Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • *Ropi*

    félisten

    válasz Mikisys #19594 üzenetére

    Tényszerűen:

    "Én az Intel alapot javaslom..."

    Ebben egyetértünk. :)

    "...ehhez kompatibilis VGA-kártyát, lehetőleg nem nVidia, hanem valami jobb ATI..."

    A PS (és általában a hardveres gyorsítást használó programok) a CUDA miatt az nVidia kártyákkal jobban szeretnek működni.

    "...ami DVI-csatlakozón kívűl tud SubD csatlakoztatást is."

    Miért használna egy analóg, ráadásul már évekkel ezelőtt elavult csatlakozó platformot? Képszerkesztéshez a DisplayPort ideális 10 Bites átvitellel (meg persze az ezt támogató monitor). És, mint írták az nem SubD, hanem Dsub.

    "Minél több memória..."

    Ezzel is egyetértek, hogy RAMdisket csinálhassunk belőle: a RAID-be kötött SSD-knél is nagyságrendekkel gyorsabb, ráadásul nincsen írási cikluslimitje, mint azoknak.

    "...nagykapacitású HDD, DVD író, kártyaolvasó."

    1 db HDD-vel sosem fog gyors rendszert építeni (konkrétan az átlagosnál is lassabb lesz). Egyrészt, ha mindent arról csinál a gép, akkor össze-vissza rángatja a szerencsétlen a fejet, ami mind a sebességet, mind az élettartamot drasztikusan csökkenti. Másrészt az sem mindegy, hogy milyen gyors (5400 / Green / 7200) az a HDD. A minimum az 3 db meghajtó: 1 a rendszernek, 1 a forrás fájloknak, 1 pedig a célfájloknak. Az SSD-t nem is említetted, pedig az a legalapvetőbb dolog egy pattogós rendszer összeállításánál és mára már az áruk is normalizálódott: 3 éve kb. pont a duplájába kerültek...

    DVD-t évek óta nem használ az, aki ad az adatbiztonságra: egy ideje csak külön kérésre adom át az ügyfeleknek DVD-n az anyagot, egyébként HDD-n (már csak az adatmennyiségek miatt is: egy teljes napos esküvő átadott anyaga - jpeg + FHD / 4K slideshow-k - a 20 GB-ot is elérheti).

    "Win7 elég megbízható, ha nem töltesz rá állandó frissítéseket..."

    A Win 7 frissítésekkel is elég megbízható, tapasztalatból mondom (amióta összeraktam a gépet - 3 éve - van fent ugyanaz a telepítés). Csak nem kell ész nélkül minden sz@®t telepíteni és a végletekig összekócolni a registryt.

    "...vagy inkább Ubuntu Linux."

    A GIMP csak 8 Bites fájlokat kezel és vannak még egyéb csúfságai is...csak mazochistáknak ajánlott. :N

    Az LR + PS kombó ma már bárki számára elérhető árúvá vált: aki ennyit is sajnál a legalitására (ha már több száz k-ért megvette a képfényezőgépét) az ne akarjon fotózni! ;) Kb. olyan ez, mint aki megveszi az iPhone 5S-t mert az a trendi, de a haverjával csörgetteti meg magát mert feltölteni a kártyáját már nincs "kedve". :N

    (#19604) sbazsi: Mint minden olcsó L.E.D.-es lámpának (kis CRI értékkel) sávos a színképe, tehát ne várj tőle szép bőrszíneket! Hasonlóval készült. 160 L.E.D-es lámpával teljes fényerőn ISO 1600, F3.2-őn 1/80. ;)

    [ Szerkesztve ]

    Weboldalam: http://karpatisandor.hu

Új hozzászólás Aktív témák