- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zeee
senior tag
válasz
marinea2 #90709 üzenetére
Nézem! Az én beállításaimmal ahogy játszok, pl Last of us, 2K felbontás, minden ultra vsync on, így 50 fok körül vagyok és 800 rpm-el forog kb. Sajnos a venti módolás előtt nem figyeltem mennyivel forgott a ventilátor, 7.2 házimozi rednszer szól, és bizony én hangosan hallgatom
-
KAMELOT
titán
válasz
marinea2 #90519 üzenetére
Itt van neked kártya. Kicse csendes, nincs CW. Ezt még a mini gépedbe is beteheted
-
xtremist
őstag
válasz
marinea2 #90515 üzenetére
A görbe hátterében van egy vízszintes vonal, az jelzi a minimum fordulatszámot. Ha a görbe az alatt van, akkor nem megy a venti, lehet hogy be kell pipálnod az override zero fan speed-et, ez gyártmányonként változik. Aztán egy jó nagy hiszterézist állíts be, (8-10c) hogy egy adott hőfokon ne kapcsolgasson ki-be.
-
Asycid
tag
válasz
marinea2 #87146 üzenetére
Nekem is 3070-es van (+r5 5600), és ha nem kell RT, akkor könnyű a 60FPS-t tartani. Megjegyzendő, hogy az AW 2 low (esetleg medium) és ultra beállítások közt elég minimális a latvanybeli különbség (nem ide véve az RT funkciókat), mindenképp elég jól néz ki.
Egyszer futottam bele olyan bugba, ami gondolom a 8GB VRAM miatt volt, egyszercsak, ahogy haladtam a pályán egyre mosottabb volt minden, aztán már konkrétan textúrák se voltak csak színek. Újraindítottam, onnantol megszűnt a bug. -
xtremist
őstag
válasz
marinea2 #86464 üzenetére
A saját 3070 Tuf-omat jó szellőző házban sosem láttam 62-63 fok felett.
Szerintem ne ragadj le ennyire a hőfokoknál, a kártya zajossága sokkal fontosabb.
Nyilván az újabb generáció hasonló teljesítményt kevesebb elhűtendő W-ból hoz ki, úgyhogy egy jó 4060ti elég halk.
A 4070 ebből a szempontból még jobb, csak az már nem egy kategória árban teljesítményben. -
Grave_444
nagyúr
válasz
marinea2 #86455 üzenetére
Vagy keresel videót vagy megpróbálsz az írásomon kiigazodni.
[link]
Mivel más típusú kártya az optimális feszültség, órajel értelemszerűen változhat.AB tud indulni a rendszerrel és a profillal, szóval beállítás után nincs teendőd vele.
Bryan65
Ha leveszed minimumra a grafikát is kidob? -
-
Grave_444
nagyúr
válasz
marinea2 #86366 üzenetére
A középsőt méri külön, a két szélső lesz a másik fordulatszám.
Nekem a Suprim X még nem volt szétszedve, csak a ventilátorok és a keret takarítás céljából. A nyákról nem szedtem le a bordát, szóval az a része gyári.
UV-t próbálj szerintem, az segíteni fog.
Lehet, a táp elé tegyél egyet alulra és felülre elég a hátsó. Szóval csak szereld át próbaképp. -
Grave_444
nagyúr
válasz
marinea2 #86362 üzenetére
Nem normális.
Szintén 3070 max 60-62 fok, hotspot 75 és ~1050rpm végig.
Undervolt javasolt akkor, simán tudja ezt az FPS számot kb 180W fogyasztással.
Nálam a gyári ~1090mV-al szemben 850mV feszültségen tudja a gyári órajeleket.
Hozzáteszem alap értékeken sem olyan meleg, mint a tied és gyári ventilátor vezérléssel szintén a minimum 30% - 1050rpm körül marad.Nekem is 6+1 14 centis BQ ventim van, de ez se jelent semmit, ha rossz a ház szellőzés.
Hűtők is minimum környékén futnak, kb 35-40% játék alatt. -
Asycid
tag
válasz
marinea2 #86362 üzenetére
Nem normális. Nekem is 3070-em van, de max 70-et éri el kisebb fordulatszámmal.
Valószínűleg nincs rendes kontakt a hűtőblokk és a gpu közt. Ez lehet túlméretes pad miatt, vagy nem megfelelően meghúzott csavarok miatt is (mondjuk ez utóbbinál arra is nagyon vigyázni kell, nehogy túlhúzzák, nagyon könnyen szakad a menet). Az újrapad-újrapaszta óta ilyen?
-
Csupingo
veterán
válasz
marinea2 #84961 üzenetére
Kérdezz be a kártya topikjába is. A sima hőfokok pedig nem olyan rosszak, érdekes hogy ilyen értékek mellett is ennyire tepernek a ventilátorok és hogy a hotspot jóval melegebb. Talán kis feszültség csökkentéssel lehet valamit javítani a dolgon.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
marinea2 #84959 üzenetére
Normális esetben megáll minden 60-70 fokon, hotspot 80 körül max.
Cpu-házhűtők 600-800rpm, vga 1500rpm, ha halk gépről van szó. Nálad ez baromi hangos lehet.
GPU-Z-vel nézz rá a gpu hőmérsékletre, az ingyenes.A minimum szerintem 2 befúvó ventilátor elöl és egy hátul, ideális esetben egy felül is célszerű a procihűtő felett. Mesh előlap is előny.
-
spleenszuru
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology NAS
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Házimozi haladó szinten
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Call of Duty: Black Ops 6
- Mindenki Z Fold7-et akar
- További aktív témák...
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 16GB 512GB 1 év garancia
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest