Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• birrbert

tag

válasz Laca 012 #5318 üzenetére

Jó na, az együttérzés kölcsönös :)

Hölgyeim és uraim, örömömre szolgál bemutatni a kreációmat: Flickr fotók!

Itt-ott pontatlan a méret, a vinkli lyukak sem találnak tökéletesen, meg még el is csúszott egy-két helyen, de kész lett, egyben van, és stabil. Sok a hiba a házon, de nagyon örvendek, hogy elkészült. Azt kell mondjam, hogy elégedett vagyok. Mindig az "első" jelenti a legnagyobb élményt... ti is ismeritek az érzést ugye? :DD

Nagy köszönet az összes haveromnak, aki segített. Tisztelet minden prohardver.hu fórumozónak, aki hozzászólt, és ötletekkel, információkkal látott el: Laca 012, raidx, cannibal, DBob, llacee, quby, szponzor, Brogyi, raitkaics. Nagy hálával tartozom András barátomnak, aki szerszámokkal és fúró-faragó szakértelmével segített kivágni és összerakni a plexi lapokat :)

Első ránézésre minden müxik, a pendrive-os telepítés el is indul. Sajnos Ubuntu 10.04.1 LTS-ből nem lehet Live pendrive-ot csinálni, pedig frankó lenne nagyon.

A konfiguráció:
    - alaplap: Intel D510M0 Bulk
    - processzor: Intel D510, 1.66 Ghz, Hyper Threading, 512 MB cache, Intel 64 Architecture Capable
    - memória: Hynix 1 GB DDR2-800
    - tápegység: PicoPSU 120W, EDAC adapter (DC output 12-17V, 80W max)
    - wireless: Atheros 5418 AR5BXB72 AR5008 Wifi Mini-PCI 802.11ABGN
    - második ethernet: TP-LINK TG-3259
    - házikó: 3 mm-es plexiből, melyet egyben tart 15 vinkli, 30 anyás csavar és 28 csavar alátét, méretei 29 cm széles x 20,5 cm mély x 11 cm magas

Az alaplapot és második ethernet kártyát itthoni kereskedőktől vásároltam, a wireless kártya Hong Kong-ból jött, a PicoPSU pedig Californiából (USA). Hátravan még egy nyomógomb felszerelése, hogy ne kelljen csavarhúzóval ki-be kapcsolgatnom, ilyen-olyan LED-ek beszerelése, cooler a meglyuggatott födő alsó felére, notebook merevlemez beszerzése és -szerelése. Reményeim szerint egy másik ismerős (a főnököm :D ) elhozza Budapestről az antennákat és a megfelelő kábeleket. Ja, és a legnagyobb melót utoljára hagytam: szoftveres konfigurálás.

No, azt hiszem ennyi elég is lesz a nagyzolásból! Kérdezzetek, ha részletek érdekelnek. Lehet kritizálni is, főleg a házat, hogy a második verzió még jobb legyen :)

Új hozzászólás Aktív témák