üzenetére
Így már találtam rá drivereket elméletileg. Remélem ezzel a fagyások is eltűntek. -
had423
aktív tag
válasz
Smktrooper #54513 üzenetére
-
Newyorker
addikt
válasz
Smktrooper #55946 üzenetére
Bevan dugva
a monitor műxik, csak a jelet keresi
hdmi csatlakoztatásnál kell vmi új dolgot felinstallálni? Vagy itt is simán kellene jelet adni mint egy dsubnál, vagy dvinél?
-
Grafirka
őstag
válasz
Smktrooper #55917 üzenetére
nem azt irtam ? , hogy az altala linkelt 750w noname tapot nem ajanlom , hanem egy "minosegi" 400-450W kene vegyen ?
-
mokus1
addikt
válasz
Smktrooper #55734 üzenetére
Nekem ezek alapból be vannak lőve. Mondjuk most nem is csinálja. előző rendszeren nem tudom mi volt a helyzet.
-
Grafirka
őstag
válasz
Smktrooper #55731 üzenetére
Tanulsagos
-
kazuma921
aktív tag
válasz
Smktrooper #55731 üzenetére
Én manapság próbálok odafigyelni az ilyesmire. Csak a végeredményt írom le, de késsel vágtam ki a HDMI kábelem műanyagából, egy PONTOSAN ILYEN JELLEGŰ probléma miatt.
Többieknek akik próbáltak segíteni:
Egyébként úgy tűnik hogy a GTX 960 működik (koppkoppkopp), semmi nem szaggat már, csak a Witcher 3. De utánaolvastam, és rengeteg embernek akad, és ha 30 FPS-re fixálom akkor abbamarad. Battlefront majdnem kimaxolva tükörsima. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Smktrooper #55572 üzenetére
Elég lassan. Most, hogy a proci overheat kipipálva, ez van. : /
-
Csupingo
veterán
válasz
Smktrooper #55569 üzenetére
Vagy töröld ki a monitort az eszközkezelőből, hátha normálisan megtalálja újra.
-
Csupingo
veterán
válasz
Smktrooper #55564 üzenetére
Az a baj, hogy nem pnp-nek írja? (Vagy rossz felbontást ajánl?) A legtöbb monitorhoz találsz drivert, akkor szépen kiírja a nevét (Meg a felbontásokat is).
-
asvald
senior tag
válasz
Smktrooper #55564 üzenetére
lehet bennem van a hiba ,de én nem értem pontosan mi a problémád!
Most a felbontással van a baj vagy mi a kutyafülével? -
Taifa Díaz
őstag
válasz
Smktrooper #54560 üzenetére
Nem, nincs ott. Ezen pont annyit lehet látni, hogy 2 db 4 GByte-os modul, ahogy gondoltam, de az, hogy a dual channelhez megfelelő slotokba lettek-e téve, ebből nem fog kiderülni. Az viszont igen, hogy 1333 MHz-en ketyegnek 1866 helyett, bár ez közel sem okozhat ekkora teljesítménycsökkenést.
-
had423
aktív tag
válasz
Smktrooper #54513 üzenetére
Köszi a választ,
és tényleg van felkiáltójeles.
Még kiegészíteném azzal, hogy random használat közben is újraindul, nem csak akkor amikor jobban igénybe van véve a kari. Illetve van, hogy pár másodperccel azután hogy feketeképrenyőt kapok egyből újraindul, de van hogy elkezd "küzdeni", és a ventik(feltehetőleg a processzoré is) felpörögnek és leállnak egymás után párszor, aztán összevissza színezi a képernyőt (szakszóval), és végül kapok egy ilyen üzenetet a windows 8-tól hogy:
[link]
A képet nem én csináltam csak a neten találtam, szóval nem tudom hogy a .sys fájl pontosan ugyanaz-e az én hibaüzenetem mellett is.
Rákeresgéltem a tdr_failure-re is, de a találatok alapján nem nagyon tudtam még elindulni semerre. :S -
trialboj
őstag
válasz
Smktrooper #54465 üzenetére
De ez most azt jelenti hogy ennek annyi? Es telefonalgathatok hogy vegyek vissza a remek termekuket? A laban az arintkezoknel van 1-1pin aminek nincs alja, de megneztem a regit es azon is ez a helyzet... Ez normalis, vagy az alaplapi pci csatlakozoval is baj van... mert az maga lenne a mamor.
-
válasz
Smktrooper #54453 üzenetére
Lehet persze az is, de mivel nem Maxvell, már nem annyira támogatják. 20k-t persze simán megér, de ha nincs nagy difi, inkább az újabb szériát venném.
-
CommandDos
újonc
válasz
Smktrooper #54440 üzenetére
hát aquaát úgyis mindenki ismeri sztem aki hardveres
-
Smktrooper
senior tag
válasz
Smktrooper #54433 üzenetére
Bocsánat a belinkelt képért. Elfelejtettem leszedni a logot. Ha törlöm a képet eltünik?
-
BUZZLGHTYR
senior tag
válasz
Smktrooper #54433 üzenetére
értem, akkor talán majd rendelek 1 ilyet.
-
RedCactus
senior tag
válasz
Smktrooper #54317 üzenetére
Most mé'?
-
Orcsi
aktív tag
válasz
Smktrooper #54287 üzenetére
Átgondoltam ... most veszek pár ezerért egy használt HD2400 körüli kártyát (G210) és ha lesz új gép lesz új hozzávaló kártya is ..
Köszönöm a segítséget
-
Orcsi
aktív tag
válasz
Smktrooper #54283 üzenetére
Köszi, de hamár veszek úgy veszek, hogy az későb is jó legyen valamire ... elviekben jövőre lenne a gép cserés és akkor még a GT610-es vagy R7 240es kártya még akkor jó is lehet valamire ... egy jobb procival. ami a GT210nél már szinte esélytelen ....
Persze lehet, hogy halott stratégia ez és inkább kkor kéne mindent újonnan venni ..
Üdv,
-
válasz
Smktrooper #54279 üzenetére
Nekem megérne +800 Ft-ot az extra erő és tudás, ezért javasoltam. De mindenki azt vesz amit akar.
(#54281) Smktrooper:
-
Orcsi
aktív tag
válasz
Smktrooper #54276 üzenetére
Nekem is ez volt szimpatikus valahogy ... igaz nem ócsó
-
Orcsi
aktív tag
válasz
Smktrooper #54273 üzenetére
Mivel egy kipurcant videokártyát cserélnék le 2400XT ezért gondoltam keresek valamit ...
Alap funkciókra kell és fusson rajta a SIMS4 ... emiatt nem cserélnék le egy komplet gépet ...
-
Orcsi
aktív tag
válasz
Smktrooper #54270 üzenetére
OK köszi, olyanba nem is kezdenél bele, hogy egy C2D E4500 alá milyet érdemes venni mert lowprofile kártyából nincs nagy választék ...
DE azért ha valaki tud bestbuyt (gondolva arra hogy esetleg később a kártyát vinném tovább egy komolyabb gépbe ...)
Low Profile piac elég limitált
van ez, meg ez, meg ez vagy esetleg ez
Üdv,
-
mefistofeles
veterán
válasz
Smktrooper #54229 üzenetére
Értem én, hogy segíteni akarsz de könyörgöm, tudsz olyan fizikai hibát, hogy csak x,y felbontás tűnik el a többi tökéletes?
DVI kimenet kettő van, mindkettőt kipróbáltam és az azért elég valószinütlen, hogy mindkettő behalt..... -
mefistofeles
veterán
válasz
Smktrooper #54226 üzenetére
Mégegyszer köszönöm, hogy segíteni akarsz de ezt is próbáltam már (úgy 20 éve gépezek) az eredmény olvashatatlan elmosódott karakterek halmaza. Szóval nem jó.......
-
mefistofeles
veterán
válasz
Smktrooper #54217 üzenetére
Azért az nem ugyanaz.....
A dologban az az irónia, hogy egyébként abba a szűk körbe tartozom akiknél a win 10 minden funkciója kifogástalanul működik...... -
Rison77
senior tag
válasz
Smktrooper #54129 üzenetére
Alaplapi biost frissítettem, vga bios-hoz maximum nagyon extrém esetben nyúlnék. 1.2-es bios volt fent a z97 gaming 5 lapon, amivel behozták a devil's canyon procik támogatását. Azóta kijött vagy 30 update, gondoltam nem árt a frissítés.
-
ASch
csendes tag
válasz
Smktrooper #54085 üzenetére
Köszi szépen!
-
Newvalera90
csendes tag
válasz
Smktrooper #54097 üzenetére
Na akkor először letesztelem ha haza érek melóból , és okosabb leszek vagyis majd annak érzem magam
Remélkezem abban hogy vgaram probléma van mert irtam egy javitó cégnek itt malmöben azt mondták hogy a tüneteim alapján az a gond és hogy az szinte kockázat mentes .
-
Newvalera90
csendes tag
válasz
Smktrooper #54094 üzenetére
Oké tegyük fel szerzek egyet , de azt is sütni fogják hogy átkerüljön egyik a másikra tehát ott is fennáll a veszély nem ?
De én szerintem a gpu jó , a vram lehet a ludas .
-
asvald
senior tag
válasz
Smktrooper #54088 üzenetére
Ez így is van ,lehet 3 hónapig jó, lehet 1 hétig ,lehet 1 évig, senki se tudja megmondani
-
Bensee
tag
válasz
Smktrooper #54066 üzenetére
Nekem egy 750 Ti volt egy ugyan ilyen proci mellett, de volt egy kevés limitem, szóval a VGA nem nagyon tudta kielégíteni a Xeon-t, akármilyen hihetetlen.
Aztán váltottam 7870-re és máris megoldódott, mintha a kettőt egymásnak találták volna ki!
Egyébként gond nem lesz vele! -
lsc
nagyúr
válasz
Smktrooper #53967 üzenetére
Amit írsz rizsa, itt Ez azt jelenti, hogy egy táp 80%+ körül ad le stabilan huzamosabb ideig. már megbuktál, mint írtam van még mit tanulni. Politikusnak viszont már lassan elmehetsz, jó úton haladsz.
Tényleg sok lesz az off, a tápos topicokban tanulhatsz, van mit.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Osztott 12V-os ág 18 Amperrel egy ágon? És neked ez a kedvenced? Most kérdőjeleződött meg a témában eddig tett összes hozzászólásod hitelessége. Ebből akkor jössz ki a legjobban, ha itt ezt most nem folytatod egyetlen hsz-szel sem.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Ez pont egy CWT beles táp, nem ajánlott. Van tápos topik, sok lesz az off.
Az enyém meg így fest. 100x inkább ez a Seasonic. -
djculture
félisten
válasz
Smktrooper #53961 üzenetére
Gyakorlatilag semmit se jelent mert ez a tanúsítás önkéntes. Elméletileg azt jelentené hogy több mint 80% -os energia-hatékonysága van a terméknek 20%, 50% és 100% névleges terhelésen, és a teljesítmény tényező 0,9 vagy nagyobb 100% -os terhelésen..
Kedvencem a 85 plus névvel hirdetett tápegységek mert ilyen szabvány nem is létezik.
Rengeteg 80 plus táp feliratú is van amelyeket hivatalosan nem is tanúsítottak.
Szerencsére van egy honlap ahol ellenőrizhető: [link] -
lsc
nagyúr
válasz
Smktrooper #53963 üzenetére
Azért ennek még utánanézhetsz, nem nyert. Ott van az efficiency, az egyenlő a hatásfokkal, tehát azt is jelenti. Magyarul a bevitt feszültséget 80%-os hatásfokkal alakítja át,a többi veszteség. Annak ellenére a ráírt adatokat a jobb tápok leadják, csak ugye a veszteséggel többet vesznek fel a konnektorból, nem egy tartósan is túlterhelhető, igaz ez már biztosan nem egészséges.
-
lsc
nagyúr
válasz
Smktrooper #53961 üzenetére
hogy mit jelent a 80 efficiency
Ezt kifejtenéd bővebben? -
nonsen5e
veterán
válasz
Smktrooper #53955 üzenetére
Guru3d cikkből:
GTX 460 + i7-965
Minden tuningolva, stressz teszt.referencia tdp:
gtx 460 tdp: 160 watt
i7-965 tdp: 130 wattSystem Wattage with GPU in FULL Stress = 307W
Azt tekintve, hogy az átlag ember se nem húzza rommá olyan szinten a komponenseket mint ők, simán jó lesz az egyik ajánlott 400 és 500 közötti táp.
Az meg, hogy mit ajánlanak a gyártók az adott kártyákhoz mindig is bullshit volt. Nekem 280X-hez 750watt lenne a minimum, ehhez képest itt vagyok egy 500-as Chieftec táppal, és közel sincs maxon hajtva.
Apróság, de hány ventillátort tennél te egy házba, hogy megegyenek önmaguktól 15 wattot? Enyémben 3db 12-es van és rendre 2 / 2.5 watt között esznek. Alaplapok sem esznek meg 40-50 wattot.
Továbbra is azt mondom, hogy csak attól függ a tápválasztás, hogy hapiszti kolléga milyen gépre tervezne esetlegesen váltani.
Tekintve, hogy jelenleg az eladott hardverek 80%-a Intel processzor, és a 70%-a Maxwell alapú kártya, ami mellé jövőre esedések a 14-16nm-es Greenland és Pascal GPU-k alacsony fogyasztással és 14/16-os Zen processzor szintén jelentősen alacsonyabb fogyasztással, amennyiben nem tervezi hapiszti a frissítést az elkövetkező évben a legbikább hardverek egyikére (tuningolt 8/9-es fx + valami tahiti, hawaii, fiji alapú GCN), bőven elég lesz egy minőségi kisebb teljesítményű táp. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Smktrooper #53957 üzenetére
Na figyelj engem nem érdekel mióta vagy a szakmában és a hozzáértésed sem akarom megkérdőjelezni. DE amit látok, hogy ezen az oldalon kevés a szakmai hsz-ed száma és tapasztaltabb tagoknak szerernéd megmagyarázni az igazad, ami nem fog menni.
A gyártók által megadott érték sose számított. Gagyi tápok miatt írnak annyit, hogy codegen és társaival is menjen a kártya egy darabig.
Ezek már tényleg nem ide tartoznak, ha lehet járj jobban utána és ne kérdőjelezd meg az ajánlásainkat. -
Smiley
addikt
válasz
Smktrooper #53952 üzenetére
Arrol nem is beszelve, hogy tapot nem 1-2 evre vesz az ember... szerintem is 600W a legjobb valasztas.
Emlekszem, en meg barton melle vette a 360-as chieftec-et 2002-2003 kornyeken valami horror aron, azota ez a tap minden nap megy. Osszeszamolni se tudom, hany gep volt mar alatta, a legutobbi egy 3 GHz, core2dou 4gb ram, meg egy 8800GT, sb live, meg 1 hdd. Ezt kb 4 honapja raktam ossze, gondoltam szetszedem es megnezem milyen allapotban van, de szo szerint hibatlan, csak a port kellett kifujni belole. -
djculture
félisten
válasz
Smktrooper #53952 üzenetére
Amit te felsoroltál wattokat az max akkor lenne valóságos ha minden részegységet 100%-ra terhelnéd egy időben... venti se veszi fel a cemkére ráírt áramot (csak indításkor) folyamatosan mint ahogy a hdd sem a vga sem és sorolhatjuk napestig..
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Smktrooper #53949 üzenetére
Dehogy kell 600W.
Minőség számít.
-
djculture
félisten
válasz
Smktrooper #53841 üzenetére
Régi p4-ekhez, nagyon max 2 magos kis fogyasztású gépeket évekig elvisz...
-
MK VII
veterán
válasz
Smktrooper #53841 üzenetére
Mami szobájába a nyáron a kis ventilátort meghajtani.
-
calf
tag
válasz
Smktrooper #53775 üzenetére
Szia! BIOS-ig se jön be... olyan mint ha nem lenne VGA... :S
-
Teclis1993
tag
válasz
Smktrooper #53764 üzenetére
Most el kezeztem néhány játékot leszedni és mindegyik esetében van valami fura kép zavar alig észrevehet de a szintetikus teszt programokból is kipróbálok egy 3D Mark-ot.
-
Teclis1993
tag
válasz
Smktrooper #53761 üzenetére
Letesztelem. De másik játékok esetében és pl FurMark alat rendben volt.
-
BogyóBP
addikt
válasz
Smktrooper #53741 üzenetére
Nem máshol nem láttam ilyent mondjuk mással nem is nagyon szoktam játszani.
-
286
tag
válasz
Smktrooper #53727 üzenetére
PCIE
-
286
tag
válasz
Smktrooper #53725 üzenetére
hát rájövök lassan ...
akkor mit ajánlanátok 3850 szintjét üsse meg (nekem bőven elég) 5000 huf körül -
blizzrd
senior tag
válasz
Smktrooper #53717 üzenetére
Köszi
-
blizzrd
senior tag
válasz
Smktrooper #53715 üzenetére
Szia!
A gep heti, ketheti rendszeresseggel van takaritva, figyelek ra mert eleg nagy a por nalunk. Update patch meg nem volt (lehet nem is talaltam?). A kabelek a helyen. Az erdekesseg az hogy csak ennel a jateknal produkalja ezt a hibat. Mas jateknal illetve hdmi hasznalatnal sem jelentkezik a problema :/ -
Whysperer
addikt
válasz
Smktrooper #53707 üzenetére
De várj. Fölös zalaman z11-em van a házban hűvős van vízhűtés van a teltején kivűl radival. nincs beszorúlva levegő és a Alaplapi bordák is hűvösek. mert a Ház szellőzése megfelelően van megoldba. a VGA-hoz meg hideg levegő megy.
Arra gondolsz,hogy vegyem le a ventiket amik rajta vannak a burkolattal együtt és direktben rakjak rá 2 AKASA-t? -
Smktrooper
senior tag
válasz
Smktrooper #53703 üzenetére
-
peq
aktív tag
válasz
Smktrooper #53697 üzenetére
Márpedig hajt a kíváncsiság
Személyes tapasztalat? Egyébiránt.. Milyen ok(ok)ra vezethető vissza a hiba? Túlzott 3D igénybevétl, esetleg csökkenő hűtéspotenciál miatti fokozódó hő?
Akkor is hasonló végeredmény várható ha egy bika hűtővel támogatom?
Továbbra is várom a véleményeket/személyes tapasztalatokat KÉRDÉSEMRE
-
dokee78
félisten
válasz
Smktrooper #53682 üzenetére
Köszönöm.
Viszont még mindig nem tudom tuningolni.
Lehet a tüske a gond. -
dokee78
félisten
válasz
Smktrooper #53678 üzenetére
Ez a teszt mutatja,hogy ki hajtja-e?
-
Krisztina87
tag
válasz
Smktrooper #53660 üzenetére
Akkor már elkezdtem fűteni, mikor indítottam a gépet, szóval legalább 12+ volt a hőmérséklet, de ha lett volna még garancia, akkor javították volna ezt nem? Mármint nyilván nem mondtam volna meg, hogy hogyan keletkezhetett. Melegedés nem oldotta meg.
-
MK VII
veterán
válasz
Smktrooper #53654 üzenetére
X79-et szerintem már felejtsd el.. Lejárt lemez.
1150 vagy 1151-es konfigot nézz! -
varmi2
nagyúr
válasz
Smktrooper #53654 üzenetére
Gyere át az azonnai alaplapos kérdések órája topikba.
Én nem vennék már 2011foglalatos lapot és procit, inkább fektesd a pénzed valami új foglalatba. Mondjuk egy lga1151 -
MK VII
veterán
válasz
Smktrooper #53652 üzenetére
Szerintem, ha már nem használjuk ezt a topikot akkor tegyük offba az ilyen hsz-eket..
"Ezeket megtartom...." Ezen a sorodon nem tudok kiigazodni.. Miket tartasz meg? Amiket felsoroltál?
Akkor mit akarsz cserélni?
Én úgy látom, hogy komplett gépet kellene cserélned ahhoz, hogy magasabb fps-t érj el.. A gtx650Ti nem egy erőgép az a Xeon proci sem az szóval komplett gépcsere lenne esedékes nálad.. -
varmi2
nagyúr
válasz
Smktrooper #53649 üzenetére
Írd le a jelenlegi konfigod, és segítünk, hogy a elkevesebb pénzből elérd a célod. Ha jól gonodolm, online akarsz játszani?
-
varmi2
nagyúr
válasz
Smktrooper #53645 üzenetére
Nem ilyen, amiket írtál az videokártya függő, hanem annyi, hogy mondjuk a proci 100% teker, a vga mondjuk 50-80% között, és nincs 200fps-d, hanem csak mondjuk 80-100fps
Ezt hívják cpu limitnek. -
MK VII
veterán
válasz
Smktrooper #53645 üzenetére
Kompromisszumokat nem kellene úgymond kötnöd ilyen téren mint amit leírtál.. Csak annyi, hogy a VGA sokkal többre lenne képes mint amennyit a proci ki tud belőle hajtani ergo felesleges akkora teljesítményű kártyát venni egy olyan proci mellé, mert benn áll a pénz és kihasználni sem tudja az illető..
(#53646) Broomi
A 9590 gyakorlatilag ugyan az az architektúra mint a 8320 csak magasabb mhz és magasabb fogyasztás.. És valóban a tápod ott már biztos nem lenne megfelelő. -
nonsen5e
veterán
válasz
Smktrooper #53643 üzenetére
Azt, hogy a processzor maxon jár, míg a videokártya ennél (jóval) kevesebben, tehát ha erősebb processzort raknál alá akkor több FPS-ed lenne a játékokban, mert a videokártyában még lenne tartalék.
-
Apollo_21
addikt
válasz
Smktrooper #53611 üzenetére
Sztem szimplán rosszul van értelmezve az az 1 hónap cucc..., vannak vevők akiket a kevés garancia eltántorít, ezzel inkább azt sugallja hogy ha beütne a gond, sem fogja letojni, mert van kapcsolata akivel tud intézni +Garit.
Se a karival, se az eladóval nincs itt semmi para. ... -
zsoleszka17
tag
válasz
Smktrooper #53606 üzenetére
ja ez nekem is fura
-
varmi2
nagyúr
válasz
Smktrooper #53597 üzenetére
Hol látsz te kitben vga-t? Amd-nél még pont azonosnak sem kell lenni, csak egy családba valónak, és a gyengébb kártya telejsítményén fut az erősebb. Ez azt jelenti, hogy például mehet cf-ben egy 7970 és egy 7950, csak annyi megkötéssel, hogy a 7970 is 7950 teljesítményével fog menni. Nvidiánál nem tudom, hogy hogy működik.
-
Zoltn
senior tag
válasz
Smktrooper #53584 üzenetére
Átraktam az egyes slotba. És voilá, nem szaggat a Witcher
-
Wyco
aktív tag
válasz
Smktrooper #53553 üzenetére
Koszi - gondolom ha 'nem megy' akkor se lesz baja, csak max nem bootol?
-
csumpa93
tag
válasz
Smktrooper #53558 üzenetére
Most 1 hétig nem volt gépbe, úgy raktam vissza, mennyit húzhatok rajta max? Az OC-nak segíteni kellene rajta amúgy? Mert csak hallottam, hogy "segítHET" rajta.
-
BogyóBP
addikt
válasz
Smktrooper #53554 üzenetére
Én is erre gondoltam, hogy a paszta nem oké vagy nem fekszik fel jól a VGA ra. Az is lehet hogy rossz térközöket raktál fel a rögzitéshez. Nem görbiti meg a nyákot a VGA hűtőd?
-
nemethchek19
aktív tag
válasz
Smktrooper #53432 üzenetére
A DPC latency checker végig zöld, még a filmek közben is.
-
trancemusic
senior tag
válasz
Smktrooper #53458 üzenetére
Shader fordításról pl.
Nem ugyanúgy működik a két chip.
Ezért (is ) erősebb játékokban mérve a papíron gyengébb vga. -
bobalazs
nagyúr
válasz
Smktrooper #53454 üzenetére
Jó hát ha ilyen nyers statisztikát akarsz nézni, mondok jobbat. 960 vs 270x
Ezekből aztán nem mondanád meg hogy 20-30%al gyorsabb a 960 lásd
A 960nak 128as memóriabusza van. Ebben aztán sok képletet tudsz lekövetkeztetni gondolom. -
trancemusic
senior tag
válasz
Smktrooper #53454 üzenetére
35000 score-t tud a 960 06 alatt, csak kell alá 4,8 ghz haswell.
A 05-06 3dmark cpu limites még egy 660ti-vel is.
Más tesztet nézzél: 3dmark 11
Vagy valós alkalmazást.
770-et megszorongatja a kis szaros.
Ha nem hiszed, nézz be a topicjába. -
bobalazs
nagyúr
válasz
Smktrooper #53452 üzenetére
A feltételezésedet tegyük fel hogy igaz. Mivel magyarázod hogy a 256 bites vga-n lassabban megy egy adott játék mint 128-bites másikon. 7850 vs 960 pl.
lehet hogy nyers erőben több a 256 bites és mégis ez van.
Optimalizáltság, architekturában különbséges ezer más indok.
Felejtsd már el ezt a képlet dolgot mert baromság. -
varmi2
nagyúr
válasz
Smktrooper #53450 üzenetére
Leírtam, hogy hogy kell. Nincs képlet. Ez nem így működik.
-
varmi2
nagyúr
válasz
Smktrooper #53447 üzenetére
Semk8vel nem számolják, kipróbálák. Dognak egy játékot, frltekerik max gtafikára, az aktuális monitor max felbontásán. Közben monitorozzák a cpu és a gpu kihasználtágot, amelyik 100% közzeli értéket mutat, akkor az a szűk keresztmetszet.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
Smktrooper #53439 üzenetére
Játékfüggő. A játék optimalizáltságának kérdése, hány magot / szálat használ, stb. Architektúra függő is. Szóval ez nem egy ilyen egyszerű dolog.
-
AllTheBest
őstag
válasz
Smktrooper #53422 üzenetére
Az lesz... csere darab nélkül inkább hagyom az egészet...
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Le Mans Ultimate
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Egyelőre nagy siker a Nintendo Switch 2
- Okos Otthon / Smart Home
- Elszívja a vezetőket a big tech, de ez nem tetszik az EU-nak
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3010
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Felújított számítógépek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest