- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shinnokina
tag
válasz
Shinnokina #19606 üzenetére
Hát ha már tanácsot kértem a fotózásra, akkor megmutatom az eredményt. Így sikerültek a koncertfotók. [flickr]
-
Mikisys
őstag
válasz
Shinnokina #19596 üzenetére
Én tükrös géppel fotózom (Pentax K200D), de hasonló beállítások nálad is lehetségesek.
ISO=Auto 100-800 között, ha ez kevés, akkor azt jelzi a gép. Vaku nélkül, sokszor nem is szabad vakut használni.
White-Balance= Auto, vagy Sunlight.
Tv-üzemmód, vagy M, azaz, manuális. Shutter= legalább 1/125, vagy 1/250 (1/200, 1/180) ez a mozgásoktól is függ. Ha nincs túlzott mozgás a színpadon, akkor esetleg Av üzemmód is használható, F= 4-11 blende között. A színpad megvilágításától is függ a beállítása a gépnek, ha fix a megvilágítás, akkor az szerencsés eset.
A 18-50-es objektívvel viszonylag közel kell menni a színpadhoz és napellenző kell, a mindenfelől jövő fények, becsillanások miatt.
Mindenképpen RAW-ban érdemes menteni, mert azon utólag lehet még korrigálni, ha szükséges, JPEG-kép esetén semmit nem lehet változtatni az eredményen.Üdv!
-
copass
veterán
válasz
egy koncertfotón ha nem akarsz folyamatosan elmosódást látni akkor tartani kell a 1/160-200-as zárdiőt minimum és ehhez magas iso kell. innentől kezdve nagy fényerő és teleobi stabival, mert mindíg messze vagy a színpadtól. totált meg bármivel tudsz lőni.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
én szoktam: [link] [link] [link] de tényleg ahány koncertfotós, annyi vélemény... sokan a telét favorizálják, esetleg telezoomot + magas-iso-t, én inkább 50-es fix-el szoktam, a lehető legalacsonyabb érzékenységen, nyitott rekesszel, úgy, hogy azért ne mozduljanak be a zenészek... mondjuk én olyan koncerteken meg fesztiválokon fotózok rendszerint, ahol ismerem a zenészeket/szervezőket, és meg lehet dumálni, hogy felengedjenek a színpadra stb. Raw sztem mindenképpen ajánlott, én A módban szoktam kattogni, nyitott rekesszel vagy egyet rekeszelve és folyamatosan figyelem a záridőt, ha nem elég gyors, akkor emelem az érzékenységet... úgy nagyjából érdemes beállítani a gépet még az elején, pl. a wb-t, iso-t stb., oszt koncert közben csak korrigálsz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Nyaralás topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3026, 91% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest