- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
M3lakH
tag
válasz
popey37 #57037 üzenetére
Igazából a régi CS1.5 ös időkből eléggé nyomósan emlékszem, igenis nagyon érezhető volt, hogy a játék a gyári max 30 FPS-es beállításokkal megy, vagy pedig a multihoz használt max 101-el. Aki a 101-hez volt szokva, és elindított egy sima HL multit, tuti nem tudta hol a helye.... lényegében a 60 FPS fölött nem érzékelünk már nagy difit, dehogy a 30, és a 60 között óriási különbség van a játékok között, az holt biztos.
-
M3lakH
tag
válasz
nonsen5e #57016 üzenetére
Nos ez érdekes. ennek így mennie kéne, mert minden kábel megy külön is ha jól értem... És kártyának is tudnia kéne DP nélkül is...:S Fórumból idézve:
"um.. i've been using 3 monitors with a reference 290 and no DP since it was released. why is this news? 2x DVI and 1 HDMI. it's not rocket science."ugyan ez 290 es, de a 280x re is azt hazudja az AMD hogy akár 6 monitor is lehet DP hubbal, ami 3 felé osztja a DP-t, és a maradék 3 monitor meg DVI1 DVI2 HDMI...
Lehet mégiscsak valami kártya para? illetve ahonnan idéztem 15.3 as driverrel használják elvileg így... -
M3lakH
tag
válasz
nonsen5e #57013 üzenetére
amíg nem egyesíted a kijelzőket (ha ilyesmi be van kapcsolva, akkor kapcsold ki egyenlőre), addig mind1 kellene hogy legyen, hogy mennyire egyformák. Ez eddig minden VGA-mal így volt. Mondjuk 1 szer volt Radeonom ( 9200-9250..
), és pont ezzel a több kijelzővel volt a szívás mindig, vagy nem érzékelte, vagy érzékelte de nem volt kép, vagy mindenen jött kép, de nem tudtam beállítani hogy melyik legyen az elsődleges...
-
M3lakH
tag
válasz
nonsen5e #57008 üzenetére
AMD oldalról nincs tapasztalatom, de Nvidiás tapasztalat szerint hulla mind1 hogy melyik 3 kimenetet használod a 4 ből. Akkor lehet jelentősége, ha FHD fölé mész, mert azt már csak a HDMI és a DP tudja.
És alapesetben a DVI-I-re (vagyis amelyikre tudsz D-sub alakítót dugni a csöves CRT moncsik miatt) megy a post screen.
Szerintem ezt a szettet 2db DVI-I to DVI-I, és 1 db HDMI to HDMI kábellel lenne ésszerű összekötni.. :SAztán lehet hogy AMD-ék nagyon ragaszkodnak a DP hez.. :S
-
M3lakH
tag
válasz
nonsen5e #57002 üzenetére
ilyennel énis szívtam Nvidiával, pár kommentel feljebb linkeltem is egy kábelt.
DP-> HDMI adapter HDMI->DVI kábel párossal nem kaptam képet az adott monitoron(GTX770, dvi-os dell moncsi). Ezt a szettet behoztam melóba, HP brand gép, DP kimenttel, és egy viszonylag friss (legalábbis az otthoni dellhez képest) HP monitorral tökéletesen működött. Visszamentem a boltba, és egy Vakoss márkájú DP-> DVI kábellel tökéletesen működik az otthoni szett is. Microstore ban olcsó, van másfajta végekkel is.
Szerintem az aktív DP-d kavarja meg a dolgokat, Én kipróbálnám innen a megfelelővel
-
M3lakH
tag
válasz
Chrystall #56843 üzenetére
Sajnos nekem ebben nincs tapasztalatom, csak tudom hogy az kell neki hogy jó legyen.. :S
Google-youtube segítségével a "Sony Vegas Cuda" keresőszóra találsz sok segítséget, esetleg azokkal összenézheted a beállításaidat, ha mástól nem jön konkrétabb segítség.Amúgy a 2 szeres sebesség nem nevezhető már rossznak, integráltnál csak a procid számolt, a 460 as pedig már nem egy mai csirke.
-
M3lakH
tag
Ez 216 wattot tud leadni 1 ágon. Szóval ha 1 ágról menne a az egész VGA akkor az lehet kevés a 230 as kártyának. Tudni kéne a 2 PCI E tápcsati 1 ágon van-e (amennyire képeken kivehető külön jönnek, kérdés belül mi történik), én megpróbálnám a 6 pint leszedni a molexről, az biztos külön ágon van. Ha úgysem jó, akkor a kártyával lesz valami..
-
M3lakH
tag
Hát, az 550 alatta van az ajánlásnak (Mármint NV szerint), de a bequiet elég masszív tápokat csinált.
Esetleg ha 1 ágról jön a 2 PCIe ág, és van kéznél átalakító, a 6 pinest megpróbálhatod átalakítóval molexről.
Vagy rossz a kártya, vagy pont határeset hogy kitudja szolgálni a táp a gainwardot, az AMP pedig már kicsit többet venne fel, vagy érzékenyebb. De erre elég kicsi a valószínűség. win10 szivatás meglepő lenne, mert ugyan az a driver kell neki. Gondolom próbáltad újratelepíteni.Amúgy van értelme 770-ről 770 re váltani?
-
M3lakH
tag
válasz
asvald #56727 üzenetére
Jó kérdés, még sok a támogatási gond, és amúgy is hallani érdekes dolgokat a háttér folyamatokról.. Én személy szerint 7 est használok gond nélkül. EZ még olyan windows, start menü, ikonok, ablakok, stb.. Csempék a fürdőszobában legyenek ne a monitoron, és önállóan se ítélje meg az oprendszer milyen programnak van létjogosultsága gépemen, és minek nincs...
-
M3lakH
tag
válasz
nonsen5e #56705 üzenetére
Az a játék szerintem nincs túl jól optimalizálva proci ügyileg.. :S Legalábbis nekem a GPU-CPU load nézegetés ilyesmit sejtett.. Azzal a játékkal a legkisebb a GPU Load, nekem személy szerint sok élményt nem is nyújt, bár igaz hogy csak kipróbáltam.
Amúgy a linkelt videóban az utcsó játéknál (Crysis lehetett talán), már jobban teljesített kicsit a régebbi 4 magos.
-
M3lakH
tag
válasz
ghostmat #56697 üzenetére
az a baj, hogy a 80 fok ezeknél tényleg lehet kicsit sok, de nem tudni az a venti amit kaptál fúj-e elég levegőt, stb.. Megoldás lehetne nézni egy hibás példányt olcsón, és arról áttenni a ventiket. Vagy 2db 8 centisre váltani az 1 12 centist (esetleg olyanra amit szabályozni is tud), nagyobb felületen szellőztetne.
-
-
M3lakH
tag
válasz
Smktrooper #56531 üzenetére
háát nemtudom, az necc, szerintem csak a sok monitor miatt (4000x1000 körüli felbontás ablak módban)... Igazából a játék sem hajtotta ki, mert nyugis helyzetben 80% fölött van, akciósabb részeken megy csak fel 95% fölé, ilyenkor be is esik az FPS fix 60 ról 54-re
Na majd megnézem 1 kijelzővel mit csinál a GTA V
-
M3lakH
tag
válasz
Smktrooper #56529 üzenetére
Nekem a 770 GPU loadja 3 monitorral felmegy 100%-ra, a Xeon közbe meg olyan 75% körül ketyeg
-
M3lakH
tag
válasz
sarasota123 #56493 üzenetére
Ez valószínűleg a monitor tulajdonsága lesz. Milyen kábellel kötötted össze? Ha VGA akkor esetleg egy DVI/HDMI/DP-re (szóval ami digitális) érdemes lehet váltani. (nekem LG van, az is csak a natívot szereti)
-
M3lakH
tag
válasz
Forestal #56419 üzenetére
Nem, a nagyobb memória inkább a nagyobb textúra minőségeket támogatja. Például GTA 5 ben, a kis VRAM kijelző szerint medium textúrákkal épphogy "elég" a 1,5 GB, High-ra állítva már bőven túllépi(nálam fullhd esetén...). A GT széria pedig nem is tudom mire való..
A nem elegendő Vram hamarabb jön ki (és ezáltal teszi majdnem teljesen pénzkidobássá az egészet), mint 100-150 Mhz-el alacsonyabb órajel.
Manapság az 1GB Vram olyan, mintha 1,5-2 GB system rammal futtatnánk win7 et.. Megy, de, nem az igazi
Szerintem legalábbis, de nyugodtan javítsatok ki ha tévedek. -
M3lakH
tag
válasz
HollyBoni #56354 üzenetére
szerintem filmnél már 2 méternél "kellhet" a 4K, de még szerintem sem érdemes beruházni, lesz ez olcsóbb is. Az hogy mennyit kéne fejlődni relatív, mert amit írtál az a mi országunkra igaz, bár itt is épülgetnek a gigabites végfelhasználói internetek, tény hogy nem túl gyorsan, valószínűleg nincs rá akkora igény. Más országokban mind a mobilhálózatok, mind a szolgáltatások jócskán előttünk járnak, és igazából ezeket a cuccokat ott fejlesztik.
Az internetes filmek olyanok, amilyennek rippelik őket, nem a torrenthez gyártják a műszaki cuccot, sajna nem mérvadó. Ha belegondolsz, még mindig alig van HD-s műsorsugárzás(pláne hogy valahol az 576p-re akasztják ezt a jelzőt!), FHD meg még kevesebb.
A gaming meg mindig arról szólt, hogy tervezhessenek hardware-t, amihez aztán írnak szoftvert ami megköveteli... Őszintén szólva nem mondanám, hogy a játékok grafikája fejlődött volna annyit az elmúlt években, mint amennyivel nagyobb vas kell nekik...
-
M3lakH
tag
válasz
HollyBoni #56350 üzenetére
Annyira én sem erőltetem, de általában ha kitalálnak egy új felbontást, akkor (nagyjából...) egy időben kijön vele forrás is. Amúgy a 2 méter feletti képátlók miatt "erőltetik", az más kérdés hogy egyesek 22"-on is 4K-zni akarnak, és a mobilok már FHD, vagy fölötte mennek...Egy 50" os tévén a FHD még teljesen jó szerintem filmezni, mondjuk "PC"-zni már kérdéses..
-
M3lakH
tag
-
M3lakH
tag
válasz
medium84 #56313 üzenetére
külsős port replikátoroknál/dokkolóknál lehet, hogy bár több kimenet van rajta, nem támogatja egyszerre mindet. Amivel én próbálkoztam (HP) is csak 1 et tudott működtetni, pedig 2 kimenete volt... Próbáld úgy hogy laptopra közvetlen 1, és a dokkolóra még 1, plusz a laptop kijelző.. (vagy ha a dokkolón megy kettő, a 3 adikat a laptopba dugd)
-
M3lakH
tag
válasz
MK VII #56308 üzenetére
Magadra vettél olyat ami nem létezik, senki sem szólta le az ajánlásod (vagy kérdőjelezte meg), pusztán mint 770 gazdi érdeklődtem volna erről a "megszűnő támogatásról". Ebből én hirtelen egy olyasmi helyzetre gondoltam, mint amit win10/intel bejelentett, de ezek szerint erről szó sincs... Ez hogy lassítva vannak a régebbi modellek, nem új dolog, bár én úgy gondolom, hogy ha az Nvidia nem akarja hosszútávon elveszíteni a vásárlóit, akkor ez emberi keretek között marad. Főleg hogy leginkább a driver support az amiben az NV barátságosabb..
Amúgy te vagy az arogáns megint az utolsó 3 bekezdéseddel. Én csak kérdeztem. Relax
-
M3lakH
tag
válasz
MK VII #56300 üzenetére
Köszönöm korrekt segítőkész válaszod/hozzáállásod!
1: A tanácsod végeredményét, okát, nem kérdőjeleztem meg!(mondtam volna hogy a 960 rosszabb választás mint egy 770?)
2: Kérdeztem valamit, köszi a semmit. Lényegében arra lettem volna kíváncsi, hogy ezt olvastad valahol (elolvastam volna én is...), vagy csak megálmodtad...
Az meg hogy mennyit ér, nem is volt kérdés, de aprón 50-60e között mozog használtan...
Minden esetre azt megtudtam tőled, hogy 1 fabatka több mint 50-60e forintSajnálom hogy belekérdeztem egy mondatodba, nem óhajtottalak megbántani...
A "végletekig támogatás" kicsit erős nekem, tekintve hogy a jelenlegi legújabb Nvidia sorozatnál 1 el régebbi, ha jól néztem, 2013 óta gyártják.
Amúgy nem gázoltál bele semmibe, ennél kicsit több kell hogy rosszul érezzem magam. -
M3lakH
tag
válasz
MK VII #56296 üzenetére
Üdv!
Ezt hogy nem lesz támogatás a 770-hez kifejtenéd kicsit?
Csak mert fél éve még 480 (a kettő között meg 580)-al fűtöttem, de semmiféle támogatási problémát nem érzékeltem.
2 hetes sincs az új driver a 700 as sorozathoz, és cikkeket sem találtam ilyesmiről,csak arról hogy most jött ki a thunderboltos driver a 750 ekhez (is).
(csak érdeklődöm, mint egy 770 tulajdonosa)
-
M3lakH
tag
válasz
Májkii #56114 üzenetére
Üdv! NV-nél ugye a "surround" funkciót kéne bekapcsolni a több monitoros játékhoz. Viszont amikor rányomnék a "konfigurálásra", a bejövő ablak meglehetősen hiányos. Konkrétan semmit nem lehet állítani, még a "mégse" gomb sem működik. Driver elvileg legújabb. 5letek hogy ez miért lehet??
Előre is köszi
-
M3lakH
tag
válasz
nonsen5e #56084 üzenetére
Ha arról meg tudunk bizonyosodni, hogy custom res.-el megy-e az már előrelépés. De ezt végülis én is ki tudom próbálni valamennyire, mert rá tudok dugni 2 kijelzőt.
Továbbá találtam videót, ahol 1db 770 el benchmarkolnak 3x1080p-be Grid2-őt, 30 lett a minimum FPS. Már csak 2 monitor kéne valami hiperáron, és egy kis jószerencse hogy a Xeon se legyen túl kevés..
-
M3lakH
tag
válasz
nonsen5e #56081 üzenetére
"konkrétan a War Thunderrel működne?" kérdés azt hittem egyértelmű lesz...
Kb ennél a játéknál lenne ennek értelme, a többinél nincs igényem ilyesmire... Itt is csak azért mert a levegőben nem olyan könnyű forgolódni hogy ki hol van mint talajon..
Windowsban tudom hogy nem gond, és ha kell kettőt kattintani a játék miatt akkor megéri.
Ha jól látom neked 2 monitorod van, egyik szélesebb mint a másik?
Lényegében azért kérdezek, mert monitorok hiányában próbálkozni nem tudok, és így nem tudom van-e értelme nézni ilyen projektre 2 valami olcsóbb monitort. És inkább milyet, mert ha veszek 2 olyat amivel pont nem megy, az az igazi "tökön szúrtam saját magam" érzéslényegében kimondhatjuk gondolom, hogy a vízszintes soroknak stimmelnie kell, és akkor is csak egy erős "TALÁN"nal menne windowed-módban..
-
M3lakH
tag
válasz
varmi2 #56079 üzenetére
igen a meglévő monitor fullHD. Viszont a 2 szélső nem kéne hogy az legyen. Kérdés olyat lehet-e, hogy mondjuk a 2 szélső csak 720p vagy hasonló, vagy akár mivel a mostanim 24"-os így a szélére akár allítva is mehetne valami kisebb, aminek a függőleges oszlop száma nem lenne így sok, de vízszintes sorok száma egyezhetne a FullHDs-al.
Ezért érdekelne, hogy milyen opciók létezhetnek erre. -
M3lakH
tag
Üdv! lehet nem a legjobb helyen teszem fel, de biztos ti is tudtok segíteni.
Az lenne a kérdés, hogy milyen körülmények kellenek a 3 monitoros "Gaminghez". Elég lehet ehhez egy GTX 770 önmagában, vagy kéne hozzá több VGA? Csak egyforma monitorokon működik jól, vagy a 2 szélső lehet "gagyibb" is?
Konkrétan War Thunder-el működne?
előre is köszi.
-
M3lakH
tag
válasz
Aurig@ #55826 üzenetére
Szerintem megoldható lehet, mert bár nekem csak 1 VGA-m van, és integrált, és dedikált hangkártya is, de windowsba bárhova tudom irányítani a hangot. Akár a VGA-ra kötött bármelyik kijelző felé is. Ebből kiindulva, ha megoldod hogy a 2 VGA működjön a gépben akkor szerintem mennie kéne. Viszont abban igazuk van hogy a hangkártya SPDIF jele nem rosszabb minőségű semmivel mint amit a VGA tud. Digitális mindkettő, (vagyis mind 3, az hogy "HD" hang, csak a mintavételezésre ráakasztott marketingduma)
-
M3lakH
tag
válasz
Terminator17 #55555 üzenetére
Az a baj, hogy a DVI-t VGA ra alakítod. Nekem egy IPS-es 24 colos LG monitorom van, amikor vettem énis VGA val kötöttem össze, és kb berosszultam hogy mennyire nem éles a képe, és nem egyenletes....
Viszont ha DVI-HDMI-vel kötöttem össze, akkor jó lett. Egyes monitorokon úgy néz ki hogy az analóg bemenetet nem csinálták meg túl jól... -
M3lakH
tag
Afterburnerrel (rivatunerrel) felvenni is lehet? Mennyire veszi visszább a teljesítményt a rögzítés?
-
M3lakH
tag
válasz
smarci2000 #55423 üzenetére
Ha választani kell, akkor minden képen VGA... Meg esetleg proci tuning ha megy, az ingyen van
-
M3lakH
tag
válasz
NeverSurrend #55013 üzenetére
Nos, ezzel nem sok mindent tudsz kezdeni, ezek a "tokozottak" ilyenek. Hangosak, és melegek. De persze attól függ mennyire hangos. Ha nem tudod túlmelegíteni, akkor a hűtése valszeg "jó".
-
M3lakH
tag
válasz
Pr3ciSioN #55003 üzenetére
Mivel nem csíkoz-elmegy a kép, hanem újraindul a gép, én a tápra tippelnék. Tapasztalatok alapján mind2 táp amivel próbáltad lehet kevés. (havernak közepesen márkás, de már elég öreg 450-es táppal is újraindulgatott a 460, táp csere megoldotta..). Fermi sokat zabál gyárilag, azóta öregedett, ami nem válik előnyére..
Egy közepes, viszonylag fiatal 500-550 essel is ki kéne próbálni, ha akkor is csinálja, akkor nem a táp a ludas.
-
M3lakH
tag
válasz
bobalazs #54941 üzenetére
Prohardveres tesztet nézve, hogy egy lap DDR2, vagy DDR3 játékokban 1-3% FPS difit jelent, és vannak DDR3 as 775 ös lapok is.
FPSt leszámítva a mért i5 a munkahelyi HP gép, a Xeon meg az otthoni. Mind2 8GB ram, win7 64 bit. Semmivel sem érződik gyorsabbnak az i5, de ezen nincs játék.A lényeg nyilván nem az hogy melyik a jobb, mert egyértelmű.
Melyik proci milyen VGA-ig elég? -
M3lakH
tag
válasz
tigerk #54062 üzenetére
Az említett lap egy P5Q-Pro
Általában nekem más Asus lapok is sokáig bírták, viszont az tény, hogy mind úgy halt meg hogy egyik pillanatban még megy, a másikban végleg off. Az pedig már nézőpont kérdése hogy így a jobb a usernek, vagy még fél évig vacakolhat egy döglődő hardverrel, downclockolva, feszelve, stb... Legalább egy biztos pont, hogy félhalott Asus cuccot nem vehetünk használtanAmúgy sajnálatos hogy így kifingott 3 kártyád is, nekem gyanús hogy más komponensek gyilkolják.
-
M3lakH
tag
válasz
tigerk #54048 üzenetére
BIOS ban PCIE freq nincs véletlenül elállítva, vagy egyébb okból nem 100 on megy?
Biztos nem az ASUS márkanév okozza a gondot, nekem egy 8 éves alaplapom van, amit előttem is szétOCzva használtak, én is OC val használom, és egy cirka 5 éves GTX 580, mindkettő teszi a dolgát ahogy kell, megy rajta minden
-
M3lakH
tag
válasz
Taifa Díaz #53465 üzenetére
Szerintem a hátuljára gondolt, az szokott "belógósodni". Nekem is olyan.
-
M3lakH
tag
válasz
Tivi103 #53349 üzenetére
Thermal and Power Specs
Maximum GPU Temperature (in C)
105 C
Maximum Graphics Card Power (W)
289 W
Minimum System Power Requirement (W)
680 W
Supplementary Power Connectors
6-pin & 8-pinÉn személy szerint közepesen márkás 600 alattival nem próbálkoznék. Főleg ha most gagyi 500 as van, akkor már legyen nagyobb is, ne csak márkásabb.
-
M3lakH
tag
válasz
djculture #53297 üzenetére
480 am volt, hibátlanul működött, nem egy hideg kártya, de szépen visz mindent FHDbe magas részletességgel még most is. A tokozott turbina hűtésest el kell felejteni, nekem xtreme plusz2 volt rajta, nem ment 70C fölé.
Hogy így megpiszkálva mennyire ajánlatos, az jó kérdés.
-
M3lakH
tag
válasz
BUZZLGHTYR #53138 üzenetére
nézd meg a konfigom, 1080p be kb csak az assasins creed unity volt ami nem ment mediumon sem rendesen (nem is nagyon érdekelt hogy megtaláljam a legjobb beállíást..). Meg gta V, nél normálon van a textúra, hogy beleférjen a 1,5Gigába, többi High-Ultra közeli beállítás.. A te videókarid pedig erősebb.
-
M3lakH
tag
válasz
BUZZLGHTYR #53136 üzenetére
q6600 kevéske lenne, de egy e5450 húzva már jó
-
M3lakH
tag
válasz
djculture #53057 üzenetére
a képen lévő csatiba ottvan a 4 tüske, csak nem lógnak ki annyira mint a többi. D-SUB meg csak analóg tudtommal, igazából ha az átalakító jó, akkor mennie kéne.Próbáld ki másik kártya/gép/monitor combóval ha tudod.
IstvánLászló
Hülye kérdés, de próbáltad mind 2 csatiba dugni az átalakítót? Csak mert olyanról már hallottam, hogy a 2 DVI ból csak az egyik kezeli a D-SUB-os átalakítót.
-
M3lakH
tag
válasz
Smktrooper #53048 üzenetére
Nvidia control panelen csekkold a beállításokat, van egy beállítás ami Vsync-el együtt teljesítmény javulást hoz (nem tudom a nevét, de ha ráhúzod az egeret írja..). Plusz vannak játékok ahol szétlassítja ha a game-ben kapcsolod be a v syncet, ilyenkor a játékban kapcsold ki, a windowsos control panelen pedig be(sőt, nekem ez mindíg be van kapcsolva).
Ha meg mindenképpen hűtőt cserélnél, érdemes lehet elgondolkodni a komplett kátya cserén, az 50 es végűek nem túl kráftosak, láttam most aprón egy jóárú 670-et windforce 3 hűtéssel.
-
M3lakH
tag
válasz
flash- #52896 üzenetére
Egy átlag gépnek általában 300 wattos tápja van(valamennyire kihasználatlanul ), VGA nélkül. A gyártók ebből indulnak ki, így ha 320-at felvesz a kari, akkor ők 600 at adnak meg. Hogy neked mekkora kell, az függ a többi sallang fogyasztásától. PL ha van egy 150 wattos hőerőműved proci gyanánt, meg 4-6 vinyó, + egyébb kártyák, stb, akkor kell is a 600 as táp, nem is a legolcsóbb fajtából. Sztem érdemesebb inkább nagyobb tápot használni mint amire szüksége van a gépnek, így kevésbé melegszik, stabilabban is dolgozik, később adja meg magát.
-
M3lakH
tag
válasz
jolti05 #52522 üzenetére
ŐŐŐ, ebben most nem vagyok biztos, de ha le van tiltva az alaplapi, akkor nem is kérdés hogy melyik legyen a primary (tehát nincs választási lehetőség)..
Valami másik fülön nézd, szokott lenni külön olyan hogy onboard video enabled/disabled. Asrockhoz nem volt szerencsém, de amelyik biosban eddig láttam ilyet, ott volt külön hogy alaplapi ki-be kapcs, és egy másik menübe hogy melyik legyen a primary. De lehet AsRock nem ilyen..
-
M3lakH
tag
válasz
B.Á.L.!.N.T #52520 üzenetére
Játék KÖZBEN a monitor sarkán szeretném látni az értékeket, mint a fraps nél az fps-t csak a többit is nézném.. HW infot feltettem, de ez semmit sem ír ki játék közben, opciót sem találok ahol be lehetne állítani.
A másik kettő meg ha jól látom overclockker progi, amit mellőznék..
Ilyen egyszerű kéne mint a fraps. -
M3lakH
tag
Hali!
Milyen progival tudnék CPU, GPU kihasználtságot, és FPS-t monitorozni játék közben? az sem baj ha log is készül..
Köszi. -
M3lakH
tag
Viszont attól még nem lesz használható VGA ja, tehát sokra megy vele...
Az a proci még elviszi a játékokat, kicsit meghúzva egy 580 al összerakva még fullhd ban elvisz szinte mindent. Persze lehet nézni újabbakat is, de ne 1 giga legyen a cél, minimum másfél, vagy inkább 2. -
M3lakH
tag
válasz
Pityke78 #52247 üzenetére
Akkor viszont nem tudom, lehet hogy ez egy ilyen "IGP Shit"... Én dedikált karit használtam mindig, és nem volt gond semelyik kártyával..
Esetleg talán kipróbálhatod, hogy mi van ha csak 720 at adsz neki, teszt kedvéért(ha eddig nem tetted volna). A gép felismeri amúgy a TV-t pontosan, vagy csak valami digitális kijelzőnek írja? TV típusával lehetne neten keresgélni, hátha másnak is volt ilyen gondja.
-
M3lakH
tag
válasz
Pityke78 #52245 üzenetére
Nekem spec ilyesmire a TV-n kellet a "HDMI túlpásztázást" bekapcsolni, így nagyon minimálisan kilóg a kép. Továbbá az sem elhanyagolható szempont, hogy a FHD TV panele pontosan milyen felbontású. Például nekem a 720p-s TV-m panele valójában 1024x768 (leírás szerint), de mégis a 720p/1080p-s ráküldött felbontáson érzi jól magát, azt leszámítva, hogy kilóg pár pixel, ahol amúgy sok érdekes dolog nem történik
-
M3lakH
tag
válasz
DeathAdder #52236 üzenetére
Mert 230 wattos hasonlóan mint a 480
-
M3lakH
tag
válasz
MaCS_70 #52227 üzenetére
Ezt amúgy sosem értettem, hogy régi konfigal miért kell erőltetni a pár hónapos OP rendszert(még egy újjal is necc, hogy nem teljes a terméktámogatás)....
Használtból olcsón határeset hogy lesz-e, újból a legalapabb elvileg egy nagyon erős Talán.Amúgy win 7-8 as drivert meg kell próbálni ráerőltetni, felteszed aztán manuálisan beadod neki az Nvidia mappát, hátha. Vagy hanyagolni kell a win10-et még egy ideig, amíg lesz hozzá rendes driver mindenhez, plusz SP-k
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Viccrovat
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- LEGO klub
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Tomato firmware
- Formula-1
- További aktív témák...
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest