- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vigneau
félisten
válasz
MaxxDamage #92756 üzenetére
Lehet, pici kontakthiba lehetett és kitisztult a PCIe foglalat. 🤔
-
Vigneau
félisten
válasz
MaxxDamage #92754 üzenetére
Nem gondoltam volna, hogy a 75W-os GTX 1050 Ti megválasztja a konfig tápját. Mindig tanulok valamit...
-
Vigneau
félisten
válasz
MaxxDamage #92751 üzenetére
Gondolom, az sem keverhet be, hogy UEFI vagy hagyományos VGA-ról beszélünk. Az előző VGA-d is egy GTX 1050 Ti korabeli példány lehetett.
Más gépben ad esetleg képet? Sajnos, csak találgatok...
-
Vigneau
félisten
válasz
MaxxDamage #92744 üzenetére
BIOS-ban mi van beállítva alapértelmezett VGA-nak? IGP vagy dGPU? Próbálok első körben nem az átverésre gondolni...
-
Vigneau
félisten
válasz
kolopele #92183 üzenetére
A hármas szériánál is azért kellett lejjebb vinni a görbét - sokszor már hideg rendszernél, közvetlenül bekapcsolás után -, hogy az adott feszültség mellett ne alakuljon ki parazita boost lépcső. Ha ezt figyelmen kívül hagyta az ember, akkor üzemmeleg helyzetben ugorhatott egy fokozatot (15MHz) a boost és általában magával rántotta a feszültséget is.
-
-
Vigneau
félisten
-
Vigneau
félisten
válasz
mefistofeles #91632 üzenetére
Igazán nincs mit. Sok sikert a vételhez és jó egészséget a használathoz.
-
Vigneau
félisten
válasz
mefistofeles #91630 üzenetére
-
Vigneau
félisten
válasz
mefistofeles #91621 üzenetére
Pontosan melyik kiszemelt VGA-ról lenne szó?
-
Vigneau
félisten
válasz
adamkaa777 #90998 üzenetére
-
Vigneau
félisten
válasz
mefistofeles #90985 üzenetére
Ahogy Rowon is írja, ez a gyári portalanító funkció.
-
Vigneau
félisten
válasz
zsalesz #89914 üzenetére
Az uninstall felajánlja a korábbi beállítások megtartását egy új telepítés esetére. Bár nem hinném, hogy a két külön gyártó kártyájához tartozó beállítások (esetleg a monitorozandó értékek, bár ott is vannak eltérések) oda-vissza jók lennének.
Ami engem illet, mindig szűz telepítést csináltam VGA cserekor, ha az Afterburner-ről volt szó.
-
Vigneau
félisten
válasz
zsalesz #89912 üzenetére
Szvsz tedd be az új VGA-t, net ne legyen, majd DDU-val szedd le a régi drivert, indítsd újra, majd telepítsd az új kártyát. Ha volt fent Afterburner vagy valami más, azt is szedd le a DDU előtt, majd az új kártya telepítése után tedd fel újra, amennyiben szükséged van rá.
-
Vigneau
félisten
válasz
Leone743 #89581 üzenetére
Parancsolj, a munkásságáról pár videó. Elérhetősége: vga.doktor@gmail.com
-
Vigneau
félisten
Az igazán expert MSI Afterburner felhasználóktól kérdeznék az alábbi furcsaságról: én is beleszaladtam ebbe a jelenségbe.
Nem értem, miként tűnt el a grafikonok bal felső sarkából a zöld MIN és a piros MAX érték. Három - általam felügyelt - gép közül kettőn látható, egyen pedig nem. Az OS mindenhol Windows 11 PRO.
-
Vigneau
félisten
válasz
KAMELOT #89555 üzenetére
Köszönöm szépen!
Korrekció #89549: énn = épp (jól megy a gépelés...)
Ezzel a -500MHz-es módszerrel sikerült az EVGA RTX 3060 Ti esetében egy 758mV-os profilt létrehozni, ahol 1545MHz volt a max boost, HWinFO64 szerint megállt 120W környékén a kártya. Így lefojtva használom most egy Cooler Master Elite 110-ben egy i3-10100F társaságában. A mérés még egy i5-10400 mellett egy Jonsbo C6-ban készült:
-
Vigneau
félisten
válasz
Werkly #89530 üzenetére
Valóban lehet hideg és meleg üzem alatti beállításnál 1-2 lépcső (15-30MHz) különbség. Erre nem árt figyelni, mikor finomhangol az ember (bekapcsolást követően vagy énn egy frissen lefuttatott Time Spy-t követően). Valamint extrém (alacsony feszültségű) UV-nál nem -300, hanem -500MHz-cel kell csökkenteni a kiindulási magfrekvenciát.
Ezen felül, ha a beállított görbe egy része a régi (halvány) görbe alá esik, ahol a töréspont, onnan fog feszültségugrás jelentkezni, ha a boost eléri az adott frekvenciát. Ezért kell figyelni, mennyivel csökkentjük a kiindulási értéket.
-
Vigneau
félisten
válasz
Enigma1945 #88603 üzenetére
Szia!
Tény, picit elhaladt az idő felette, manapság floppy helyett már pendrive a trendi, de a lényeg szerencsére nem változott. Ahogy makszutov.hu is írta #88602-ben, ott van pl. a C meghajtó. Amúgy a komplett folyamatot remekül leírta.
Vigi
-
Vigneau
félisten
válasz
Enigma1945 #88599 üzenetére
Parancsolj: az nvflash használata.
-
Vigneau
félisten
válasz
Eztis_Aztis #87910 üzenetére
Értem, kár... Egyelőre én kifogytam az ötletekből, mivel a BIOS is volt már említve.
-
Vigneau
félisten
válasz
Eztis_Aztis #87907 üzenetére
Megvan még az RX 5700 XT? Ha igen, visszarakva ad képet?
-
Vigneau
félisten
válasz
Eztis_Aztis #87902 üzenetére
Értem, akkor simán mennie kellett volna, így maximálisan érthető a csalódottságod.
Eszközkezelőbe el tudsz jutni akár az integrált VGA-n keresztül? Mert valamelyik nap írta az egy kolléga, hogy azért nem volt kép a monitoron, mert a dVGA le volt tiltva. Ne kérdezd, hogy hogyan, szoftveres anomália.
-
Vigneau
félisten
válasz
Eztis_Aztis #87898 üzenetére
Ha jól értem, akkor szimplán ennyi történt: RX 5700 XT --> RX 6600 XT? Mert az utóbbi elvileg 60W-tal kevesebbel is beéri. Előtte minden rendben volt?
-
Vigneau
félisten
válasz
Eztis_Aztis #87895 üzenetére
Onnantól nem ad képet, mikor az Adrenalin felrakásával kész lett a telepítés? Vagy az alap Windows 11 VGA driverrel is ezt csinálja?
-
Vigneau
félisten
-
Vigneau
félisten
válasz
Ted_Beneky #87012 üzenetére
Szia! Második verziójú/kiadású hűtés a DUAL-on belül.
-
Vigneau
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #86733 üzenetére
Szia!
A gyártó nem véletlenül adta két ventivel. De ha megfelelőek a hőmérsékletek, nagy gond nem lehet. Ráadásul jön amúgyis a hidegebb idő.
Vagy leveszed a ventikeretet és két hagyományos ventivel lecseréled. Esetleg egy UV még jobban segít a hőmérsékletek alakításában.
Vigi
-
Vigneau
félisten
-
Vigneau
félisten
válasz
M4T4D0R #86514 üzenetére
Ez egy remek kérdés. Egy biztos, maga a kártya nem független a környező körülményektől. Magyarán az élettartamát nagyban befolyásolja a használata, a hűtése, a túlhajtása. De ezek a dolgok Számodra sem újak, gondolom. Egyet tehetsz, utánanézel a felhasználói véleményeknek, meghibásodási arányoknak.
-
Vigneau
félisten
válasz
M4T4D0R #86512 üzenetére
Pl. gyengébb a VRM, nincs külön foglalatról vezérelt ventilátor, vagy nem tetszik a referencia NYÁK dizájn az adott gyártónak. Esetleg épp a már - készleten - meglévő, korábban bevált hűtőhöz igazítják. Több okra is visszavezethető, a lényeg a profit.
Van, amikor gondolnak az ITX tulajokra is, vagy épp a tuningerekre. Általában legalább 3 szintet lehet találni a Gigabyte-nál egy adott GPU-ra.
-
Vigneau
félisten
válasz
mefistofeles #86205 üzenetére
Nagyon vékony lapos csavarhúzóval óvatosan oldalt alá feszítve sem mozdul meg?
-
Vigneau
félisten
válasz
Hellboy2387 #86201 üzenetére
Akkor ezek szerint csak jól emlékeztem, hogy a Gigabyte sem véletlenül adott ki 3 sorozat BIOS-t a GTX 680-aira...
-
Vigneau
félisten
-
Vigneau
félisten
válasz
Hellboy2387 #86182 üzenetére
Ez remek hír.
Esetleg a lap BIOS-ában kell valamit állítani - ha bent van a két kártya -, ami eddig elkerülte a figyelmünket?
-
Vigneau
félisten
válasz
Hellboy2387 #86179 üzenetére
Én meg arra gondoltam még, hogy a top órajelét kellene flash-sel a BIOS-ban visszavenni a másik órajelére, hátha azzal jobb belátásra térne. Gondolom, külön-külön mindkét VGA rendesen muzsikál...
-
Vigneau
félisten
válasz
Hellboy2387 #86168 üzenetére
Hülye kérdés lesz. A két kártyát felcserélve is próbáltad a PCIe slotokban?
-
Vigneau
félisten
-
Vigneau
félisten
válasz
MasterDeeJay #86162 üzenetére
Utóbbit örömmel olvasom. Viszont az sem kizárt, hogy ha majd idővel találok egy olcsóbb, kompaktabb és csak egy 8 PIN-nel rendelkező A750/770-et (már ha van egyáltalán), akkor szívesen kipróbálom.
-
Vigneau
félisten
válasz
MasterDeeJay #86151 üzenetére
Sok helyen olvasom, hogy panaszkodnak a fórumban a PH! AMD felé hajlására. Eddig nem tulajdonítottam neki jelentőséget. Aztán mégis, ki tudja... De remélem, nem igaz.
Viszont sajnálom, hogy a mai napig nem éltek a felajánlott kártyáid adta lehetőségekkel.
-
Vigneau
félisten
válasz
Hellboy2387 #86159 üzenetére
Szerencsére vakon gépelve is vissza lehet tenni.
Nálam a korábban említett Gigabyte GTX 680-nál sajnos nem volt mindegy, melyik sorozatú BIOS-t tettem fel. Nem egyszer fekete képernyő fogadott.
-
Vigneau
félisten
válasz
B.Á.L.!.N.T #86143 üzenetére
Természetesen, a GPU és a VRAM egyezzen meg SLi-nél. Elvileg az alacsonyabb órajelén kellene futnia a kártyáknak, de valami miatt ez itt nagyon nem valósul meg.
Ezért gondoltam még, hogy az egyik BIOS-a azért nem megy rá a másikra, mert RAM típus eltérés van. Az időzítések lehetnek másak, az pedig képi hibát is okozhat.
-
Vigneau
félisten
válasz
Hellboy2387 #86125 üzenetére
Ha jól látom, nem ad rendesen képet az asztalon flash után? Ez VGA VRAM vezérlés probléma is lehet. Korábban már voltak olyan gondok pl. Gigabyte GTX 680 esetében, hogy 3 féle VRAM-mal is szerelték a VGA-kat. Ahogy Nálad is az egyik Hynix, a másik Samsung. Így az egyik nem szereti a másik BIOS-át, ha ráerőltetik.
Amennyiben ez áll fent, lehet, hogy célravezetőbb lenne az OC VGA BIOS-át lementeni, majd a frekvenciaértékeket átírni külső programmal a lassabb példány értékeire. Már ha az Afterburner nem tudja lekezelni.
Még egy szösszenet: anno én bootpendrive-ra tettem a flasht és a régi, valamint az új BIOS-t és onnan csináltam meg a BIOS cserét. Már ha ez számít.
-
Vigneau
félisten
válasz
Hellboy2387 #86123 üzenetére
Annál többet én sem tudok igazán mondani, mint ami a BIOS flash topik első hsz-ében van összegyűjtve. Anno az alapján csináltam én is. Persze volt olyan, mikor fekete képernyő fogadott, olyankor vakon gépeltem be az eredeti BIOS-t és bíztam a jószerencsében.
Ennek viszont már vagy 8 éve, hogy utoljára csináltam ilyesmit. Sajnos eléggé megkoptak az emlékeim. Viszont van értelme az SLi-vel molyolnod? Nem mindig sikerült hozni a technológia által ígért eredményeket, ezért is volt a mondás: "inkább egy erősebb VGA, mint két gyengébb".
Azonban nem szeretném kedved szegni, hiszen a kísérletező emberek viszik előbbre a többieket. Írd le ide - kérlek - mit is szeretnél csinálni és mi az, ami gondot okoz. Hátha többen tudunk majd valami hasznosat összedobni az emlékeinkből. Biztosan vannak még itt öreg VGA BIOS flashelő motorosok a körünkben.
-
Vigneau
félisten
válasz
Hellboy2387 #86117 üzenetére
-
Vigneau
félisten
válasz
Hellboy2387 #86107 üzenetére
-
Vigneau
félisten
Én meg egyszerűen nem bírtam az Adrenalint az első perctől fogva. Az MSI Afterburnert kedvelem hosszú-hosszú évek óta. Így nekem meg ez a telepítés vált kézenfekvővé. Bár nem is nyúlok így annyira bele az AMD VGA lelkivilágába, mintha azt egy MPT/MCT kíséretében tenném.
-
Vigneau
félisten
válasz
Dark KillerX #85667 üzenetére
Mintha korábban a pillanatokra elfeketedő képernyőhibát is ezzel oldották volna meg. Egy próbát szvsz megér.
-
Vigneau
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #85618 üzenetére
Jó kérdés, azt nem tudom. Én csak a youtube oldalát ismerem.
-
Vigneau
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #85612 üzenetére
Dr. VGA, nekem is nagyon szimpatikus szakember.
-
Vigneau
félisten
válasz
Sagittauros #85411 üzenetére
Amennyiben nem tapadt le, akkor elvileg nem pöndörítheti meg a thermal pad-et. Viszont ha óvatosan húzva, a Kolléga által taglalt módon nem jön ki, akkor ne erőltesd tovább.
-
Vigneau
félisten
válasz
Sagittauros #85406 üzenetére
Hallottam már ilyenről korábban GPU esetében is. Nem szerencsés, annyi szent. Még nem építetted be? Beszélj a bolttal a garanciáztatásról. Bár az is meglehet, hogy óvatosan kihúzható. Egyébként milyen gyártmány?
-
Vigneau
félisten
válasz
MasterDeeJay #85254 üzenetére
A HA-n mintha láttam is volna egy példányt a napokban. Esetleg Te vitted el?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Viccrovat
- LEGO klub
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- További aktív témák...
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13" 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3037, 96% Akkumulátor
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3016, 98% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest