- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Teljes a kép a OnePlus Nord CE5-tel kapcsolatban
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szazbolha
addikt
Hát, például az a Nikon is adaptálható rá canonra. Ebben az árszegmensben jobb 35mm-t én sem tudok. Nincs rekeszbeugrásztás, ez az egyetlen hátrány.
Amúgy M42-es objektíveket is érdemes adaptálni. 50mm, 90-es makrók, 135mm elvétve 200mm, zoom szinte kizárt bár ott van a híres Vivitar 70-210 [link] (volt 3 féle is, de szinte sosem használtam, ezért nem is nagyon ajánlgatom)Az adaptálás jó szórakozás, de nem mindig ad jó/kiváló minőséget és egy picivel több macera, retró filling, amit nem mindenki szeret. Meg a beszerzésük is egy művészet, ebay, bőrzék, esetleg hirdetések.
De hogy konkrét választ adjak. a 3-4 objektív / canon és nem túl drágán, részben lemondva az AF-ről és a blende beugrasztásról (azaz munkarekesszel mérsz fényt).
A 2. vagy 3. generációs canon alapobjektív ami egészen jó volt 18-55mm aps-c
Ha mégis kéne fix nagylátó, akkor 12/2-es samyang, bár nagyon felment az ára.
fényerős 50-es vagy 35mm-es (nikon/M42 esetleg contax ha bírja a pénztárca) 50/1,7 konica
55mm-es Nikon AI makró (ez még FF-en is síkra képez le és APS-c-re is igen jó a felbontása)
90mm tamron makró (ez lehet Canon AF vagy manuális nikon, M42)
és egy 2,8-as 135mm, ami lehet tokinaMindezekhez egy jobb minőségű lens booster (0,7x fókusz csökkentő) amely a legtöbb retro 135-essel csodát művelhet. Nyitott rekesz f/2 fényerő, és még részletgazdag kép. De az 55 és 90-es makrókkal is jól elvan.
Asszem nekem zohongy Turbo II volt. A nonémek sem rosszak, de van képszéli torzításuk, lehet kivágni a képközepet, akkor meg minek. -
szazbolha
addikt
Én megvenném ennyi pénzért. Innen feljebb csak a fullframe van ebben az árkategóriában
Tájképhez nem ártana 24mm alá is benézni, ha lehet nem zoommal. (ez APS-C 36mm-es látószögnek felel meg)
Canonra is lehet jó porté objekítveket adaptálni, nem csak Sony milc-re.
Nikonra sokkal nehezebb és a használata is.
Conon APS-C remekül működnek a fókusz csökkentők, de csak 35-50mm-ig, nagylátóval nem jó. 3-4 objektívnél többet nem vennék mai eszemmel, persze jó dolog mindenféle retrót összevásárolni és aztán rácsodálkozni milyen jó/érdekes leképezése van a DSLR-emen.Volt mindenféle CanonNikon DSLR-em a középmezőnyből, meg a A7, A7II
A7 helyett én is spórolnék A7II-re. Nem végállomás, de innen nehéz tovább lépni. Mert minek egy hobbystának?Szerintem a telós fényképezés nincs egy súlycsoportban még az APS-C DSLR fotózással sem. Egészen más élmény és lehetőségek
-
Rapid136
őstag
170-180.000 Ft táján használt Sony A7 vázat kapsz ami fullframe és aztán rakhatod rá portrézni a 6-8.000 Ft-os Heliost egy 3.000 Ft-os adapterrel. És innentől bármilyen régi obit rakhatsz rá amit a családban találsz, vagy Sigma adapterrel EF bajonettes obikat.
Ott nem egy kis luk a kereső és gyakorlatilag azt a képet látod, amit aztán elkészítesz.
De 2x0.000 Ft-tól már A7II is van abba már vázstabit raktak. -
Jahno
veterán
DSLR halott ügy lesz, de van rá sok használtcucc és mire megtnaulod, vagy kinövöd arra bőven jó lesz. Én már gép ügyben nehezen merek mit mondani, 100+1 prokontra érvet lehet, meg Canikon meg csak a tükrös, meg csakizé. Tudni kell mire kellene, mennyi pénzt szeretnél beleönteni rövid/hosszú távon, aztán venni valamit és nyomni a gombot. Mi9hez képest minden is és a legcsumpibb 10 éves cucc is elére lépés, annyi minden mást és másképp lehet vele csinálni.
Úgyis pár év mire belerázódsz, lehet arra hal ki a DSLR, lehet el leszel ezzel életed végéig, vagy nem is fogod használni és másra gondoltál, mert ha "olyan" képek kellenek, ahhoz elmélet, pöcsölés és obik is kellenek.
Mondjuk 1 hónapos gépet ilyen olcsón, az nekem gyanús, de nézek rá egy 18.135 vagy hasonló obit, aztán majd rájössz, hogy mit kell csinálni vagy mire lesz igényed.
-
A Zéé
addikt
1.) a 60k szerintem sok, tekintve, hogy a vége felé már 68k-ért is lehetett kapni újonnan. Nem tudom hány éves a géped, vagy mit adnál mellé, de csak a gépet így érzésre valahol 45k környékén hirdetgetném, aztán lehet, hogy rosszul gondolom.
2.) artwork, és a digitcam tudom, hogy foglalkozik használt cuccokkal is, lehet, hogy beszámítanák, viszont tuti nem annyiért, amennyit te szeretnél érte kapniSzerintem jobban jársz, ha magad adod el.
Új hozzászólás Aktív témák
- 16 GB RTX 4080 HP OMEN - garanciával
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- BESZÁMÍTÁS! MSI A320M R3 4100 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T7 NBASE 600W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest