- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Kikristályosodik a Razr 60
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolopele
nagyúr
válasz
Grave_444 #91786 üzenetére
KAMELOT kolléga kért képet mint mindig. Most itt van kettő is, miszerint semmi baja a kártyának hőfokilag, de hiába. Mondjuk igazad van, minek akarok én bármit is bizonyítani nálam kb. 20-30 évvel fiatalabb embereknek, akik mindig mindent jobban tudnak.....Befejeztem, ennyi volt, maximum ettől a 70-80 fokos hot spottól majd egyszer felrobban a kártyám (ja, legyen inkább 55-60, mivel ugye 60 fps, nálam nem játszik a placebo hatás).
-
kolopele
nagyúr
válasz
Grave_444 #91779 üzenetére
Már társalogtunk erről többször is. A Furmark jobban megterheli a GPU - t mint bármi más játék, ott van pl. az Indiana Jones, direkt elengedtem maxra, és nem volt 80-85 foknál több a hot spot, pedig az a játék azért nem kicsit kemény. A Furmarknál meg elment 99-100 fokig. Ezen nincs mit pasztázni, mi van ha tényleg lesz majd egy komolyabb baja még a 1,5 év gari alatt? Nem javítják meg, így meg semmi baja.
-
kolopele
nagyúr
válasz
Grave_444 #91773 üzenetére
Gondolom akkor Furmark alatt sem kell melegebbnek lennie mint játék alatt. Mondjuk erről mást olvasni máshol, de mindegy. Direkt vannak tesztek erről rengeteg oldalon, a Furmark igenis jobban befűt egy kártyának mint egy játék, azért is lett kitalálva. Amennyiben ott egy 100 fok körüli hot spot meg van egy gyengébb hűtésű kártyánál, annak nem lesz semmi baja normál használat mellett. Te is alulfeszeled a kártyádat tudom, ha nem kell akkor minek? Gyárilag szinte minden kártya szénné van húzva. Az meg hogy lockolja az ember az fps - t teljesen természetes, mivel inkább legyen egy kártya erősebb mint amire szükséged van mintsem gyengébb, hiszen így van miből visszább venni. Túlzás már kicsit ez a 90-100 fokos a hot spot és felrobban mindjárt téma, a gyártók annak idején sosem adták meg mennyi a hot spot, aztán mégis évekig mentek a nagy fogyasztású csúcs kártyák is, miközben nem kizárt hogy ott is meg volt az AMD által biztonságosnak megadott 100-110 fok.
-
konci79
őstag
válasz
Grave_444 #91571 üzenetére
Nem terveztem, APU-val nyomom sok éve
Kezdtem A8 5600K, utána 3200G, most 5600G.
Arena csak úgy indult el, hogy manuálisan kellett 8 giga memóriát adni az IGP-nek
De ha tényleg ennyit jelent, akkor lehet kellene?
Mondjuk sok pénzt nem költenék erre, FHD 75 Hz-re mit, egy RX6600?
Ennél alább is esetleg van valami, vagy ez a min?
Ha már Freesynces a monitor? -
bobalazs
nagyúr
válasz
Grave_444 #91517 üzenetére
https://www.pcgamer.com/amazon-new-world-killing-rtx-3090-gpus/
Ez volt az egyik legnagyobb hír számomra akkoriban. A menüben égtek le. -
-
5leteseN
senior tag
válasz
Grave_444 #91422 üzenetére
Mivel az AMD-knél hamar betoppan a TDP limit és-vagy a "Hő-troty-ling" ezért hétköznapi felhasználónak kb felesleges kockázat az 1-0,5 FPS hajszolás az élettartam rovására.
Láttam saját VGA-kon: GPU-Z, HotSpot 105-108 C-fokok!
60-100 Uninine-pontokért. Ez előző 500-.1000 pont(a gyári beállítás felett) meg megvolt sima alul-fesszel.Nem rekordot hajszoltam(bár olyan is volt
), szokásos használatra simán jó a +10% VGA-teljesítmény, + a sok-év/-hónap ajándék élettartam.
...Nekem! ...AMD-knél, még mindig! -
Enigma1945
őstag
válasz
Grave_444 #91129 üzenetére
Ezt a részét sosem értettem, hogy cpu limit..
H cpu limit lenne, akkor miért nem teker folyton 90% felett?
Mondok egy nagyon egyszerű példát:
Van nekem egy i7 4770k 4.5 GHZ-cen, a Battlefield 2042 alatt folyton 85-100% között mozog.. Ott már igen, tudom CPU limit van erőteljesen!
De ilyen esetekben miért van CPU limit, ha 50-60% ban megy?
Kérlek írjatok! -
Mbazsika
tag
válasz
Grave_444 #91095 üzenetére
"A tápcsatlakozó szerintem szétszedhető 2x4pin-re és az a procihoz való az alaplapra."
Ezt nem teljesen értem... ezen az ágon van egy 4 pin-es csatlakozó (jelölése P4), ami az alaplapra megy, meg a lefényképezett 8 pin-es (jelölése P3), amiről azt hittem, hogy a VGA-ra megy. Ezt képzeltem rosszul, mert van (volt) olyan alaplap, amin 8 pin-es volt a csatlakozó?
Van még egy ág, amin 2db 6-pines egyforma csatlakozó van (P9 - P10), ez lenne a VGA táp? Létezik átalakító, amivel az egyik 6 pin-esből 8 pin-est lehet csinálni, vagy hagyja, a fenébe az egészet és új táp kéne? -
pinnacle
nagyúr
válasz
Grave_444 #90935 üzenetére
Csak azért mert írtad, hogy a VGA-HDMI oda-vissza működik. Csupingo írta, hogy szerinte nem mindegy az irány. Erre mondtam, hogy a Scarton is van irány kapcsoló. Egyébként a PCX-től is azt írták először, hogy nincs VGA-ról HDMI-re adapterük, csak fordítva. Most akkor mi a helyzet analóg-digitális adapter mindkettő irányba működik, csak az analóg-analógnál kell megadni az irányt?
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Grave_444 #90932 üzenetére
Köszi Grave_444, Csupingo! Szerintem analógnál nem működik oda-vissza. Emlékszem régebben volt a Scarton kapcsoló, amit még ajánlottak azon is van.
Delocknál is írják, hogy Csak SCART kimenet VGA bemenetre csatlakoztatásához használható. -
kolopele
nagyúr
válasz
Grave_444 #90247 üzenetére
Igen, így van ahogy írod. Én is csináltam már olyan tesztet, ahol jól megizzasztottam a gépet, órajelet maxra UV mellett, és több pontot hozott mintha gyárin hagytam volna, kisebb lett a zaj, fogyasztás, minden. Lényegében ez nyilvánvaló, hiszen gyári beállítások mellett a power limit vissza fogja az órajelet magasabb fesz végett, UV alatt meg nem.
-
kolopele
nagyúr
válasz
Grave_444 #90243 üzenetére
Az órajel sok mástól is függ szerintem, pl. hogy hány fps - en játszol. Nekem nyilván nem megy fel a beállított 2540 mhz - re a legtöbb esetben, mivel nincs kihasználva a kártya tudása. Legutóbb pl. 2100 volt a max. A Time Spy is érdekes ebből a szempontból, mert az is dobálja az órajelet amennyiben az ember hagyja a minimumot 500 - on, a maxot meg 2540 - en, nyilván azért mert nincs mindig szükség arra hogy maxon járjon az órajel. Én inkább a procik esetében érzékelem azt, hogy az jobb ha mindig teljesítménycentrikusra van állítva, jobban kisimul néhány játék. A Ghost of Tsushima például pont ilyen, amikor elkezdtem játszani tök ideg voltam miért olyan darabos, driver csere nem segített, majd a teljesítménycentrikusra állítás megoldotta a procinál.
-
gejala
őstag
válasz
Grave_444 #90220 üzenetére
Én mindig csak tiszta telepítést szoktam a driver telepítőjéből. Ha volt is előtte valami telepítve, NV driver nagyon hatékonyan töröl mindent.
Most is úgy váltottam 4070 Superre, hogy feltettem olyan drivert, ami már ismeri és kártya csere után csak újratelepítettem ugyanazt tiszta telepítéssel. -
kolopele
nagyúr
válasz
Grave_444 #90017 üzenetére
"Mindig lesz egy ismerős, akivel alá lehet bármit támasztani mindenféle konkrétum nélkül"
Mondjuk ezzel tényleg egyet kell értenem, elég ha csak a covid eszembe jut, mindig volt valaki akinek a szomszédja az oltástól halt meg, ilyenkor én is mosolyogtam egy jót. Innentől jobban vigyázok miket írokEttől függetlenül továbbra sem pártolom a 11 - et, de ez legyen az én bajom.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Grave_444 #89964 üzenetére
G-sync compatible határa az 40 Hz. Natív G-sync-et nem tudom, de valószínűleg még lejjebb lesz az.
A játékok nem a képtöredezés miatt tűnnek darabosnak, hanem azért, mert a modern képernyők piszok gyors gtg reakcióidővel bírnak és a mozgásfelbontásuk lényegesen jobb, mint akár csak 15 évvel ezelőtt, mikor még 10-15 ms gtg volt a jellemzőbb.
Szóval ha minden képkocka tűélesen van lerenderelve és a monitor ezt képes is megjeleníteni tűélesen, akkor a 60 fps se lesz folyamatos, mint a vízfolyás.
Régi LCD-k a 10-15 ms gtg-vel ezt gyönyörűen elmosták és vajsimának hatott a kép a természetes utánhúzás okozta blur miatt.
Mai viszonylatban ilyen 1 ms közeli gtg mellett vagy növeli az ember a fps-t, vagy bekapcsolja a renderben a motion blur-t és akkor megint folyamatosnak fog hatni, mint a vízfolyás. Persze minél kevesebb az fps, annál szembetűnőbb a 180°-os shutter angle (filmes motion blur). Szóval 60 fps alatt bár motion blur-rel folyamatosnak fog tűnni, de éles az nem lesz. A clarity különbséget meg azért észreveszi az ember. -
kolopele
nagyúr
válasz
Grave_444 #89964 üzenetére
God Of War utolsó két részét mindenféle darabosság nélkül játszottam végig 60 fps mellett, az utolsót ugye PS - en egyelőre. Kíváncsi lennék akik most a 60 fps miatt lázonganak vajon hogy voltak képesek valamikor az Amiga és a PS 1, N64, stb. idején egyáltalán játszani.
Teasüti: A Valorant egy kenyérpirítón is menne 200 fps - sel -
kolopele
nagyúr
válasz
Grave_444 #89849 üzenetére
A csökkentett power limit nem feltétlen azt jelenti hogy vegyen egy gyengébb kártyát, sokszor az UV is csak úgy állítható be, hogy valamennyit csökken egy VGA teljesítménye, ami általában 2%. A power limit lejjebb húzása ugyanez, csak biztosabb. Egy CPU - nál is ha mondjuk 200 mhz - cel csökkented a max. turbó órajelet, azt te nem fogod észre venni játék közben, csak annyit hogy jó 5-10 fokot csökkent a hőfoka. Nyilván ezek már csak a végső lépések, de ha a gyárihoz mérten lesz egy 2-3% - os össz teljesítmény csökkenésed, az messze nem ugyanaz mintha vennél mindenből valami gyengébbet, mert ott a legtöbb esetben már (-)10-15% a következő lépcsőfok.
-
Nyugis
senior tag
válasz
Grave_444 #89829 üzenetére
az a kérdésem, ( és nem csak hozzád), hogy ez a pasztázás ez ennyit javít/ segíthet?
Tehát: megéri vele foglakozni pasztázás aztán új vetni az aliexpresszröl ( vagy van jobb / másik hely ahonnan érdemes? ), etc, vagy ez csak egy általános dolog amit mindenre rá lehet írni, és marha okosnak tünhet tőle bárki aki javasolja..
de vajon a valós problémán igazából nem sokat segít? nem tudom...
Ti mit gondoltok erről?
a gigbyte kártya ennyire fos, vagy csak ez a zajos hütés a rákfenéje?
mi a vélményetek?
a sok megmondó ember fröcsögését alapból skippelem.
Inkább aki ért hozzá mondjuk úgy "szakmabeli" az ha fordítana időt egy rövidke válaszra azt megköszönném, ( és szerintem nem csak én!)Tisztelettel: nyugis.
-
KAMELOT
titán
válasz
Grave_444 #89832 üzenetére
Amit te írsz az is ok, hogy gari nélkül vásárolsz.
Most olvastam egyik fórumban egy esetet, hogy garanciás volt + be volt regisztrálva a GB-nál és bexarott a kártya. Kártya teljes árát visszautalja a GB. Ugye milyen jó ha van gari.
Ez eseteben 960€ kap a bekrepált 3070-ért -
KAMELOT
titán
válasz
Grave_444 #89829 üzenetére
100-130k jó egy 4 éves kártya 8GB-al? Szerinted.
180-190 k kapni aprón garis 4070-et.
60-90k a különbség és kaptál garis cuccot nem egy gari nélküli öreget.
Aztán jönnek sírni, hogy bexarott a kártya a 130k meg ment az ablakon.
Aztán kihez küldi vissza?
Arra akartam utalni, hogy ezen gondok elkerülése végett legyen ott a gari, biztosíték végett.masterDeejay: 80k körül kéne árulni, tehát drága!
Ha levonod a gari árát a 4070-ből az 100k. 120k a 4070
Tehát a 3070 árának még a 80k alatt kéne lenni!
Nálunk SK-ban a 3070....200-250€ között megy. -
5leteseN
senior tag
válasz
Grave_444 #89694 üzenetére
Elméletileg 4,3GHz a CPU-nál a Turbo-MHz, a hő-korlát (ha lenne, de szerintem a képen lévő 4GHz körüli érték miatt nincs, ha mégis:) csak 5-10% lenne. Ennél többnek tűnik, ami "hiányzik".
Nekem a Windows "gyanús"!(Rendszer-)Tisztítanék egy-kettőt, vagy ha nem gond, akár újra tenném!
Mindezek előtt pedig még kíváncsiságból megnézném, és ha "lebuktak" erősen megszűrném az Windows-indításkor vele együtt startoló szoftvereket, bele értve a Windows sajátjait(!!) is: Driver, Team, Skype, indexelés, és a többi "takarékos" Windows-kelléket. -
bobalazs
nagyúr
válasz
Grave_444 #89552 üzenetére
-300 +200-al magasabb lesz az órajel mint a gyári görbe eredetileg.
Magyarul, lehúzza az egész görbét -300al, és egy tetszőleges V-nál pl 1.000Vnál felhúzza +200al és onnan egyenesíti ki.Múlt hónapban pont erről csináltam egy videót. Ajánlom figyelmedbe meg aki akar tanulni valamit belőle. [link]
-
bobalazs
nagyúr
válasz
Grave_444 #89542 üzenetére
Persze mert ott csak 5 vagy 6 ponton kell szabályozni, nehezebb elrontani.
Egyébként az van hogy instabil amit beállított azért mászik el. Persze ha terhelés közben nézi láhatja hogy nem egyenes. Ezért kell lejjebb rakni mhzet ahol még stabilan tartja feszültség párt.
-
totomusic
tag
válasz
Grave_444 #89345 üzenetére
Teljesen mindegy, milyen hőmérsékleten, ha egyszer az érzékelő bedob mondjuk false értéket, vagy nem veszi észre egyből a túlmelegedést, a képernyő letilt, ventilátorok felpörögnek, újraindítás, driver betöltés után meg csak az látszik, amit előbb mellékeltem.
Akkor kéne tudni az értékét, amikor a hiba van! Ezt lehet loggolni, tehát ha megszaporodik ez a hiba, okosabb leszek utána. Most 40 fok alatt van, állandóan megy már a hűtés, illetve előbb kapcsol magasabb fokozatba, 90 C fokig meg kitoltam a GPU Temp Target-t. -
kolopele
nagyúr
válasz
Grave_444 #88641 üzenetére
Egy rövid teszt gondoltam nem árthat, feltettem a legújabbat, felvitte a fogyit 195W - ra a HWINFO szerint úgy, hogy alul van szépen feszelve 1040 mvoltra a 6700XT, GPU hőfok 62, HS 82 volt (mondjuk ez oké). Ez egy elmebeteg gyilkos program, amikor játszom még a 130W - ot is ritkán érem el, a Time Spy is megáll 150-155W környékén, egyéb tesztek (Heaven, Superposition) megállnak 140 W körül. A Furmark nagyon nem életszerű, nem véletlen halt el már tőle nem egy kártya.
-
válasz
Grave_444 #88575 üzenetére
Régi szép kocka idők. Nekem inkább csak cod1/uo és 4 volt. A 2. rész nem jött be, ronda volt, hangok is rosszabbak voltak. Aztán átmentem Red orchestrázni ami azért messze komolyabb széria mint a Cod.
X-team, Fallscrimjager ezek voltak a klánjaim.
Még megvannak a warerdmények is 2004-ből. [link] -
válasz
Grave_444 #88563 üzenetére
Sziasztok!
RTX4090 kapcsolatban érdeklőnék, renderelesre keresek ismerősnek kártyát. 0-24 menne a gép. Vannak még ezek tápcsatlakozó beégés problémák? Érdekelne TOP 3 gyártó/kiadás, fontos a jó hűtés,és megbízhatóság, Gigabyte az kizárva.Asus TUF most a kiszemelt. Árban és hűtésben sem tűnik rossznak.
Köszönöm!
-
5leteseN
senior tag
válasz
Grave_444 #88330 üzenetére
A brand alacsony házaknál(SFF ?) van, hogy a PCIe kevesebb teljesítményt tud adnia szabvány 75W-nál. DELL vagy HP volt amire emlékszem, hogy 45W volt ráírva figyelmeztetésként ennél a PCIe-nél alaplapra.
Ha tudnánk a házat akkor ez is kiderülne.
Ennek ellenére nem tartom ezt fontosnak, mert a SATA tápban is és egy(normálisabb vezetékes) toldóban is meg van a szükséges tartaléka 45W esetére is. -
gyulank
addikt
-
FoLey-v
addikt
válasz
Grave_444 #86926 üzenetére
Tegnap egy PNY Geforce 9600GT ventilátort szedtem szét nem volt kihívás,akkor ez sem lesz az.
A zsír amit leírtam az jó lesz hozzá berulub fu 5?
Nehéz szétszedni, tartja a mágnes
Igen tudom,de hátul zégergyűrű is fogja,ott ki kell fúrnom,hogy hozzátudjak férni. Tudom,mert ez a második utángyártott ventilátorom. Mert azt hittem egyszerű lehúzós mint az eredeti,hát tévedtemAprósólyom
Tudom,mert tőle vettem meg a második ventilátort is igaz utángyártott. Dr. VGA munkásságát meg imádom és szoktam nézni.Csupingo
berulub fu 5 zsír is jó hozzá ha hozzátudok férni a tengelyhez? Vagy elég az olaj is? -
marinea2
addikt
-
-
-
marinea2
addikt
válasz
Grave_444 #86365 üzenetére
Nyar elott kapott egy ujrapasztazast meg padelest. Akkor csak furmarkal teszteltem, sokat segitett rajta latszolag mert ugyan ezeket az ertekeket levitte -15-20 fokkal. Addig csak netezesre meg letolesra volt hasznalva a gep + belekerult a sok BQ venti is. Most hogy megjelent a GoW magyar szinkron amit vartam, mondom neki allok. Aztan a 2 perc utan igy zugtak a ventik. Az fura hogy 3 ventis PNY kartya de a HW csak 2 ventit mutat(lehet nem megy az egyik
)Na este majd megnezem.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Trollok komolyan
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- EAFC 25
- Robotporszívók
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- További aktív témák...
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest