- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rwin5
őstag
Vásárolt valaki innen mostanában fotós széket, amire az alanyt lehet ültetni?
Ikeában láttam jót, de sajna oda ahol élek oda nincs kiszállítás ikeából.
Lehet fellépő is jó volna nekem, mert akkor tudnám az alsó végtagokat kicsit hajlítgatni.
[kép] vagy alacsonyabb bárszék szerű dologwebshopos elérés volna a legjobb nekem, köszi ha tudtok ajánlani valami jót - ami árban sem horror
-
rwin5
őstag
Ezeket ajánlotta, de mivel nem fér bele a keretbe így nem gondolkoztam rajtuk többet.
1. Sony E 10-18mm f/4 OSS Előnyök: Széles látószög, optikai stabilizáció, kompakt méret.Ideális: Szűk utcák, nagy épületek, panorámaképek.
2. Sony E 16-70mm f/4 ZA OSS Előnyök: Sokoldalú zoom tartomány, kiváló képminőség, optikai stabilizáció.Ideális: Általános városi fotózás, részletek és közeli képek.
3. Sony E 70-200mm f/4 G OSS Előnyök: Távoli részletek kiemelése, kompressziós hatás, optikai stabilizáció.Ideális: Távoli épületek, részletek, városi tájak.Pont ilyeneket szeretnék lőni, mint a villamosos kép. De értem magát az infót, hogy most a távolságról van szó.
#35709Taci
Akkor viszont lehet tolom a vásárlást, ha Te és Jahno is jó döntésnek látnád. Most esélytelen megvegyem. De, ha vannak ilyen kuponos akciók, akkor kivárom azt. Most még a meleg miatt amúgy sem szeretek sokat a városban időzni, lehet őszre már össze tudnám kaparni a pénzt. Azért megnézem a használt csoportban is, párba beléptem legutóbb.
Köszi mindkettőtöknek a gyors segítséget. -
rwin5
őstag
sziasztok, le szeretném tudni a 3. obi vásárlását, aztán egy ideig kimerül a fotós cuccok nézegetése, vásárlása.
Használtan is szóba jöhet az obi, max 150-200k-t szánnék rá. Sony A6000-re kompatibilist.
Beszéltem már chat gpt-velmeg googléztam is, de még mindig nem tudom mi volna jó döntés.
Távoli témákat fotóznék, természeti képeket. Pl. Bp-n a rakpartról fotóznék a hidakat , vagy a hídról a rakpartot, folyót. Társasházakat kívülről, Deák Ferenc tér, MVM Dome ilyeneket főleg.Erre mi volna a legtutibb vásárlás? A témák fotózásánál embereket nem nagyon szerepelnének, szóval nem az volna, hogy egy ember lenne a téma mögötte egy jó háttérrel, hanem kifejezetten a háttér lenne csak fókuszban.
Amiket chat GPT ajánlott azok ilyen 350-400k-ba kerültek, az esélytelen, hogy annyiért vegyek.
Általam keresett alapján erre jutottam:
[Sony 55-210mm f/4.5-6.3 OSS (Sony E)] objektív.De mivel totál tudatlan vagyok, az volna a legjobb, ha esetleg ti is konkrétat obikat tudnátok ajánlani, mert akkor azt elkezdeném felkutatni a használt csoportokban facen. köszi
-
rwin5
őstag
-
rwin5
őstag
Én a csuklópánton még továbbra is agyalok, csak kicsit paranoiás vagyok, hogy mivan ha az a kis pár mm-es cucc elengedi, vagy vmi gyártási hiba miatt nem tartja meg a vázat az meg szétloccsan az aszfalton.
Ha azt akarom, hogy ne mosódjon el a háttér akkor olyan objektívet kell válasszak vásárlásnál ami nagy rekeszértékre képes vagy van egyéb dolog is ami fontos?
-
rwin5
őstag
[ilyen] csuklópántot ti szoktatok használni?
-
rwin5
őstag
Csak maradt még egy utolsó kérdésem, amit korábban már említettem.
Érdemes kijelzővédő üveget vásárolni? Annyira nem vészes az ára
[link] pl ilyet ? -
rwin5
őstag
Rengeteg variálás után eldöntöttem, hogy h lesz sorrendet állítottam. Kipróbálom a korábban ajánlott egyvállast. Kiszámoltam, hogyha ~1 kg a táska súlya, meg benne a felszerelés kb. 2kg lesz, akkor még csak nem kapok degeneratív hátfájást tőle, hogy nem teljesen arányos a terhelés. Meg mivel kicsi a felszerelés és szeretnék tanulni ezért sokat járnék be Bp-re majd kattintgatni aztán egy ilyennel egyszerűbb lesz a mozgás tömegközlekedésen. Ha meg érdekes arcokat látok magam elé fordítom a táskát, de ezt úgy is helyzet adja.
[#35631] amúgy ez jó lett volna, mert utólag láttam a videóban, hogy ennek is van váztartója ami a hátoldali részen van. De ez már szerintem kifutott teljesen a gyártásból mert sehol se találtam ilyet, használtan szintúgy nincs.Így, hogy a pénz ne húzza le a kedvemet:
I. Kezdetnek veszek egyelőre egy ilyet:
[K&F Concept Beta Messenger egyvállas kamera hátizsák 10L], [felosztása]
II.
Ha nagyobb kellene későbbiekben ez van elmentve a könyvjelzőbe, amit korábban ajánlottatok, plusz jó laptopnak is. Ez külsőre is az én ízlésem nagyjából.
[K&F Concept 15L Beta DSLR Camera Backpack]
III.
Ha pedig anyagilag helyrejövök, akkor végre megengedhetem magamnak ami nagyon tetszik, meg mire eljutok ehhez a táskához, akkor már szerintem ügyesebb is leszek a fotózás terén.
Fulton 14L all weather (nagyon off, lakásfelújításban vagyok és nem szeretem centizni a pénzt, és ne ezen múljon már, hogy lesz-e új vízmelegítő bojler)
Köszi mindenkinek a rengeteg hsz-t, de kellettek hozzá, hogy kiszüljem a végeredményt, de jót tett az is, hogy adtam neki időt, mert szerintem 2 nap alatt vagy 5 féle gondolat született meg vele kapcsolatban. Pénztárcám miatt most ez a legracionálisabb, meg a szettem is kicsi.
Vettem új akkut, kártyát, kártyaolvasót, +1 obit a vázhoz, ezt az egyvállas táskát most rendelem. Szóval nagyon kimerültem anyagilag. Majd még talán év végével, ha lenne pénzem akkor majd olyan gyújtótávos obit amivel főleg városi dolgokat fotóznék.
Köszi még1x topiclakók -
rwin5
őstag
válasz
sixpak #35645 üzenetére
köszi, gondolom ez annyira evidens, hogy azért nem láttam egyik videóban sem, amit néztem. Én meg aki sose látott fotós táskát élőben, nekem meg pont az volt az evidens, hogy ez olyan ahogy gyáriba összerakják.
Már magam is kezdem fárasztónak érezni a kérdéseimet, pedig eskü nem szándékosan ilyenek.
#35646Stauffenberg
Ez nekem is tetszik, bár én egyelőre csak divat szemmel nézem, de az ilyen kinézetű hátizsákokat mindig szerettem, de erről látszik képről is, hogy minőségi. Maradok a Tenba-nal végül. Ez tetszik külsőre is a legjobban, mint mikor a nők választanak kocsit, hogy "szép a színe"[kép] - ezek lettek a végső befutók, majd szerintem az all weather lesz. De még mindig alszom rá egyet
#35647zodo nekem tutira 2 db obi + 1 váz egyelőre az összes cuccom, arra elég volna egy ilyen elválasztó? És ez szerintem egy jó fél évig / évig nem is lesz bővítve max + 1 obival.
-
rwin5
őstag
válasz
Stauffenberg #35643 üzenetére
Látva a táska árakat, amúgy a Tenba ára sem vészes, már úgy értem, hogy láttam 11 literest 100.000 ft-ért is. Meg azt nézem, hogy van rá 5 év garancia, a 14. kerületben van egy fotósbolt, ahol van raktáron. Ha 5 évre leosztom az árát, úgy már annyira nem vészes, csak elsőre kell megemészteni meg most nagyon csóró vagyok
Ha az A6000-et raknám bele 1 obival, attól annak volna tartása a táskába vagy kicsusszan? Saccra kb odáig helyezkedne el ahol a piros vonallal bejelöltem. -
rwin5
őstag
[Tamron 70-300mm f/4.5-6.3 Di lll RXD (Nikon Z) (A047Z)] - 170k
ez akciós, ha valakit érdekelne esetleg, gondoltam beteszem ide
[link]#35638zodo még azt nem tudtam eldönteni, hogy hol legyen a váz, a Tenba azért tetszik, mert védett helyen van, mert a hátam mögött van a tároló rész. Tegnap néztem youtube videókat is amiket linkelgettetek, de még mindig nem tudom. A Tenba 40k-s ára miatt még mindig húzom a számat, ilyen keserű szájízzel meg nem akarom megvenni. Amit Jahno linkelt azt meg egyszerűbb volna oldalról kiszedni. Viszont Bp-n sokat utazok tömegközlekedéssel és nem akarok ilyenen agyalni, hogy egyszer valami bambább pillanatomban esetleg kiveszi valaki belőle. Egyvállas azért nem jön szóba, mert olyan a testtartásom mint kvazimodónak
és ami nem szimmetrikusan ad terhelést az nálam nem jön szóba jó ideje. Ez a 20k-s ársáv még nekem is belefér, de akartam rá aludni egyet, tegnap kb fél délután - este fotós cuccokat néztem és már kifolyt a szemem nap végére
-
rwin5
őstag
Eléggé kiköltekeztem (erre az évre már kb kimerült a fotós cuccokra a pénzem) Aztán laptop táska is kéne, ezért Stauffenberg kommentjén meg felcsillant a szemem, hogy akkor 2in1. De jobban átgondolva nem hordozom annyit most a laptopot, úgyhogy maradok csak a sima kisebb fotósnál. Ha meg kell laptop is később akkor veszek majd. Tenba Fulton 10L ez nagyon bejön, csak sajna most nem engedhetem meg magamnak pénzügyileg. Valamelyik általatok ajánlott olcsóbból fogok választani.
Köszi Jahno az akksi tippet meg is rendeltem. Így van már össz 2 db, az hobbi szintre elég lesz sztem.
-
rwin5
őstag
Még ebben segítsetek légyszi, aztán ígérem egy ideig nem zargatom a topicot.
Még szeretnék vásárolni egy pót akksit az A6000-hez, de nem tudom melyik volna a legmegfelelőbb, ezeket találtam, úgy is rendelést kell leadni rá, szóval amelyik részetekről jónak mondható.
[link] -
rwin5
őstag
Váz + 2 obihoz kis méretű hátizsák (táska) van valakinek valami bevált? Googlén néztem, de nem nagyon találok kompaktabb kivitelt. De mindenképp hátit szeretnék és kisebb méretűt
-
rwin5
őstag
váz kijelző fóliát, ha rendelek és azt elviszem egy mobilos boltba ott rá tudják rakni vagy ez speckóbb lehet, mint egy mobilra felrakni?
-
rwin5
őstag
Én elfogult vagyok, de utómunkára komolyabb szinten csak az Adobe Photoshop, de ilyen általános felhasználásra, hogy 1-2 filter, meg színkezelés stb arra simán jó az LR. Asszem most akciósan ~10 euró tán a havidíja.
Pl ötletelésképp tök jó képeket szoktam látni a neten de tele retusálás hiányából fakadó hibákkal. Grafikus szemmel nézve meg sír a szemem, mert gondolom a fotós nem ért hozzá / lusta volt / nincs ideje / retusálni.
-
rwin5
őstag
válasz
Stauffenberg #35593 üzenetére
Mindig megütöttem a bokámat ha valamiből az olcsóbbat választottam, szóval elvonatkoztatva a dologtól is inkább akkor rászánom a pénzt.
Most egy PH-s taggal beszélek épp, aki eladná a Sigma 30mm 1.4- obiját 80-ért, lehet az lenne akkor a 23-as helyett.
Van esetleg magyar Facebook csoport ahol használtan is lehet obikat venni? -"Fotós Adok-veszek"-be vagyok benne egyedül. -
rwin5
őstag
válasz
Stauffenberg #35584 üzenetére
Köszi, számomra teljesen új infók voltak, viszont így már értem, hogy miért volt pl az 56-os ajánlva külön részemre.
Kezdésnek akkor maradok 2 obinál, ezzel kapcsolatban már világos.
TTArtisan AF 56mm f/1.8 (Sony E)Fenti ágán ez fölös? - Sony FE 50mm f/1.8 (SEL50F18F)?
2. objektívnek pedig venném ezt:
Sigma 23mm f/1.4 ?Minden másra egyelőre maradnék kitobinál, amúgy is amatőr vagyok.
-
-
rwin5
őstag
Tegnap Speedfire kommentje után olvasgattam mélyebben, hogy milyen obi volna jó nekem portréra (A6000-re) és egyéb célra. - Ettől függetlenül továbbra sem tudom, hogy utánanéztem, ezért segítsetek kérlek.
Valószínű maradnék sokáig APS-C vonalon, mert férfi létemre is kicsi a kezem és jobban szeretem a kompakt cuccokat és ha feljebb lépnék, akkor is A6300 lenne megcélozva, tehát vinném tovább az obit.Vastaggal jelölve amiket legtöbbet láttam külföldi fórumon,
Portré:
Sigma 23mm f/1.4 DC DN Contemporary (Sony E)
TTArtisan AF 56mm f/1.8 (Sony E)
Sony FE 50mm f/1.8 (SEL50F18F)
VILTROX PRO 75mm F1.2 E APS - C objektív - Sony E85 mm-est egyáltalán nem találtam magamtól keresve, de én is azt láttam fórumokon amit Speedfire írt, hogy érdemes egy jobb 50 mm-es obival kezdeni.
Youtube videókban pedig azt láttam, hogy vagy 50 vagy 85-ös fix obival fotózgatnak.Tájképekre:
Viltrox 27mm F1.2, de ezt sem tudom biztosan a bokeh miatt -
rwin5
őstag
válasz
Speeedfire #35568 üzenetére
nagyon szépen köszi az infót
-
rwin5
őstag
tudnátok segíteni abban, hogy ez az obi mi célra lenne jó?
Sony 28-70mm f3.5-5.6
Kicsit összezavarodtam, mert a keresések alapján azt írják, hogy jó közeli portréhoz, mint arcfotózás, aztán azt is olvastam, hogy tájképek készítéséhez is megfelelő lehet.
+ 18-50 mm jó lehet portréra? - vagy itt is mellélőttem
köszi -
rwin5
őstag
sziasztok,
ehhez [link] hasonló, méretű fotós vásznat hol tudnék beszerezni?
régen rémlik, hogy külföldről is tucatjával árulták ilyen amazon szerű weboldalakon, viszont onnan még sosem rendeltem
magyar nyelvű webshop is jöhet, köszi aki tudna segíteni -
rwin5
őstag
Ezeket néztem ki végül, egyelőre még a használtpiaci árakat nem böngésztem.
Épületek, városképekre:
ezt ajánlottad? [Sony FE 24-105mm f/4 G OSS]
vagy saját kerítés:
[Tamron 28-200 F/2.8-5.6 Di III RXD for Sony Mirrorless Full Frame/APS-C E-Mount]Portré: [Sony SEL85F18 85mm F/1.8-22]
Ezek jók lehetnek az átbeszélt célokra Jahno? + annyit segítenél, hogy a fent megjelöltek biztosan kompatibilisek-e a Sony vázra?
#34678Lassú Víz: slingbag táska nekem is nagyon tetszik, csak nem tudtam eddig a hivatalos megnevezését.
-
rwin5
őstag
Sziasztok!
Itt tenném fel a kérdést, ha nem haragudtok meg érte, mert tegnap már jól átrágtuk az alap részét. Március-áprilisban összevásárolnám a dolgokat amikor sikerülne megtalálni mindenből használtan a legjobb vételt.
A váz most már fixen: Sony A7III
Ehhez két obit szeretnék hozzá kezdésül, sorrendileg inkább a portrés obit tenném második helyre, az lehet, hogy csúszna nyárra (rövid oka, hogy én szabadban fotóznék majd portrét és jelenleg ez a kora tavaszi idő elég változó és zord) és akkor több pénzem lesz rá. (így mind a kettő obira több van mondhatni)
Az első obit pedig épületek (kívülről), városi életképek fotózására használnám, amit tegnap már említettem. Főleg Budapesten fotóznék irodaházakat, rakpart környéke, Városliget, Margit-sziget, kerékpáros útvonalak. - esetleg metro állomáson
Ez utóbbihoz elég volna 1 objektív vagy a sokrétűsége miatt nem megoldható?Plusz ehhez a vázhoz tudnátok ajánlani portré objektívet? (Korábban Nikonra volt említve az 50-es 1.8G obi) Azt pedig ~június környékén vásárolnám, így az arra fordítható keret is nő.
Továbbra is kezdő / hobbi szint, magam fejlesztése. Utómunka egyre magasabb szintre fejlesztése.Plusz néztem volna fotós táskákat kompaktabb kivitelben. Lehet kiégetek most mindenkit
a topicban, de egy ilyen, ha csak pár villamosmegállót megyek arra ez megfelelő? (nem állandó jelleggel használnék ilyet, csak rövidebb utakra).
[termék linkje]Köszi a segítséget!
-
rwin5
őstag
válasz
ph_5.5 #34647 üzenetére
#34643nfsu17: milliós tételekbe nem hiszem, hogy egyelőre beleugranék, nem is az a célom az egésszel. De jobban átgondolva jobbnak látom vásárolni egy olyat, ami bármikor "bővíthető" komolyabb dolgokra. Kicsit szerintem annak az este, ami nálam baráti körben lett gyakori, hogy mindenkinek 1 millió ft körüli számítógépe van, aztán böngészésre használja, de az az indok, ha kéne komolyabb dologra valamikor akkor ne legyen akadálya.
Ha már befektetem a vázba a pénzem, ne legyen az az eset, hogy újra végigjárom a kört, hogy veszteséggel felrakom a régit eladni, aztán keresgélni az újat. Inkább olyat keresek, amivel egy jó időre megállapodhatok és később vásárolok hozzá az egyéni tudásom, fejlődésem szerint majd kiegészítőket.
#34646Timer: akkor most már az említett Sony tűnik nekem jó döntésnek. Még obi témában olvasgatok egy kicsit, aztán majd elkezdem nézni a használt piacot.
#34647ph_5.5: csak pozitívat olvastam a D750-ről miután itt ajánlották, a fenti offban leírt részek miatt zártam végül ki a választási sorból.
Azt a részt félreértetted. Én ebből nem megélni akarok, hanem hobbiként elkezdeni. Aztán lehet később lesz belőle több, de ez még semmilyen szinten nincs tervben. Az utómunkához értek, modulzáróm már megvan belőle művészeti grafikán. Ebből jött az ötlet, hogy belevágjak. A grafikai munkák teljesen kikapcsolják az agyamat jó értelemben, nagyon szeretem a szakmát, ha a saját fotóimat elkezdhetem Adobeban feldolgozni az nekem egy hatalmas öröm lesz a jövőben.
Kezdeti szakaszban pedig főleg családot, barátokat fotóznám portré szinten, mellette pedig nagyon szeretek raw táj, épületfotókat editelni. Ezért van ez a 2 irányvonal nálam fókuszban.Szerintem ezt mindenki segítségével nagyon jól sikerült "kiszülni", hálásan köszönök minden hozzászólást.
Jövő héttől elkezdek keresgélni használtan Sony-t. Láttam, hogy van obi ajánló topic, de ha meglesz a váz írni fogok ide is a portré és épületek ágán, mert elképesztő sok infót adtatok rövid idő alatt.
Köszi még1x és nem utoljára
-
rwin5
őstag
Van egy konkrét magyar összehasonlító videó a youtuben, 3 perces: [link]
Hogy ne kelljen végignézzétek összefoglalom:
Nikon:
Előny (Sonyhoz képest): ergonomia, halkabb exponálás, jó kereső / jobb felbontás, praktikus monitorkapcsoló, LCD monitor méretesebb és jobb felbontású
Hátrány: sorozatfelvétel lassú (4,5 fps), autófókusz kevésbé megbízható mint a Sonynál, expo opciók beállításánál a Sony-nál bővebb a lehetőség, kevés az autófókuszpont (273 - Sonynál 2,5x több), rosszabb akksi idő, kevesebb obi vásárolható hozzá - Nikonhoz kb ~ 40, Sonyhoz kb 200 -
rwin5
őstag
Akkor nagyon gyakorlott fél vagy, örülök, hogy Ti segítetek nekem.
Olvasgattam most, a beszéltek alapján kettőre szűkítettem / bővítettem:
Mind a kettővel kapcsolatban olvastam olyat, hogy d750 után / mellé vásárolták továbblépésnek, ezért zártam ki végül a d750-et, és ezért is tartom jó opciónak mindkettőt.Sony Alpha 7 III:
- elvileg több obi kapható rá mint Z5-re
- EyeAF nem változtatható - (nem tudom mit jelent)
- méretben kicsi, ami nekem nem baj mert nem vagyok túl magas és nincs az a tipikus lapátkezem (szóval ez részemről pozitív)
- jó akksiNikon Z5: Itt olyanokat is olvastam több vélemény alapján is (igaz ezek pár évre nyúltak vissza), hogy a fókuszkeret sokszor össze-vissza pásztázott. Ezt több véleményben is megerősítették. Azóta lehet ezt már korrigálták egy firmware frissítéssel.
Egyebekben dicsérve volt a képminőség, dupla SD kártya foglalat, kézreálló, érintőképernyő magas minősége, rosszabb fények mellett is jó képek, jó akksiÖsszegezve: HA-n néztem most használt árat Alpha 7 III van 400e ft körül, szóval még határeset, mert tudnék obit is vásárolni.
Nikon Z5: rövid keresgélés után azt látom, hogy kb. 60-70.000 ft-tal olcsóbb, mint a SONY.
Egyedül ez 3 évvel korábbi bejegyzések zavaróak, hogy a fókuszpont, főleg gyengébb fényviszonyok mellett anomáliákat tudott okozni.Ezek alapján? Ha végül is meg van a keret, akkor nem volna jobb döntés a Sony?
-
rwin5
őstag
Akkor a kattintásokból kiindulva X-T3-at kéne vennem, nem? miért nem ezzel kezdted
Ez csak humor volt, péntek van nézd el nekem.
Nem tudok képet csatolni G6-ból, mert már több PC-t is váltottam, és kivett merevlemezen van kép lementve.
Ma délután utánaolvasok az ajánlott modelleknek, köszönöm mindenkinek a segítőkész és bőséges válaszokat.
Majd olvasgatás után visszatérek, hogy nekem melyik tűnik legopcionálisabb döntésnek és újra megvitatjuk a kérdésemet a ti szakmai szemetekkel is. -
rwin5
őstag
ár-érték miatt tetszett meg nekem is anno, igaz már vagy 10 éve vettem és akkor volt obival kb ~200e ft.
Tudom, ha a kacsa nem tud úszni akkor nem a víz a hülye. De egyszerűen 100 képből ha 1 kép jól sikerült vele amikor fotóztam. Színek nagyon kontrasztosak voltak, nekem a menüje is kicsit átláthatatlan volt, már eladtam azóta, de valahogy nem volt az igazi, nem tudom megfogalmazni. Egyébként utólag olvastam, hogy elvileg, akkortájt inkább videórögzítésre javallták.
Anno azért is hagyott alá a lelkesedésem a tanulással kapcsolatban, hogy sehogy se sikerült jót kihozni belőle.
DE! ezért is akarom most fotósuli mellett csinálni az egészet, hogy majd legyen egy oktató aki elmondja, hogy mit bénázok el, csak ehhez kell egy jó gép, amivel egyelőre én hosszú távra tervezek, mert nem szeretem váltogatni a cuccaim, max ha "kinövöm".
A 600k-s keret az meg van már, ingatlaneladásban vagyok épp abból kipasszírozom, de ennél többet nem szeretnék egyszerre kifizetni, az más tészta, hogyha a jövőben vásárolgatok majd a vázhoz dolgokat. -
rwin5
őstag
+ Timer
Akkor összefoglalva, amikről érdemes volna bővebben utánaolvassak:
d750, Sony A7 II, Canon 5D, Nikon Z5
MILC típusúakkal teljesen fogalmatlan vagyok, azért is hordtam vele kapcsolatban össze butaságot feljebb.
Nekem egy Panasonic G6K-m volt egyébként anno amivel elkezdtem tanulgatni, 2 obival, de nem jött be egyáltalán. Ezt szeretném elkerülni a következő vásárlásánál. -
rwin5
őstag
-
rwin5
őstag
Köszi egytől-egyig, hogy ilyen segítőkész emberek vagytok.
Az ajánlott obit, akkor feljegyeztem magamnak mindenképp.
Jahno, esetleg tudsz írni egy ajánlott MILC vázat? Azért volna jó, mert általában összehasonlítom tesztek, értékelések alapján a gépeket és akkor már lenne 2 alternatíva és jobban tudnék elindulni én is, hogy mi volna a megfelelőbb nekem.
Könnyebb kezelhetőség terén lehet akkor MILC volna jobb, de ha nagyon ilyen automata a gép, mint tényleg egy okostelefon, akkor lehet nem nekem való.
Szerintem első alternatívának jónak néz ki a 750D, csak az általad írt meghibásodás ami kicsit aggasztó -
rwin5
őstag
Köszönöm a segítséged. Nem értek a gépekhez, csak amiket így olvasgattam google keresések alapján.
A maximális keret a 600e ft, azért gondoltam úgy, hogy lehet kezdés szintjén érdemesebb volna olcsóbbal kezdeni, ezért vannak árbéli diffik az általam írottak által.
Elég nagy az elhatározás, főleg, mert nagyon szeretem a grafikus szakmát. Ezek szerint bölcsebb volna akkor kimaxolni a keretből adódó lehetőségeket, szívesen hagyatkozok a tanácsaitokra.
Már kinéztem egy kezdő fotótanfolyamot is, csak oda szükséges saját gép, mert így akkor a tanfolyam is olcsóbb, ha én viszem.
Jahno, szerinted akkor amit Timer fórumtárs javasolt az a váz jó döntés lehetne?szerk.: közben olvasom az új kommented, akkor kicsit elvesztem.
-
rwin5
őstag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy itt lehet-e ilyesféle kérdést feltenni vagy egyéb topicban van a helye?
Grafikus hallgató vagyok, kezdek belejönni az utómunka részébe a PS-nek. Hobbi szinten régen is érdekelt a fotózás, de őszinte leszek abbahagytam anno.
Azt tapasztaltam, hogy nagyon nehéz RAW fájlokhoz jutni, ezért arra gondoltam, hogy elkezdeném tanulni a fotózást is és mellette tudnék a saját fotóimmal utómunkázni gyakorlásból.Két dolog tetszik nagyon a portréfotózás és főleg az épületek, ingatlanok fotózása.
Valószínűleg használtan vásárolnám a vázat és hozzá tartozó obit.
Jelenleg hármat néztem ki, kezdésnek egy olcsóbbat:
Nikon D3300 vagy Canon EOS 6D
vagy drágább opció:
Lumix S5 + S 85mm F1.8Videózás semmilyen szinten sem vonz.
Szerintetek ez jó választás lehet vagy véleményetek szerint erre a célra van jobb, bölcsebb döntés? Maximális keretem váz + obival együtt nagyjából 600e ft.
Kezdetben portréhoz vásárolnék valószínűleg obit, és onnan kezdeném majd bővíteni.
Köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest