- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kuBu94
csendes tag
válasz
kolopele #92192 üzenetére
Végül a tiéd mellett maradtam mert a -300 as megoldással jócskán gyengébb volt a furmark score
Én is oc/uv profilt akartam.
Most több teszt és játék után is kaptam egy stabil 2010mhz et 0.950mv nál és +500mhz a memoriára.
62-63 fok volt a maximum furmark alatt, nekem ez több mint tökéletes
Köszönöm szépen mindenkinek az időt és a segitséget! -
kuBu94
csendes tag
válasz
kolopele #92183 üzenetére
Na igen így én is jártam már a shift + L aztán shift + enter duplán megoldással. Úgy ahogy mondod te is egy-két nap múlva már nem volt egyenes az a vonal.
Most viszont ezzeo tesztelem, aztán megírom, hogy egyenes maradt-eAmennyiben nem, akkor majd kipróbálom a te általad javasoltat és köszönöm szépen neked is a segítséget!
-
Vigneau
félisten
válasz
kolopele #92183 üzenetére
A hármas szériánál is azért kellett lejjebb vinni a görbét - sokszor már hideg rendszernél, közvetlenül bekapcsolás után -, hogy az adott feszültség mellett ne alakuljon ki parazita boost lépcső. Ha ezt figyelmen kívül hagyta az ember, akkor üzemmeleg helyzetben ugorhatott egy fokozatot (15MHz) a boost és általában magával rántotta a feszültséget is.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
kolopele #92142 üzenetére
Értelek a te dőntésedet és mindenkiét is tiszteletbentartom.
A kátyád a tiéd és te dőntésedet is remélem még sokáig jólmüködik a kártyád,én csak is segítőszándékkal is mondtam,hogy mit állitanékbe,hogy a hot spot 80-90 fok körül max értéket ne is érje el.
További szépeketkivánok. -
Csupingo
veterán
válasz
kolopele #92125 üzenetére
Talán ebben az esetben csak az rémlik, hogy valamelyik driverrel csinálja, valamelyikkel nem.
Esetleg még ez van: NVIDIA control panel - Adjust desktop color settings - Content type reported to the display -> Desktop programs.
Bár ez elvileg a windows ablakok váltásakor fellépő villogást szünteti meg. -
Csupingo
veterán
válasz
kolopele #92123 üzenetére
Nvidia villogásra, pöttyözésre valaki ezt írta chrome használata esetén: "Villogás, képhibák, stb.
Nekem is pontosan ez volt a 3 hetes 4070 Super-el, át kell állítani a Chrome beállítását."Ez a megoldás rá:
Open up Chrome://flags, search for "Choose ANGLE graphics backend" and switch to OpenGL. It's a Chrome/Nvidia issue that's been around for months.Orvosoltam a megoldást,
brave://flags/
Choose ANGLE graphics backend
D3D9 -
Borisz76
nagyúr
-
Grave_444
nagyúr
-
Jack Oneill
veterán
válasz
kolopele #92035 üzenetére
OSD menupont. Bármit megjelenithetsz, azt is beállíthatod, hol jelenjen meg. Minden ugyanugy, mint afterburner eseteben. De nem kell a riva hozza, nekem sincs fent, mert 2 jatek is beleszolt korabban.
Nalam gyorsgombra van allitva a cpu/gpu homerseklet, mellette meg nvidia alt+R es FPS ertekek jonnek elo.
En amugy nem is tudtam, hogy regen kellett hozza riva. -
IstvánLászló
őstag
válasz
kolopele #92032 üzenetére
Azt láttam nem írja ki a hot spot értéket: Furmark nem írja ki a hot spotot az 5700XT - nél csak a GPU -t láttam és látom..
A HWINFO-ról meg is feledkeztem és Rivatunert régota nem használom.
Köszönöm hálásan a segítségedet,megyek tesztelni.
További szép jó estét és szépeket kívánok.
-
IstvánLászló
őstag
-
Iceman821
tag
válasz
kolopele #92023 üzenetére
Neten nézeggetem (melóba ráértem
) találtam róla Reddit posztot, bár ez kimondottan a 9070-es szériáról szól. A lényeg, ha jól értetttem, az ilyet bizonyos alkalmazások hardveres grafikus gyorsítása okoz, amit érdemes kikapcsolni a poszt szerint. (Chrome és discortot említi) Nah meg hogy a 25.3.2-es drivert kell telepíteni.
Este hazamegyek melóból és kipróbálom, hátha tényleg csak ez a gond. -
Lalikiraly
addikt
válasz
kolopele #91959 üzenetére
Milyen érdekes, hogy ezt írjátok. Én azt nem értem, hogy a Derail Valley alatt, nálam olyan fos a kép hogy borzasztó. Több laptopom is így volt, külső monitoron is, akármit akárhogy állítok. a TAA mellett FXAA is van. Namost ha az FXAA ra váltok, hát olyan rizskásás lesz minden, hogy elhánnya magát az ember 10 perc után. Ha meg minden grafikai beállítást felveszek a maxra, akkor még rondább lesz a kép. Ja azt nem értem, ha nullára veszek minden beállítást, akkor is ugyanúgy kéri az összes 4GB VRAM ot, meg ha maxra. Ja és mindkét esetben először megint 60FPS el és 5 másodperc után leesik 24-30 ra. Bármit csinálok vele. Gondolom ez driver ill optimalizálás.
-
Jack Oneill
veterán
válasz
kolopele #91957 üzenetére
En megmondom neked oszinten, nem azert hasznalom a DLSS-t, mert nem bírja a kari. Rtx 3060 12gb full hd-ban eddig mindennel szepen megbirkozott. Nekem az a bajom, hogy a jatekok alig par jatek kivételével mind mosott, homalyosak a gyari TAA elsimitas miatt. DLSS mellett tukor éles a kep, ha meg meg a DLAA is aktiv, akkor meg plane.
-
Jack Oneill
veterán
válasz
kolopele #91950 üzenetére
Varjal, tegyuk rendbe a dolgokat. App es driver ugyanaz.
2 dolgot valasszunk szet. App(ahogy te hivod, driver) es jatek. Appon belul ha allitasz valamit, az felulirja a jatekon beluli dolgokat. En arra ertem, hogy amikor belepsz egy jatekba(elindatsz egy jatekot es ott allitasz egyebeket).
Es nem a globalisban allitom, hanem kulon appon belul a jatekot kivalasztva. Miert? Mert ha globalisan allitottam az adaptiv vsyncet, akkor nalam a Brave bongeszo megbolondult. Igy szepen játék specifikusan allitok mindent az appon keresztul. De amibe belenyulok, az csak az adaptive sync es amelyik jatek engedi, a DLSS feluliras+DLAA feluliras. -
-
Jack Oneill
veterán
válasz
kolopele #91857 üzenetére
Azért ritka, aki így gondolkozik
Manapság az FPS huszárok vannak többen
De szerintem 60-70 FPS felett már csak az vesz észre eltérést, aki tényleg érzékeny erre.
Hát figyelj, én most pár játéknál adaptivan használtam (Need for speed unbound, PUBG) de nem volt képszakadás, fixen 75 FPS volt, vga picit alacsonyabb mhz-en ment 60 fokon, ez eddig szerintem tökéletes nekem. Figyelni fogom, ha netán lesz zavaró képtörés, akkor átállítom fix vsync-re.
Köszi mindenkinek a tapasztalat megosztást.
A 4070 lazán bírja igen, ha nálam semmi gond a 3060 mellett, akkor ott pláne nincs. -
Jack Oneill
veterán
válasz
kolopele #91848 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!
Es melyiket javasoljatok inkabb egy jelenleg 75hz fullhd moniotrral? Vsync jatekon belul bekapcs, vagy nvidia app mondjuk 90FPS limit? Azert kerdezem, mert valami olyat olvastam, hogy vsync mellett a késleltetés megnő. Bar yzerintem azt eszre sem veszem, meg ugye ott az nvidia teflex is.Kesobb amugy tervezek nagyobb monitort venni, de azt is modjaval, mert azert egy rtx 3060 nem 4K-ra van tervezve, szoval 2 K monitorban gondolkozom es dlss.
-
lanszelot
addikt
-
perge666
veterán
válasz
kolopele #91803 üzenetére
Nagyon régen használtam a Print Screen opciót,de a Logitech K400+ billentyűzetemen sajnos nincs ilyen gomb.
Most utána néztem hogy 2 opcióval is ki lehet váltani azt a gombot,de nekem még mindig nem ez a problémám,és nem értem hogy mások miért ilyen dolgokon lovagolnak.Ahelyett hogy segítenének inkább teleszemetelik a fórumot haszontalan hozzászólásokkal,jaaaaa hogy nem tudnak vagy nem akarnak segíteni?Akkor inkább ne szóljanak hozzá.
Elnézést,de ez kiverte a biztosítékot.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
kolopele #91780 üzenetére
Ez olyan mintha azt mondanád a 200 wattos kártya átlépné a 200 wattos limitet mert szintetikus tesztelve van akármivel.
Mindenhogyan 200 wattot kell lehűteni. Ha 100 fokos a hotspot az nem normális.
A boltba sem call of dutyval játszanak hogyha kártyát tesztelnek, furmark lesz ráküldve. -
KAMELOT
titán
-
-
Mike88
senior tag
válasz
kolopele #91733 üzenetére
Nem egy erős lábakon álló magyarázat, de max. talán az, hogy átslattyogtam mínuszokban haverhoz és bár vártunk nyilván, hogy melegedjen a kártya, de biztos nem volt szobahőmérsékleten, amikor betettük a gépébe és teszteltük. Ha más nem marad, akkor cserélünk. Ő jól járt, engem meg annyira nem szomorít el, hogy 970 az 1060 helyett... nem sűrűn szoktam játszani, és csak régi játékokkal.
-
Mike88
senior tag
válasz
kolopele #91731 üzenetére
Lövésem nincs, de holnap mindenképp újra lesz pasztázva, kösz a tippet.
Ez a kártya pár hete van nálam, semmit nem tudok róla. Azt tudom, hogy mikor megvettem nem volt semmi probléma, használtam pár napig a gépet úgy, azzal a rendszerrel, ahogy kaptam (használt gép vásárlás volt) és abszolút semmi probléma nem volt vele, próbálgattam játékokat, teljesen jól működött, amikor kellett felpörgött a ventilátor, visszaállt. Újratelepítés oka szimplán annyi volt, hogy már annyira hozzászoktam a 11-hez, hogy gondoltam cserélem a rendszert. Aztán visszakerült a 10-es, mert azt gondoltam ez a 11 hibája talán, de hát nem. -
Grave_444
nagyúr
válasz
kolopele #91514 üzenetére
Csak annyit hozzátennék, ha egy adott játékban is tényleg 100%-on teker a kártya tudja ugyanannyira pörgetni, mint a Furmark.
(Például régebben megnéztem AC Originsben kiengedett FPS-el szinte 1 fok eltéréssel ugyanazt hozta hőmérsékletben és fogyasztásban is.) Hotspot is azonos volt. -
5leteseN
senior tag
válasz
kolopele #91420 üzenetére
Így van! Általában ott van még, hogy a gyárilag "túlcsendesített" ventik miatt a "Hő-troty-ling" határa is kitolható!
Nálam az összes hasonló generációs AMD-knél(RX 580, VEGA56-64-ek, VII, ...) megvolt ez az ajándék +10% FPS, a -10% Watt-okkkal.
Már sima Yt-vidó "koppintással is egyszerüen megvoltak ezek, kis saját munkával még +5% is(Unigine-el mérve), de azokat inkább "visszaadtam" a VGA-kártyának a tesztjeim után a cserébe "kapott" hosszabb élettartamért, megbízhatóságért, és egy kicsi Watt-megtakaritás is maradt még. -
Chapel
addikt
válasz
kolopele #91379 üzenetére
Sok éve 1060-1080-3070Ti-t jártam végig, természetesen a ram kell (vicc, hogy hogy1xxx szériára raktak 12-őt és még a 3xxx-nél is csak a csúcsra sikerült 8-nál több.
Mindössze nekem nem is értem hogy de totál kimaradt ez az RX széria.kolopele, Viktor77, neked is kösz!
-
5leteseN
senior tag
válasz
kolopele #91348 üzenetére
kolopele :
""A 2600 után a 3600XT +50% CPU-teljesítmény!"
Ez így van, de ez csak akkor valósulna meg ha a kártya is erősebb lenne. Egy 1660 Ti - t a 2600 is kihajt, minimális lenne ezért a különbség. A proci tesztekben is az a megtévesztő, hogy majdnem mindet kizárólag 4090 - es kártyákkal hasonlítják össze, és ebből adódik a nagy különbség, de ha egy átlagos kártyával tesztelnék már jobban eltörpülnének a nagy különbségek. Erre jó példa ez a két videó, az egyik 570, a másik 3070:
[link]
[link]
A 3070 esetében tényleg jelentős a különbség a 3600 javára, de az 570 esetében már szinte semmi."Ez alapján az összehasonlítás alapján :
...a te általad is mondott okok miatt én a 2060 Supert, de még inkább inkább a 4060Ti 16GB-ot javasoltam. Ezeket kis utánjárással meg lehet venni használtként is garanciával és részletre kicsivel drágábban csak mint a Kp-s, vagy-van/vagy-nincs garanciás magánszemélyes darabokat.
Az eBay(garanciás) vétel sok esetben biztosabb, mint a fűt-fát ígérő hazai "magános"eladó, a sok esetben ismeretlen előéletű és állapotú bányászkártyával!
Hát, igen, valóban: Kell kis utánajárás, +"lesben állás"!
+
...de ha sikerült: -
Csupati69
csendes újonc
válasz
kolopele #91348 üzenetére
Ez minden nagyobb váltásnál így van : akinek van pénze, az megveszi az új generációs PC-t tokkal-vonóval, akinek meg van valamennyi pénze, de nem elég a teljes váltásra, az szenved és próbál valamit kiokoskodni az 1920/1080 60 Hz-ből FHD-ban
És igen : a procik tesztelése nem jó ! Ott én úgy csinálnám, hogy betennék az új proci tesztbe pár régebbi "favorit" videókártyát és a 4090-et IS ! Sokkal tisztább képet kapnának az emberek !
-
gabor0928
aktív tag
válasz
kolopele #91210 üzenetére
Amikor azt mondom szebb a kép DLSS-sel akkor a lenti posztban lévő összehasonlításban jól látszanak a különbségek:
https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/oidj0y/dlss_on_vs_off_comparison_in_chernobylite/#lightbox
-
Micsurin
nagyúr
válasz
kolopele #91206 üzenetére
FG +1, pont most néztük páromnál a 4060-al. Ugyan úgy ghostingolt a HUD mint nekem a 7800-nál… semmi difi.
DLSS FSR hiszti meg erősen túl van tolva…
A túlélesítésre meg driverben ott a Radeon Sharpening, ha bekapcsolod és lerántod 10%-ra + FSR2< egész szép lesz a végeredmény. -
gabor0928
aktív tag
válasz
kolopele #91206 üzenetére
Nekem az FSR túlélesített és a távoli rácsos - csíkos szerkezetek vibrációja bántja a szemem.
FG-nél hogy mennyire zavaró, befolyásolhatja néhány tényező, én általában FG + DLSS Quality-t használok ahol lehet. Horizon új részében ha a blur effect be van kapcsolva akkor elég gáz , a karakter körül szétesik a kép bármelyik FG-vel, az effect kikapcsolásával viszont teljesen OK. -
BogyóBP
addikt
válasz
kolopele #90876 üzenetére
Szerintem a DLSS meg FSR annyira nemrossz dolog szebb lesz tőle a kép láttam már olyan játékot ahol látható különbség volt a ki es bekapcsolása után. Főleg Radeon kártya esetében látszik eléggé. Én csak ezt a kép kocka kimaradasokat nem értem mint ami a videoban is van mert 106 fps mellett nem kene eldobnia a kepkockat a játéknak meg akkor se ha szarul optimalizált. Az ott valami osszefuzesi gond lesz csak nemtudom hogy a vga vagy a monitor dobja el a frameket, volt már ilyen monitor a családba es szart már be a freesync panel. Sajnos nincs a közelben olyan monitor ami támogatna a gsync et így csak marad az üres találgatás
-
Teasüti
nagyúr
válasz
kolopele #90797 üzenetére
Tápokat általában azért szokás túlméretezni, hogy ne pörögjön fel benne a hűtés.
A legtöbb vezérlése olyan 30% alatt full passzív módban megy és általában csak olyan 50%-tól kezdi megemelni a fordulatot. Elektromos teljesítményben valóban semmi szükség ekkora tápokra, mint amekkorákat ajánlani szokás. De nincs olyan hatalmas árkülönbség sem a kisebbek és nagyobbak között (nem kapsz fele akkora tápot fele annyiért), szóval az 50%-os jellemző terhelésre való méretezés továbbra is előnyös zaj és hőtermelés szempontjából. Nálam pl. jellemzően 300 Watt körül fogyaszt a CPU és VGA játék alatt. Legyen még 50 Watt az egyéb köcöle és így a 750 Wattos tápom hangját még sosem hallottam. -
albinolynx
senior tag
-
albinolynx
senior tag
válasz
kolopele #90755 üzenetére
A 3Dmark kivételével teszteltem a kártyát. Egy kommersz, egyéb ventilátorok nélküli házban van a gép. A hotspot heaven extreme teszt közben 95C fokra ment fel. Fagyás, semmi egyéb nem volt. Mivel nem mai kártya és láttam matricás csavart, megérne egy újra pasztázást és thermal pad cserét? Portalanítva volt a kártya teszt előtt.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
kolopele #90681 üzenetére
Microstutter az a képkocka idő ingadozásából következik általában. Ha monitorozod a képkocka időt, akkor láthatod, hogy nem szükségszerűen duplázódik meg - tehát nem feleződik az fps arra a pillanatra. VRR monitoron is van microstutter.
VGA pufferben ha nem készül el a képkocka idejében, akkor az előző képkocka kerül kiküldésre megint. De a kadencia az nem változik a monitor frissítési frekvenciájában, szóval a 60 Hz-es monitor az 60x fog frissíteni minden esetben. Csak nem lesz szinkronban a renderrel, mert ha a VGA nem tudja befejezni az új képkockát és a pufferben még marad az előző képkockából valamennyi, akkor ez a felemás képkocka lesz kiküldve. Innen ered a screen tearing. A monitor ebből semmit nem "érzékel", az csak kapja a jelet 60x másodpercenként.
Szóval a képtörés az jelentkezik akkor is ha nagyobb az fps (erre megoldás a V-sync, ilyenkor általában malmozik a VGA ha elkészült a képkockával), meg akkor is ha kisebb (alap V-sync erre nem megoldás).
Az adaptív V-sync amire te utalsz, hogy megfelezi az fps-t, én azt a technikát nem láttam már vagy 20 éve.Manapság a VRR az általánosan elterjedt megoldás, ahol a monitort lassítják be, hogy ne kelljen a VGA-nak befejezetlen puffert kiküldenie. Ez megoldás a képtörésre, de a microstutter az marad. Az egy teljesen más állatfaj, annak nem sok köze van a monitor frissítéshez. Az teljesítménybeli probléma.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mozilla Firefox
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Mobilinternet
- HP notebook topic
- PlayStation 5
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest