- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TCr
veterán
válasz
ANDROID??? #36736 üzenetére
Nézz körül a K&F gyártó oldalán, ár/érték arányban top, ingyenposta, és ezzel a kuponkóddal 25% kedvezmény:
colormango25
-
TCr
veterán
Sziasztok,
Mi az általános vélekedés a makró közgyűrűkkel kapcsolatban?
Jó fotókat lehet velük készíteni?
Megéri? -
TCr
veterán
Megjött a Tamron 17-70, jelentős méret- és súlykülönbség a Sony 18-135-höz képest.
-
TCr
veterán
Egyedül a generatív eltávolítás az, ami miatt rákattantam, mert a sima eltávolítással ellentétben az legalább jól működik. És igenis van, amikor jól jön, mert van az úgy, hogy hiába mozogsz a kompozícióhoz valami mindig belekerül, ami jó lenne, ha nem lenne ott.
A többi csiribiri (égboltcsere, meg kiskutyaf*sza) nem érdekelnek.És azért csavarodtam most rá erre, mert azt hittem, hogy 30k körül tényleg kapok egy lifetime licenszt, és emellé kapok egy "eyecandy-bb" felületet is.
De ezek szerint mégsem. -
TCr
veterán
válasz
Stauffenberg #36019 üzenetére
Hát, most lelombozódtam.
Így már nem is akkora deal.
Mindenesetre köszönöm, hogy helyreigazítottál. -
TCr
veterán
válasz
Stauffenberg #36017 üzenetére
és a generatív AI dolgok is csak 2025 végéig járnak
Ez mondjuk annyira nem hangzik jól.
-
TCr
veterán
Hölgyek, Urak!
Van köztetek olyan, aki (Lightroom helyett) Luminar Neo-t használ?
BF alkalmából most a lifetime licensz 79 Euró.
Elkezdett viszketni a tenyerem... -
TCr
veterán
Akkor ide is...
Hölgyek / Urak!
Mi a véleményetek egy ilyen váltásról?
Jelenleg a Sony A6300 vázon egy Sony 18-135mm 3.5-5.6 obi van.
Eléggé elindult (látatlanban) a vezérhangya egy Tamron 17-70mm 2.8 felé.
Aztán ha hiányozna a kieső gyutáv, később vennék valamit 70-től. -
TCr
veterán
Lejárt a szerkesztés...
(Sony APSC)
Másik kérdésem az, hogy ha fényerősebbre váltanék, de nem szeretnék a meglévő (Sony) 18-135mm átfogás alá menni, milyen lehetőségeim vannak? -
TCr
veterán
Sziasztok,
(APSC)
Nem igazán vagyok megelégedve a Sony 35mm f/1.8 obi teljesítményével, ha a rekesz a legtágabbra van nyitva.Mit gondoltok, jó csere lenne erre?
Sigma 30mm f/1.4 DC DN Contemporary -
TCr
veterán
válasz
Tin_Shield #35870 üzenetére
Így már világos, köszi.
-
TCr
veterán
válasz
Tin_Shield #35866 üzenetére
"az alább leírtak nagy része nem, vagy csak részben állja meg a helyét."
Lehet, hogy a multitasking miatt, de nem teljesen értem, hogy mire gondoltál.
-
TCr
veterán
Ok, köszönöm, meggyőztél, hogy ne.
BTW csak az előrelépésen gondolkodtam, elég sok fícsört tud, amit a 6300 nem.
Váz stabi, hajtogatható kijelző (a szombati Turján-bóklászás margójára), érintőkijelző, meg a jóég tudja még mi.Akkor marad továbbra is a vágyakozás a 6700 után... majd egyszer.
UI: most látom, hogy az előző hsz-emben 6300 helyett véletlenül 6700 írtam.
-
TCr
veterán
Vezérhangya...
Mit gondoltok egy Sony A6700 --> Olympus O-MD E-M1 mark III-ra váltásról?
(Sony 18-138, 3,5-5,6 --> Olympus 12-200, 3,5-6,3) -
TCr
veterán
Hosszú agyalás után ma végre megrendeltem az új táskát.
Továbbra is működik a
colormango25
kupon, -25% az árból. -
TCr
veterán
válasz
Stauffenberg #35778 üzenetére
A 35mm az 49-es, a 18-135 obi meg 55-ös.
De nem hogy ilyen átalakítót, semmilyen átalakítót nem találok a weboldalukon, ami nem szettben lenne. -
TCr
veterán
válasz
Stauffenberg #35776 üzenetére
Hmm, erre nem is gondoltam.
Egy ilyen szett? -
TCr
veterán
válasz
Speeedfire #35772 üzenetére
Most megtaláltam a GND szűrőt, lehet, hogy ez lesz az első, amit megrendelek.
-
TCr
veterán
válasz
Stauffenberg #35771 üzenetére
Köszönöm a kimerítő válaszod!
Írtad, hogy nagyobbat vennél... azzal hirdetik magukat, hogy nem vignettál.
Pl. a Sony E 35mm f1.8-nak 49 mm a szűrőátmérője, akkor arra a 49-es szűrőt kell venni, de így mégis vignettálna? -
TCr
veterán
K&F ND filterekkel mik az általános vélekedéseitek?
Megérik az árukat? Variable-t érdemes, vagy szigorúan fix?Mi a lényegi különbség a CPL és az ND szűrők között?
CPL - szín / szaturáció növelése?
ND - hosszabb záridőket enged nagyobb fénynél? -
TCr
veterán
Különben ez is jó megoldásnak tűnik.
Ami nem szimpi, hogy a váz oldalára akaszkodik.
Emiatt a 18-135 obival nem lefelé, hanem félig kifelé bukik a gép az oldalamon, hol a kezemnek, hol - amit kevésbé szeretnék - valami másminek verődne neki.
Viszont ha az alsó rögzítőcsavarra rá tudom applikálni ezeket a vastag pántokat, még jó is lehet. -
TCr
veterán
válasz
ANDROID??? #35749 üzenetére
Nem hülyeség, de nem szívesen szurkálnám át a felsőimet, különösen, hogy azért (az ugyan nem nagy) súly is húzhatja.
-
TCr
veterán
-
TCr
veterán
Urak, ennél a típusú vállpántnál hogyan lehet megakadályozni, hogy a kamera szemhez emelésekor a szivacsos rész ne csússzon be a hátam mögé?
Én vagyok ennyire láma és nem esik le valami, vagy ez ilyen? -
TCr
veterán
Urak, szerintetek jó vétel egy Sony 35mm 1.8 (APS-C) obi 75.000 Ft-ért?
-
TCr
veterán
Ahhoz képest, hogy a K&F weboldala azt írta, hogy mindenfelé van raktáruk, nem hogy a nyaralásra nem fogom tudni vinni az állványt, de esélyt látok arra is, hogy itthon jól megsarcolják, mielőtt megkapom...
-
TCr
veterán
Köszi, srácok!
A Peak Design valóban biztosan nagyon jó, de közel 10x-es árat adni valamiért, ami nem is biztos, hogy kell... inkább nem. -
TCr
veterán
Működő (kipróbált) 25%-os kupon a K&F webshopjához.
colormango25
-
TCr
veterán
Köszi mindkettőtöknek, rendelem is.
-
TCr
veterán
Szerintem ez lesz a nyertes, de ha úgy gondoljátok, hogy nem jó valamiért, akkor azt kérlek ne tartsátok magatokban.
A suf15 kóddal kijön 18e Ft körül.
Honnan jönnek egyébként ezek a K&F cuccok? VÁM, ÁFA, stb...?
És mennyi idő szokott lenni? -
TCr
veterán
Urak, köszönöm!
-
TCr
veterán
Kezdőként fotóállvány vásárlása előtt állok, gyűjtöm az információkat, hogy minél kevésbé nyúljak mellé.
Milyen esetek indokolják a 180 cm körüli magasságot, mire kellhet a kb. 180 cm, amire a kb. 150 nem elég?
-
TCr
veterán
Ez esetleg?
explorecams -
TCr
veterán
Ebben is látok fantáziát, de az ára az ingerküszöbömön kívül esik:
Bár itt meg hová kerül az állvány? (Sehová)
-
TCr
veterán
Ez a molle rendszerű cucc megtetszett, árban is elérhető, meg tényleg csak a fantázia (meg a $$$) szab határt.
Annak hogyan rendezi haverod a belsejét? Ugyanúgy elválasztókkal? Tépőzár? Vagy hogy rögzül?Neked is köszi a hozzászólásod.
Létezik olyan, hogy "vertikális rekeszelhetőség"?
Mert jobban belegondolva, egy ilyen nagyobb táskánál lehet, hogy elég volna középen kettéválasztani, egyik felébe mehet a kaja + víz (alulra az ételtermosz, rá a vizeskulacs) a másik felébe meg a szerelt cucc.
Az apróságokra meg ott vannak a külső rekeszek, zsebek. -
TCr
veterán
Az a Lowepro valóban zsivány, de sztem is túlmegy az új áruk a jóízlésen.
Néztem kínát, hát nagyon felejtősnek néz ki úgy kb. minden, amit találtam.
A követelmény inkább az, hogy férjen el úgy a váz meg a 18-135 felszerelve, hogy viszonylag gyorsan hozzáférjek, meg nyilván biztonságban is legyen egyrészt az esetleges külső ütödésektől (nem szoktam esni-kelni, de az ördög nem alszik), másrészt meg azért csak kell enni-inni 15-20 km-es távú istenhátamögötti helyeken is, itt meg a pakolhatóság / elrendezés a lényeges, hogy ha baj van, akkor se öntődjön már nyakon a cucc másfél liter vízzel, meg nem annyira baj, ha a 8 decis decathlonos ételtermosz elfér (rekeszelve) vhol mellette.
Az a Mil-Tec még érdekes lehet, holnap jobban megnézem.
36 liter? -
TCr
veterán
Milyen hátizsákkal mentek ki a természetbe fotózni, amiben elfér a váz + felszerelt telezoom, 1,5 liter víz és némi étel is?
-
-
TCr
veterán
válasz
Stauffenberg #34982 üzenetére
-
TCr
veterán
válasz
Stauffenberg #34975 üzenetére
Urak, köszönöm.
#34976 Timer: "az első vörös szemmel átmulatott retusos este után"
Ezt meg csak a diskurzus kedvéért (nem kötözködésképp), mert tényleg érdekel:
"az elején annyit cumiztam azzal, hogy az én monitoromon gondosan beállított bőrszín telefonra, FB-ra áttöltve konkrét vöröses-sárgás"
Ha a színhelyes monitorodon elért jó eredmény nem volt jó az egyébként gyenge(ébb) színterű mobilokon, illetve a köztudottan minőségrontó FB-on, akkor azzal, hogy ezeket tovább kellett módosítgatnod, kvázi nem azt érted el, hogy a tökéletesen beállított fotód mégis színhűtlen (sic!) lett? -
TCr
veterán
Urak, kérlek győzzetek meg, hogy miért ne vegyem meg ezt Lightroom-hoz.
Tudom, laptop kijelző kicsi, 27" monitor kell, de jelenleg még egy jó ideig nem tudok munkasarkot kialakítani az ingatlanomban. -
TCr
veterán
Tisztelt Uraim!
Utolsó köröket futom a Lightroom-hoz (is) vásárolandó laptoppal.
Javaslatotokra megnéztem az almákat is, péntek délutánonként egy Mac Mini-n dolgozom, nem szeretem az OS-t, nekem nem áll kézre, így ez kilőve.
Jelenleg az otthonomban nem tudok munkasarkot kialakítani, így a 27" körüli monitor vásárlása egyelőre nem opció, ezért most marad szólóban a laptop.
A notis topikban azt javasolták, hogy már illene i7-ből a 10+ generációkkal szemezgetnem, de ez, plusz az igényem a jó kijelzőre kombinációban nem adja ki a max. 200e Ft ráfordított összeggel a matek.
Azt is javasolták, hogy ne kajtassam a VGA-t, mert Lightroom használatánál irreleváns, de én nem találtam olyan notit, aminek jó kijelzője lenne, és ne tervező VGA lenne benne.
Szóval... jelenleg 2 noti van, amire az eddigi összegyűjtött infók alapján lecsapnék.
Ti melyiket választanátok és miért?
Vagy ha nem ezeket, akkor miért nem?Lenovo P52, Hexa Core i7-8850H, Nvidia Quadro P2000,16 GB RAM, 800 GB SSD
Dell Precision 5540, i7 9850H, Nvidia T2000, 32 GB RAM, 512 GB SSD
Megtisztelő válaszaitokat előre is hálásan megköszönöm!
-
TCr
veterán
Köszi, Urak!
-
TCr
veterán
válasz
Stauffenberg #34938 üzenetére
Köszi, este kipróbálom.
-
TCr
veterán
A 18-135-ön nincs "végtelen fókusz" kapcsoló.
Hogyan kell/érdemes égbolt (csillag) fotózásra használni, ha a fókuszgyűrűnek - a kialakításának megfelelően - nincs "végpontja"? -
TCr
veterán
válasz
Tin_Shield #34893 üzenetére
Köszönöm!
-
TCr
veterán
Üdv,
Szoktatok / érdemes az MPB-ről rendelni?
Mire kell odafigyelni megrendelés előtt? -
TCr
veterán
Urak, milyen tartalékakksit érdemes vennem a Sony A6300-hoz?
Pl. ezt a Patona 1030 mAh szettet? -
TCr
veterán
válasz
Tin_Shield #34870 üzenetére
Köszönöm!
-
TCr
veterán
Urak, ezek közül az APS-C Sony E obik közül melyiknek jobb a képe, melyikre érdemesebb vadásznom?
- E PZ 18-105 mm F4 G OSS
- E 18-135mm F3.5-5.6 OSS
- E 18-200 mm F3.5-6.3 OSS LE -
TCr
veterán
Mindenkinek köszönöm a tippeket, én is valami hasonlóra gondoltam.
Ami nem tiszta, az a proci kérdés... Hagyományos hétköznapi pl. Ryzen5, vagy valami tervező (xeon?) jobb ilyen műveletekhez?BTW tegnap este meglett egy full patika, nem hirdetett A6300, kb. 8.000 expóval, kitobival 170-ért.
-
TCr
veterán
Urak, utómunkához milyen vasat érdemes otthon tartani?
Elsősorban laptop, milyen preferenciákkal kell rendelkeznie, hogy értékelhető munkát lehessen vele végezni? -
TCr
veterán
Most az jutott eszembe, hogy nem inkább A6500-at kellene vadásznom?
A vázban lévő stabi csak nagyobb szabadságot ad, obik szempontjából?
Új hozzászólás Aktív témák
- DOOM - The Dark Ages
- Parfüm topik
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nintendo Switch 2
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro