- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MIUI / HyperOS topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
válasz
Gaben92 #36150 üzenetére
Érdemes vakura mérlegetni, ha úgyis sokszor több fényünk van és nem tudjuk előre, hogy milyen sötét hajra mennyi fényt szeretnénk a főhöz képest?
Persze attól függ mire, szabadtérre ott a telefon, nem szeretem de kb. műxik, pedig az is valami erő és lux alapján számol, legfeljebb nem pontra. Táblázatból annó megnéztem sokat, vagy értelmezhetetlen volt, vagy nem volt benne lux, hagytam a fenébe. Fotós csoportban is megkérdeztem, de inkább ne tettem volna.
-
Grillo
őstag
válasz
Gaben92 #36006 üzenetére
Nekem ennek van az első változata, ha minden igaz, csak az anyaga más. Én szeretem, bár ha nagyon megrakom, és a fenti zipzárak nagyon feszülnek, akkor ott erősebben kopik az anyag, egy helyen már kicsit varrni kellett, úgy 3 év után. Napi szinten használom, sajnos a mostani laptopom nem fér bele, de a tabletet szoktam vinni. Ha fullon kihasználom, akkor kis+nagy állvány a jobb zsebben, termosz a balban, G9+3 obi, a felső részben meg a tableten kívül a DJI 3 Mini Pro 3 akkuval. Ez súlyban is kb a határ. Felraktam rá a Pygtech Beetle-t, oszt lehet menni.
Annyi, hogy én raktam rá egy keresztpántot mellkas elé, mert megrakva, meg clipelve a gépet csúszkált a pántja, de így fasza, aliról pár száz forint volt. -
-
Gaben92
őstag
válasz
Gaben92 #35996 üzenetére
Végül egy Manfrotto Advanced Active III lett a befutó. Kb pont amit kerestem, nem túl nagy, repülőre fel tudom vinni gond nélkül, a felső rekeszbe tudok rakni kaját, piát, egyebet, (nem írtam de hegyi túrákra kell amúgy) az elejébe/aljába pedig befér egy rakat vintage obi.
Ami külön tetszik, hogy az alja úgy nyílik mint egy cipőpolc szóval mikor bezárom, a rekeszek "függőlegesen szeparáltak". Pénteken még beugrok 2 PD Clip-ért, aztán jövő héten vizsgázik a cucc Tokyo körül a hegyekben.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Gaben92 #35994 üzenetére
Wandrd Prvke széria tetszőleges méretben ha pénz nem számít.
Nekem egy Prvke 21 van, ezeknél fontos, hogy a Camera Cube külön megvásárolandó (Photography Bundle-ben érdemes venni), anélkül csak egy sima hátizsák. A Prvke Lite kicsit olcsóbbra jön ki, de ott egybe van építve a Cube és a táska (csak az elválasztók vehetők ki, nem a komplett fotós rekesz).
Többféle irányból nyílik, rengeteg a rendszerező lehetőség benne, jól variálható, voltam vele külföldön már többször (repültem is vele és a 21-es elfér az ülés alatt, de csak teljesen behajtott rolltop résszel). Munkától az egynapos kiránduláson át a 3-4 napos külföldi utakig sokféle módon tudom variálni (utóbbi esetben nem ebben van a fotós cuccom, hanem egy Ulanzi PB008 oldaltáskában, amit összenyomva a ruháim közé teszek, meg külön az egy szál fényképezőgépet, jól van az a zoknik között
).
-
Jahno
veterán
válasz
Gaben92 #35844 üzenetére
Fotóztam most egy Leicával:
Érdekes állat és kult gép, de ennél sem tudom értékel az árát. Mondjuk gazdája elég kattant. Mondja, hogy van egy feketefehér filmhez meg egy másik a színeshezAbban ki lehet egyezni, hogy egy műszer. Már ahogy felhúzod és működik a mechanika az olyan lazán siklik, mint valami léghajó.
Nekem most a MOM boxomat kellene pótolni, abban akadozik a zár és szerkezet. Ez az átka az ilyen régi vackoknak.
Amit analógra szívesen nyomkodok az kétféle Szmena, Pajtás, MOM box, Ljubitel 166, Zenit 12XP és hasonlók. Zenit E-t pld. nem csipázom.
Így kell ezt nyomni, de előzőleg elhülyültem a filmes kivitelezést, most majd tavasszal rendesen rákészülök, átgondolom, mittomén.
-
Jahno
veterán
válasz
Gaben92 #35839 üzenetére
Van haverom aki rá van pistulva a FEDre, párat fel is újított. Én azt sem értem. De kinek mi, fura vidéki srác, Zenit az jó, olyan kötelező KGST darab, hogy egyszer mindenki próbálja ki, ha mást nem.
Canonból meg nyilván AE-1, más nincs is
Zenitem van idehaza pár darab. Lehet megszámolom, hogy egyáltalán 20 alatt vagyok-e még esetleg felette
-
Jahno
veterán
válasz
Gaben92 #35835 üzenetére
Pentax analógok egész megbízhatók, nem egy fostaliga Zenit és amúgy Pentax vitt bele a fotózásba, meg azzal szereztem pár havert és sok ellenséget. Ezer éve jobb volt a kitobijuk, mint egy átlag fix 50es Canon, szóval itt a "kitobi szar" típusú izéket is döntögettek, meg mondjuk az első ócskavas 6 megapixeles Pentax vázaim is cseppállóak voltak. Meg szériahibásak
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Gaben92 #35833 üzenetére
Igen cserélhető, de őszintén szólva nekem pont az AF + motoros filmtovábbítás miatt tetszik ez a gép nagyon, semmi kedvem átalakítani. Ha full manuálisat akarok, akkor veszek a polcon lévő Pentax objektíveim mögé egy Pentax SLR vázat.
Egy barátom most kezdett el tanulni fotózni, de nem érdekli a digitális, egy helyi csoportban vett egy Pentax P30t és 50mm f/1.7 kombót (ez kb kortárs a Minoltámmal). A váz nem nagy eresztés, szerintem ez az első Pentax, aminek nem tetszik a keresője, bár lehet eleve felsőbb kategóriás Pentaxokhoz vagyok szokva, azoknak gyönyörű, nagy, fényes keresője van.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Gaben92 #35831 üzenetére
A legtöbb eladó Minolta AF 50mm f1.4-et is olyan fotós boltoktól látom, amik átnézik a motyót (gari nem biztos, hogy van, ez változó), többségük német. De amikor ott virít valaki neve mellett, hogy van 10+ év alatt 673 eladása és 99,9% pozitív, akkor van némi bizalmam benne, hogy nem ver át, hanem tényleg tudja mit árul.
A Maxxum 7000-es is csipogó módban vernyog ha túlságosan alexpós vagy túlexpós, de ugye annyival többet tud, hogy van AF szenzor rajta és akkor is megcsippan, ha MF módban betekerted fókuszba. Ami kell is, mivel nincs benne semmilyen MF segédlet (pl: törőék). Utoljára ilyenem a Pentax K200D-men volt, ami az első digit cserélhető objektíves gépem volt és persze csóró egyetemistaként MF objektíveket vásároltam össze hozzá (a Pentax-M 50mm f/1.7 a mai napig megvan, ehhez kéne egy speedbooster adapter Fujira).
-
Jahno
veterán
válasz
Gaben92 #35827 üzenetére
A némelyik olcsóbbat már rég kiszórtam, volt pár, de mivel egyéb problémák is akadtak egy szint alatt, inkább hanyagolom.
K&Feket meg felette kb. állandó jelleggel használom. Volt egy csomó Exa obim is, de muszáj racionalizálni, kipróbátam, ugyanolyan, mint a többi, mehet a háztól. Adapter meg azért volt sok, mert Panán kívül nem nagyon volt állandó gépem, aztán ha járt nálam gép meg jó obi, akkor használni is kellett, vagy kipróbálni, hogy okosabb legyek. Okosabb nem lettem, de legalább kipróbáltam :-D
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Gaben92 #35827 üzenetére
Ebayen is ennyiért mennek a Minolta AF 50mm f1.4-ek, kicsit sokallom, de fel vagyok iratkozva több licitre is, sokszor mákoltam már úgy 20-30-40%-kal olcsóbban dolgokat, hogy a többi licitáló elaludt.
Meg ott van a Minolta AF 50mm f1.7 is, azokat 50 euró körül mérik licit nélkül. Nem tudom mennyivel rosszabb, de az is Maxxum dizájnt kapott és ugyanúgy van AF is. Persze valamennyit bukok fényerőben, de nem vészes. Az optikai teljesítmény jobban érdekel. Lehet nézek teszteket is, mert majdnem az f/1.4-es változat egyharmadáért megy.
Amúgy a Maxxum 7000-es nagyon mókás gép, egy darab tekerő nincs rajta, úgy kezeled mint egy kvarc órát (ami az 1985-ös gyártás miatt extrán hangulatos). Lehet ezzel is manuálisan fókuszálni, de az AF-es objektíveken csak egy vékony MF perem van, érződik, hogy AF-re tervezték őket. Viszont képes csippanással jelezni ha úgy gondolja fókuszba tekerted a manuális objektívet.
De ezt az AF-et sem úgy kell elképzelni, mint egy mai gépen, de a manapság újra divatos Nikon F80 is bő 15 évvel később jelent meg. Ez is eléggé lelassulós dolog, mert eléggé lassú, rohadt hangos a szervó, szóval van egy vintage bájossága neki (ilyen lehet a világ első automata váltós oldtimer autóját vezetni, egy mai kézi váltó is lepipálja hatékonyságban, de pont ettől fun).
Mindig azt gondoltam, hogy ha már analóg fotó, akkor legyen manuális minden (nagyon maximum rekeszprioritás engedélyezett), erre itt egy AF-es gép motoros filmtovábbítással és rohadtul élveztem múltkor úgy elutazni, hogy csak ez volt nálam, meg két tekercs film.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Gaben92 #35821 üzenetére
Nekem inkább speedbooster kéne. Buta Pentax K - Fuji X adapterem van már, de azzal ugye nem kapom meg a full frame képkört. Az M42 meg simán adapterezhető Pentax K-ra. Metabones rohadtul drága, konkrétan full frame gépet veszel az árából, szóval valami ennél jelentősen olcsóbb kéne ami azért nem nyírja szét a bajonettemet (nem a karcoktól félek, hanem ahol karcos fém van, ott fémreszelék is).
Csak most előbb egy Minolta AF 50mm f/1.4-et kéne szereznem a Maxxum 7000-es vázamra, mert ha full frame kell, arra ott az analóg is.
Sosem fotóztam korábban AF-es analóg SLR-el, de ezt most nagyon élem, viszont a 28-85mm f/3.5-4.5 zoom objektív nem elég fényerős és mivel főleg színesre fotóznék, ezért nem akarok pushra hagyatkozni.
-
Neck
veterán
válasz
Gaben92 #35718 üzenetére
WB, Contrast, Brightness, Saturation, Highlight, Shadow, Clarity, Structure, Dehaze, ezeket a csúszkákat állítgattam, meg cropoltam egyet.
Nálam ez maximálisan fotó végeredményt csinál. Megyek beküldöm, ha meg kib... zárnak akkor legalább ma is tanultam valamit
Bocs a hezitálásért, életemben először jelentkezem ilyenre. Meg gondolom másnak is hasznos lehet.
-
Jahno
veterán
válasz
Gaben92 #35554 üzenetére
Úgyis akkor lesz, ha nincs Nála megfelelő cucc, de hát egy átlag 18-135el sorban be lehet húzni, ami mindenre is jó. Ilyenkor van az, hogy az A7-III kicsit nagy és milyen jó lenne egy kisebb APSC, akár hasonló obikkal.
Én sem tudnám, hogy a PL5 kontra A7-III mi legyen, ilyenkor tarhálok kölcsön valami APSCt és viszem mellé a G9et is :-D 35 és 135 fixet idehaza is 1-2 évente használom, de megint ízlés kérdése az egész. Nekem nem áll kézre és minek. Portré markolat meg nodal az kuka, nem értem minek kellene, de ha kell, akkor kell.
Nálam ugye 7.5mm, 14-140, 100-300 és valami 50-58 környéki fix lenne, aztán kb. ennyi. Meg sallang, amiről nem beszélünk de utoljára még üveggömböt is vittem hátha lesz valami. Nem lett :-D
Gyerökkel csináltunk egy ilyen képet, vaku, vezérlés, bigyó azért kellett hozzá, de belefért és ezért mentünk:
-
zodo
nagyúr
válasz
Gaben92 #35447 üzenetére
Most néztem vissza a képet és vettem észre.
Felső részben a két zseb ilyen tág hogyha belepakolók akkor ennyire megnyúlik/belóg?
Sajnos videót nem igazán találni erről a táskáról.
Azt hittem elég merevek azok a zsebek és kb. síkban maradnak, nem lóg rá a tartalmuk pl. az alatta lévő objektívre/vázra.Mondjuk van már kiszemelt táska ami a 6L Ulanzi lenne de sehol nem kapni.
-
zodo
nagyúr
válasz
Gaben92 #35456 üzenetére
Kiderült!
Tegnap délben írtam a 220Volt -nak messenger üzit a 26.-ai vásárlás és táska történetéről.
Kinyomozták ma dél körül visszaírtak hogy igen, egy srác 2 perccel utánam vásárolta meg a Manfrotto Advenced III M-es táskát. Ha kicsi lenne van L-es is.
Jó arcok!Lehet optikai csalódás ért a nagyságát illetően mert alapból "még kisebb" méretű
táskát nézet ki magának az előttem vásárló pl. link és ezért tűnt nagynak. -
zodo
nagyúr
válasz
Gaben92 #35447 üzenetére
Nagyon köszönöm!
70-200 kupakokkal szűrő nélkül ~ 20cm
Akkor passzolom de biztos nem L-es lehetett mert az már vékonyabb/magasabb típus és felső rekesze sincs sajnos ha megbékélnék a formával.
Úgy is megyek vissza a boltba vagyis nem terveztem de már érdekel mi volt az.
Hasonló egyszerű kinézetű és elrendezésű típust keresek, ef 70-200, 24-105, rf 28 és R8 adapternek + valami rekesz mint ennek esetleg oldal zseb. -
ph_5.5
aktív tag
válasz
Gaben92 #35375 üzenetére
Köszi! Az sem lassú mozgás
#35376Lassú Víz A Trump fotóján a vízszintesen repülő formán nem látok torzulást.
És akkor ha klasszikus dolgot ponttatlanul idézek is.. de ezek szerint megoldható hisz van róla fotó.
Más... most botlottam bele két hírba amiugyan nem mai, de a légyek hogy jön a Canonhoz az R5 II és az R1.
2 milla az olcsóbb váz, 3.2 milla az R1. AMikor láttam a Z6III 1.25 millás árát akkor is nevettem.. de ez már túlmegy a viccen(220Voltos és Fotoplusos árak, tehát hazai hivatalos forgalmazók)
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bestbuy játékok
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Háztartási gépek
- Társasjáték topic
- Nintendo Switch 2
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 87% akku
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest