- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jack Oneill
veterán
válasz
kolopele #92035 üzenetére
OSD menupont. Bármit megjelenithetsz, azt is beállíthatod, hol jelenjen meg. Minden ugyanugy, mint afterburner eseteben. De nem kell a riva hozza, nekem sincs fent, mert 2 jatek is beleszolt korabban.
Nalam gyorsgombra van allitva a cpu/gpu homerseklet, mellette meg nvidia alt+R es FPS ertekek jonnek elo.
En amugy nem is tudtam, hogy regen kellett hozza riva. -
Jack Oneill
veterán
válasz
kolopele #91957 üzenetére
En megmondom neked oszinten, nem azert hasznalom a DLSS-t, mert nem bírja a kari. Rtx 3060 12gb full hd-ban eddig mindennel szepen megbirkozott. Nekem az a bajom, hogy a jatekok alig par jatek kivételével mind mosott, homalyosak a gyari TAA elsimitas miatt. DLSS mellett tukor éles a kep, ha meg meg a DLAA is aktiv, akkor meg plane.
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Lalikiraly #91953 üzenetére
Ugyanott, ahol a vsync, meg hasonlok. DLSS feluliras a legujabbra cimszoval. Sokkal szebb lesz a kep a jatekban. Nekem 3060 karim van, szoval csak a DLSS-t tudom allitani a legujabbra meg a DLAA-t, de a Frame gen nem tamogatott, csak 40x szeriatol.
-
Jack Oneill
veterán
válasz
kolopele #91950 üzenetére
Varjal, tegyuk rendbe a dolgokat. App es driver ugyanaz.
2 dolgot valasszunk szet. App(ahogy te hivod, driver) es jatek. Appon belul ha allitasz valamit, az felulirja a jatekon beluli dolgokat. En arra ertem, hogy amikor belepsz egy jatekba(elindatsz egy jatekot es ott allitasz egyebeket).
Es nem a globalisban allitom, hanem kulon appon belul a jatekot kivalasztva. Miert? Mert ha globalisan allitottam az adaptiv vsyncet, akkor nalam a Brave bongeszo megbolondult. Igy szepen játék specifikusan allitok mindent az appon keresztul. De amibe belenyulok, az csak az adaptive sync es amelyik jatek engedi, a DLSS feluliras+DLAA feluliras. -
-
Jack Oneill
veterán
válasz
B.Á.L.!.N.T #91939 üzenetére
Én sem
Tegnap mondták nekem is, mert nekem is DP portos monitor van, meg freesync, de nem tudom használni, mert HDM-n használom,ami nem 2.1 kábel. (Egyébként nv appon keresztül adaptiv vsync-et használok és baromi jó).
Icewloxy
Őszintén mondom, nem tudom, én elvagyok az adaptiv vsync mellett, de később talán veszek másik kábelt is. -
Jack Oneill
veterán
válasz
B.Á.L.!.N.T #91935 üzenetére
HDMI 2.1 támogatja a free sync és Gsync egyes monitoroknál.
-
Jack Oneill
veterán
válasz
kolopele #91857 üzenetére
Azért ritka, aki így gondolkozik
Manapság az FPS huszárok vannak többen
De szerintem 60-70 FPS felett már csak az vesz észre eltérést, aki tényleg érzékeny erre.
Hát figyelj, én most pár játéknál adaptivan használtam (Need for speed unbound, PUBG) de nem volt képszakadás, fixen 75 FPS volt, vga picit alacsonyabb mhz-en ment 60 fokon, ez eddig szerintem tökéletes nekem. Figyelni fogom, ha netán lesz zavaró képtörés, akkor átállítom fix vsync-re.
Köszi mindenkinek a tapasztalat megosztást.
A 4070 lazán bírja igen, ha nálam semmi gond a 3060 mellett, akkor ott pláne nincs. -
Jack Oneill
veterán
válasz
Jack Oneill #91852 üzenetére
Esetleg nvidia app adaptiv vsync? Arrol mi a velemenyetek?
-
Jack Oneill
veterán
válasz
kolopele #91848 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!
Es melyiket javasoljatok inkabb egy jelenleg 75hz fullhd moniotrral? Vsync jatekon belul bekapcs, vagy nvidia app mondjuk 90FPS limit? Azert kerdezem, mert valami olyat olvastam, hogy vsync mellett a késleltetés megnő. Bar yzerintem azt eszre sem veszem, meg ugye ott az nvidia teflex is.Kesobb amugy tervezek nagyobb monitort venni, de azt is modjaval, mert azert egy rtx 3060 nem 4K-ra van tervezve, szoval 2 K monitorban gondolkozom es dlss.
-
Jack Oneill
veterán
Sziasztok!
Kérdeznék valamit, ne nézzetek hülyénekcsak magyarázzátok el nekem, mi miért történik, illetve ér-e valami hátrány ezzel kapcsolatban.
Szóval. Többnyire úgy szoktam játszani, hogy nem érdekel az FPS limit sem nvidia app által, sem vsync által, menjen azt kész. Max beállításokkal 80-100 FPS megvan a legtöbb játékban (rtx 3060+ fullHD monitor) Igen ám, de ilyenkor melegszik is a kari, de egyáltalán nem vészes, mert fan control progiban szépen csináltam egy görbét, 70 fok fölé még nem ment (de nyáron fog) . Egyszer olvastam erről az FPS limitről, gondoltam kipróbálom, hogy bekapcsolom a Vsync-et, ami a monitorim frekijére limitálja az FPS-t, nálam ez 75 hz. Játék alatt a hőmérséklet 50-55 fokra esett vissza, minden halkabb lett, a mag órajel ment vissza, de ugyanúgy maxon a grafika.
1. Ugyanezt eljátszhatom úgy is, hogy nem vsync-et kapcsolok be, hanem nvidia appon belül FPS limitet adok mondjuk 85 körül? (Nem izgat a képtörés).2. Ha később veszek nagyobb monitort, aminek nagyobb a frekije, akkor is hasonló lesz az eredmény?
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Csupingo #91769 üzenetére
Igazabol meg csak kiserletezem ezekkel, a kari most lett vasarolva ujonnan, a program pedig a fan control. Haz venti, cpu, gpu venti amiket vezerlek vele. Az elozo karim egy MSI 1660 super volt, az mar 60% rpm-nel hangos volt. Ugy voltam most, hogy amig nem hangos zavaroan, addig menjen nyugodtan. De nyaron szerintem ezen modositanom kell majd.
-
Jack Oneill
veterán
Sziasztok! Lenne egy gyors kerdesem. Regebben csereltem mar vga-t, ennek a menete, ha jol emlkeszem, a kovetkezo lenne? (Nvidia 1660 super lenne cserelve rtx 3060-ra.
DDU-val driver leszed(ez leszedi az nvidia appot, mindent?) Aztan gep kikapcs, kari csere. Gep bekapcs es mit telepitek eloszor? Nvidia app, vagy nvidia driver? -
Jack Oneill
veterán
Sziasztok! Nekem is homersekletre/vga ventire vonatkozo kerdesem lenne. Adott egy asus gtx 1050 TI kari. Terheles alatt felmegy 70fokig is a homerseklete, de a venti sebessege csak 35-40%korul megy es csak 70 felett kezd rakapcsolni. A gyarilag hozza adott programmal csinaltam magamnak fan speed profilt, amiben csak a fan speedet allitottam, minden mast beken hagytam. Beallitottam, hogy 60 foktol mar kapcsoljon ra a venti kb 45%-kal. Igy elertem, hogy komolyabb terheles alatt is csak 62 fokig melegszik. A kerdesem, hogy rosszat tettem-e azzal, hogy babraltam a venti sebesseget? Lesz-e barmilyen kesobbi baj ebbol? En ugy latom, hogy ez jobb homerseklet, ha jatszom, ezt a profilt hasznalom
-
Jack Oneill
veterán
válasz
varmi2 #77786 üzenetére
Az a baj, hogy a jelenelegi processzoromat nem emlitettem, ami igen csak hunyo a történetben. Egy core i3 3,4 ghz (4130). Ezt kesobb cserelnem, de en mar akkora gepujitasokba nem fogok kezdeni, babavaras mellett 😄 A jatekok meg nekem full HD felbontassal boven jok.
De ha mar valasztani kellene, a low profilos karit kilottem ujabb ketto versenyzo lenne
1. A korabbam linkelt Asus gtx 1050 TI
2. MSI gtx 1050TI OC ket ventis.
Ha kesobb ujitok egy jobb prociba, akkor szerintem az OC verzioval jarok jol, de kivancsi vagyok a velemenyetekre a ket kartyaval, kapcsolatban, mert nekem eddig asus volt mindig.
Tudom, a jelenlegi procim keves lesz, de 85%-ban azert szerintem ki tudna hajtani, ami mindenkepp elorelepes a gtx 750 szintjehez kepest. -
Jack Oneill
veterán
Sziasztok! Egy gyors kérdésem lenne. Jelenlegi kártyám egy gtx 750, és most kapok kölcsönbe egy gtx 1050TI karit, hogy kipróbáljam, mit tud. A driverek ugyanazok, mint a 750-hez, legújabb van fent, kell bármit is állítanom?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen routert?
- Milyen videókártyát?
- Synology NAS
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Kuponkunyeráló
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3043, 94% Akkumulátor
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest