- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Allien
veterán
válasz
Speeedfire #32426 üzenetére
Nem szeretek reklámozni, me ugye nincs részesedésem belőle....
Kezdem a negatívval. 77mm W-TIANYA SUPER DMC VARIO ND NANO cuccost vettem, hazai beszerzés. Detto keresztet rajzolt kb a tekerés 2/3 részétől (visszavették, mikrosat thx).
Ami viszont jó, és itt jön a speciális része, hogy érdemes plusz UV+CPL kombót is rendelni, mert a tartója igazán egyedi megoldás. Ez a gyártó az URTH:
Urth 82 mm Variable Neutral Density ND2-400 (1-8.6 Stop) ND Filter
Urth 82 mm Variable Neutral Density ND64-1000 (6-10 Stop) ND Filter (Plus+)
Urth 82 mm UV Filter + Polarising Filter (CPL) Filter Kit (Plus+)
A Plus+ verzió a jobb minőség. A tartója meg tekerős, nem műanyag pattintós szar, fémből készült. Ok, 131euró a plus+, és ugye az uv+cpl 112 euró, de, euból jön, akár amazon, akár rá keresel, van saját web oldaluk is.
De, ha most igazán tutira akarsz menni, van egy alternatíva! A titok neve: Roleii! Most épp akciósak egyes szűrők!
F:X PRO VARIABLER FILTER ND8-512
F:X PRO RUNDFILTER - GRAUFILTER SET
Az első most akkcijósan CSAK NEKED! 29€, plusz 20€ asszem a szállítás!! Amúgy, vannak lap szűrő készletei is, de, az másutt se olcsó...
-
Allien
veterán
válasz
Moonwolf #32416 üzenetére
Szia!
Tehát, az az sd kártya szar. Pontosabban, rosszul választottál. A markecing áldozata lettél! Azaz, bedőltél a szarnak. A lényeg, amit rajta látsz, sebesség, az az OLVASÁSI! Az meg a kutyát nem érdekli! Memkártyát nehéz jól választani, mert sok gyártó VALÓS adatait nehéz kinyomozni. A lényeg, Neked az írási sebesség lenne fontos, mert ugye az mutatja, hogy a gépben mennyivel fogja rögzíteni az adatokat! Annál a kártyánál ez 70MB/s! Még a 128 megásnál is csak 90MB/s! A V30 jelölés arra jó, hogy kitöröld vele, mert ugye azt csak annyit garantál, hogy az alá nem csökken..... köszi.. Azaz, keress olyan kártyát, ahol fel van tüntetve az írási adat is! Én, ugyan ehhez a géphez pl Samsung PRO Plus 128GB SDXC UHS-I U3 160MB/s Full HD & 4K UHD kártyát vettem, papíron 120-t tud..De, sajna, csak (szinte) fotózásra használom. Pár videót nyomattam vele, 4K-ban, de nem szaggatott....
Azaz, ha keresel kártyát, még annyit, hogy jellemzően a 128 megások gyorsabbak, mint akár a 64-sek. Nem mindig, és a 32-s meg felejtős... Például, az említett kártyám:
32GB-s 100/60-s, a 64-s 100/90, 128-s felett 160/120. Amazon.de linket szúrtam be, speciel anno onnan vettem. Ott példul vannak vásárlói tesztek is. -
Allien
veterán
válasz
BoscoD55 #32184 üzenetére
Köszi! Sajnos, az a márka kiesik a keretből. Egyszerűen nem éri meg.... 120 font vagy euró lenne, plusz még 50-60 euró vám, és szállítás. Annyiért horgoltatok rá...
Elvileg, van pl kb 60 fontért, csak nem lenscoat.
Inkább az a kérdés, hogy mennyire hasznos, értelmes dolog... Most pl matricát raktam fel, direkte vettem két szettet, nem erre az obira. Az egyik Godox X2T vaku vezérlőre. Csak, hogy lássam, hogy tudom felrakni. Illetve, kit obimra is vettem. Sajnos, más optikámra nem találtam, de a telémre itt van. Csak nem tudom, milyen lenne pl leszedni majd a matricát, nem lesz ragacsos majd pl.
Neoprén bundát mennyire nehéz felrakni? -
Allien
veterán
Sziasztok!
Tapasztalati szaktanácsadásra lenne szükségem!Van egy nagytelém. Féltem, me azért nem volt olcsó. Tudnék hozzá rendelni matticát, nem is drágán, több színből lehet választani.. De, ugye félek tőle, mert ki tudja, mennyire védi, és milyen nyomot hagy, ha le kellene szedni. Van neoprén is rá. Melyik lenne célszerűbb, matrica, vagy neoprén burkolat?
-
Allien
veterán
válasz
TazLeacher #6394 üzenetére
A fotomarket oldala szerint ez max 10x13-ra elegendő (optimális felbontás). A 10x15-höz már 1205x1795 kellene. 21x15-höz meg 2480x1795.
45x30 ami még mindig kisebb, mint amit Te szeretnél, 5398x3602.
-
Allien
veterán
válasz
gamer0101 #5542 üzenetére
Nekem ilyen táncversenynél, illetve, tánciskolában volt, rendszeresen.
A megoldás, fotózás elött lencse lefújdogálása körtepumpával. Van olyan is, melynek elején "ecset" is van, és azzal is, meg a fujdogálással le lehet szedni 99%-ban. Esetleg, egy megfelelő törlőkendő még pluszban, ha olyan jellegü a dzsuva.
Ennél már csak akkor jobb, amikor erre a porszemre akar fókuszálni.
-
Allien
veterán
Olyan kérdésem lenne, hogy Canon A400-hoz van valami hack, hogy a videjó felvételek ne félpercesek legyenek?
Google-val nem találtam, de lehet, csal béna vagyok, meg amúgy se értek englisül.
Nem a WAR/TIFF érdekelné kollegámat.
-
Allien
veterán
válasz
xenonadio #5275 üzenetére
Ha nem éles, akkor ott nem bizti, hogy a bemozdulás bűnös. AF-t használsz? Ha igen, elképzelhető, hogy az a "lassu". Próbáld manuálissan, ha mindig ugyan azon a helyen jönnek a bringások, akkor beállitod az egyikre a távolságot. Utánna már csak egy kis szerencse kell, hogy a többi is tényleg ott jöjjenek. Esettleg, sorozatfelvétellel plussz esély.
(tipp) -
Allien
veterán
válasz
Monya78 #2270 üzenetére
Ami a szűrőt illeti, nekem Hoya szűrőm van, és van szűrőmenete.
Ergo, több szűrőt is lehet össze rakni, de én pl volt, hogy az előtét lencsét dobtam rá. Az előtétnek mindegy, merre forgatom alatta a szűrőt!
Azért mondtam, hogy az üzletben próbáld ki. Én anno kipróbálhattam több márkát, tipust is. Ennyi pénzért azért elvárható a próba!Ha nem engedik, akkor menj olyanba, ahol ez tutira megtehető (pl optiform).
-
Allien
veterán
válasz
Monya78 #2268 üzenetére
A kettő közti külömbség ha jól látom, a másodikra ''• filter mount 72mm'' rakható szűrő még plusszban. (bár a lencsék elrendezése se azonos)
Azt nem tudom, hogy mekkora az átfogása a gépednek, tehát mondjuk 38-3800 mm? Mivel 55mm-ről 52-re csökkented a nyílást, ezért szvsz, a képen egy kitakarás fog létre jönni, mint a makró előtétnél, a raynox DCR-250-nél, de gondolom ez nem látható, egy bizonyos zoom tartomány felett (tehát nagylátó felé, 38mm irányába kitakarás lesz). Csökkeni fog a fényerő, tehát ''több fény kell'', mint normál esetben, esettleg torzitások is felléphetnek (pl párna). Igaziból ki kellene próbálnod (ahol megveszed). Anno, én is akartam venni ilyet (már tele előtétet), de inkább a nagylátót választottam, abból is a 0,7x raynox-ot. Már az is hordó torzitós lett, de még korrigálható, legalábbis PS-l, csak bele kell kalkulálni a kép készítésénél. -
Allien
veterán
Mondom, cseréljünk, és megtudod.
Illetve, nem vagyok meggyőzve arról, hogy mindig, minden körülmények között alkalmazható, amit írsz, vagy akkor előre meg kell beszélned, hogy mondjuk egy táncversenyen hogyan pózoljanak elötted a versenyzők.
Persze, a tapasztalat, rutin sokat javíthat a helyzeten, ez tény. Az is tény, hogy ha pl egy ''mezei'' képet csinálok, én is megpróbálom a lehető legjobbat kihozni, és nem szétkattintgattni a gépet. De elhiheted, egy bridge más. Legalábbis, az enyém tutira. Multkor, a legutóbbi hídalattátrepülésen rendszeressen azt jelezte, hogy befogta a célpontot (ami rendszerint a híd pillére volt, ami nem mozgó célpont), és megvártam, amíg a repcsi a megfelelő helyzetbe került, majd sorzatlövés. De, otthon megnézve láttam, hogy az AF mégse rakta magát oda, ahova ''mutatta''.
Hasonlót már játszott el, a balatoni Kékszalag vitorlás versenyen (ott az MF-l volt a baj, a végtelen még sem az). Pedig elhiheted, megtettem, amit lehetett (akár full manuálon is).
-
Allien
veterán
Negatív felhangot érzek a hozzászólásod utolsó mondatában. Sok dslr tulaj megfeledkezik magáról. Pedig, cseréljünk egy hétre gépet (mondjuk balatoni nyaralásnál), úgy, hogy az első nap végén nézheted meg az addig elkészített képeket. Kapásból megváltozna a véleményed!!! De tovább megyek. Szerintem, vannak olyan témák, melyek esettleg igénylik a folyamatos célra tartást, és az esettleges jó kép készitésének a reményében a kattintgatást. Persze, nem ész nélkül, de mondjuk pl éppen lent voltam a Kékszalag vitorlás versenyen. Ott is nehéz elkapni a ''pillanatot'', nem olyan téma, hogy na, lövök egy képet, és az lesz a tökéletes.
Főleg, a shutter lag miatt, bridge gépen (bár van dslr-n is, csak jóval kisebb). Példánknál maradva, éppen erős szél volt, és jó hullámok, rengeteg vitorlás, és szvsz, akkor néz ki jól egy ilyen vitorlás, ha mondjuk a hullámból kiemelkedik, vagy éppen belecsobban, és nagy permetet szór (az utóbbi talán jobban mutat). Lehettne sorolni.
Persze, ha majd egyszer, ha lesz dslr gépem, bizti nem fogok ennyi felesleges képet csinálni.(gépemben több, mint 50E az expó, 4 év alatt, igaz, nem is sajnálom magammal vinni)
-
-
Allien
veterán
Mé sértő? A fuji az nem mosogép gyártó?
Azt hittem, sorry!
Honnét a rákból kellene minden gépet kívülről ismernie mindenkinek?
A bridge gépek nagy részén pedig a manuálfókuszt pl NEM gyűrüvel lehet állitani. Az enyém is bridge kategória, és nagyon örülnék, ha lenne gyűrü, és nem gombokkal kellene állítgatni.
Amúgy, a témához. Én nem voltam még a kecskeméti repcsinapon, nem ismerem a helyszínt. De, ha közel vagy a gyorsan mozgó témához, akkor egy Boeing-n nem tudod teljessen belőni a gépet (ha azt feltételezzük, hogy egy utasszállitó leszálláshoz készülődve ~250km/h-val közlekedik), max a swenkelést tudod gyakorolni, meg esettleg támpontot adhat mondjuk a szükséges záridőhöz (persze, ahogy a téma távolabb kerül, esettleg könyebb a helyzet). Anno, eddig 2 slágerrádiós repcsis rendezvényen voltam az első a Felvonulási téren volt (akkor még így hívták), és felettem száguldozott a repcsi, elég közel, mondjuk 20 méteren belül, és gondolom gyorsan ment.Elég nehéz volt fotózni, a suther lag miatt (ergo, sorozatvetőt alkalmazni praktikus lehet). Akkor van rá esély, ha full manuálon nyomod, és szvsz, a helyszínen lehet csak belőni nagyjából (záridő, rekesz, iso stb..., ja a wb az nagyon fontos lehet, hogy nem jó automatán hagyni). Bizti lesz 2-3 olyan gép, amin mondjuk próbálkozni érdemes, és aztán jönnek a nagyon gyorsak, az már necces lesz. De, sok sikert hozzá, jó fényeket!
[Szerkesztve] -
Allien
veterán
Pedig (most legalábbis tutira) Hydra-nak igaza van! Én is beírhattnék (bárhova) hogy keresek egy (eredeti!) Mohaa-t, és az emberek nagy részének fogggalma se lenne, hogy mit is akarok (bár tutira többen tudják mi ez, mint amit Te keresel). Aztán sértődötten írkálhattnék, hogy Velem mé nem törődik senkise.
Pedig ugye, abban egyet értünk, hogy ez Neked fontos, és ha fontos (nekem), tiszta sor, hogy több dolgot is leírok a keresett dologhoz, mert ugyanis Neked NEM az a megjelölt tipus kell, hanem átalakító, és valszeg mindegy, ki a gyártója. DE! Ha mégis, kizárólag az kell, akkor is, tessék oda írni miről is van szó (mégis csak a Te érdeked, hogy találj ilyet, NEM?
), akkor is lehet, hogy akinek van ilyen mondjuk a fiók mélyén, nem fog beugrani tipusszám szerint! Ha viszont leírod, mit is akarsz, meg esettleg kép, vagy link, lehet, hogy eszébe jut, hogy itt van a fiókban elfekvőbe 10 darab, egyet akár ajcsiba, vagy egy üveg sörért is átadna.
Persze ilyen nem nagyon lehetséges, de ugye, ez a Te problémád, és megoldást szerettnél rá. Vagy tévedek?
Ja, meg hogy ez mióta egyszerü kérdés, ez megalol számomra. Mintha tudnom kellene fejből, hogyha beírsz ide valami típusjelölést (SEMMI MÁST !!!), hogy az mit is takar.
[Szerkesztve] -
Allien
veterán
Brühühü, meg help.
SD memkártyámmal lett egy kis problem. Ugye, van rajta az oldalán egy lock ''gomb''. Ez kikerült belőle (foggalmam sincsen, hol lehet, elvileg, beraktam az f. gépbe, és így jött ki). Természetessen, írhatattlan lett. Hogyan lehet ismét írhatóvá tenni? Az se érdekel, ha fixen írható marad, eddig soha se használtam azt a csuszkát. Bár, a garanciát nem tudom, egy évnél idősebb.
-
Allien
veterán
válasz
Szten Márs #1950 üzenetére
Csak annyit tennék hozzá, hogy elvileg azért a kis kompaktok között, amelyik vízhattlan, szerintem ilyen szempontból por álló is. Már ha jól gondolom. DSLR-ben ilyen nem nagyon lehettséges. Vannak törekvések, lásd Pentax K10D, leszigetelte a gépházat, de a cserénél még porosodhat, és ha jól tudom, még obi sincsen hozzá (pár por-, és cseppálló).
-
Allien
veterán
válasz
barthag #1366 üzenetére
Hát, azért azt megnézem, hogy egy ''profi'' csak egy darab 512-s kártyával indulna el fotózni!
Akkor az még amatőrnek se nevezhető (már szvsz)!
Ezen kívül, azért a benzinkútnál megnézheted, milyen filmet adnak (max iso/asa 100 eleve)! Biztos van némelyiknél kicsit jobb minőségü, amivel mondjuk egy Cmena 8M-l még megfelelő minőséget produkál, már, ha nem ragad be az első kocka után! (van egy ismerős, full amatőr, de nem 1x járt már úgy, hogy vett ilyen benzinkút féleségben filmet, és rossz szériát fogott ki, ráadásul ezt ''nyugaton'') Illetve, ma már memóriakártyát is lehet a sarki fűszeresnél is venni (majdnem), és ott nem akkora a minőségbeli külömbség (talán). Legalábbis, a márkásabbak között.
-
Allien
veterán
Én a Lurdy házban lévő Fotomarket-ben szoktam a digit fényképeimet előhivattatni.
Otthon, este feltöltöm, és másnap dél után már jön is az sms, hogy mehetek érte (volt alap méret is, meg A4-s méret is már).
De, multkor a kollegám vitt be egy cd-t, kb 500 képpel, és egy nap alatt megoldották.
-
Allien
veterán
Sajnos, otthon elképzelhetettlen, hogy pl. közönség elédugrik, meg hasonlóak!
Az sem mindegy, hol, melyik sportcsarnokba lesz a verseny. Pl. Tököl-ön napközben elég jól el lehet fotózgattni, mert van egy nagy üvegfront, és elég sok fény bejön rajta. De, este ott is csak vakuval lehet kűzdeni!
Nomármost, ha éppenséggel a párját akarja fotózni, és egy másik páros közéjük lép, akkor ugye várhat a következő jó alkalomra, és az sem mindegy, mikor exponál, de ez külön téma, szerencsére a fotós ( j.bravo) már azért tapasztalt ilyen téren is.
-
Allien
veterán
Nem azonnali téma, de azért eléggé fontos (számomra). A köv. problémo. Adott a mostani, relative hüvös idő (ebbe most ne kössön bele senki pls.). A gépem átveszi ugye a környezete hőmérsékletét, de én szerettnék növényházba fotózni, ami meleg (18-22 C fok között), és magas páratartalmu.
A veszély igen magas foku.
Mi a megoldás, mikor érdemes egyáltalán bekapcsolni a gépet? Honnan fogom tudni, hogy átvette a környezete hőmérsékletét, és ezáltal nem csapódik ki a belsejében a pára, aminek egyenes következménye a meghibásodás?
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest