- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MIUI / HyperOS topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
válasz
Mikisys #19594 üzenetére
Tényszerűen:
"Én az Intel alapot javaslom..."
Ebben egyetértünk.
"...ehhez kompatibilis VGA-kártyát, lehetőleg nem nVidia, hanem valami jobb ATI..."
A PS (és általában a hardveres gyorsítást használó programok) a CUDA miatt az nVidia kártyákkal jobban szeretnek működni.
"...ami DVI-csatlakozón kívűl tud SubD csatlakoztatást is."
Miért használna egy analóg, ráadásul már évekkel ezelőtt elavult csatlakozó platformot? Képszerkesztéshez a DisplayPort ideális 10 Bites átvitellel (meg persze az ezt támogató monitor). És, mint írták az nem SubD, hanem Dsub.
"Minél több memória..."
Ezzel is egyetértek, hogy RAMdisket csinálhassunk belőle: a RAID-be kötött SSD-knél is nagyságrendekkel gyorsabb, ráadásul nincsen írási cikluslimitje, mint azoknak.
"...nagykapacitású HDD, DVD író, kártyaolvasó."
1 db HDD-vel sosem fog gyors rendszert építeni (konkrétan az átlagosnál is lassabb lesz). Egyrészt, ha mindent arról csinál a gép, akkor össze-vissza rángatja a szerencsétlen a fejet, ami mind a sebességet, mind az élettartamot drasztikusan csökkenti. Másrészt az sem mindegy, hogy milyen gyors (5400 / Green / 7200) az a HDD. A minimum az 3 db meghajtó: 1 a rendszernek, 1 a forrás fájloknak, 1 pedig a célfájloknak. Az SSD-t nem is említetted, pedig az a legalapvetőbb dolog egy pattogós rendszer összeállításánál és mára már az áruk is normalizálódott: 3 éve kb. pont a duplájába kerültek...
DVD-t évek óta nem használ az, aki ad az adatbiztonságra: egy ideje csak külön kérésre adom át az ügyfeleknek DVD-n az anyagot, egyébként HDD-n (már csak az adatmennyiségek miatt is: egy teljes napos esküvő átadott anyaga - jpeg + FHD / 4K slideshow-k - a 20 GB-ot is elérheti).
"Win7 elég megbízható, ha nem töltesz rá állandó frissítéseket..."
A Win 7 frissítésekkel is elég megbízható, tapasztalatból mondom (amióta összeraktam a gépet - 3 éve - van fent ugyanaz a telepítés). Csak nem kell ész nélkül minden sz@®t telepíteni és a végletekig összekócolni a registryt.
"...vagy inkább Ubuntu Linux."
A GIMP csak 8 Bites fájlokat kezel és vannak még egyéb csúfságai is...csak mazochistáknak ajánlott.
Az LR + PS kombó ma már bárki számára elérhető árúvá vált: aki ennyit is sajnál a legalitására (ha már több száz k-ért megvette a képfényezőgépét) az ne akarjon fotózni!
Kb. olyan ez, mint aki megveszi az iPhone 5S-t mert az a trendi, de a haverjával csörgetteti meg magát mert feltölteni a kártyáját már nincs "kedve".
(#19604) sbazsi: Mint minden olcsó L.E.D.-es lámpának (kis CRI értékkel) sávos a színképe, tehát ne várj tőle szép bőrszíneket! Hasonlóval készült. 160 L.E.D-es lámpával teljes fényerőn ISO 1600, F3.2-őn 1/80.
-
copass
veterán
-
*Ropi*
félisten
válasz
Mikisys #17889 üzenetére
Azért nem kell túldramatizálni a dolgot: a fényképezőgépekben lévő kártyaolvasó a butább, az csak egyféleképpen tudja megformázni a kártyát (ha egyáltalán meg tudja, mert támogatja: pl. UHS-1-es kártyát sima olvasóban nem lehet formázni, írni sem mindegyikben). A számítógépben lévő többféleképpen tudja, ezért a felhasználó feladata, hogy olyan beállításokat használjon, amivel a fényképezőgép is használni tudja utána. Jellemzően a kártya alapértelmezett beállításai a jók, de mindenképpen FAT32-re kell formázni.
"Az SD-kártya formázó program újabb hibalehetőséget rejt magában, remélem, ezt nem kell külön magyaráznom."
Ésszel használva nem, ráadásul az az egyetlen program, amivel korrektül meg lehet formázni az összes ismert SD kártyaformátumot. Tehát én inkább hasznosnak mondanám.
Hagyjuk meg másoknak a lehetőséget, hogy szabadon döntsenek: ha majd Neked is hirtelen sok (ezres nagyságrendben) képet kell egyszerre, percek alatt átmásolnod, akkor megérted miért keres az ember gyorsabb alternatívákat, amikkel pl. 2000 kép is pár perc alatt trappol át a gépre.
-
Schanyee
senior tag
válasz
Mikisys #17875 üzenetére
Azért erre kíváncsi lennék mi alapján jutottál. Azzal hogy kiveszel/beraksz egy kártyát nem lesz semmi baja. Sőt ha véletlenül keletkezett rajta egy kis kosz, oxid réteg stb. akkor azt még le is tisztítod róla. Plusz kártyaolvasó akár sokkal gyorsabb is lehet. Arról nem is beszélve, hogy van külön sd kártya formázó program (hogy mi értelme van, azt nem tudom, nem értek ehhez). Szóval ne beszólásnak vedd, tényleg kíváncsi vagyok mire alapoztad a véleményed.
-
jerry311
nagyúr
válasz
Mikisys #16794 üzenetére
És amikor fél óra fényképezgetés után berakod a kihűlt gépet a kabátod alá, akkor a kabát alatt lévő izzadságtól nedves levegőből csapódik ki a pára.
Legalább annyira tartós megoldás, mintha simán bevinnéd hidegből melegbe.A légnyomás kb. egyezik kint és bent közt, tehát az objektívben belül kezdetben akkora a légnyomás mint a szobában. Ahogy az objektíven belül lévő levegő elkezd melegedni és ezzel együtt nyomása is növekedni, úgy szépen elkezd kifelé áramlani. Na most ha onnan a levegő kifelé jön, akkor hogy megy be a párásabb szobai levegő, hogy utána belülre kicsapódjon belőle a víz?
Akárhogy is, szerintem erősen túl van pörögve a téma.
-
td
senior tag
válasz
Mikisys #14890 üzenetére
Szerk: most nézem, hogy ez nagyon hosszú lett. A lényeg ott van az utolsó 5-6 bekezdésben, meg itt az elején, hogy mi történik pontosan. A többiben azt írom le, hogy milyen hatások érték a gépet, és hogy a neten találtam olyat, akinek víztől sérült a gép, ugyanez volt a hibaüzenet is, de a szervizben nekem azt mondták, víztől nem lehet. Mindenesetre a tönkremenetel napján fotóztam esőben, és csöpögött is rá, de utána letöröltem, nem úgy tűnt, hogy jutott belülre, bár van egy apró rozsdafolt a bekapcsológomb csúszórészén (már belül). Illetve egy órával később mintha "Power save cancel"-ről jött volna vissza, úgyhogy nem tudom, jól kikapcsoltam-e az eset után, vagy hogy már a zsebembe kapcsolódott-e be (azt mondták, attól is sérülhet). Korábban kb. két alkalommal érte nagyobb ütés a gépet, de mindkétszer kikapcsolt állapotban.
-------------------------------------------------------------Igen, tudom, hogy mit jelent, és pont azt csináltam. Amikor bekapcsolom, kitolja valameddig az objektívet, de észrevesz valamit, hogy nem stimmel, úgyhogy megáll a művelet közben (onnan már talán épp visszafelé húzná egy kicsit), a képet pedig leveszi, fehér lesz - és ezen látszik a felirat.
Egyébként eleinte mintha nem vette volna le a képet, hanem otthagyta homályosan azt, amit az objektív lát.
Ha kikapcsolom, az objektív kint marad. Ellenben ha ezután Playback módban bekapcsolom, akkor az onnan való kikapcsoláskor visszahúzza, illetve egy bizonyos idő eltelte után is, ahogy szokta. Ez érdekes. A szervizben azt mondták, hogy (ha jól emlékszem) a fókuszmotor érzékeli, hogy baj van, és letilt, és az már visszafelé sem engedi. Ez egy ilyen bug lehet, hogy Playbackben meg simán visszahúzza.
Mindegy. Gyorsan rákerestem a neten, amikor a hiba előjött, és találtam olyat, aki azt írta, hogy "water damaged" lett. Azt nem tudom, hogy ez pontosan mekkora kár volt, teljes beázás, vagy csak egy kevés víz, de a szervizben erre is azt mondták, hogy attól nem válhat ilyenné, és hogy "az interneten mindenki csak mondja a magáét".
Amúgy normálisnak tűnő fickó volt, de a szerviznek is megvannak a maga érdekei.
Engem meg jól felbosszantott a dolog, mivel aznap délelőtt pont esőben fényképeztem. Kicsit el kellett tartanom az ernyőt, mert árnyékolt, és úgy nem lett volna jó az elázott virágos kép. Kicsit csöpögött rá a víz, de utána néztem, letöröltem, és nem gondoltam, hogy baj lehet. Az objektívre azt hiszem, nem jutott víz. Viszont amikor egy órával később bekapcsoltam, akkor rémlik, mintha "Power save cancel"-ről jött volna vissza (ez azt jelenti, hogy ha bekapcsolva hagyod, akkor kikapcsol egy idő után, de ugye a fizikai bekapcsológombot nem tudja elhúzni, veled meg így közli, hogy mi volt az ábra). Szóval nem tudom, jól kikapcsoltam-e, amikor zsebre vágtam (siettem), vagy hogy esetleg ott kapcsolódott-e be valahogy (előfordult párszor, de a téli kabáromban, és soha nem értettem, hogy hogyan lehetséges).
Ezt csak azért írom, mert a szervizes mondta, hogy ilyenkor is sérülhet a zsebben a mechanika, elég, ha kicsit megnyomódik. Sőt, az is lehet, hogy régebben sérült, csak a ki-bekapcsolgatások során most jutott el arra a szintre, hogy tönkremenjen. Erről eszembe jutott két dolog: egyrészt talán pont a múlt héten a dzsekim zsebében volt, amikor kilengett, és odaütődött valamihez (szekrény vagy hűtő). Mondjuk nem volt bekapcsolva, és egyébként fém vázas. A másik, hogy újabban elég gyakran használtam, tehát sűrűn ki volt téve ki-bekapcsolgatásoknak. De olyanra nem emlékszem, hogy bekapcsolt állapotban nyomásnak tettem volna ki, illetve csak olyan volt, hogy zsebből kivétel közben kapcsoltam be véletlenül, vagy rosszul fogtam, és akkor kínlódott egy kicsit, hogy ki-be mozgatta az objektívet, amíg újra megtalálta a fonalat.
(De egy fickó épp bevitt a szervizbe egy nagyobb gépet, ami bekapcsolva esett le kis magasságból, és annak jól működik az objektív, csak letört a legkülső elem aljából valami, vagy valamennyi. Igaz, arra mondta is a szervizes, hogy masszívabb, vastagabb darab, többet kibír.)
Tavaly augusztusban egyébként csinált már ilyen kiírást, de ott pár próbálkozás után helyrejött. Igazgattam akkor a memóriakártyát is, de attól szerintem nem lehetett (mert most elvileg vagy érintkezik, vagy nem, és ha nem, akkor belső memóriára dolgozik). Előtte nem sokkal lehajoltam valamiért a földre, és ahogy elengedtem a gépet, hozzáütődött a macskakőhöz a szemből nézve jobb alsó sarka az elején, mivel a csuklópánt hosszabb volt, mint a maradék magasság. Ez pont az objektív közelében lévő sarok, kicsit be is horpadt ott a fém. Ez nem tudom, hogy ugyanaznap volt-e, mert többször is voltam a Várban akkoriban. Mindenesetre ideges lettem miatta, de úgy tűnt, működik a gép, azóta tudtam használni.
Ha megnézem a bekapcsoló gombot, akkor OFF állásnál a bütyök mellett, magán a csúszó elemen, tehát már belül, látszik valami rozsdafolt-szerű. Emiatt is hittem azt, hogy az esőben lett baja, de nem tudom, az hogyan okozhat ilyet - és a szervizes is azt mondta, hogy attól nem lehet.
De ez a rozsdafolt már akkor feltűnt, amikor múlt héten néztem, úgyhogy fújogattam a gépet, aztán ráengedtem a hajszárítót is. Ezt lehet, hogy kár volt, mert azóta jellegzetes "nyöszörgő" hangot is kiad, amikor megáll az objektív kitolásával, illetve amikor nem tudja behúzni, akkor is csak ezt a hangot adja a mechanikus rész (gondolom, maga a motor). Felforrósodott a kijelző szélénél, ennyit éreztem a hajszárítózás után, nem tudom, így árthatok-e neki.
Most ki akartam próbálni, amit írtál, de hiába kapcsoltam ki a power save-et, 10 perc után megpróbált magától, és ugyanúgy csak nyöszörgött, nem húzta be az objektívet. Továbbra sem működik.
Egy kolléga azt javasolta, csavarozzam szét, és nézzem meg. Ő ráesett egy kompaktra régebben (kézzel támaszkodva), és úgy tűnt, vissza lehetne állítani belül az eredeti állapotot, és csupán az volt a baj, hogy túl kicsi alkatrészeket kellett volna forrasztani.
Kérdeztem a szervizben, hogy ha beadom, akkor a kicserélt alkatrészeket ideadják-e, és azt mondták, igen, de hát olyan ez is, mint a hamvasztás - sosem tudhatod. Lehet, csak visszaillesztenek egy szenzort, aztán fizethetsz 15 ezret.
-
sanzi89
addikt
válasz
Mikisys #14889 üzenetére
Az a gond, hogy én se tudom mi lenne a legjobb. Fontos lenne, hogy ne nagyon legyen nagyobb, mint a mostani Samsung WB750, Auto módban csináljon szemmel láthatóan jobb képeket, mint a mostani és nem ártana, ha 100k alatt megállna a dolog. Később se akarom buzerálni, legyen minél egyszerűbb, kompaktabb, csak csináljon rendes képeket különösebb varázslás nélkül.
Egyéb másodlagos igény a 720p-s videó és az, hogy USB-ről a gépben tölthető az aksi.
-
sanzi89
addikt
válasz
Mikisys #14865 üzenetére
Tök láma, pancser, béna kérdés, de mi az az árkategória esetleg konkrét típus amivel egy teljesen analfabéta különösebb állítgatás és bütykölés nélkül, egy gombnyomásra tud mondjuk a fenti képekhez képest szemlátomást jobb minőségű fotókat csinálni? Nagyon fontos volna a méret, mivel 99%-ban hátizsákos vagy bringa túrákon használnám. Zoom nem igazán lényeg, 3-5 bőven elég volna.
Ránézésre például a Samsung NX1000 tetszene, de a gyári objektív nagy, ennél lényegesen kisebb megoldás kellene. Mikor ezt a gépet vettem nézegettem még a Canon SX220-at, de a tesztképek alapján nem nagyon láttam lényegi különbséget, más, praktikussági okokból jobb volt a WB750. -
sanzi89
addikt
válasz
Mikisys #14856 üzenetére
Csináltam pár képet, ne a kompozíciót nézzétek, hanem a képeken a különbségeket. Próbáltam úgy beállítani, hogy legyen közeli és távoli rész is. Mindegyik képet 2 másodperc késleltetéssel és állványról fotóztam, így biztos nem generáltam bemozdulást. Akkor a képek:
Gyári SMART (auto) mód
Program mód Kontraszt: 1 Élesség: 2 Stabilizátor: Be (én így szoktam fényképezni)
Program mód Kontraszt: 1 Élesség: 2 Stabilizátor: Ki
Program mód Kontraszt: 0 Élesség: 0 Stabilizátor: Ki
Program mód Kontraszt: 2 Élesség: 0 Stabilizátor: KiSzóval, vélemények?
Amúgy ez az egész fotózásos dologgal kezd tele lenni a hócipőm. Volt már többféle gépünk is az évek során, mind olcsó kompakt és mintha az évek előre haladtával egyre szarabbak lennének a képek. Azon is gondolkodtam, hogy ezt eladom, de 100e-et nem akarok elkölteni arra, hogy normális egykattos képeket készítsek.
-
Tomcy7
tag
válasz
Mikisys #14793 üzenetére
Mert esküvő közben ahol pörögnek az események nem volt idő másolgatni, 2db 8gb-s kari fullon volt már és még volt egy 4gb-s ami meghajtotta a tűket.
Amúgy meg azt nem értem, hogy ilyen drága gépeknek miért van ilyen trágya foglalata, miért nincs sima micro sd vagy sima sd foglalat ahol nincs ilyen hibalehetőség?Amúgy nem az én gépen, hanem ismerősöm szívta meg vele aki eljött vele fotózni, csak ő meg úgy bérelte...
Ezért duplaszopó. -
*Ropi*
félisten
válasz
Mikisys #14676 üzenetére
A blendét mindig is rekeszelni fogja (hacsak nem teljesen nyitott blendével fotózol), mert az AF mindig nyitott blendével áll be (hogy a lehető legtöbb rendelkezésre álló fényt hasznosítsa), utána exponálás előtt rekeszeli le az aktuális munkablendére (kivéve ugye nyitott állásnál).
A követő fókusznak két ellensége van: a kis mélységélesség (nagyon könnyű kicsúszni a kis DOF-ból) és a lassú fókuszmotor (ha a sebességéből adódóan képtelen lekövetni a tárgy mozgását). Ráadásul a követő AF szemben jövő, folyamatos mozgásra lett eredetileg kitalálva, nem pedig ide-oda cikázó madarakra, állatokra vagy gyerkőcökre (ezek még a híresen jó AF rendszereket is megizzasztják).
Még egy faktor a záridő: a bemozdulás elkerüléséhez nem elég a reciprokszabályt betartani, mert az csak a berázást küszöböli ki, a fotóalany mozgásdinamikájából adódó bemozdulást nem. Amit itt írtatok, hogy 1/80, az csak egy nyugodtan ülő emberre érvényes. Futó emberhez simán kell minimum 1/200 is.
Bonyolítja a dolgot, hogy a bizonyos vázak követő AF algoritmusának működéséből adódóan nem mindegyik kép lesz éles: általában az első 1-2 nem, majd utána 1-2 jó, aztán megint nem és így tovább... Meg, hogy a Nikon objektívekben hol van saját AF motor, hol nincs és akkor csak a vázét tudja használni, ha van benne.
Összegezve: szükségünk van gyors AF motorral rendelkező objektívre (Canonnál a gyűrűs USM motorok ilyenek, a sima micro USM meg sem közelíti), relatíve nagy mélységélességre (APS-C-n minimum F2.8, általában a dupla érzékenységű AF keresztszenzorok is ott aktiválódnak) és gyors záridőre (optikától függően). Ezt csak ISO emeléssel lehet elérni, ha van elég tartalék a vázban.
Gyors AF motorok jelölése gyártónként:
Canon: USM (Ultra Sonic Motor, nincs külön jelölve, hogy micro vagy gyűrűs).
Nikon: Nem tudom náluk hogy jelölik, talán nincs is jelölve.
Sigma: HSM (Hyper Sonic Motor).
Tamron: USD (Ultra Sonic Drive). -
copass
veterán
válasz
Mikisys #14667 üzenetére
nekem a követővel elkövetett képek rendre életlenek lettek, valszeg azért mert hogy a mozgásban lévő alanyra próbált feszt élesíteni és hát egy belépőszintnél canon 1100D+kitobi, de az 1.8/50, 55-250IS-nél is ugyanezt produkálta. így hát maradt az álló téma. ott mindíg jó lett az élesség.
studióban volt lehetőségem egy 2+1 lámpás szettel meghajtani az m42 3.5/135 sonnar-omat, f5.6 iso100 1/125 -
copass
veterán
válasz
Mikisys #14641 üzenetére
iso 200 1/125 f5.6 sovány lesz egy rendszervakuhoz, 2-3 lámpával már oké.
kártya inkább két kicsi mint egy nagy.
"24-45mm-közötti beállítást alkalmazni, ott a legjobb a képe" ezt nem értem, de tényleg.
az af az úgy phos ahogy van, követőben pláne nem mert folyamatosan próbál majd fókuszálni, kitobinál ez felejtős. L-esen okézsoké.
ennyi erővel tekerje be a portrémódba és hajrá.
fókuszpontot középre, álló téma és kész. -
törölt tag
válasz
Mikisys #14641 üzenetére
Köszi.
Ilyesmire gondoltam mint tanács
Persze közben lemondták, mert nem lesz ott minden gyerek, stb. szülői munkaközösség szavazás akármi
Legalább van még időm beégni .
Mondjuk az egész mai napom mindenféle portrés cikk olvasására ment, és nagyjából elméletben felkészültnek érzem magam.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Mikisys #14429 üzenetére
Próbálj ki valamit: nem tudom, milyen fényképeződ van, de tekerd fel az ISO-t 1000-1600 környékére (vagy feljebb, amíg nem zajosodik) és akkor a vakuval nem kell telibe verned a képet, csak derítesz vele. Vakukompenzáció - 1/3 - -1 Fé, hogy ne domináljon túlzottan. A környezeti fények is megmaradnak és a vakud is sokkal gyorsabban tud visszatölteni fele-negyede akkora kisülésről. Nem mellesleg meg nem hajtod szét a csövét a folyamatos 1:1 közeli villanásokkal.
-
2007
tag
válasz
Mikisys #14418 üzenetére
Köszönöm a választ! Azért nem a Chinon átalakításával kezdtem, mert azon nincs slave mód, így nem tudtam volna használni a meglévő gépeken, csak az "új" gépen. Nincs égető szükségem semmire, ami jól jönne, azt meg tudom szerezni a töredékéért is :S Amúgy bizony hogy van jobb vaku! Az említett Yongnuo kulcsszáma laza huszassal magasabb, forgatható, beépített diffúzorja van, talán autozoomos stb. Arról pedig még nem is beszéltünk hogy hány expó után száll el pl. a kondija. Kérdés még mindig, hogy a szembetűnően azonos külső ellenére létezik hogy a Metz komolyabb belsőt rejt?
De akkor szerinted a Chinon lenne a helyes megoldás, és vásároljam le valamire.
-
cattus
addikt
válasz
Mikisys #14383 üzenetére
Az intéző felismeri a RAW állományt, csak előnézeti kép nincs róla. A fent említett jelenség csak RAW+jpeg kombónál jött elő, ha csak RAW-ot használok, nincs semmi gond. A linkelt képen is látszik a CR2 állomány. Az a kép meg eleve csak RAW-ként lett elmentve.
(#14384) HollyBoni: Ha jól tudom, ahhoz minimum Vista kell.
-
Freddy76
addikt
válasz
Mikisys #10956 üzenetére
Ez általában igaz is - de. Most hétvégén (ragyogó napsütésben) a belvárosban fotóztam és pl. ha középen nagyobb fényes "rész" (pl. háttérben az ég) látszott, az épületek iszonyatosan bebuktak. Persze tudom, LR-ben egy mozdulat, de mennyivel jobb lenne kihasználni azt, hogy a d5100 alapból szép jpg-t dob, és nem kellene utómunkázni. Ilyenkor bejött az, hogy spotméréssel az épületre mértem, és ekkor szebben ki volt exponálva minden - ha pedig az épület a lényeg, az sem annyira zavaró, ha a háttérben az ég részben kiég.
De ez inkább csak elmékedés, nyilván a tapasztalat megmondja, hogy mi a legjobb/legkényelmesebb megoldás.
j.bravo: te ezt honnan tudod, nem is digivel nyomod
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bestbuy játékok
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Háztartási gépek
- Társasjáték topic
- Nintendo Switch 2
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest