- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szazbolha
addikt
Ezt szoktam meg. Van kioldóm is, de mivel már rég nem fotózok modelleket, sokkal inkább makrót, ahhoz jobban tetszik a gépen (vagy a gépre szerelt tartón) lévő master vaku, és még egy ami esetleg állványon van.
Ha mégis modellt fotóznék saját örömömre, akkor marad a lombárnyék, megfelelő napszak, és semmiképp nem lenne főfény a vakú. Sem a direkt nap.
Családi/emlékkép beltéri fotóknál meg bőven elég a plafon derítés + kicsit oldalt fentről a főfény. -
ph_5.5
aktív tag
A Nikon CLS rendszere infra csatornán kommunikált. Beltérben jó volt, kültéren felejtős...
De ott a vezérlő vaku 1/128 teljesítmény alatt villant, így alig volt hatása a képre (szerencsére), szóval a maga korában jó volt az is.
A mostani esetben a Godox vaku nem a villanással vezérel, hanem a vázon lévő rendszervaku mint kioldó, rádiófrekit használ.
Aminek én sem sok értelmét látom, ugyanis drágább mint egy kioldó. És ha épp arra a plusz vakura van szükségem a világításban akor a vázra csak fel kell tennem egy kioldót. -
ph_5.5
aktív tag
Fotos cégünk van, épp ezért ha van x milla bevételünk, azt okosan költjük. 14 fény áll rendelkezésre a studioban. Nem mind azonos szinhöjü, de ha az is lenne, fényformálonálbis simán csuszhatnak Kelvinek. A Godox vs Profoto árdifit simán el tudom költeni hasznosabb dolgokra, pl csokoládéra :). A könyvelö is örül ha minden évvégén növekszik a bevétel és csökken a kiadás. Hát még én :) még nem volt olyan munka ahova kevés lett volna a Godox.
-
ph_5.5
aktív tag
Akkor félreérthető voltam. Godox, Selens, Neewer és társai azok a kínai brandek amelyeknél van minőségellenőrzés (kisebb vagy nagyobb) És vannak a tényleg még márkanevet sem viselő kínai termékek melyeknél 0 a minőség. De legalább olcsóak...
Van 30-as, 60-as, 110-es kör derítőm. Van háromszög aminek van fogantyúja, van derítő "falam" (vitorla ahogy te nevezted), és nagyon látom kínain belül is az minőségi szinteket.
A Lastolite, California Sunbounce meg másik liga. Ott már nincs akkora lépték a felületnél, de pl a California olyan alu keret ad amivel a szelet is megfogod kültéri fotózásnál nem csak a fényt.
Az ajándékként kapott Dörr 200cm-es oválom pl teljesen jól működik, a másik ajándék 180-as ovál noname meg már alig derít. Az ívelt Selens fehér része pl alig ér valamit, az ezüst meg túl erős. Szóval ott meg az arányokat nem találták el. Meg amúgy inkább beltérben használom vakuk mellé, kültéren vakuzom inkább, ahol a 600Ws-os akkusok is elfogynak extrémebb helyzetben. Peidg azok darabonként 10 rendszervaku erejét hozzák. -
ZephX
senior tag
-
Neck
veterán
Igen, csak pl pixelsűrűség is van a világon. Az a D850 az 24 * 1.6 * 1.6 = 61MP-es FF szenzor pixelsűrűségével rendelkezik. Ha rácsavarsz egy régi obit, sokkal kevésbé "elnéző", mint egy 24MP full frame váz.
Ha már régi óccsó' obit teszünk fel.Sony-ra is lehet tenni azért sok mindent, nem ördögtől való a kitobi se rá (a Canon 18-55 kitobijától pl sztem jobb)
-
szazbolha
addikt
nagy hobbi ez.... de mamár egy kínai objektív is lehet jobb (képminőségben? feloldóképességben? ) a régi M42-nél, de kétségtelen, hogy a helios-nak van egy filingje amiért szeretik, meg a többinek is, de nem fogod a gépeden tartani sokáig ezeket.
Inkább egy Nikkor 55/2,5 makrót. Ugyanaz a gyútáv, penge éles, csak a bokeh kicsit más.
Aztán azt is megunjuk, mert nincs benne képstabi meg rekesz beugrasztás sem megy.Sőt.. legjobb lenne ha a pénztárcánk elbírná a legújabb fényerős fixeket. + pár zoomot.
Szinte mindegy melyik gyártótól C/N/S.
Már a 2. generációs canon alapobjektív is olyan jó volt, hogy messze leverte a 20mm-es M42 flektogont. AZ AF-es 70-200/4 meg mérföldekkel jobb az évtizedekig vágyott és gyűjtött Vivitár sorozatnál.
Ez van. -
szazbolha
addikt
Sony-hoz van CANON AF adapter. Egész jól használhatóak az AF objektívek.
Én ezeket a zoomokat favorizálom full framre, ha kicsi a büdzsé:
Canon AF 70-200/4
Canon AF 20-35/3,5-4,5 vagy Tamron AF 20-40/2.7-3.5
fixek
Tamron AF 90/2,8 macro
Sigma AF APO macro 400/5,6 (ez canon dslr-el nem megy, de Sony+adapterrel igen) -
Rapid136
őstag
Azért a Sony összerakta a lowbudget sorát szépen:
2/28, 1,8/50, 18/85, ezek használtan jó áron elérhetőek
ha hobbira kell, miért ne játszana manuális objektivekkel? legalább lesz hangulata a portréknak
ha az A7 fölött eljárt az idő, inkább vennél egy APS-C Canont egérmozival? ha valami fölött eljárt az idő, akkor a az utóbbide a 7II sem sokkal drágább már
-
Nikla
tag
Köszi!
Igen, értem - de ennyi pénzért kapok olyan MILC-et ami akár a közelében van?
Ő se egészen az eredeti áron vette és ismerjük egymást lassan 15 éveEz alapján arra, hogy legyen egy gép, ami nem rossz, nem kiváló, de "civil jó"' képeket lehet vele csinálni, úgy hiszem jó lesz.
A legnagyobb bajom így a review-k alapján a cropped viewfinder. Majd mielőtt megveszem mindenképp ki kell próbálni
Mire: Hobbizni, kiélni kell a gép, családnak és családról - nincsennek "majdéncégetcsinálok" ambicióim - volt, csináltuk, nikon vonalon, cannonból analfabéta vagyok
- szóval volt már gép a kezemben, de nem én voltam a fotós, volt akinek volt szeme hozzá
Így most ez semmi másról nem szól mint hogy az én játék szerem legyen - nem vágyok egy d850-re de egy d7100-ra sem - az előbbi sose volt, az utóbbit imádtam, de amire nekem kell, elég kevesebb.
Viszont ugye a váz csak egy dolog ..
Kéne egy fix alap lencse - Portrézni, általános fotózásra - de döbbenet mennyire drágák a 30-35ösök canonbanErre van esetleg tipp/tanács? 85 macro?
Valami tágabb látótérű: Canon EF-S 24mm f/2.8 STM vs EF-S 24mm f/2.8 STM vaciálok
Kéne valami 24-70mm f/2.8 környéke még
Aztán megnézem mi a nikkor 70-200 f2.8 párja, sokáig gyűjtőgetek majd rá és akkor minden is lesz
-
Lassú Víz
addikt
+1 és egy kis kiegészítés:
Állvány, szűrő, fény és fényformáló, meg valaki aki ezeket el is viszi magával. A setupot csak fizetős modell várja ki, családtag komplett hülyének néz majd. Utána kellően sok időt el lehet tölteni az utómunkával is.
Megvan a helye a gépnek épp úgy mint a telefonnak, sőt ma már a telefonból olyan képek potyognak ki egy gombnyomásra, amiért egy fényképezőgéppel komolyan meg kell dolgozni. Persze ha sikerül, akkor jobb lesz a minősége, de telefon felől érkezve könnyen lehet csalódni.
-
"...itt meg lekapcsolták a villanyt?"
Na, úgy tényleg kihívás kézi meccset fotózni!
Más. 82 mm-es CPL-t keresek, van valakinek valami bevált tippe 40 dollárig bezárólag? Amazonos szűrőt néztem, meg egy alap K&F-et, csak nem tudom, van-e értelme ezeket megvenni, vagy úgyis Hoya lesz a végén 32 ezerért. Természetfotóhoz kellene egy 17-35 Tokinára.
-
pinnacle
nagyúr
4 évvel ezelőtt csinálta, látod kicsit másképp állunk. Ha tudod próbáld ki, hogy az én nyers fájlomból tudsz hasonló, a teljes felületen jó eredményt elérni automatikus korrekciókkal. Biztos nem egyesével javította a szereplőket. Azt mondta lehet az árnyékon is állított még, de nem emlékszik már pontosan. Egyébként a PS a javított fájl információiban nem tárolja mit csinált? Lehet az a legegyszerűbb, hogy elkérem tőle az eredeti fájlt és abból ki lehet olvasni. Az a durva, hogy ez egy 325 KB-os Facebook által butított fájl, mégis sokkal jobb, mint a 3-10MB-os én képeim.
-
pinnacle
nagyúr
Nem néztem, csak rákerestem mit ajánlanak.
Írtam, hogy az ismerős nem csinált mást, csak az auto kontraszt, tónus, szín állítást. Majd megkérem, hogy TeamVieweren mutassa meg a gépemen. Az is lehet, hogy ő még jobb minőségű képet szkennelt be.
Láttad milyen volt az ő képe, eredeti illetve a szkenner által javított. Nem az a gond, hogy az EPSON túlhúzza a jobb részt, míg a PS kiegyenlíti a teljes felületen? Szkenner szoftvere nem tud olyan szépen feljavítani egy mint egy képszerkesztő.
Kíváncsi vagyok mi a Timer által említett filter, valószínűleg azzal lesz a legjobb. -
pinnacle
nagyúr
Átküldöm privátban mindkettőt, nézd meg ha tudod légy szíves. Ismerős azt mondta nem csinált mást, csak az auto kontraszt, tónus, szín állítást. Kipróbáltam ezt az auto kontraszt, tónus, szín állítást. Alig változik valami, ráadásul az árnyékos részek különbsége továbbra is megmarad. Lehet tényleg több kell ide, nem véletlenül mondta a Viveza plugint. Mondjuk biztos nem órákig szöszmötölt, ne olyan típus.
Köszi Timer! Igen valami ilyen régi fénykép feljavító kellene, csak az a furcsa, hogy itt különböző részeket hoztak egyformára. És nem a jót rontották a rosszhoz hanem a rosszat javították a jóhoz.
-
Gordiann
őstag
Nagyon köszönöm!
Termékfotóról van szó: függöny, ágynemű, szőnyeg, stb... -anyagok fotózása webshopokba, honlapokra. És természetesen alkalmazott vagyok.Azt mondják - és valahol meg is értem, mert bizonyos szempontból így lehet kitűnni a nagy forgatagból, kicsit művész irány - , hogy nem baj, ha kicsit besüt a nap a termékre és úgy a szép, ha néha kicsit esetlen... Erre mondtam, hogy ehhez nem kellek én, bárki lefotózza.
De aztán megegyeztünk, hogy igyekszem amit tudok természetes fényben fotózni. Aztán folyamatosan jönnek a helyzetek, hogy szétégeti a nap a terméket egy csíkban, stb....
Igazából ezeket kellene befotóznom és bemutatnom. De már csináltam olyat (csak sok plusz idő), hogy full művilágításnál fotóztam és utána belerajzolgattam itt ott lightroomban fehéregyensúly váltásokat és fel sem tűnt nekik, hogy ez így készült.
Na mindegy, mindenesetre köszönöm a hozzászólásod! -
-
Neck
veterán
Jaja. Jobb, mintha eldrogoznám
Most épp azt próbálom megbeszélni magammal, hogy mennyivel jobb lenne a Tamron 35-150 f2 - f2.8 a.k.a. "Tamronator
" a hobbimra, mint a mostani két f2.8 zoom
Valami mindig motoszkál
Timer: akkor a mobilos fotókba még véletlenül se nagyíts bele
-
Neck
veterán
Én addig izéltem, míg vettem egy a7III-at. Azóta nem foglalkozom a többivel, csak fotózok. Imádom
(Óriási overkill arra a hobbira, amire van, az f2.8 zoomokkal együtt, de hát mit csináljak, úriember pazarol
)
3200-ig tökéletes, ISO6400 még nagyon jó, ISO12800 szódával "vészhelyzetre".
Alapesetben auto ISO 6400-ig engedve. Ha ettől grízesebb a szitu, akkor full manual.Eddig nem nagyon volt rá szükség.
Timer: Vagy csak nagyon allergiás vagy a zajra. A D750-ben elég jó szenzor van, szerintem jobb az a7II-nél. Vagy lehagytál egy 0-t, és D7500? De még az is jó ISO 1600-on.
-
szazbolha
addikt
-
Neck
veterán
Én azért erre nem vennék mérget. Az A7II nem mai darab, ugyanakkor az MFT szenzor se mostani fejlesztés.
Itt egy összehasonlítás, szerintem elég messze van az Oly a Sony-tól.
@31325: Kiváncsi vagyok, hogy miután az Oly eladta az üzletágat, az új tulaj mennyire fogja nyomni a fejlesztéseket - vagy csak kiadja ami még a pipeline-ban volt, és ennyi volt.
-
rii
nagyúr
köszönöm
megpróbálom belőni a 750D megmit írtál, objektívet" .... Tárgyfotó lehet ilyen: Meg ilyen is: ... "
valahol a kettő közt de az elsőtől távolabb mert az van vagy 1 milla szeritem csak a lámpák
.-)a fotozás az tényleg az a "hobbi" ahol a határ a csillagos ég
szabadtérbe elhelyezve fotózni?
2003-ba úgy kellett "fotóznom", hogy kivittem a cég elé a cipőket, fehér lapokkal körbettem , mellé egy CMYK RGB "színhelyes" négyzeteket, és utána PS-ben a CMYK RGB négyzetek alapján belőni a foto szinét.gondolom ez is még a legalja a "fotózás"-nak
-
szazbolha
addikt
-
szazbolha
addikt
hát.. ha a valóságban a zöld lomb miatt zöldes árnyalattal lesz megvilágítva az arcbőr, akkor az úgy rögzül a felvételen is, kivéve ha a színegyensúlyt eltolod, de akkor még a fák lesznek természetellenesek.
Nem feltétlen az utómunka a jó megoldás (lokálisan is lehet utómunkázni, de ritkán sül el jól), lehet vakuval is deríteni a közeli arcokat - ha a helyes bőrszín a cél, a távoliak meg nem számítanak, nem baj ha zöldesek.
Pl. záridő előválasztás 1/60 vagy 1/100, ISO és a rekesz a háttér expojához állítva és a vaku elektronika szépen szabályozva magát derít. Legfeljebb a vakut kell korrekciózni +-1,2 EV-vel.
Én a hátteret is lejjebb venném 1EV-vel, de csak addig hogy az arcok ne virítsanak a vakú miatt, ne váljanak le a háttérről.Akár beépített vakuval is lehet próbálkozni, ha teszünk rá egy fényterelőt. ISO800-1600-nál már kellő távolságra tud így is deríteni.
-
Neck
veterán
Nem vagyok biztos abban, hogy átjött, miről írtunk eddig.
Tegyük fel, esti szalonnasütős csoportkép, f4, 1/125, ISO 1600-al helyes expo-t kapsz, látszik a társaság etc, amit láttatni akarsz - de a 60W-os békebeli villanykörte, meg a tűz egy része kiég.
Egy ilyen szituban mit akarsz a záridőn állítani?Ha meglövöd f4, 1/125, ISO 100-al, és utólag csak az arcokon húzol 4 FÉ-et, a máglyán meg az izzón nem, az arcok kb ugyanannyira lesznek zajosak, mint az ISO 1600-al lőtt képen, de a tűz / lámpa jobb lesz. Szerintem. Nyilván ezekhez "iso invariant", vagy mint fentebb leírtuk, alacsony back-end zajjal rendelkező szenzor kell, egy belépő tejfölösbödön nem képes rá.
Szerencsére a D7200 igen."ISO 100-on nehezebben húzol fel sötétet, mint 400-800-x valamennyin" --> Ezt kifejtenéd bővebben? Én úgy tudom, hogy ha ISO 1600-on lőttél meg valamit, abban kevesebb tartalék marad, mintha ISO 100-on lőtted volna.
-
Neck
veterán
Itt arról beszéltünk, hogy ha valami ISO 3200-on elfogadhatóan néz ki low light-ban, de kiégne a pontszerű fényforrásod, akkor ehelyett fotózhatod ISO 100-on, és utólag csak a sötétet húzva pont jó lesz. Nem arról a szituról, ahol 10 másodperces expo kell, mert sötét van, mint éjszaka a kútba dobott csizma szárában
Lassú Víz:
Egy bizonyos szintig kb mindegy, a mostani modern szenzorokkal annyira kicsi a back-end noise, hogy 4, esetleg 5 EV-t nyugodtan lehet alálőni és visszahúzni, ha ez segít a kérdezőnek a csúcsfények kezelésében. Nyilván ha szétküldöd, akkor nem lesz jó.Amiről a cikk ír, főleg akkor kezd gond lenni, amikor a natív ISO intervallumon kívülre kerülsz, mert ott már a kamera is csak a natív legmagasabb ISO-ra húzza rá a plusz EV-t. Illetve, ha nagy a back-end zaj, amit utána digitálisan erősítesz -- ezek a gyakorlatban az ISO invariant szenzorok.
Én még az a6500-on próbálgattam, ott 4-5 EV difi pixelbuzulással is kimutathatatlan volt. A D7200 szerintem kb hasonló szint lehet. Az a7III-on még nem próbáltam, de meg lennék lepve, ha nem tudná az a6500 szintjét.
-
Neck
veterán
Erre jó az auto ISO min. Shutter speed a Sony vázakon, Aperture prio-n. ISO 100-on hagyja és húzza lefelé a záridőt, amíg tudja, de tudsz neki egy minimum záridőt adni (pl témafüggően, vagy akár gyutávfüggően reciprokként számoltat), ami alá már nem megy, hanem elkezdi az ISO-t húzni felfelé.
Ez kb abban nyilvánul meg pl portrézásnál, hogy csak a rekeszt állítgatom, a többiről a váz gondoskododik a fényméréstől függően - mégis jó.
-
FerNandor
őstag
Köszi. Valamiért nekem ez eddig nem volt egyértelmű. Azt hittem valamiért, hogy manual módban is számít és így fölöslegesen megkavartam magamnak a dolgokat. De mondjuk erről pont nem is beszélt azokban a videókban senki, amiket eddig láttam és a cikkekben sem elmlítették, csak abban, mit most linkeltem és találtam. Akkor ezzel így már előrébb vagyok
-
FerNandor
őstag
& #31226 vihartigris
Köszi. RAW-ban fotózok.
Várom a tesztképeket
De amúgy, ha most leegyszerűsítem korábbi hozzáaszólásom és a fenti videónál maradunk, mint példa és azt vesszük alapul, hogy a csúcsfényeket akarom a várososban helyesen exponálni, akkor oda melyik metering mode kell? Vagy ilyenkor mindegy, mert manuálisan állítom be a zársebet, isot, rekeszt és hagyjam matrixon? -
tvamos
nagyúr
Igen.. de ez nem Magyarorszag. Szoval nemzetkozi a dolog.
Masreszt meg ertheto, ha hobbi alacsony prioritast kap az ember eleteben, ha hetkozben dolgozik, mint allat, meghazasodik, gyerekei lesznek, es max. a gyerekes ismerosokkel akar BBQ-zni a hetvegen. Szerintem ez ertheto.
Amugy meg anyam, aki nyugger, allandoan szakkorokbe jar, meg kiallitasokra...
Lehet, hogy nincs is itt semmi nagy baj.
-
tvamos
nagyúr
Melohelyen csinaltunk egy privat "klubbot". Ugy hivtuk "Makers night". Minden szerda este osszejottunk, es csinaltunk valamit, amit akartunk. A ceg meg fedezte a vacsorat, meg hasznalhattuk a ceges cuccokat. Eloszor jott mindenki, hatalmas tervekkel, az elos 4-5 alkalommal volt vagy 6-8 ember. Most mar sokszor nem vagyunk csak 2-en. Ugy ertem, a pandemia elott, mert mar nincs senki. Ugy tunik, meg 3-an sem leszunk most, hogy vege a pandemianak. Igy meg a ceg nem tamogatja a hobbinkat. Ez eleg szar...
-
tvamos
nagyúr
Nalunk az MHSZ-ben regen mukodott a fotos klub, vagy 30-40 evig. (Anyam engem nem engedett oda, mert az csak szorakozas. Mondjuk az is kell, csak ezt nem ertette.)Szerintem most az van, hogy az emberek b@zi nagyot vallalnak, szoban, aztan meg amikor kiderul, hogy mi az, ami belefer, akkor rajonnek, hogy mar tul sokat igertek, es akkor egyszerubb nem csinalni, sunnyogni, felszivodni, meg elerhetetlenne valni. (Velem is elofordult mar sokszor, probalom elismerni, hogy hulye voltam. Probalom kihuzni magam, es beismerni.)Regi mar ez...
-
Mivel szerintem egyikünknek sincs ilyen fényképezőgépe, ezért meg kell kérni a tulajt, hogy nézze meg a objektív peremét, hogy milyen rögzítési lehetőség látszik rajta.
Meg nézze meg azt is, hogy amikor be van húzva az objektív, akkor a külső perem egy vonalban van-e a ház permével, vagy beljebb húzódik.
(Mert ha beljebb húzódik, akkor az objektívre rögzítendő perem fennakad behúzáskor.)
-
-
Lassú Víz
addikt
Mindig vannak olyanok akik azt hiszik, hogy jobban tudják csinálni. Néha tényleg jobban tudják. A dolgok azon múlnak, hogy van-e valaki a csoport élén, aki a basztatások és a kritikák ellenére szívügyének tekinti az egészet és arra koncentrál aki vele van, aki támogatja.
Szerencsére a mi klubunk élén egy gyógypedagógus áll, akit a sérültek már megedzettek annyira, hogy jól bírja a hülyéket is
.
-
Lassú Víz
addikt
Elég szűklátókörűen osztod most az észt. A MAFOSZ szalonon 45 klub indult. Az nem az idősödő generáció hibája, hogy a fiatalok számára (tisztelet a kivételnek) semmilyen szervezeti tagság vagy önkéntes munka nem vonzó. Abban is van igazság, hogy az idősek nem újulnak meg, de az ember már csak ilyen. Te is, én is. Az említett szalonon a Szenior klub egy képe sincs kiállítva, pedig pár tagjuk odaírhatja a neve mellé a különböző szervezetek minősítő címét. Ettől még a fotózás szeretete közös, csak ma már nem azt a látásmódot díjazzák. Mindenkinek más a habitusa, de a világot megváltó csodagyerektől az Isten mentsen meg minket. Van ilyen ismerősöm, pár éven belül majdnem két neves fotóklubot vert szét.
A fotózás egy elég magányos műfaj. Van aki rögtön meglátja a képet, a másik perceket gondolkodik egy expozíció előtt. Ami nekem érdekes, a másiknak dögunalom és fordítva. Ráadásul senki nem szeretne egy klubba tök ugyanazzal a képpel visszamenni egy sétáról. Vannak közös fotózások, de nem ott fog elkészülni a legjobb kép, inkább az élmény miatt fontos a közösség megmaradása szempontjából. Ami működik, a közös pályázat, kiállítás, képértékelés - de csak finoman inkább a jóra rámutatva mint a rosszra.
-
Semmi meglepő nincs ebben. 25 éve, amikor általános sulis voltam, akkor egy random osztálybulit se lehetett már értelmesen megszervezni, mert a hétfői lendület péntekre elfogyott...
Nincs erre valós igény, azért pusztult ki minden ilyen klub, és ennyi, kár túlragozni. A mi városunkban még épp van fotóskör, tele vén rókával, akik a maguk sznob fiszf@sz módján szopják fel egymást analóg emlékekre fűzve, 4-6 hetente. Nekem erre például nincs szükségem, inkább olvasgatok itt, fotózni meg elmegyek WS-re.
-
zodo
nagyúr
Legfőképp a gépemet megismerni (van ilyen oktatás is azt hiszem "gép simogató" néven)
mert főként Auto módban fényképezek.
Kutyás és autó sport rendezvényekre jártam ahol ez néha kevés.
ISO/rekesz/zár alapok sincsenek meg csak olvastam róluk egy-egy kísérleti próbálkozással azt vagy jó lett de inkább nem.
Sötét vagy kiégett, bemozdult képek.
Cél hogy ne kelljen több képet készítsek hogy 1 jobbat ki tudjak emelni vagy több képből ne csak 1 legyen elfogadható.Voltam az AMTS-en, autók képei kb. rendben max. a beépített vaku lett itt ott több vagy épp kevesebb a kelleténél de a hostessekről készítettek már csak 40-50%-ban sikerültek.
Tudom nagy téma, egyelőre csak az alapok kellenének.Lassú Víz
Tudom hogy hasznos lehet de nem profizmus a cél, több órát eltölteni a szoftver előtt nem az én stílusom, nincs rá energiám.
Nem is szeretem a nagyon szerkesztett képeket pláne ha minden képen ugyanaz a látvány köszön vissza vagy extrán túltolt mikor már az eredeti kép talán nem is létezik. -
scarabaeus
őstag
Igaz, a PhotoRec sosem árt, sokszor ajánlottam itt is és más fórumokon is (azzal és más hasonló, korábbi programokkal sok nyaralás képei jöttek vissza népeknél az elmúlt években, évtizedben). Azt láttam problémásnak, hogy mind a könyvtárbejegyzések épek, mind a FAT tábla, hiszen a fájlok első néhány clusterét sikeresen be tudja olvasni a Windows, a jpeg felismerésére még futja, a bélyegképet még el-elérte, csak amikor a saját bélyegképeit akarta generálni, akkor futott értelmezhetetlen adatokba, hol kevesebb, hol több ép képrész után, a clusterlánc többi tagjának megfelelő clusterekből nem a jpeg adatai jönnek már. Tehát én itt inkább adatvesztést látok, ha a FAT táblát éri valami random írás, akkor az első clustert sem normális helyről olvassa (ráadásul maga a lánc is értelmezhetetlen lesz), ha a könyvtárbejegyzéseket éri gubanc, akkor jönnek a fura karakteres könyvtárlisták, de a FAT táblákból egyet vagy mindkettőt még megtalálnak a visszaállító programok, csak név nem lesz a fájlokhoz, itt viszont annál furább helyzetet látok.
De legyen úgy, és hozza vissza a PhotoRec! -
swoody
senior tag
Pont ez az en hulye bajom, hogy nem tudom eldonteni, hogy megfelel-e a minosege.
Csinaltam par kepet es igazabol jo volt, de nem tudom azt, hogy pl. lehetne-e jobb is vagy ennyit lehet kihozni. Fuuu ezt igy nehez leirni….
Viszont lehet belekezdek, de akkor lenne par tanacs, amit tudnatok adni? Hogya fotozzam, jo a gyari iphone app, esetleg mas program, vagy van valami beallitas amire figyeljek? Probaljam uveglap alatt fotozni, villagitsam be, feher lapon fotozzam? -
tvamos
nagyúr
Nekem nem sikerult racsavarni a EF-S 60-at az EF bajonettes filmes gepre, es amikor probaltam utana olvasni, azt irtak, hogy fizikailag nem lehet racsavarni. (Ugy emlekszem, hogy az EF-S 55-250 se megy fel.)
Nikonon ez mukodik, hogy DX objektivet FX vazon hasznalok, es pl. a macro obim nem is vignettalt kozelpontban, csak vegtelenre jott meg a nagy vignetta.
-
tvamos
nagyúr
Nekem is van 7, mert szeretem a villanocsoveket. De mar szerettem volna egy normalisat, ami HSS, es tudok jatszani a front, meg rear curtain sinc-kel. No mindegy. Most akkor ez nem lesz.
Azt nem tudjatok veletlen, hogy a lepke hazakban lehet-e vakuzni? Fiammal el akarok menni bogaraszni, nem artana a vaku, foleg a folmes gephez.
-
flash-
veterán
ksözi közben rájöttem hogy lehet a google fotókról teljes méretben letölteni a képeket.
nem a kép megnyitása után a képen kattintok jobb klikk - kép mentése más néven, hanem a jobb felső sarok további opciók(három egymás alatti pontocska)-kép letöltése akkor így már teljes méretben tölti le(vagy shift+D)
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VS228DE FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest