- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
IstvánLászló
őstag
válasz
MaxxDamage #92751 üzenetére
Szép reggel kívánók,móst últem le a gépemelé,éppen srácaimnak a gépét fógóm majd most tesztelni,de az éves tejesem ki is takarítani az időnek itt az ídeje ,meleg ez az ídei-nyár is tehát a gépeket teljesen szétkell szerelnem ennyi a teendőm mára.
Értelek teljesen és tudom amit mondasz,én is dettó én is egy vílághírű cégnél doloztam feladaimhóz szórósan kapcsólódótt az it-s szerverek és sok harrdvereknek a paneljainak a bevízsgálása nagyon szígórú kővetelményekkel kellet minden is tesztelnem tőbb módón s.t.b...
A kártyádnak útána is nézem és ezt az infórmációt találtam egy jó megbízhtó tesztelő oladlon.
Itt ezen a likelt oldalon láthatód te is az egész kártyát szétszerelve: https://www.techpowerup.com/review/gigabyte-gtx-1050-ti-g1-gaming/3.htmlA hűtő bórdájáról kép és a 6 pines táp csatlakózót itt is láthatód mint éppen fentebb is a linken: https://www.techpowerup.com/review/gigabyte-gtx-1050-ti-g1-gaming/4.html
A 6 pines táp csatlakózóját láttam lehet nem vetted észre ezt véletlenűl mert eléggé beleolvad a kártyának a műanyag színemiatt és búrkólata kiemekedik és a panelja jóbbsarkánál láthattam a szítén fekete színű csatit,ténylegesen jól látszik a képen amiről beszélek..
A kártya csatlakozásaPCI-E 3.0 x 16 -os ez jót jelent a számódra és a srác őrűlnifóg híddel ez bíztós...
Az jánlott minimmális tápegység 300W-ot stabillan kell hogy tuggya; kárya 120Wat-os a tdp-je.
i7-2600 CPU-val jólkell fússón a Vga szerintem és kí is kell gondolom hajcsa a Gpu-t,persze itt nem a legújjabj AA-s című játékókra gondoltam,de ez probakérdése,jelzem inteles cpu-hóz asztelgépen kevés a tapsztalatom,mert én ídáig is mindig az amd-nek a vónalát kővetem,régí gyenge gépem ami 2magos akár 1070 vga-val is jól teljesített játékókkal abban az ídőkben de ,ezt a gépet már régen lecseréltem,tesztelős célú gépemben 8 magos procival,jelenleg tavaj épített gépem hasonló,de sókkal erősebb ryzen cpu 8mag s.t.b.
Abban a reményben most el is kell köszönnöm,hogy amit ítam neked jó bőven ifókat,mególdódik a vga-s problámát és síkerrel-zárúl ez a téma..
Tóvábbi sók szépeket kívánok,mentem takaritani...
-
IstvánLászló
őstag
válasz
MaxxDamage #92749 üzenetére
Ételek nekem is van Gigabyte 1070 Ti Gamer 8Gb-os kártyám ami két ventis,ígaz megbízható bóltban vettem 1 éve használtan gyárí állapotában,most ját le az 1 éves garija és idáíg is prímán jól műkődik és a kétventije amikor műkődík 65-70%-ra állítva hogy direk is ezzel meg is védjemem ezze a Gpu-ját és vrmjét a kátyám óvatós kézérintése éppen csak langyos még játékaimmal is ami gpu ígényesek és aránylag halkan 2500rpml fórógnak,hangja nem zavazó és az egéspanelje ténylegesen most is hűvőz ebben a nyári melegben.
At tudom mondani Gigabyte kártyát kaptlál láthatód nálam minden is ókés jót választóttál.
A kátyát teljesen kíkapscólt áratalanított gépedből vedd is ki és jóerős fényben nézzed át az egészet nagyon fígyyelmesen az egész panelját, ha tudsz jó látható képet én is ránézek és akkór így előrénn is lennénk.
A válaszódat tisztelettelváróm.
Űdv: István -
IstvánLászló
őstag
válasz
MaxxDamage #92747 üzenetére
Sajnos ijet és hasonlokat már láttam,kérdeznélek mijen monitort használsz,tudja a vga-dnak a frissitési frekvenciáját amit kiad jelet,mert hanem akkor ez ókózttaya a gondodat,ismerősőm gépében levő kártyájával ezt tapasztaltam meg,1 hetembe kerűl míre én is erre rájőttem,áthóta a gépét és az én monitoromon adott képen,ennek a kapcsán monanám másik monitorral nem áthat egy jó proba.
Ennyit tudok most segíteni,remélem síkerrel is jársz,hjará probálni kell.. -
IstvánLászló
őstag
válasz
Vigneau #92745 üzenetére
Igen ez is lehetséges megoldás amit most modasz,egy jó probát bíztósan megér,ezt én is így probálnám.
A Vga a slotban bítósan is jól nem érítkezése is lehet a ludas,sok íjen és más sok propblémákat tud ókozni és nem egyszerű rájőnni erre a kóntakthíbára.
#92744 MaxxDamage remélem tudtunk neked segíteni ne add fell hajrá.. -
IstvánLászló
őstag
válasz
kolopele #92142 üzenetére
Értelek a te dőntésedet és mindenkiét is tiszteletbentartom.
A kátyád a tiéd és te dőntésedet is remélem még sokáig jólmüködik a kártyád,én csak is segítőszándékkal is mondtam,hogy mit állitanékbe,hogy a hot spot 80-90 fok körül max értéket ne is érje el.
További szépeketkivánok. -
IstvánLászló
őstag
válasz
gejala #92140 üzenetére
Köszönöm a képen is látszik hogy nemokés,nálam kenhető maradt a paszta.
Értelek és bitosan igazad is van,nálam;b550+5700X+32Gb+vga170-el 1 órája nyúzóm ezt a configot FurMark-al alapon.
Az eredményeim is midig is ezekvoltak: Cpu max 49fok;Gpu usage 99-100%-on jár és max 58-59fok-os és előrebeállitott - rpm-el 94%-on 2500 rpm-el jóknak is gondolom ezeket az értékeket.A kérdésem csak is érdeklődésképpeen is kérdezném:Thermal Grizzly Duronaut-nak mik az előnyei álltalánosan,mert a hűtés téma mindig is érdekelt és mindig is figyelem a gépemnek alkatrészeinek a bíztonságos használatára.
A tápoknál dettó ez a helyzet,épitettem régebben sok mindent és hűtésűk a legfóntósabbak,remélem igazam is van.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
IstvánLászló #92137 üzenetére
A Noctua NT-H1 THERMAL PASTE;50-110 fokra hítelesítve 5 év garanciát vállal és nem vezeti az áramot.
A gépemet 5 év útán takaritottam tegnap is ki és cpu-t gondoltam is kap újjpasztát,hűtőt levettem és azt tapasztaltam,még símán lágy és kenhető állagú-maradt,de ha már szétszedtem le is tőrőlgettem a pasztát+hűtőt és ezután pasztáztam,a cpu hőfókai úgyanazokat az értékeket-látom mint 5 éve,tehát ez jó paszta,sokan használjúk megéri..
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Depose #92130 üzenetére
A vga-t ha - passziv modban-használod,mert ha igen akkor nem csodálkoznék a helyedben.
A kártyák mindegyik gyártojának a passziv modjában 60-fok körül-kezdik is pörgetni a ventiket és addig is emelikfell a rpm-et,mig a kártya vissza nem hüll a defeult-értékére,ami általában 36-45 fok körüli értékre vissza nem áll.A kártyádat ha olyan programmal,játékkal - terheled,ami gpu ígényes és 100%-ig kihajtya,akkor símám belefútt akár a krítíkús 90-95 fokba,ami már veszéjeshatárérték és tőnkre is tudod ezzel tenni a karidat.
Azt tudom csak is ajánlani sok sok év tapsztalataimnak az alapján,mondom ténylegesen ígaz, ne passziv modban járassad 100%-os terhelésen a kártyádat,állítsad mamuálban is be 2500-3000 rpm-et %-os értékben állíthatódbe.
Szerintem ez egy jó probát meg is ér és kevesebb a kockázat is mielőtt a kártya beadja akulcsot. -
IstvánLászló
őstag
válasz
kolopele #92032 üzenetére
Azt láttam nem írja ki a hot spot értéket: Furmark nem írja ki a hot spotot az 5700XT - nél csak a GPU -t láttam és látom..
A HWINFO-ról meg is feledkeztem és Rivatunert régota nem használom.
Köszönöm hálásan a segítségedet,megyek tesztelni.
További szép jó estét és szépeket kívánok.
-
IstvánLászló
őstag
-
IstvánLászló
őstag
válasz
callmeakos #92022 üzenetére
A monitorodnak a frekvenciája is lehet a ludas ,vagy a karid vga hőfókát monitórózzad,hogy hány fókós, mert minden moderneb kártya kikapcsója magát ha túl meleg.
Szerintem egy probát megér ajánlanám erre a: Geeks3D FurMark-al teszteld és tudod monitórózni a karidnak a hőfókát és csak is a run-ra kattincsál és látni is fógód a karinak a hőfókát.
Ezt legalább 10-20 percig engedd futni és ha kőzben azt látód hogy 80-fók főlé is megy a Gpu - gépet leállítod és kíkakcsólt állapótában kézzel óvatósan tapíntsd meg akarit,lehet hogy fórró-lesz a kari,tapasztaltam mám ilyet.
Sok síkert remélem miden ókés lesz,írd meg hogy mi is lett a kariddal.. -
IstvánLászló
őstag
válasz
IstvánLászló #92008 üzenetére
Ez lemaradt pótólóm a fullHD bios-ról nem tudok semmit légyszí segítsetek +vílágósítani..
-
IstvánLászló
őstag
Köszöm hogy válszóltatók.
varni2 Norb79 mmdm
A monitorom asus vz239he 1 hdmi+1vga bemenete van.
Ezt nem tudtam hogy van fullHD bios,7 éve van ilyen uefy-s gépem és ilyen monitor gondom nem volt.
Azt szeretném kérdezi,hol találom+ és hogyan tudnám kikapcsolni a fullHD biost??
-
IstvánLászló
őstag
Legyetek szívesek segítsetek mert ilyet még sohasem láttam.
Az RX 5700 XT-t síkeresen beépítettem a gépmbe,de bootolás nál ezt írja ki a Hdmis monitorom??????: TRARTOMÁNYON KÍVŰL??????
Azt akrom mondani nem kiabálok csak így írja ki a monitor a meglepő szőveget.A rendszerem UEFY-BIOSSAL: EndeavourOS Linux x86_64 biztosan bootol is kőzben,de fekete sőtét képernyő és látom a szőveget,biosba belépni nem is tudok mert semmit nem látok.
A reset után vártam és láttam hogy villog a hdd lede és indul a rendszer és utána már lett rendesen kép.ezt dettó nem értem,lehet a monitor hdmije nem tetszik a vganak??????
Talákoztatok már esetleg ezzel a monitoron megjelenő szőveggel??
Azt kérdezem mi a csóda ókózhatja ez az problémát.mert ezt a 1070-es másik hasonlo vga-val,ismét probálva monitoron van rendesekép és biosba is betudok lépni.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
HollyBoni #53105 üzenetére
Sajnos találkoztam ezzel a hibával és alaplapom megadta-magát és 2-hétig nemvoltgépem.
Az lapodon integrált VGA-van, nem-lehetetlen hogy nálad is csipszet hibásodott meg mint nálam is.
Az alaplap ugyan még működik most jelenleg de bármikor megadhatja magát, sajnos nem viccelek saját tapasztalatom.
Az alaplapodat sajnos ki kell cserélni én eszt javaslom, de ne-legyen igazam mert a döntés jóga a tiéd. -
IstvánLászló
őstag
válasz
bmwfan199410 #53083 üzenetére
A kollégának igaza van.
Az eggyik ventid forog, porcica simám lehet benne, ami nem engedi forogni ventidet, reméljük nem csapágy hiba okozza gondodat, takarításnál csak óvatosan csináld meg. -
IstvánLászló
őstag
válasz
Vakegérke #53076 üzenetére
Nem itteni az illető egy kollégám csak, de itt a ph-n is találkoztam sok korrekt és rendes becsületes kollégával és minden rendben ment.
Ha gondolod dobj egy üzenetet és segítek ha tudok.A lényeg itt a ph-n vettem gépemhez alkatrészenként 1-hét próba garanciával: házat, alaplapot, tápot, vga-t, memóriát is minden rendben működik most is.
Az eladások oka mindig nagyobbra váltás volt, én ezeket a szempontokat tartom fontosnak és tartottam szem-előtt.
Az alkatrészek házba építése után, rövid tesztelés után minden rendben működött.
Az eladóknak még azon a napon, rögtön küldtem köszönő üzenetet, mert nem kellet 1-hetet tesztelnem.
A kollégák indokai korrektek voltak és csak örömöm van mostani gépemmel és semmi gondom még nem is volt.
Ezúton is köszönök nekik mindent, ha olvassák hozzászólásomat és rám ismernének itt, hozzászólásomban is.
Üdv, István -
IstvánLászló
őstag
válasz
trancemusic #53072 üzenetére
Köszönöm szépen válaszodat.
A lényeg most az előbb voltam a tulajnál és működik-nála a vga és vita nélkül rögtön adott helyette egy GF 9400GT 512MB VGA-t aktív hűtéses kártyát.
Most lett betéve a tesom gépébe és egyből működik és minden rendben van.
A probléma ezzel meg-oldódott.
Köszönöm segítségedet és mindenkinek köszönetem.
Üdv, István -
IstvánLászló
őstag
válasz
trancemusic #53070 üzenetére
Az alaplapom Busz típusa PCI Express 2.0 x16, aida64 szerint.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
M3lakH #53063 üzenetére
A kérdésed nem hülye, mindent végig zongoráztam amit lehetet.
A képen lévő csatiba ottvan a 4 tüske is nekem.Az új vga nem működik? Másik gépben is próbáltam, tápegység Chieftec 550W-os és ki lett próbálva képet nem ad.
Az alaplapom GA-MA69VM-S2 és vele is ki-lett próbálva képet nem ad a vga.
A tápegység Chieftec 500W CTG-500-80P, a másik gépben is ki-lett próbálva.
Az eredmény ugyanaz, BIOS frissítésre nem gondoltam még mert a Nvidia 8800-GT ugyanazzal a DVI - dugóval is simán pörcre működöt.
Az alaplapomon BIOS frissítéseket végig próbáltam mindet, de a vga nem akar működni.
A hiba jelenséget misztikus hibának neveztem el.
Aszt hiszem minden lehetőséget végig zongoráztam és ezért most küldöm a válaszomat is.(#53057) djculture ,minek az átalakitó dugó?
A válaszom tesom a gépét egy vga bemenetes tévén használja, nincsen DVI bemenete és ezért kell a DVI - dugó.
Az alaplapi vga kimenetről simám tud gépezni, vga átalakító kábellel.
Köszönöm a segítő válaszokat. -
IstvánLászló
őstag
válasz
djculture #53041 üzenetére
Az én monitorom: Fujitsu Siemens P19-1 és van DVI-D (digitális) bemenete is.
Ezen a vga kártyán konkrétan 2-darab DVI kimenet van, szerintem képet kellene adnia??
Az eladótól úgy vettem hogy kaptam hozzá tőle egy-DVI dugot, korrektül bemutatta hogy lássam működni DVI dugóval a kártyát, és igy hoztam haza.
A lényeg ne-mértem mi lehet a probléma?? -
IstvánLászló
őstag
Sziasztok segítsetek ilyet még nem láttam és elakadtam.
A tesom gépébe tettem egy használtan vett vga kártyát.
Az eladó korrektül bemutatta hogy lássam működik a kártya, siettem haza és be is tettem: Fujitsu NVIDIA Geforce 9300GE 512MB ATX PCI-E ×16 passzív-hűtésű kártyát.
A lényeg nem-ad képet, én gépembe rakva sem??
A kérdésem mi a bánat okozhatja hogy a vga eszt csinálja??
Ha lenne megoldás mind a ketten nagyon örülnénk.
Köszönjük előre is ha tudnátok segíteni és várjuk a választ. -
IstvánLászló
őstag
NVIDIA GeForce 8800 GT videokártya DVI / VGA (15-DSUB) átalakítóval csatlakozik a tv-m VGA bemenetére.
A tv-men kb 20 másodpercre nincsjel üzenetet kapok még a win elindulása elött.
Windows felbontása1024 x 768-ra van beállitva,igy használtam mig elnem romlott a monitorom.
Mi a megoldás,mit csináljak.
-
IstvánLászló
őstag
Segitségeteket kérném szépen,hajam hullik mit kéne csináljak mert elszált vga monitorom.
Westwood 22v1tipusu tv-m ami 56cm Full HD-s,képfelbontása1920 x 1080 számitogép vga kimenetével van összekötve.
Itt kezdödnek gondjaim megprobálom röviden leirni.
Hátuján levö cimkén model:22V1 felirat olvashtó.
Az infók amiket találtam csak model:22V1LED megnevezésü tv-t találtam.
Bemenetek:
USB 2.0 1
HDMI 1
PC bemenet 1
PC hang 1
Scart 1
Composite 1
RF 1Átvézve a hátlapját usb2.0-port nincsen rajta
ennyire vak lennék holl nem néztem meg?
Amugy tényleg szép képe van.
A gondom hogy gépelidul rendesen,tv-n nincs jel felirat jönn be kb 20 másodpercre.
Azután bejön a windows képe rendesen1024 x 768-ban mondom gyerekeimnek minden oké.
Kedvenc játékuk elinditásánál nincs jel felirat jönn be és igyisnmarad mig
alt+f4-et nem nyomok.
Legyetek szivesek segiteni hátha én csinálók rosszul valamit.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
paavoo #42946 üzenetére
Ha még nem szedtedszét a vga-dat,kapcsoldki a gépedet.
A tápegységedet feltétlenül áramtalanitsad.
Veddki óvatósan a kártyát a gépedböl és fújdki a ventillátorból és hütöbordából belerakódótt portól,ne kompresszorral csináld.
A finom pórréteg jó hőszigetelő,ezért tull melegszik vda-d akár 79fokra is.
Nálam bevált modszer,takaritás után általában 65fokra melegszik fel terhelésnél a vga.
Elönye hogy vga kártyád hosszab élettartamú lehet.
Remélem segitettem mig jóbb mególdást talász.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
redhunter #42943 üzenetére
Vágjálki rajzlapból vagy A4-es papirból akkórát amekkora lehet a kártya és ovatosan tedd oda vga kártyád mellé,ha nézed a höfokot látnod kell hogy rontjae a vga hütésed hatásfokát.
Igy csináltam régen,nem csinál zárlatot és egyébb hibát.
Remélem segiteni tudtam és nemirtam neked lámaságokat.
-
IstvánLászló
őstag
-
IstvánLászló
őstag
Sziasztok.
Remélem idevaló a vga bios gondom.
Segitségeteket kérném szépen,NVIDIA GeForce 8800 GT hütö ventillátorának fordulatsszámát hogyan tudnám beállitani vga biosában.
A vga höfoka aggasztoan magas 80 fokos terhelés alatt,újra pasztázás megvolt teljes tisztitás után.
A biosát lementettem gpu-z vel,több órai probálkozás után sem sikerült rábirnom hogy ventillátora 1200-as fordulatszámát biosában nagyobra tudjam állitani.
Ati tipusu vga kártyáknál sikerült megoldanom hogy a ventillátor magasabb fordulatszámon müködjön hiba mentesen.
Töb bios editorral probálkoztam eredménytelenül.
Találkozott valaki ezzel már.
Minden segitségret köszök.
-
IstvánLászló
őstag
Sziasztok.
Segitségeteket kérném szépen,NVIDIA GeForce 8800 GT hütö ventillátorának fordulatsszámát hogyan tudnám beállitani.
A biosát lementettem gpu-z vel,több orai probálkozás után sem sikerült rábirnom hogy 1200-as fordulatszámát nagyobra állitanom.
A vga höfoka aggasztoan magas 80 fokos,ujra pasztázás megvolt teljes tisztitás után.
Minden segitségnek nagyon örülnék,várom a válaszotokat.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Taifa Díaz #34778 üzenetére
Köszönöm a megnyugtató válaszodat.
-
IstvánLászló
őstag
Sziasztok véleményeteket kérném.
Hiba-e?hogy Everest nemtudja kiirni a ventillátór fordulatszámát,a Nvidia Geforce 7900 GTX vga--nak.
A vga hibája okozza,milehet a megoldás erre.Köszönöm szépen előre is a válaszokat!
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Biluxzsolt #34758 üzenetére
Mijen konfigot használsz 250w-os táppal,meg kérdezhetem.
A mostani vga-k 100-150w-ot is fogyaszthatnak. -
IstvánLászló
őstag
Sziasztok!
NVIDIA GeForce 8800 GT hütöventillátorának 4kivezetése van,bekötését tudja valaki.
Segitséget kérnék legyen szives aki találkózott vele,kicsi fordulat számon megy csak 70fókón is. -
IstvánLászló
őstag
válasz
Anonymous 01 #34735 üzenetére
A vga-ád nincsen húzva memória hibázik esetleg,tipusát leirnád.
-
IstvánLászló
őstag
Sziasztok!
NVIDIA GeForce 8800 GT hütöventillátorának 4kivezetése van,bekötését tudja valaki.
A probléma hogy mikor felmelegszik a gp-úja ventillátor fordulatszáma egyáltalán semmitsem váltózik.
Segitséget kérnék milehet a hiba,teljesen elakadtam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Apple MacBook
- Fotók, videók mobillal
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest