- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaben92
őstag
válasz
Csabesz666 #36148 üzenetére
Ha tényleg nagyon szívatni akarod magad ezzel akkor keress inkább converziós táblát. Ha a fénymérős tud luxot akkor egy “LUX to EV chart” megmondja az expozíciót, aztán onnantól kereshetsz “EV chart” keresőszóval egy neked tetszőt. De ez még mindig csak ambient.
Vakunál bonyolódik a dolog nem kicsit. Alapból a fénymérőnek képesnek kell lennie vakura mérni (szóval nem folyamatosan mér hanem csak egyszer mikor észreveszi, hogy elvillan a vaku) az megmondja neked mennyi fényed van a vakuból aztán állíthatod az alapján a vakut vagy a gépet.
Szvsz ha ennyire fényt akarsz mérni vegyél egy Sekonic 308-at. Az direkt fotózáshoz van, csak beállítod rajta, hogy vakura mérjen, megadod neki, hogy iso 100-on vagy, 1/160 záridővel, rávillantasz vakuval aztán kiköpi neked a rekeszt. Aztán állíthatod a vakut fel-le míg a rekeszed nem megfelelő.
Ugyanígy amibentre is működik csak ott nem kell nyilván vakuval villantani, hanem csak megnyomod a gombot az oldalán, hogy mérjen.
-
Gaben92
őstag
válasz
Stauffenberg #36007 üzenetére
Megértem. Páromnak Manfrotto Pro Light Backloader van pont amiatt mert komfortosabban érzi magát ha tudja, hogy nem nyitható a cucc csak ha leveszed a táskát. Csak ugye ő egy A7IV-et és egy Sigma Art sort hordoz magával. Nekem ha a komplett táskát elviszik se vagyok annyi mínuszban, mint ha neki kikapnának egy obit.
Utólag mondjuk azt mondta, hogy kicsit túlreagálta a dolgot. Mondjuk ehhez hozzátartozik, hogy full gear csak itthon (Finnország) van nála és annyira nem kell parázni, hogy meglopnak. Külföldre meg lassan nem is hoz digitálisat csak analógot. Japán az egyetlen kivétel de oda is csak egy Tamron 28-200 és egy prime van nála.Nekem igazából az volt leginkább szempont, hogy mivel csak vintage full manuális cucc megy bele ami (a Minolta 300-at leszámítva) alig foglal helyet, legyen egy minél kisebb táskám ami kb 50% fotós, 50%-ban normál hátizsák és mindkét részhez nagyon könnyen hozzá tudjak férni. Viszont a cipőpolcosan kinyíló függőleges szeparátoros elrendezés teljesen megvett.
-
Gaben92
őstag
válasz
Gaben92 #35996 üzenetére
Végül egy Manfrotto Advanced Active III lett a befutó. Kb pont amit kerestem, nem túl nagy, repülőre fel tudom vinni gond nélkül, a felső rekeszbe tudok rakni kaját, piát, egyebet, (nem írtam de hegyi túrákra kell amúgy) az elejébe/aljába pedig befér egy rakat vintage obi.
Ami külön tetszik, hogy az alja úgy nyílik mint egy cipőpolc szóval mikor bezárom, a rekeszek "függőlegesen szeparáltak". Pénteken még beugrok 2 PD Clip-ért, aztán jövő héten vizsgázik a cucc Tokyo körül a hegyekben.
-
Gaben92
őstag
válasz
Stauffenberg #35995 üzenetére
Néztem mert korábban volt téma és emlékszem, hogy dicsérted de más fazont keresnék. Brevite Jumper ami egyelőre nyerő nálam csak a beszerzés kicsit problémás. Nem egész 2 hét múlva repülök Japánba, addigra nem ártana beszerezni. Gondolkodhattam volna korábban is de az elmúlt 3 hétben kb világot jártam meló miatt és abszolút nem volt időm rá… :/
-
Gaben92
őstag
Na most én jövök táska kérdéssel.
Hybrid cuccot keresek ami félig fotós táska félig rendes hátizsák. 2 SLR és 6-7 manuális fix menne bele szóval viszonylag apró obikról beszélünk (kivéve a fix 300-at
) emiatt a legtöbb táska kicsit problémás. Ha valakinek van valami titkos tippje akkor szívesen veszem. Ár nem számít.
-
Gaben92
őstag
válasz
lugosi #35849 üzenetére
Egy tökéletes állapotú bőven van 400k is akár szóval tényleg alkalmi vétel volt. Aprón fel-fel bukkan néha egy ilyen. Van aki pénzt akar mindenből/nem akar áron alul eladni dolgokat, az benéz egy kamerás csoportba fb-n és kisegítik az árazással. Héten volt egy koma egy viszonylag jó állapotú Large Formattal (örökölte), hogy érdekel-e valakit mert amúgy megy a szemétbe. Aztán meglepődött rendesen mikor megindult a licit mert eredetileg arra gondolt, hogy csak vigye el valaki ingyen.
Én pár hónapja egy Minolta Autocordról csúsztam le. Második voltam a sorban, 60€-t kértek érte.
De a pakk amit 80€-ért húztam be (Minolta X700+MD 50 f/1.7, Canonet 28, Yashica Minister III meg mellé pár point and shoot) is egész jó vétel volt.
-
Gaben92
őstag
Az árral épp nincs gond csak most megy a stúdió építés és mindig ott motoszkál a fejemben, hogy lenne azért jobb helye annak a 900€-nak.
Kinek mi. Párom például imádja a Leicát, gondolkodtam is, hogy meglepem egy M6-al (mint írtam, lenne jobb helyena 900€-nak
) de ha magamnak vennék, hamarabb költeném azt a lóvét egy Mamiyára vagy, RF vonalon maradva egy Nikon SP-re. És még maradna is üvegre.
Az AE-1 mániát sose értettem. Úgy fel van szopva az a kamera, hogy amint van eladó belőle azt rögtön viszik, pedig nem mérik olcsón. Ha nagyon Canont akarnék akkor hamarabb vennék AV-1-et de inkább azt se.
Valahogy nem szimpatikus a Canon, nem tudom miért de ez van.
-
Gaben92
őstag
Tudom, hogy jók csak tapasztalatom nincs velük.
A filmes gépszíj nemrég kapott el csak. Eredetileg páromnak vettem ajándékba egy Nikon FE-t de teljesen ráfüggtem a dologra én is végül. Mint írtam, lesz Pentaxom egyszer, azt is tudom, hogy egy 6x7, a kérdés csak az, hogy mikor.
Szovjet cuccok sose izgattak. Egy pizza árából gyakorlatilag talicskával tolhatnám ki a boltból a FED/Zorki/Kiev/Zenit kamerákat de valahogy nem foglalkoztatnak. Mondjuk a Canon se volt szimpatikus soha.
-
Gaben92
őstag
válasz
Stauffenberg #35834 üzenetére
Ja jólvan, hirtelen az jött le, hogy zavar a split screen hiánya amiatt írtam a cserét.
De amúgy én is így lennék. Soha fel se merült bennem, hogy egy manuális vázra AF obit tegyek, hasonlóképp egy AF-es vázra se tennék manuálisat sem.
Pentaxokat nem ismerem. Az egyetlen amit valaha kézbe fogtam az most hétfőn volt az új Pentax 17 half frame de az nem igazán releváns.Előbb vagy utóbb lesz egy úgy is csak prioritásban most előrébb van nálam egy Rangefinder és egy TLR beszerzése.
-
Gaben92
őstag
válasz
Stauffenberg #35832 üzenetére
Focusing screen cserélhető, feltéve ha találsz. A Nikonokhoz nekem van itthon Type E ami sima matt de függőleges és vízszintes vonalakkal és Type K ami a gyári split screen+microprism. Az X700-ban is cserélhető de ahhoz nincs cserém. Lehet nem is bánom mert abban elég nagy roller a visszarakás.
Nikonban egy perc alatt kicserélem, ebbe visszarakni is akrobatika volt. De a Maxxumé is cserélhető amennyire tudom.
-
Gaben92
őstag
válasz
Stauffenberg #35828 üzenetére
Ez annyiban biztonságosabb, hogy boltból jön, bevizsgáltan és van rá 6 hónap garancia. Nyilván drágább egy kicsit mint innen-onnan de a finn órabért meg kell fizetni, profit se árt, stb. Obival úgy vagyok, hogy azt megveszem bárhonnan mert könnyű kiszűrni, ha valami nem frankó de vázat csak akkor nem tőlük veszem, ha vagy bevizsgált vagy mocsok olcsó. Az X700-hoz konkrétan ingyen jutottam hozzá mert pakkban vettem 80€-ért, az X700-at és az 50 New MD f/1.7-et megtartottam, a többit meg leadtam a boltban. Pénz visszajött és lett egy jó gépem/obim.
Light seal csere kellett neki egyedül (innen is csókoltatom aki úgy gondolta, hogy a hátlapon a szegecselt plate alá jó ötlet egy mert kb egy óra volt kipucolni) azóta minden baba.
Igazság szerint X500-ra vadásztam eredetileg mert pont annyival ad többet amit szeretnék. P mód nincs, helyette a viewfinderben látszik a shutter speed.
A pittyegés meg akkor ezek szerint megmaradt.Az X700-at is be lehet kapcsolni pittyegős módban de az akkor csipog mikor a gép úgy gondolja, hogy nem jó az expó.
Én kicsit ilyen fura vagyok ebből a szempontból mert az FM3a-ra pont azért vadászok mert azt odapakolta a Nikon rendesen a végén összegyúrva az FM2-t és az FE2-t egy “ultimate” gépbe, emellett meg folyamatosan sasolom a piacot hátha találok valami totál manuál nehezen kezelhető 70+ éves cuccot csak a feeling miatt.Rangefinderek mellett mostanában még a TLR-ek mozgatják a fantáziámat csak még nem jöttem rá mire ruházzak be. Volt egy Minolta nemrég aprón bagóért de pont Párizsban voltam és mire hazaértem elvitték.
Jahno:
Na igen, nálam ennyiből más a helyzet, hogy attól, hogy valami ugyanolyan még nem fogom tudni feltekerni a másik vázra, szóval marad minden. -
Gaben92
őstag
válasz
Stauffenberg #35825 üzenetére
Finnországból tudok neked Minolta 50 AF f1.4-et ha nem gond, hogy 129€ + posta. Meg még pár egyéb nyalánkság is akad. Egy Maxxum 7000-en elgondolkodtam én is mert nagyon megszerettem az X700-at. Nikonhoz alig nyúltam mióta megvan. De túlságosan szeretek MF-el pepecselni, nem tudom bejönn-e. Pár napja újítottam egy MD 300mm f/4.5-öt amúgy de kipróbálni még nem volt időm. Japánba gondolkodtam, hogy elviszem, de ahogy ismerem magam veszek vagy 5-6 obit és 1-2 vázat szóval inkább letettem róla.
Jahno:
Ha csak karcolna, de némelyik olcsóbb inkább csiszol és ha sokat pakolod fel-le szét tudja cseszni a bajonettet teljesen. Állítólag… Én úgy voltam vele, hogy nem kockáztatok és vettem egy normálisat de igazából nekem csak tesztelésre van. Párom gépét néha betarhálom obi tesztelésre és negatív fotózásra de amúgy csak SLR-t használok. -
Gaben92
őstag
válasz
Stauffenberg #35813 üzenetére
Adapterből a K&F negyedik generációs cuccot tudom ajánlani. Nekem Nikon F-> Sony E mount verzió van belőle és teljesen rendben van. Tudok dobni át képet arról, hogy a valóságban milyen ha érdekel. Amit írtak az tényleg úgy van, ezek az adapterek sokszor nagyon feszesek és ha nincs polírozva akkor szét tudja karcolni a bajonettet.
Beszerzést nem tudom Magyarországon mennyire egyszerű. Hozzánk Finnországba webshop van és pár nap alatt itt volt, de amennyire látom nincs magyar webshop, csak MM mint viszonteladó.
-
Gaben92
őstag
A Z fc nagy szerelmem. Vennék is egyet de digitálisból nem akarok 2 rendszert tartani itthon. Behúzni arra is a fullos fix sort mint a Sonyra… abból a lóvéból inkább veszek pár ritkább cuccot. Egy Nikon SP-re és egy ezüst FM3a-ra nagyon viszket a tenyerem de folyamatosan csak a leharcolt vagy irgalmatlan drága kettőst találom mindenhol. Jobb esetben mondjuk ezek vagy kapcsolatban vannak de előfordul és is néha.
Az vigasztal, hogy Novemberben Japánban “nyaralunk” szóval hátha ott tudok lőni valami jóságot.
-
Gaben92
őstag
válasz
pibácsi #35802 üzenetére
Én vagyok eltájolva, vagy tényleg arról van szó, hogy egy nem cserélhető obis gépen akarsz obit cserélni?
Veszel egy Sony MILC-et, hozzá egy "amilyen üveged van -> E-mount adaptert" és mehetnek az üvegek a gépre. Arra kell csak rájönnöd, hogy milyen konverter kell mert a Zenit lehet kis túlzással bármi IS. Jó eséllyel M42 lesz de attól függően, hogy milyen régi gépről beszélünk, lehet akár M39 vagy Pentax K mount is.
-
Gaben92
őstag
Nem csodálom, full értelmetlen cucc szvsz. Ha a vintage obi rajzolatát akarod digitálisan feltekered egy MILC-re konverterrel, azok akik meg filmes gépet használnak pont a film miatt használják... Szóval az a 10 ember kb le is fedi a teljes célközönséget.
Részemről maradok a filmnél, digitalizálást meg megoldom Valoi easy35-el.
-
Gaben92
őstag
válasz
Speeedfire #35737 üzenetére
Sokan de nyilván nem mindenki. Én amint hazaérek csatolom le a szíjat 2 okból.
1. A kamerák itthon vitrinben vannak szépen sorban. A szíj csak elrontja az összképet ha kettőn van a többin meg nincs.
Így csak a PD clip van mindegyiken és ennyi.
2. Mikor melyik kamerát viszem magammal. Nyilván ez sokaknak nem releváns, főleg egy kamera esetén, de nekem például jelenleg 3 kamerában is van 3 különböző film (Minoltában Portra 400, az egyik Nikonban Ilford Delta 400 B&W, a másik Nikonban pedig egy Harman Phonix 200) szóval erőteljesen változik mit/miket viszek magammal. Így csak feldobom a Leash-t arra amit viszek aztán ennyi.Páromnak a Sonyn szinte mindig rajta van a szíj mondjuk ha csak van valamerre random fotózni vagy mondjuk photowalk van, de ma volt egy rögtönzött outdoor cosplay photoshoot és azzal kezdte, hogy lecsatolta a szíjat, hogy ne legyen útban. Stúdióban is lecsatolja mindig és csak feldobja a Cuffot (ha van kedve, de sokszor azt se).
-
Gaben92
őstag
-
Gaben92
őstag
A Cuffból kispórolta a PD a tartozékokat. Van 3 Leash, egy Cuff és egy Slide Lite itthon, a Cuffot leszámítva mindhez adtak fém bigyókat de ami fontosabb alsó plate-et amibe lehet akasztani egy horgonyt. Utóbbit nem értem miért hagyták ki, pont a Cuffhoz a leghasznosabb szerintem. Oldalra rakva ahogy neked van kényelmetlen de alulra pakolva frankó cucc.
Speedfire:
Párom is a gyárit preferálja. Vettem egy extra PD Leash-t, levágtam a szíjat róla, a clip-be meg befűztem neki a gyári szíjat. Slide Lite-ot leszámítva mindegyiken ugyanaz a clip van amibe bármilyen gyári szíjat be lehet fűzni. Így megmaradt a gyári pánt viszont lekapható pár másodperc alatt.PD régen árult csak clip-et amúgy de nem találtam raktáron sehol, ezért lett ez a “bontsunk leash-t” megoldás.
-
Gaben92
őstag
Rossz a megközelítés.
“mert a highlight a csúcsfényekből vesz le a teljes képen mindenhol, a shadow meg az árnyékoknál pluszol a teljes képen mindenhol“
Amíg csak úgy általánosságban állítod ezeket a teljes képre érvényesek. Mindenhol állítja a highlightot nem csak lokálisan.Szelektív szerkesztésnek (local edit) az számít ha konkrétan kijelölsz egy részt a képeden és azon a kis részen mást állítasz mint a kép többi részén. Erre hoztam példának, hogy egy tájképen globálisan csak lehúzod a highlightot akkor mondjuk jó lesz az ég csak minden máshol kevés. Szóval kijelölöd az eget inkább és csak azon húzod le a highlightot, de a képed többi részén nem. Na ez már local edit, és ez kizáró mindenhol.
-
Gaben92
őstag
1-2 biztos nem kizáró. A highlight/shadow csúszkák a teljes képre érvényesek, fotópályázatokon a local edit tiltott általában. Ha kijelölöd a modelledet külön és rajta húzol feljebb csak, vagy mondjuk az eget kijelölve csak azon húzol lejjebb, az már kizáró ok.
3-4-et passzolom de szerintem azok kizárhatnak. Dust removal szigorúan véve local edit mert csak a kép egy adott részére van hatással, nem az egészre.
Szerk:
Sensor dust ahogy nézem kivétel szokott lenni. Ez talán hasznos lesz: [link] -
Gaben92
őstag
válasz
Speeedfire #35556 üzenetére
Ha különösen nagy aktivitás van akkor előfordul délen is de évente pár alkalommal szokott lenni. Most például elég aktív időszak volt de ez napról napra változik.
Ez például most kedd. Minőséget nem nézni, iPhone-tól ennyi tellett és fényszennyezett helyen is voltunk.
2023 Október. Itt már csak erkélyről néztem, előző nap kimentünk a tóhoz, azt nem fotóztam csak felhívtam anyum facetime-on, lássa ő is. Az volt talán a legszebb mióta itt élek.
Mindenesetre drukkolok mert elképesztő élmény élőben.
Aurora appot tudom ajánlani telefonra, ha van esélyed akkor az szól.
-
Gaben92
őstag
válasz
Speeedfire #35551 üzenetére
Stockholmban a sarki fény ne legyen szempont pakolás szempontjából. Tamperében is évente pár alkalommal látom csak, Helsinkiben az elmúlt 6 évben talán egyszer vagy kétszer volt (az is meglepő volt mert olyan “délen” már nem szokott lenni). Előfordulhat éppen Stockholmban is de irgalmatlanul be kell mákolni.
-
Gaben92
őstag
válasz
lugosi #35523 üzenetére
Én szerintem legalább 15 éve nem távolodtam el otthontól 50m-nél nagyobb távra úgy, hogy nem volt rajtam övtáska. Ennek mondjuk az az oka, hogy zsebben csak telefont vagyok képes elviselni. Míg volt normális anyagban addig Tisza Budapest, pár éve Eastpak Springer. Egyik sem egy nagy darab. Abba mindig benne a pénztárca, Airpods, cigi, gyújtó, kocsikulcs, lakáskulcs, hátsó zsebben egy-két ragtapasz + útlevél ha olyan helyek vagyok (Japánban például magadnál kell tartani mindig).
De volt olyan is, hogy pihent benne még egy 24mm manuális fix is.
zodo:
Grat hozzá, remélhetőleg beválik.Nekem is nézni kellene valami hibrid novemberig amibe elfér kaja/pia meg pár obi és a vázak.
-
Gaben92
őstag
XPro-ra ++. Volt páromnak X2 vagy 3 napig (elég az címszóval) de hoztam neki egy XPro II-t és az X2 azzal a lendülettel ment vissza a boltba. Annyival sokkal kényelmesebb használni, hogy hihetetlen. Addig elmegy az X2 amíg nem akarsz zoom-ot állítani egy AD100-on, de ma max akkor venném meg ha kell az extra hot shoe a tetején ÉS csak zoom nélküli vakukhoz kell.
Plusz ha jól rémlik az egyszerre csak 3 group-ot mutat és lapozni kell a többihez, az XPro-n meg egyszerre látni mindent. Nyilván ez addig amíg van key/fill/+valami nem szempont de 4-5 vakus setupoknál már okozhat kellemetlenséget.
A mindent/mindennel vezérlés nekem viszont úgy rémlik, hogy nem igaz. Rendszervakukból nem mindegyik képes wireless triggerre, de most fejből nem tudom a listát. V860 III van itthon, az tud, V1 Pro szintén, de TT685/350 régebbi generációi ha jól rémlik nem tudják. De lehet tévedek.
zodo:
Boltban az új cucc tud csalóka lenni mert sokszor kinyitva van felakasztva ide-oda és ha nincs bezárva akkor ha úgy nézel rá, hogy a teteje “kihajtott állapotban” van akkor nagyobbnak tűnik. De lehet csak a referencia miatt volt, ahogy írod.
-
Gaben92
őstag
Valóban nem olcsók, emiatt is mondtam első körben a Tenba vonalat mert az árban a Manfrotto környékén van. Think Tank ami még eszembe jut, hogy gyárthat egyszerű oldaltáskát amiben van hely de nem gondolnám, hogy 30k-ban megállna bármelyik...
Akkora méret amibe beleférne minden amit akarsz már inkább a messenger kategória, de ott a keret az esetek nagy részében szűk.
-
Gaben92
őstag
A 70-200 lesz a szűk keresztmetszet. Ez a Manfrotto nem egy nagy darab, párom A7III-at hurcol benne, Sigma Art fixekkel, azokból befér 2 (egy vázon, egy külön). Én mondjuk bele tudom pakolni a teljes cuccot de én csak filmre fotózok. Két váz, egy fix35-el, egy fix135-el, és még hely is marad.
Tenba Skyline v2 12 amit érdemes lehet megnézni, esetleg a Skyline v2 10 de az már határeset.
-
Gaben92
őstag
Páromnak pont ilyen van és esélytelen.... Leghosszabb obi ami itthon van egy vintage Tamron zoom, lemértem gyorsan, 16,9cm és már azzal is esélytelen bezipzározni.
A 14,5cm-es Sigma 70 DG Macro a max amivel zárható de ha a belső, felső zsebekbe pakolsz akkor már az is problémás.
Szerintem amúgy vázzal együtt még fektetve se megy bele a 70-200...(A 19,5cm a külső méret, belül csak 14cm magas és 25cm széles.) A méret amúgy stimmel, lemértem gyorsan azt is és pont 19,5cm magas. Szerintem te L-est láthattál akkor ha nagyobbnak tűnt, annak 20,5cm a belső magassága szóval abba tuti belemegy a 70-200.
-
-
Gaben92
őstag
válasz
Stauffenberg #35304 üzenetére
Peak Design-nál se minden fasza azért. Mondom ezt úgy, hogy van itthon Slide, Slide Lite, Scuff és Leash.
A Leash rohadt jó kicsi kamerákhoz, az analógokat (2 Nikon FE + Minolta X-700) azokon hordozzuk mindketten.
A Slide nagyon fasza nagyobb cuccokhoz de igazából overkill is kicsit ha nem egy mocsok nehéz tele van nálad.
Slide Lite pont jó átmenet lenne de párom annyira utálja, hogy az hihetetlen.
Konkrétan majdnem kivágta a kukába és hirtelenjében az lett a vége, hogy vettem egy Leash-t, levágtam a szíjat és a mount-ba befűztem neki a gyári Sony nyakpántot. (Ezt amúgy azért mert valami miatt nálunk sehol nem lehet kapni a mount-ot magában ami olyan mint amit Jahno linkelt, de a Leash ugyanarra van fűzve.)
Slide Lite-al amúgy az volt párom baja, hogy mocsok merev, ha lerakod az asztalra a kamerát kirúgja magát karikára és valahogy kényelmetlennek is érezte de az már lehet csak placebo volt. De igazából én se tartanám meg magamnak sem. De mások meg imádják, szóval kinek mi…
-
Gaben92
őstag
Hali,
Van esetleg valakinek Manfrotto Autopole 2-je ami kartonhoz van kialakítva?
Bedobtam a kosárba a teljes szettet háttérhez (2 x Autopole 2, 3-as tartó szett + 2 Super Clamp, 046MCB/G/R Expan-ok, 3x 047-2 2-Section Alu Core 2.75m) de parázok rányomni a fizetésre mert ha esetleg nem fér be az asszony kivág.
Elvileg nem kellene problémásnak lennie de jobb a biztonság.
Ha esetleg valakinek van ilyen rendszer, egy széltől-szélig mérést nagyon megköszönnék, de igazából annyi is elég lenne ha tudnám, hogy az expan-ok mennyire nyúlnak túl az autopole középvonalától. Próbáltam guglizni de nem találtam sehol értelmes infót eddig.
Előre is köszi szépen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest