- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Kikristályosodik a Razr 60
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Mobil flották
- Google Pixel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolopele
nagyúr
válasz
KAMELOT #91795 üzenetére
"PRTSC gomb + paint egyszerűbb, mint fotózgatni a képernyőt"
Á, ez tényleg nem kötekedés.......Nem mindegy neked mivel csinálja? A lényeg látszódott, egyedül neked volt kifogásolnivalód megint ezzel kapcsolatban. Érdekes, tőled még sosem láttam semmilyen képet sem, én a kedvedért felraktam kétféle változatban is a Pókembert már ha láttad a másik topikban, ahol szintén kifogásoltad a kép hiányát. Nem én járok ide kötekedni, de mindegy. -
perge666
veterán
válasz
KAMELOT #91789 üzenetére
1. 4K TV-re van jelenleg kötve,de FHD monitoron fogom használni,csak kíváncsiságból állítottam maxra.......
2. Nekem így volt egyszerűbb,gyorsabb.
Kötözködés helyett segíthettél volna,látom nem vagy kezdő a témában mint én.
kolopele : Köszi szépen az értékes információt,full tudatlan vagyok hozzá.
Eddig egy i7 6700,RTX1060 kombóval játszottam amit tudtam meg PS4-el.Igen minden alapon van,semmit nem állítgattam,akkor rendben van ha jók a hőfokok,majd utánanézek és igyekszem csendesíteni.
Még egyszer köszi a segítséget.
-
-
sgg
tag
válasz
KAMELOT #91700 üzenetére
mondjuk ez a hajtott állapota amúgy 40 fokon megy lehúzv, ha nincs hajtva, ha rajta van akkor max a 75 fokot éri el de ugyanúgy 40 fokon megy ha éppen nincs rá tolva a kakaó. vagy rárakok egy ventit mellé vagy rakok rá egy direkt kapcsolót. Persze a pastat megnézem van is itthon most még.
-
parandroid
félisten
válasz
KAMELOT #91644 üzenetére
3050 baromi drága ahhoz képest, hogy mit (nem) tud, jutubhoz elég egy használt 1050ti, 1650, vagy 1660 is, amd oldalról pedig 470, 480, 570, 580. Amelyik olcsóbb. Erre fölösleges 70-80e-t kiadni, amennyiért egy 3050-et adnának. De fenntartom a véleményem, hogy ez szerintem RAM lesz, nem VGA probléma.
p
-
winezke
csendes tag
-
BeneC5
csendes tag
válasz
KAMELOT #91524 üzenetére
Útba esett, ezért elmentem érte. Azt mondta, hogy a testvére nagykerben dolgozik. Hiba volt, hogy nem kértem tesztet. Megértettem, okés, elrontottam.
Nem tudom, hogy miért nem pasztázta újra. Valószínűleg ő csak továbbadja a kártyát. Ennyi értékeléssel megbíztam benne. Most újra fogom pasztázni.
Kérdés:
Megvárjam míg megjönnek a padok, akkor azzal együtt pasztázzam újra, vagy most pasztázzam újra, javit/nem javít rajta, hamar kiderül? 1 hét múlva tudnám paddal tesztelni. MX4 pasztám van itthon. -
UserX
addikt
válasz
KAMELOT #91505 üzenetére
Az én teóriám szerint, ha egy VGA kibír kb. 10 perc FurMark-ot, az még lehet jó pár évig!!!
Eladáskor mindig teszek fel ScreenShot-ot!!! Most downgradeltem kihasználatlanság miatt...Tesztelve azért a BFV-nél hiányzik az RT, de megértem azokat, akik a magasabb FPS miatt nem ragaszkodnak hozzá!!!Nem baj, tesztre jó volt, úgysem fogok játszani!
A vásárláskor ráírtam 'X' kollégára, hogy kérek egy képernyőfotót FurMark alatt. Azt a választ kaptam, hogy nincs kedve ezzel foglalkozni. Erre azt írtam, hogy a közelgő 'Farsangi Bálokon' dívik a zsákbamacska és a tombola...Így természetesen másik eladót választottam.
-
Enigma1945
őstag
válasz
KAMELOT #90759 üzenetére
Szia KAMELOT!
[Pedig prohardveren keményet ment, ő lenne az!] -
bandi0000
nagyúr
válasz
KAMELOT #90495 üzenetére
Rendes 3 év gari, de ha fél évvel kevesebb lenne se érdekelne, nincs bajom a használt piaccal addig, amíg olcsóbban kapom
Megfordítom a dolgot, ha te spórolhatnál 40k-t, és ugyan azt kapod, te nem fogadnád el?
Nálam gyorsan változnak a dolgok, 1 hete rendeltem meg a ps5 pro-t, de közben rájöttem, hogy kell egy Pc melóra, de aztán meg arra jöttem rá, hogy az xbox felesleges ha veszek az árából egy vga-t, szal most egy ps5 slim és egy jó vga a helyzet, de kitudja lehet rábeszélem maga mégis a pro ra
Gebriel: Giga 4070 ti super, nem a legcsendesebb, de legalább jól hűt elvben... Igazából a kártya se lesz elég natív 4k ra RT-vel, de amúgy nem tűnik rossznak
-
bandi0000
nagyúr
válasz
KAMELOT #90493 üzenetére
Kibirom fizetni így is, csak ugye ott a baj, hogy nem szerettem volna ennyit kiadni érte, és így a lelkem kicsit megnyugszik, hogy olcsóbb...Meg ha 2 hónap múlva azt mondom, hogy mégsem kell, akkor kissebb a bukó
Ez amit valszeg megveszek egy bontatlan gariban cserélt kártya, nemlátok nagy rizikót, és a bolttal sincs bajom, legalább is eddig nem volt
-
Pöttön
őstag
válasz
KAMELOT #90249 üzenetére
Ahhoz ettől meg kellene szabadulnom.
De mivel nem akarok senkit se átverni, így ezt is csak úgy lehetne becsületesen ha kap egy értelmes pasztázást-thermal padozást.
De ha már ennyit ráköltök akkor így is úgy is bukó anyagilag az egész, és akkor már inkább megtartom, és használom addig amig tudom.
+ nem akarok 100x ezreket kiadni egy újabb vga-ra.
Ez a 55-60k amennyiért vettem ezt, ez volt a lélektani határ amit szánok 1 vga-ra. -
kolopele
nagyúr
válasz
KAMELOT #90233 üzenetére
Nem akarok vitatkozni, csak mint azt te is tudod a zöldek sem kevés hot fixet dobtak már ki hibás driver miatt. Ahhoz meg nem kell sokat érteni hogy feltegyél egy új drivert az előző helyére, frissíted és kész.
Teasüti: Nem az lenne a helyes, ha nem két évet kellene várni a jó verzióra, hanem mondjuk két évet várnának a fejlesztők a kiadással? Sokkal korrektebb lenne játékok és driverek terén is. -
kolopele
nagyúr
válasz
KAMELOT #90228 üzenetére
Elsőre jónak tűnt, Jézus is azt írta hogy jó, aztán előjöttek az anomáliák, majd a fórumokon is egyre többen panaszkodni kezdtek rá, és ami nagyon érdekes, hogy szinte csak azoknak ugrik fel az adrenalin magától akiknek 6700XT - jük van. Innentől már nyilván nem tudom azt mondani rá hogy jó, gondolom majd javítva lesz, valahogy úgy mint a zöldeknél, jön a hotfix. Egyébként már régóta ez megy mindkét oldalon, plusz a játékokat sem optimalizálják már, mindenből meg kell majd venni a legerősebbet, hogy a 30 fps meglegyen.......A gond csak annyi hogy ennyit egy konzol is tud, sőt még többet is, és nem kell állandóan foltozgatni a gépet.
-
Teasüti
nagyúr
-
Teasüti
nagyúr
válasz
KAMELOT #90161 üzenetére
Játék alatt még nem láttam semmilyen limit közelében. Olyan 240 Watt körül megáll.
Illetve játék alatt stabil 2910 Mhz-en ketyeg. Ezért is írtam, hogy csak elméleti síkon érdekel a kérdés. Bing AI szerint a GPU különböző terhelési mintázatot kap nagyobb felbontás közben és emiatt más a hőtérkép, másképp egyensúlyozik a thermal menedzsment a részegységek között a nagyobb memória kihasználtság miatt és a stabilitás miatt veszi vissza az órajelet.
Bobalazs jó felé tapogatózott, ha hinni lehet a forrás nélküli válasznak.GPU Z mit tud, amit egy HWinfo nem mutat? Utóbbit ki tudom tenni RTSS-re, előbbit kétlem.
-
tescodr
aktív tag
-
kolopele
nagyúr
válasz
KAMELOT #89866 üzenetére
Tőled viszont még sosem lehetett ilyeneket látni, kár hogy ezen nem gondolkoztál még el.
Egyébként meg nyilván amikor segítséget kér valaki nem a kisujjából szopja ki az értékeket, hanem azt írja le amit mutat neki a program, még ha nem is rak be fényképet. Na de befejeztem, meddő vita ez az egész meg off tenger, a legjobb lenne ha mindenki végre békén hagyná a másik embert és abbahagyná a kötözködést. Ez az oldal nem a gazdaságot viszi előre, itt azért nem kellene ennyire véresen komolyan nekimenni egymásnak. -
kolopele
nagyúr
válasz
KAMELOT #89835 üzenetére
Valahol igazad van, de hiába javasolsz garis cuccot 200k - ért, amikor az illetőnek már a 100k is egy érzéstelenítés nélküli foghúzás. Kártya viszont kell, így bevállalja a használtat gari nélkül, ezt is meg lehet érteni. Netalán bedöglik? Így járt. Sokan vesznek autóból is használtat, azokra sincs gari, és ott milliókról van szó sokszor.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
KAMELOT #89831 üzenetére
Szerintem sokan megveszik gari nélkül is a 4 éves kártyákat.
140-ért simán ki lehet fogni 3080-at is, ami teljesítményben megközelíti a 4070-et.
Nézd meg, tele az apró. Magamnak is rengetegszer vásárolok, gari nem feltétel, eddig egyszer sem volt gond belőle.Ha nem érted miért írtam sajnálom. 130k akkor sem 190.
Ha valaki 1050Ti teljesítményt keres egy I5 4570 mellé akkor sem opció 86-ért az RX6600. -
-
Leone743
tag
válasz
KAMELOT #89795 üzenetére
ezt irta akitöl vettem
Szia, nekem egyszer volt ilyen amikor visszaraktam a nagy kártyám után és feltelepítettem a neki megfelelő drivert, utánna mindig indult hangtalanul mivel már ismerte a gép. Próbáld meg az Amd Cleanup Utility programmal törölni az illesztőprogramját a gépen és ezt követően telepítsd újra az Amd Adrenaline szoftvert ami telepíti a neki megfelelő illesztőprogramot.
-
5leteseN
senior tag
válasz
KAMELOT #89741 üzenetére
Én még csak most fogom használatba venni(Latitude 3500), jelentkeztem egy "gyorstalpalóra" privátban!
Én is érdekelt lettem a "lapos" vonalon, ezért találkoztam a programmal, és a lehetséges hő-stoppos gondnál azonnal be is ugrott, mint egy próbára érdemes megoldási lehetőség.
Itt most OFF lenne a "lapos" irányom, nem is megyek bele mélyebben, bár rajta vagyok.Kösz is ezeket az infókat mindenkinek!
-
bence5511
csendes tag
válasz
KAMELOT #89721 üzenetére
Oh szuper nem tudtam van ilyen topic.
5leteseN Valóban jó meglátás, erre nem gondoltam köszi.És az miért lehet heavygrip mármint, hogy nem tudja leadni nálam amennyit kellene, illetve mit tudok tenni, hogy ez a probléma ne megszűnjön? (Bocs ilyen téren abszolút nem vagyok otthon)
Később lefuttatom a CB R20-t is akkor, és este én is dobok képet róla fel. -
bence5511
csendes tag
válasz
KAMELOT #89718 üzenetére
Rendben akkor megpróbálok beszerezni hozzá minél előbb egy jobb hűtőt, esetleg azt nem tudnátok megerősíteni, hogy amit küldtem annak elégnek kell-e lenni? Külföldi fórumokon meg reddit-n azt olvastam, hogy igen, de azért megköszönném, ha kapnék visszajelzést rá.
Thermalright Assassin X 120 Refined SE Plus
-
Vigneau
félisten
válasz
KAMELOT #89555 üzenetére
Köszönöm szépen!
Korrekció #89549: énn = épp (jól megy a gépelés...)
Ezzel a -500MHz-es módszerrel sikerült az EVGA RTX 3060 Ti esetében egy 758mV-os profilt létrehozni, ahol 1545MHz volt a max boost, HWinFO64 szerint megállt 120W környékén a kártya. Így lefojtva használom most egy Cooler Master Elite 110-ben egy i3-10100F társaságában. A mérés még egy i5-10400 mellett egy Jonsbo C6-ban készült:
-
blendész
tag
válasz
KAMELOT #89518 üzenetére
Eddig oké volt (Azt nem tudom, hogy ez a jelenlegi gond a monitoré-e.) Kalibrálás és tesztnyomatokkal való összevetés után teljesen korrekt módon használható.
(Amúgy elég sok kollégám dolgozik hasonló kategóriás monitorral és beállítás után sokszor az egyszerűbb modellek is teljesen jól használhatóak munkára az általános hiedelemekkel ellentétben.) -
mzso
veterán
-
Rottweiler89
senior tag
válasz
KAMELOT #89336 üzenetére
Azt nem írta, hogy a TP-k is lettek volna cserélve, csak annyit, hogy a Hitachi pad helyett lett MX4 paszta. Az a baj, hogy így már nem fekszik fel rendesen a hűtés.
Csak egy hozzáértőhöz kellett volna elvinnie, minek venne új kártyát?
GamerToxic
Egyébként szükséges volt az újrapasztázás? Melegedett? Mert ha nem, felesleges volt még szétszedni emiatt.
Az a valakicsoda amikor szétszedte, láthatta volna, meg gondolhatta volna, hogy a thermal pad vastagabb, mint egy felkent MX4, és hogy ebből probléma adódna. Össze kellett volna raknia belepiszkálás nélkül alapanyag hiánya miatt, és pont. Ez az ő sara. -
kolopele
nagyúr
válasz
KAMELOT #89147 üzenetére
Messze nem az, de mindegy. Én nem foglalkozom ilyen Youtube videók készítésével, de valamit kitalálok hogy ugyanazt a játékot ugyanannál a helyszínnél megnézzem 720p - ben és 1080p - ben low grafika mellett, és meglátjuk melyik esetben dolgozik jobban a CPU. Tulajdonképpen nem is kell ehhez videó, elég egy printscreen is mindkét esetben.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
KAMELOT #89134 üzenetére
Alan Wake 2 High Preset, High Ray Tracing Preset Ryzen 5600 + 4070 Super
SAJÁT MÉRÉS4K High Preset, High Raytracing preset
33 átlag FPSItt a HWINFo, meg minden ami fontos.
-
kolopele
nagyúr
válasz
KAMELOT #89134 üzenetére
Na és te miért mások tesztjeivel jössz? Tegyél fel a tiedről képeket, vagy neked nem ez szokott a problémád lenni folyton másokkal kapcsolatosan? Na de mindegy. Ellenben ha már mások képeit rakod be, akkor legalább ugyanaz legyen a helyszín hajszál pontosan, mert ez így minden csak nem hiteles.
-
Ribi
nagyúr
válasz
KAMELOT #89134 üzenetére
Megpróbálom:
Leírtad:"4K esetén a 7800X3D nem tudja rendesen hajtani a 4090.
1080/1440p oda jó ez a cpu, de az felett lófing."
Ebből arra következtetek, hogy szerinted ahogy magasabb a felbontás úgy a CPU lesz egyre jobban terhelve. Ami nagyon nagyon nagyon nagy butaság. Minél nagyobb a felbontás annál jobban terhelődik a VGA. 2x4k felbontáson egy 5600x is hasonló FPSt hozna mint a 14900k.
Kérd meg AMD-s haverod, hogy csináljon már ugyan ott 2 képet. Egyik 4k, másik FHD. Legyen rajta a CPU és a VGA kihasználtság. Onnan láthatod majd, hogy FHDban a CPU jól le lesz terhelve, míg 4k-ban kb malmozik.
Azzal kb semmit sem érsz, hogy full más rendszereket hasonlítgatsz valszeg totál más graf beállításokkal. -
Ribi
nagyúr
válasz
KAMELOT #89128 üzenetére
Szóval sikerült mindezt levonni 1 játék alapján és úgy hogy a 2 kép full máshol volt. Az inteles jól láthatóan egy apró szobában, az amds meg egy nagy nyitott téren. Bazz elvittek az ufók, vagy átvette az irányítást az accod felett az AI, mert csak az ígyhat ilyen összefüggéstelen dolgokat.
-
kolopele
nagyúr
válasz
KAMELOT #89121 üzenetére
Nem, és úgy néz ki már nem is fog, mert egy 7800XT lesz a befutó, FHD 60 fps - hez elég lesz az bőven, plusz ott a 16GB VRAM is. Amúgy meg ennek megint nincs köze a szakmaisághoz, ami láthatóan 4K esetében most nálad is zátonyra futott meg a másik jóakarómnál is.....Kisebb felbontás esetén sokkal könnyebben jön elő a CPU limit, pláne ha a beállításokat low - ra teszi az ember, de ez szerintem elég egyértelműnek kellene lenni. A low természetesen a tesztek miatt szokott előfordulni, nem direkt beállításként, pont azért hogy látni lehessen, sokkal jobban igényli az alacsonyabb felbontás, grafika az erősebb CPU - t. 4K esetében ez azért nem pont így van.
-
5leteseN
senior tag
válasz
KAMELOT #88735 üzenetére
KAMELOT
titán: "Nem kell azzal semmit sem csinálni, hadd úgy ahogy van."Valóban jól dolgozik így is!
Azért gondolkodom egy szolid fesz-állításon mínuszba, mert Instict MI25-ből villantottam át a kártyát WX9100-ra(BIOS-flash). Ez alapban nem is gond, nekem elég az 1 miniDP kimenet, de az MI25-nek nincsenek saját ventijei és T5810-ben használom. (BIOS-flash) Szerver gyorsítás, AI-tanulgatás, egyebek (bánya ? )... volt az eredeti feladata az MI25-nek, ott a szerver ventik végzik a hűtést, nálam ez a Workstation(asztali) gépben nincs ilyen. A kártyát nem is lehet az AMD eredeti ventijeivel(VEGA, WX9100, ...) utólag felszerelni, a saját DIY-változatos ventik meg csak a gyári hűtés 80-75%-át tudják. Ha leveszem a feszt(szolídan), akkor pont elég(nek tippelem), és nem fog a GPU 80-100 C-fokok között a VRAM meg 85 fok körül "sülni"(GPU-Z sensors alapján)!Olvastam olyan jelenségről is, hogy hosszútávon az IC-golyócskák ki tudnak melegedni, ha valami miatt kicsit alapból feszülnek valamilyen (a szokásos hőtartományuknál nem veszélyes) gyártási hiba miatt.
Enélkül a lehetséges, esélyes hibalehetőség nélkül is már a problémás hőfokok körül vagyok a teljesítményes üzemmódban, a GPU-Z adatai alapján, lejjebb vinném egy tizessel. -
tasiadam
veterán
válasz
KAMELOT #88618 üzenetére
ez frissen van pasztázva, és padolva. A gond az, hogy ha a curve az alapon van, akkor 2ghz fölé is megy, és az msi hisztizik is, hogy voltage a limit. Ha lehúzom 1900-ra, akkor nem sír, hogy nicns voltage. Olyan, mintha az 1.05v lenne a csutka, amit tudnak. Csak elsősorban az nekem a fura, hogy a boost az 1.7-1.8ghz, de ez kimegy 2 fölé is. A 3060 ilyet nem csinál.
Teszt
Új hozzászólás Aktív témák
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Trollok komolyan
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- EAFC 25
- Robotporszívók
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- További aktív témák...
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Hordozható Gamer Számítógép / PC! HP Omen X 1000P / I7 7820HK / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
- Samsung Galaxy A32 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest