- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gejala
őstag
válasz
IstvánLászló #92139 üzenetére
A H1 80 fok fölött tönkremegy, a H2 van 110-ig! De a H2 egy híg takony, még IHS-ről is lejön egy éven belül. GPU-ra még véletlenül se kend egyiket se, max pár hónapig bírnák. Neked procin azért bírta H1, mert gondolom még régebbi CPU volt, amit 75 fok alatt lehetett tartani. De pl. egy 14900K-n nem sokáig bírná a terhelést.
Így néz ki H1 egy 13700K-n úgy fél év után:
#Curtain:
Valóban kicsit macerás a kenése, de cserébe ott is marad. Sokkal jobb a hőátadása is MX4-hez képest. IHS-en szerintem kibírja 5-6 évig, aztán meg úgyis procicsere jön. Nemrég váltottam 9800X3D-re és Duronaut került rá az U12A alá, nagyon elégedett vagyok vele. -
gejala
őstag
válasz
Abrion #92099 üzenetére
A driverek mindig tiszta bugosak új gen megjelenése után pár hónapig, ebben nincs semmi újdonság. Csak már egyesek elfelejtették, hogy pl. Turing driverek is katasztrofálisak voltak sokáig, akkor is az eggyel korábbi drivert használta minden Pascal/Maxwell tulaj.
Az új csatlakozó csak 350W fölötti kártyákon veszélyes, vagyis kb a piac 3-4%-t érintheti a dolog. Többieknek nincs mitől félni.Aki rögtön megjelenéskor vesz új hardvert, legyen az GPU, CPU, SSD vagy alaplap, az meg fogja szívni szoftveres problémákkal. Ez ilyen ma már és nem is érdemes mást várni.
-
gejala
őstag
válasz
winezke #91533 üzenetére
Két dolgot tudok elképzelni.
1. Kapcsold ki XMP-t és használd JEDEC módban a RAM-ot. RAM instabilitás bármilyen random problémát tud okozni.
2. Milyen régi a 13600K? Degradáció elleni frissítés fent van? Lehet, hogy már degradálódott a proci, ha sokáig ment a javítás előtt. Crashelni nem szoktak programok? -
gejala
őstag
válasz
Viktor77 #90267 üzenetére
Kell két néma házventi a kártya alá. Nálam két 120 mm Shadow Wings 2 teljesít szolgálatot alul, amik olyan jól hűtik a 4070 Supert, hogy sokszor játék közben se kapcsolnak be a kártya ventijei, mert 60 fok alatt marad.
Fölösleges, hogy mindig pörögjenek a kártya ventik, mert jellemzően hangosabbak, mint a csendes házventik. -
gejala
őstag
válasz
Grave_444 #90220 üzenetére
Én mindig csak tiszta telepítést szoktam a driver telepítőjéből. Ha volt is előtte valami telepítve, NV driver nagyon hatékonyan töröl mindent.
Most is úgy váltottam 4070 Superre, hogy feltettem olyan drivert, ami már ismeri és kártya csere után csak újratelepítettem ugyanazt tiszta telepítéssel. -
-
gejala
őstag
válasz
bence5511 #89710 üzenetére
Nézem a Witcheres képed és ott 66 fok a procid. Önmagában ez nem lenne sok, de W3-ban 60 fps mellett 50-55 körül lenne normális egy 10400. Nálam a 10700K csak erősen proci igényes játékban tud 65 fölé menni.
Lentebb írtad, hogy 80-83 fok is szokott lenni játék alatt, az viszont extrém meleg egy 10400-nak, 75 fok fölé semmilyen körülmények között nem szabadna mennie.
-
gejala
őstag
válasz
egyedülülő #89398 üzenetére
Nagyjából a 3080 a max mellé, 4070 Super még oké lehet erősen GPU igényes játékokban.
-
gejala
őstag
válasz
mefistofeles #89328 üzenetére
Gondolom nem félpasszív a kártya. Nekem is mindig mennek a ventik a 2080 Superemen, ami jó is, mert kevésbé ugrál a hőmérséklet. Egy jó minőségű venti simán elpörög 10 évig 24/7 használatban, emiatt nem kell aggódni. (Noctua ventik pl. 150k órára vannak hitelesítve, az 17 év 24/7-ben)
-
-
gejala
őstag
válasz
PeeterssoN #88212 üzenetére
Ennyi infó alapján gyorsabb proci vagy gyorsabb SSD vagy jobb driver vagy jobb játék kell...
-
gejala
őstag
Az ilyen másodpercekre megakad dolgot biztosan nem a 9700K okozza.
RAM bármilyen rejtélyes problémát képes okozni, ha fizikai hibás.De mivel itt valami online játékról van szó, simán lehet csak ócska programozás (online játékok 80%-a egy rakás szar) plusz ott bejátszik a netkapcsolat/netkód is. Meg kellene nézni valami jól megírt single játékkal, hogy ott mit produkál.
-
gejala
őstag
válasz
Enigma1945 #86909 üzenetére
4790-nek jobb az IPC-je valamivel és az 580 is lassabb, mint egy 1070. 4790 mellé okés az 580, de gyorsabbnak már nincs értelme.
-
gejala
őstag
válasz
nesh_019 #86718 üzenetére
Nem egészen értem az idézőjeles részt, de úgy veszem ki, hogy amikor 1080p-ben játszott, akkor DSR-el 1440p-ben renderelt. Ha 20%-ot nyert a natív 1440p-re váltással, az csak úgy lehetett, ha eddig valamivel nagyobb felbontásban renderelt, mint ami most van.
Egyébként masszív procilimitje van, 9900K-ra kellene váltania, de minimum 9700K azon a platformon.
-
gejala
őstag
válasz
mormota79 #86051 üzenetére
DDU-val töröld a mostanit és utána próbáld az újat. Melyiket telepíted? Az utolsó jónak tekinthető az 528.49, az 53x branch nagyon problémás. Én még a decemberi 527.56-on vagyok, ezzel nem volt még semmi problémám azóta.
Melyik játék kér újabbat? Csak kiírja, hogy szeretne újabbat vagy tényleg el se indul?Ha DDU után se lesz jó, akkor lehet, hogy haldoklik a kártya. Olyankor se szoktak új driverek települni.
-
gejala
őstag
válasz
Aprósólyom #86048 üzenetére
Alaplapról is fel tud venni 75W-t a kártya, hozzá még az 1x8 pin az 75+150=225W maximum. Erre gondoltam, hogy egy 210W-ot fogyasztó kártya elmegy 1x8-al, csak épp stabilitási problémák lehetnek használat közben, plusz a kábel is megéghet (főleg ha spórolós minőség). A két kábel teljesen biztonságos és a játékok se fognak megmagyarázhatatlan okból crashelni.
-
gejala
őstag
válasz
Aprósólyom #86046 üzenetére
Annyit azért még itt megjegyeznék, hogy sem stabilitás, sem tűzbiztonság szempontjából nem ajánlott kicentizni a grafkártyára dugott kábeleket. Nem egészséges, ha csak egy kábelen akar felvenni 150W-t egy 200W-t fogyasztó kártya.
Egy 200W fölött fogyasztó kártyára rá kell dugni a 2x8 pint, egy 320W fölöttire meg a 3x8-at. -
gejala
őstag
válasz
BogyóBP #76200 üzenetére
"Igy van 2070 alá egy i7 es kell, a 2060 még talán eldöcög egy jobb féle i5össel is"
Azért ennyire ne túlozzunk. Bármilyen mai 6 magos simán elég egy 2080 Ti alá is még 1440p-ben is. 4K-ban meg még vagy 6 évig nem lesz értelme CPU limitről beszélni.
Az említett 2070 konkrétan alig bírja az 1440p@60-at is, jó pár játékban butítani kell a grafikát. Bőven elfogy az ereje, mielőtt a CPU elkezdene izzadni.Felesleges sokat költeni procira, mai játékokban simán GPU limit lesz. Vagy ha épp nem, akkor is 100+ fps még egy 8400-al is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3019, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest