- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaxxDamage
félisten
válasz
IstvánLászló #92750 üzenetére
Ahogy elnéztem nem sokat volt használva (nem volt tulzottan poros a ventiknél, de tuti nem volt korábban portalanitva vagy szetszedve) és eladó szerint jó állapotban van, azért ezt küldte mert ehhez nem kell +táp csati sem.
Értek azért valamit hozzá, mert elektronikai termékek javitasaval is foglalkoztam, gyártó cégnél (panel) javítás, hiba keresés, RMA is volt a feladatom (optikai és mechanikai javítás is..stb..Haver szerint a táp is lehet kevés neki...nos azt meg kell néznem milyen táp is van abba a HP Compaq 8200 Elite CMT gépbe (i7-2600 CPU, 4x2GB RAM, SSD+HDD)
Ha kevés a táp akkor az a baja, ha nem az, akkor a kártya a hibás.
Tápot is ki kell zárni, majd megnézem.
Ez tizenéves srác gépébe lenne, az a proci még ezt ki hajtaná, jobb kártyát már nem.
Még egy darabig elég lenne neki. -
MaxxDamage
félisten
válasz
IstvánLászló #92748 üzenetére
Persze, tudja!
4K 120Hz (144Hz is állítható) OLED TV amin a GT 640 kártya is tudta az FHD 120Hz-t DVI-n(HDMI to DVI kábellel használva)
Közben kiderült az egyik turpisság, a hirdetésben Asus ROG volt én meg Gigabyte kártyát kaptam...
-
kolopele
nagyúr
válasz
IstvánLászló #92143 üzenetére
Persze értelek, csak azt akartam neked elmondani hogy a hot spot ha néha belenéz a 90-95 fokba attól semmi baja nem lesz, tartósan pedig a 80-85 fok teljesen ideális, így vannak kitalálva. Ilyenkor a GPU a megszokott 60-65 fok körül megy úgyis normális esetben, régebben meg sosem mértek mást, akkor még a 80 fokos GPU - t is ideálisnak tartották, így elképzelheted a hot spot mennyi lehetett, és még mindig működik a legtöbb akkori nagy fogyasztású csúcskártya. Hamarabb halnak meg a ventik ha 90-100% körül járatod.
-
kolopele
nagyúr
válasz
IstvánLászló #92141 üzenetére
Azért a 2500 rpm az nem kicsit hangos, én biztosan megbolondulnék tőle. Inkább legyen a hot spot 80-90 fok körül max. 1500 rpm mellett, én a 4070 - et nem engedem feljebb ennél. Nem lesz tőle semmi baja a kártyának, ne féljünk már ennyire a hőfokoktól (na meg egy kis UV is csodákra képes), az új 5xxx széria már nem is jelzi ki mennyi a hot spot, ahogy régen sem tudtuk, mégis élnek még zömében a 10 éves kártyák is anélkül hogy pasztát láttak volna. A Furmarkot meg ne futtasd tovább 5 -10 percnél, mert értelmetlen kínzás. Ja igen, és a CPU - k is úgy vannak megtervezve hogy a 80-90 fokot simán bírják egy jó alaplappal, majd 100 fok fölött jön a throttling, azaz a védelem a túlmelegedés ellen. Konvertálok az 5700X3D - vel jó ideje most, és 73 fokos. Teljesen normális.
-
gejala
őstag
válasz
IstvánLászló #92139 üzenetére
A H1 80 fok fölött tönkremegy, a H2 van 110-ig! De a H2 egy híg takony, még IHS-ről is lejön egy éven belül. GPU-ra még véletlenül se kend egyiket se, max pár hónapig bírnák. Neked procin azért bírta H1, mert gondolom még régebbi CPU volt, amit 75 fok alatt lehetett tartani. De pl. egy 14900K-n nem sokáig bírná a terhelést.
Így néz ki H1 egy 13700K-n úgy fél év után:
#Curtain:
Valóban kicsit macerás a kenése, de cserébe ott is marad. Sokkal jobb a hőátadása is MX4-hez képest. IHS-en szerintem kibírja 5-6 évig, aztán meg úgyis procicsere jön. Nemrég váltottam 9800X3D-re és Duronaut került rá az U12A alá, nagyon elégedett vagyok vele. -
IstvánLászló
őstag
válasz
IstvánLászló #92137 üzenetére
A Noctua NT-H1 THERMAL PASTE;50-110 fokra hítelesítve 5 év garanciát vállal és nem vezeti az áramot.
A gépemet 5 év útán takaritottam tegnap is ki és cpu-t gondoltam is kap újjpasztát,hűtőt levettem és azt tapasztaltam,még símán lágy és kenhető állagú-maradt,de ha már szétszedtem le is tőrőlgettem a pasztát+hűtőt és ezután pasztáztam,a cpu hőfókai úgyanazokat az értékeket-látom mint 5 éve,tehát ez jó paszta,sokan használjúk megéri..
-
kolopele
nagyúr
válasz
IstvánLászló #92031 üzenetére
HWINFO plusz Rivatuner, ezeknek kell futni a háttérben, kiír mindent amit bejelölsz és kiteszed a monitorra, de az adrenalin is mutatja ha kiteszed a képernyőre. Furmark nem írja ki a hot spotot az 5700XT - nél csak a GPU - t?
-
IstvánLászló
őstag
válasz
IstvánLászló #92008 üzenetére
Ez lemaradt pótólóm a fullHD bios-ról nem tudok semmit légyszí segítsetek +vílágósítani..
-
mmdms
addikt
válasz
IstvánLászló #92004 üzenetére
Még a fentieken kívül megpróbálnám kikapcsolni a fullHD biost, lehet azt nem támogatja a kártya, mivel a bios se jelenik meg nálad.
-
Norb79
őstag
válasz
Nekem olyan gigabyte monitorom van, aminél egy gomb váltani két bemenet között, és akkor ír ki ilyet, ha váltok a hdmi és a dp között, és a hdmi-n egy 4k@120 jelet kap a dp-n meg egy 600p@30 jelet, és akkor visszaváltva a hdmi-ről dp-re ezt írta ki.
Szintén AMD gpu-val.
Szóval szerintem vmi nagyon alacsony felbontás és hertz kombóval indulhat a géped tényleg és a monitor ezt nem kultiválja, ahogy varmi2 is írja. -
varmi2
nagyúr
válasz
A felbontás van tartományon kívül, vagy a frekvencia.
-
HAX
tag
válasz
IstvánLászló #53174 üzenetére
Értem, köszönöm a választ.
Ezek szerint elég borsos a kártya árát tekintve 30-35k..
Mondjuk nem feltétlen szervizre gondoltam, ha ilyen problémám lenne tökéletesen megfelelne nekem ha valaki maszekban bevállalná.Ha valakinek még van információja jöhet.
-
HollyBoni
veterán
válasz
IstvánLászló #53106 üzenetére
Köszi. Akkor használjuk a gépet amíg meg nem hal teljesen az alaplap, akkor biztosan tudni fogom mi a probléma forrása.
-
Vakegérke
félisten
válasz
IstvánLászló #53084 üzenetére
Köszönöm szíves ajánlatod, de jelenleg nincs szükségem rá.
-
Vakegérke
félisten
válasz
IstvánLászló #53075 üzenetére
Itteni az illető? Jó lenne tudni, hogy kiről van szó. Nem akarok neki puszit adni, csak ha belebotlanék vásárláskor, tudnám, hogy korrekt partner.
-
Vakegérke
félisten
válasz
IstvánLászló #53073 üzenetére
Ritka becsületes eladó.
-
trancemusic
senior tag
válasz
IstvánLászló #53071 üzenetére
Akkor mennie kellene.
Ne kínlódjatok vele, ezer ft-ot nem ér az a kari.
Netezős gépből 4000-ért alig kelt el a hd5450... -
trancemusic
senior tag
válasz
IstvánLászló #53069 üzenetére
Gyors kérdések meló közben:
Vga pcie 1.1-es?
Amelyik lapban működött az: pcie 1.1 vagy újabb, a tiéd + öcsédé 1.0 esetleg?
Akkor fakereszt.
Nem fog képet adni,még bios (lap) frissítés után se nagyon. 50-50% -
djculture
félisten
válasz
IstvánLászló #53053 üzenetére
De minek kell a dvi dugó(átalakitó amit képben mutattál is) ha már eleve van a kártyán 2 db ilyen dvi kimenet ? Valahogy nem igazán értem..
-
MK VII
veterán
válasz
IstvánLászló #53053 üzenetére
A kártyán DVI-I kimenetek vannak amik azt jelentik, hogy analóg és digitális jelet is tudnak közvetíteni.
Valószínűleg a DVI átalakító nem visz át digitális jelet. Kellene szerezned egy olyan átalakítót ami digitális jelet is továbbít. -
djculture
félisten
válasz
IstvánLászló #53031 üzenetére
Ezen konkrétan nincs analógkimenet úgyhogy analóg bemenetes monitort nem tud meghajtani, szerintem ez lehet a baj.
-
djculture
félisten
válasz
IstvánLászló #53025 üzenetére
DVI-I - DMS csati van ezeken tudomásom szerint amihez kell ez az átalakitó másként nem is fog képet adni.. [link]
De ha csinálsz képet a csatiról akkor jobban látjuk melyik verzió.. -
swatti
tag
válasz
IstvánLászló #43072 üzenetére
Milyen videókártyád van és hogy van beállítva?
-
MZsoltee
veterán
válasz
IstvánLászló #40339 üzenetére
A 80fok nem sok, normális működés.
-
P.Peti
csendes tag
válasz
IstvánLászló #34782 üzenetére
Köszönöm, de mivel egy árban vannak és a Gigabyte még ha csak hangyányival is, de gyorsabb + talán a 3 kisebb ventilátor csendesebb mind a 2 nagyobb, így azt választanám, hacsak nincs konkrét technikai infó ellene. Tudtok ilyet?
Köszönöm a választ.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
IstvánLászló #34777 üzenetére
Nem, nem a VGA hibája okozza, hanem esetleg az, hogy nem tud honnan információt kiolvasni az Everest a ventilátor fordulatszámáról.
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology NAS
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Házimozi haladó szinten
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Call of Duty: Black Ops 6
- Mindenki Z Fold7-et akar
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3042, 94% Akkumulátor
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P71 - i7-7820HQ I 64GB I 512SSD I FHD I Nvidia 6GB I W11 I Cam I Garancia
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest