- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MIUI / HyperOS topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
theporcupine
tag
válasz
Allien #32420 üzenetére
A megadott írás értékek, ahogy az olvasás is up to értékek. Ennyit nem szoktak teljesíteni, csak ideális esetben, vagy akkor sem. Amúgy a 70MB/s bőven sok egy G80-asba a 100Mb/s-os 4K-hoz.
A leírttal szemben pontosan a V30 jelölés, amit figyelni kell, mert az biztosítja, hogy a 30MB/s-ot videó rögzítésekor mindig tudnia kell. És az elég is a 100Mb/s-os videóra bőven. Nem véletlenül találták ki ezeket a jelöléseket. És nem az elméleti maximum, hanem a tényleges minimum a fontos.
Van, hogy a számok szerint jó a kártya, de mégsem. GH5-nél 400Mb/s-os ALL-I beállításnál megáll a felvétel egy Sandisk 95MB/s-os Extreme Pro-val, pedig a számok alapján az 90MB/s-os írást tud, ami a valóságban talán 65-70, de az még mindig elég lenne és mégsem.
A Kingston kártyái olcsók és gyatrák, ez igaz. Nekem volt egy ilyen Canvas kártyám, ami nem ment sokat, majd egyik napról a másikra elromlott Nem ismerte fel sem a kamera, sem az olvasó. Viszont addig jó volt a felvétel vele, amíg ment.#32416 Moonwolf
Látatlanban megmondani, hogy mi a hiba, elég nehéz. Ahogy Jahno írta, kártya írás hibával megáll a felvétel, ha nem bírja a tempót. Ezt ki is írja a gép. Meg a felvétel nem szaggat. Ez inkább telefonnál elképzelhető, talán.
A próba meg egyszerű, ki kell próbálni másik kártyával. Esetleg felraksz valahova egy rövid videót, megosztod, ahonnan le lehet tölteni és valaki ránéz. -
Monya78
veterán
Köszi a gyors választ...szűrőt pluszban nem nagyon raknák rá, akkor maradhatna az első linken mutatott tele...
akkor a kitakarással nem lesz gond hisz, ha már teleobjektív akkor legtöbbször nagyzoomos teleállásban használnám...
Viszont a torzítástól félek, ha a raynoxon látható a torzítás, akkor egy gyengébb minőségűn mennyi lehet...? Mondjuk a digit zoomtól biztos sokkal kevésbé zavaró... -
tbs
addikt
Jajjj...
Ha elmúlt a pillanat, jön egy csomó más következő..! Nem kell beállítani senkit/semmit. Pl. makrofotózás: öncélú. Csak a makrofotózási technikát lehet vele csiszolni. Aki sok szép(!) makrót gyárt, lehet nem tud ''nagyobban'' gondolkodni. A fényképezésem célja az érzéseim átültetése a filmre/kártyára. A használt technika, a tökéletességre törekvés teljesen sokadlagos kívánalom számomra.
Tessék egy kommersz ''buli vége'' -> [link] -
tbs
addikt
Ja, felhangérzet helyes.
Azért el nem ítélem azt a módszer sem, csak teljesen más a rutinom. Majd másfél évtizedig filmeseztem, 5 évet középformátumon, még nem szoktam át a digitre.
Kompakt/bridge gépnél kicsit érthető a ''képszórás'', de...
Meggyőződésem, hogy a türelem és a kompozíció értékesebb eredményt ad, mint egy hétvégényi válogatás, crop, meg keretezés.
De nincs semmi baj a meggyőződésemmel ellenkező gyakorlattal sem.
Véleményt pedig nem szoktam ''kapásból'' megváltoztatni. Ennél jóval kitartóbb vagyok. -
BEE
addikt
-
csiga997
őstag
Jobb gyógyszertárakban vehetsz nanorobot oldatot, és akkor csak egyet cseppentesz belőle rá és a kis nanorobotok belefolynak és megjavítják.
Vagy verd szét egy kalapáccsal! Működni persze nem fog, de legalább jóleső érzés lesz, hogy megadtad a kis rohadéknak amit érdemel. -
pacorro
aktív tag
Hát, azért azt megnézem, hogy egy ''profi'' csak egy darab 512-s kártyával indulna el fotózni!
Miért? A profi nem a fotóriporter vagy a sportfotós szinonímája, nem kell feltétlenül ezer képet ellőni naponta. Egy 512-es kártyára ráfér 50 db raw, ez nagyon-nagyon sok mindenre elég, akár egy teljes sorozatra egy barlangról/sziklaöbölről/erdőről. Főleg úgy, hogy a memóriakártyáról le lehet törölni a rossz képeket.
Van olyan ''profi'' (nem szeretem ezt a szót, ha fotózásról van szó, bár egyébként sem, mert nagyon könnyű félreértelmezni) barátom, akinek nem is olyan régen még csak egy darab 512-es kártyája volt, és simán elég volt az a 200 fine jpg egy esküvő végigfotózására. A képek _kicsit_ rosszabb minőségűek lettek, mintha rawból konvertálta volna őket, de bőven elegek egy jó minőségű 20x30-ra, vagy egy elfogadható A/3-ra. Kinek kell ennél több? Illetve, mikor kell ennél több? Nagyon-nagyon ritkán.
Szerk.: off
[Szerkesztve] -
Jinxx
senior tag
Szerintem is jó ötlet a Jeannié. Ha nem használod a növényházig a gépet, esetleg még egy pólóba is becsomagolhatod, és a gép szobahőmérsékletű maradhat míg oda nem érsz. Én winyóimmal szoktam ezt csinálni, és nem szoktam várni, hanem egyből rakom a gépbe. Eddig nem volt bajom vele.
-
Jeannie
senior tag
Én erre egy pofonegyszerü dolgot szoktam alkalmazni, bevágom a gépet egy nejlonzacskóba még otthon, és nem is veszem elő, majd csak a növényházban. Ha útközben is fotózol, az sem baj, de mielőtt bemész a meleg helységbe, tedd be a nejlonba a gépet. A hőmérsékletkülönbség hatására keletkezett pára így szépen a zacsi oldalára fog lecsapódni, nem a frontlencsére vagy valahol a gép belsejébe, és amint szobahőmérsékletüre átmelegedett a gép, egy pár perc, amíg már nem érzed jéghidegnek amikor megfogod, már lehet is használni.
Nekem eddig a digitnél és a filmesnél is bevált és sztem ez a legköltséghtékonyabb megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bestbuy játékok
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Háztartási gépek
- Társasjáték topic
- Nintendo Switch 2
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 ( Canon ) - Újszerű -
- Nikon AF-S 50mm f/1.4G + napellenző -Kitűnő portréobi-
- Hibás Sony A6000 (sn: 6323299) alkatrésznek - kérlek olvass leírást alaposan
- Sigma 85mm f/1.4 DG HSM Art objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- Canon Extender RF 2x telekonverter RF objektívekhez - Újszerű -
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- Apple iPhone 15 /Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 90% akku
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest