- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvamos
nagyúr
válasz
yrkalla1 #31073 üzenetére
"Ezt a kiváló objektívet úgy alakították ki, hogy FULL Frame és APS-C szenzorú gépeken egyaránt használhatók legyenek."
Ez vonatkozik mind a ket verziora.
Adatlap (MF 14mm F2.8 MK2): [link]
Ha legorgetsz, meg meg is adja a Angle of view-t kulon 35mm-re, (full frame,) es APS-C-re.
-
tvamos
nagyúr
válasz
yrkalla1 #31064 üzenetére
"A probléma, hogy boltokban újonnan csak MkII-est kapni, ami elvileg csak Full Frame vázakhoz jó."
Nincs ilyen problema. A full frame objektiv felmegy az APS-C vazra. Forditva nem megy fel, az APS-C objektiv a full frame vazra.
Az M bajonett viszont nem jo neked.
(#31065) Jahno
Megeloztel... -
Jahno
veterán
válasz
yrkalla1 #31064 üzenetére
Samyangnál én is belekvaraodtam párszor. Ami M abjonett, az a Canon MILCre való. Ahogy néztem ugyanazt az obit többféle bajonettel gyártották és a különböző webboltok is belekavarodnak. Termék neve ugyanaz, aztán bajonettnél vagy kiírnak valamit, vagy nem.
Másnál persze megy, hogy ha AI/SWM/VR akkor Nikonos, ha USM/STM akkor Canon... Nem régen szívtam fel magam, hogy összeírjam doksiba, de már én sem tudom, hogy minek :-D
Az M-esnem lesz jó, a másik linken lévő EF bajonettes az meg jó.
-
Jahno
veterán
válasz
yrkalla1 #31040 üzenetére
Kész képről alapban eltűnik, ahogy betöltöd a RAW. Néha pont ezt nem értik fotós csoportokban, hogy egy pillanatra felvillan az előnézet, aztán jön egy valamennyire zajszűrt kép, alap beállításokkal és persze kevésbé zajmentesen, hotpixelek nélkül.
Pixelhibát nézd meg még kétszer, mert lehet már el is tűnt, csak ideiglenes melegedés volt, vagy keress a menüjében rá eltüntetős funkciót, mert nem mindegy, hogy hotpixel vagy halott pixel.
-
Jahno
veterán
válasz
yrkalla1 #31016 üzenetére
1. Ne kábellel kösd össze, minek? Memkártya kivesz, felmásol, legjobb, kpész. Amúgy leírását nézted már?
Samyangot lehet más tudja fejből, hogy melyik betű mit jelent. Éppen erről írok doksit a kezdőnek, mert neten összevissza van és hiányosak, de Samyangig még nem jutottam el. Ha Canon bajonettes, akkor persze.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nyaralás topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos cigaretta 🔞
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest