- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Kikristályosodik a Razr 60
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lenry
félisten
sziasztok
léteznek általános VGA-hűtők, amik akármilyen VGA-ra felszerelhetők? egy mezei 1050-es van a gépemben, arra, amire használom bőven elég, viszont a ventilátor tönkrement rajta, ha el is indul, borzalmasan zörög, így lecserélném, de nem cserélném az egész videókártyát csak emiatt.
-
Lenry
félisten
válasz
nonsen5e #52255 üzenetére
de teljesen más az órajele idle-ben vagy terheléskor, meg még talán van egy köztes lépcső is, ezért kérdem.
de mindegyis, félek, hogy itt a VGA a rossz. kérdés még, hogy ezt így cseréli-e a bolt, vagy kipróbálják, náluk éppen nem lesz baja, aztán dobják is vissza?
most frissítettem a drivert, hátha megoldja, de nem.
az előzővel is csinálta, de teljesen változó intenzitással. volt, hogy hetekig nem jelentkezett, de pl csak ma legalább tízszer.
megnézek még egy másikat, de nem hiszem, hogy segítene... -
Lenry
félisten
mivel szoktak manapság VGA-t tuningolni?
tesztjelleggel vissza szeretném venni a VGA-m órajelét egy kicsit, hogy lássam, hogy HW hiba okozza TDR-eket, vagy NVIDIA-ék voltak képtelenek megtanulni normális drivert írni...Win10 x64 + GF760GTX
bár idle-ben is csinálja, nem csak terhelés alatt(#52249) MaCS_70 7900GTO-s gépre tettem fel a hétvégén, Win8-as (nem 8.1) driver gond nélkül fölment rá és hibátlanul működik vele.
-
Lenry
félisten
ez minek a hibája? VGA, driver, Windows?
random bármikor elmegy a kép, aztán vagy visszajön a fenti hibaüzenettel vagy nem jön vissza és indíthatom újra a gépet. mivel tudom ezt orvosolni?
vagy ez a jó öreg TDR?
-
Lenry
félisten
FurMarkot hogy lehet második VGA-n futtatni?
-
Lenry
félisten
-
Lenry
félisten
válasz
..:Ateee:.. #38572 üzenetére
újraindítás után?
ha más nem, akkor egyszerűen hozz létre egy egyedi felbontást, bár abban nem tudok segíteni, hogy Catalystban azt hogyan kell, mindig NVIDIA-m volt
-
Lenry
félisten
válasz
..:Ateee:.. #38570 üzenetére
kicsomagolod valahová
eszközkezelőben jobb klikk a monitorra - Illesztőprogram frissítése - Illesztőprogramok keresése a számítógépen és megmutatod neki, hogy hová csomagoltad ki az inf-et
-
Lenry
félisten
válasz
..:Ateee:.. #38568 üzenetére
Google első találat a "benq v2220 driver" kulcsszavakra
-
Lenry
félisten
válasz
..:Ateee:.. #38566 üzenetére
akkor ne azt írd, hogy a VGA nem működik, mert a VGA-nak a jelek szerint az égvilágon semmi baja.
képet ad? ad.
Catalyst megy? megy
akkor a VGA jóinkább a monitorhoz szerezz drivert (inf-et), mert a jelek szerint nem küldi el az EDID infókat* a VGA-nak, anélkül meg annak kevés lövése van arról, hogy mekkora felbontásokat tud a monitorod.
* ha nem tudod mi az: első bekezdés innen
-
Lenry
félisten
válasz
..:Ateee:.. #38564 üzenetére
ha kikapcsoltad az integrált VGA-t, a Radeon meg nem működik, akkor honnan tudod, hogy mi van az eszközkezelőben?
-
Lenry
félisten
válasz
senzaj #38561 üzenetére
a telefon rootolásához nem kapsz a Samsungtól / LG-től / Sonytól programot meg segítséget, míg a VGA BIOS letölthető a gyártó oldaláról, manuállal meg szoftverrel együtt, szóval nem igazán ugyanaz.
bár említett manualt érdemes átnyálazni, hogy ír-e valamit erről, de ha igen, akkor meg legrosszabb esetben visszaírja a kolléga az eredeti BIOS-t és azzal adja le
-
Lenry
félisten
válasz
#34322688 #38541 üzenetére
a HDMI kimenettel rendelkező VGA-kon általában igen, van.
a legegyszerűbben úgy tudod leellenőrizni, hogy megkeresed a hangeszközök közt (óra mellett a hangszóróra jobb klikk - lejátszóeszközök)nálam a legalsó, rá is van dugva egy TV
ha van, HDMI-vel kösd össze, a felsoroltak közül csak az visz át hangot.
-
Lenry
félisten
válasz
charlie22m #38293 üzenetére
Az első képen levő átalakító teljesen jó, csak nem a te VGA-dhoz.
Azokhoz a VGA-khoz jó, amin DVI-I csatlakozó van, ami egyszerre analóg és digitális jelet is kiad, ebből az analógot küldi tovább, így igazából csak a fizikai formáját alakítja át a csatlakozónak, a jelhez nem nyúl hozzá.
A te VGA-don DVI-D van, azon csak digitális jel jön ki, ezért kell aktív konverter, ami ténylegesen át is alakítja a jelet. -
Lenry
félisten
válasz
charlie22m #38290 üzenetére
szinte 100%-ig biztos vagyok benne, hogy a VGA-n nem DVI-D van, nagyon ritka, hogy azt szereljenek, eddig csak Intel GMA-n láttam.
ha egy fotót tudnál adni róla, akkor biztosat tudnánk mondani.vagy ha kaptál olyan DVI - D-Sub átalakítót, akkor egyszerűen ki is próbálhatod. a DVI-D-be fizikailag sem megy bele az átalakító. ha belemegy, akkor működni is fog benne.
mod: rákerestem pár R9 290-re. tényleg D-vel szerelik őket
-
Lenry
félisten
erre van valakinek valami ötlete?
annyi update történt, hogy mostmár a játék bármely random pontján csinálja ezt.
lehet egyáltalán tenni ellene valamit, vagy várjak, míg az Ubisoft vagy az Nvidia méltóztatik kezdeni vele valamit?Ubi hivatalos fórumába írtam, de egyelőre le vagyok ignorálva
-
Lenry
félisten
gond nélkül lejött, tessék, feltettem a saját tárhelyemre
-
Lenry
félisten
van egy 9600GT-m, tettem rá egy Accelero S1-et.
a bajom az, hogy a Accelero nem ér rá a RAM-okra, míg a gyári hűtő kis gumiszerű tappancsokkal támaszkodott a memóriákon.
a gumibakok csak a támasztást szolgálhatták, vagy hőt is adtak át?
utóbbi esetben lehet-e baja a VGA-nak, ha nincsenek közvetlenül hűtve a RAM-ok?a VGA nincs terhelve, nem csinál igazán semmit, második kártyaként van benn egy GTX460 mellett. a 2D alkalmazásokat kell csak megjelenítenie, meg rákapcsoltam a Physx-et, bár nem tudom, hogy ez ér-e valamit...
-
Lenry
félisten
lett második kártyának egy 7600GT-m.
semmi másra nem fogom használni azon kívül, hogy a harmadik monitoromat meghajtja. se film, se 3D, semmi.egyetlen nyűgöm van vele, hogy induláskor 100%-on pörög a ventije, driver nélkül 100%-on pörög a ventije, sleep után visszatérve 100%-on pörög a ventije, és gyanítom, hogy Linux alatt is hasonlókat fog produkálni. NVIDIA vezérlőpultban van egy kapcsolódó beállítás, de az csak az adott ciklusban érvényes, ébresztéskor, bekapcsoláskor megint nekiáll süvíteni, és ez zavar.
beégethető valahogy a kártya BIOS-ába, hogy katasztrófahelyzeteket leszámítva ne pörgesse a ventijét X %-nál gyorsabban?
-
Lenry
félisten
nem hiszem, mert a Win7 már kezel kétféle drivert, akár egy ATI-t is vehetsz mellé, abból sem szabad, hogy gond legyen
nálam pl a prociban lévő Intel GPU megy zavartalanul a GTX460 mellett
-
Lenry
félisten
A kérdésem az lenne, hogy ha a második slotba teszek egy videó kártyát akkor arra rá tudok-e kötni egy 3. monitort?
igen
Ha lehetséges, akkor a második VGA lehet-e egy Matrox P-650 PCIE kártya amit azért kellet lecserélnem, mert nem futott el rajt a Win 7!
nem, mert nincs hozzá Windows 7 driver, anélkül meg nem igazán fog képet adni.
vegyél valami legalja, legolcsóbb akármilyen használt ATI vagy NVIDIA videókártyát, azzal menni fog -
Lenry
félisten
folyamatban van egy plazmaTV vétele, amit a gépre szándékozok kötni HDMI-n keresztül.
a gond, hogy már így is két monitorom van, és hiába van a GTX460-mon 4 monitorcsatlakozó is, de a GeForce GPU-k egyszerre max kettőt kezelnek.ha vennék egy VGA-t, azt SLI-be kell kötnöm, hogy menjen a harmadik kijelző is? mert nem akarok még egy GTX460-at, annyit nem szánok rá, és a teljesítményére sincs szükségem, de a kimenet miatt kell.
másmilyen kártyával viszont nem köthetem SLI-bepróbáltam erre rákeresni, de mindenhol csak az Eyefinity meg az Surroundról volt szó, de nekem nem az kell most
-
Lenry
félisten
válasz
rumkola #4969 üzenetére
látjuk, hogy van ilyen meg olyan, tudtuk eddig is, de ez a kép mitől mondana ellent annak, amit leírtam?
Single vs. Dual: a DVI-nek, mint digitális adatátviteli csatornának, korlátozott a sávszélessége. Nagyon nagy felbontásokat nem lehet átvinni egy ''link''-en, ezért a nagy (ált. 1920x1200-as) felbontások felett Dual Link-et kell alkalmazni. Ezt tudnia kell a VGA kártyának is és a fogadó eszköznek is.
[link] -
Lenry
félisten
válasz
DJ WOKKY #4965 üzenetére
mert akkora felbontáshoz két kábel kell (legalábbis régen kettő kellett)
ezért kell a dual link DVI
(nem véletlen van pl ezen a képen is két DVI dugó) -
Lenry
félisten
válasz
Arnold12344 #4914 üzenetére
nos... a jelek szerint igen.
6 pines VGA
8 pines VGA - valóban, két plusz föld...
8 pines EPS - ezen a VGAhoz képest fel van cserélve a fázis a földdel és 3 helyett 4 fázis van
elég fasságde ennek fényében egy második hatost elvileg beköthetsz a nyolcashoz. de ezt már csak saját felelősségedre.
-
Lenry
félisten
válasz
Arnold12344 #4912 üzenetére
tudtommal nem egyenlő a 8-as prociárammal
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Xbox Ultimate előfizetések
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest