- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MIUI / HyperOS topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DemonDani
addikt
válasz
Freddy76 #11702 üzenetére
úgy gondolod hogy egy fotós akkor kattint, ha az a kép biztosan címlapfotó? És hogy Máté Bence képe mind díjnyertes műremek? Hidd el hogy van neki kurvasok olyan képe amin 1000szer ritkább dolgot örökített meg, mint bármelyik címlapképén látunk. Csak hát nem lett az a minőség/beállítás vagy valami
Ez a MILC-es dolog akkor sem mentség, ja hogy lehet jó képet lőni vele?
Attól nem lesz soha olyan mint egy dSLR.
Legtöbb megapixel egy telefonon, húha, és ez - amint látjuk - sokaknak elég is...
Szóba kerül itt a 41 megapixel? Kétlem, ismét...
És a Nokia sem a 41 megapixelt emelte ki hanem az 5 és 8 megapixelre visszaskálázás elvét.
Vicces azért leírni a telefonokat, persze ilyen formán profiknak nyilván címlapfotóra nem érett dolog, de azért az N808-ban már 1/1,2"-os szenzor van ami nem igazán macskakörömnyi
-
j.bravo
addikt
válasz
Freddy76 #11608 üzenetére
Igen, a képre emlékszem, kislányod tündéri! Annyira hogy észre se vettem hogy a ruháján az avatarom van
)
Jut eszembe, rég fotóztam már unokaöcsémet (most 2,6 éves, a linkelt képeken ugye kevesebb). Mondjuk amikor kisebb volt, könnyebb volt, azóta annyira felgyorsult hogy vagy a d50-et kell valami hipiszupi villámgyors követőfókuszos csodára cserélnem, vagy számító módon megrendezni a történéseket amikor exponálni kell... -
j.bravo
addikt
válasz
Freddy76 #11600 üzenetére
Részint ezért, részint (nagyrészt) kényelmi okokból (jóval puhább, nem vág) cseréltem én is és t_a_m_a_s is arra a szép egyszerű piros/fekete neoprén nyakpántra
Oké, valahol ez is reklámnak nevezhető, de mégse gyártóé: ismeritek ezt a blogot? Elég vicces képregényecskék, a főhős egy fotós kacsa. Most a pólóról jutott eszembe, mert összeállt egy céggel aki csinál pólót meg egyebeket a képregényekből. Egy példa.
-
j.bravo
addikt
-
Mikisys
őstag
válasz
Freddy76 #10921 üzenetére
Középre-súlyozott üzemmód jobb választás lehet.
A fénymérés is a középső pontra.
A spot és a mátrix-fénymérés másra jó.
Igen, van fénymérés manuál-módban, manuális objektívvel is (Pentax gépeken legalábbis) és mutatja, hogy mennyi korrekciót igényel a felvétel, milyen irányban, de ne a korrekciót állítsd be ekkorára, hanem egyel nagyobb/kisebb blendenyílás, vagy hosszabb/rövidebb záridő. Ehhez képest pedig, még mindig megmarad a korrekció lehetősége.
Én midig egy kicsit alul-exponálok, mert azt jobban lehet korrigálni, de azt már számítógépen végzem, a gépen nem használok korrekciót.Üdv!
-
válasz
én a középre súlyozott átlagot szoktam használni
és néha korrigálok, de belefér. a jó megoldás az, ami neked a legkényelmesebben a legjobb eredményt hozza, nincs erre általános recept.
ha minden manuális, akkor a mérés nem szól bele az expozícióba, csak jelzi, hogy az ő mérési eljárása szerint merre kellene korrigálnod a beállított értékeket.
szerk: lassú vagyok
-
Dr V
őstag
válasz
Sztem az expókorrekciós megoldás egyszerűbb, gyorsabb. Egszer beállítod és utána jó lesz. Én is ezt használom, ált -1/3al alálőve.
Manuálban is mér fényt, mutatja, h mennyire lesz alul/felül exponált a kép. Viszont a gép nem fogja felülbírálni a beállításaidat, tehát nincs jelentősége, csak tájékoztató jelleggel mutatja az expó helyességét.qnadam:
és még többet is írtam
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bestbuy játékok
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Háztartási gépek
- Társasjáték topic
- Nintendo Switch 2
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Thomson Streaming Box 240 TV okosító / Számla / Garancia /
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest