Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Netfone
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- OnePlus 15 - van plusz energia
- 6500 mAh-s aksival debütált a Poco M8 Pro 5G, ez az ára itthon
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
válasz
dwelablack
üzenetére
Akkor csak arra kell figyelned, hogy wide inputos legyen a pico (a többi 12V-ról megy).
WOL szerintem manapság már mindegyik lapon van. -
mszl
aktív tag
-
hati
addikt
válasz
dwelablack
üzenetére
A gsejten van, én is így használom.
-
törölt tag
válasz
dwelablack
üzenetére
Szerintem igen. De úgyis jön valami szaki, akinek a listádban szereplő lapja van és megmondja.

-
canniball
nagyúr
válasz
dwelablack
üzenetére
És a csatija passzol? (Ha jól tudom minden picoPSU-é 5.5/2.5)
-
dwelablack
tag
Igen, jól olvasol a sorok között
Van egy hibás asus notebookom, amiből ez még használhatónak tűnik.19V 3.9A (75w)
-
canniball
nagyúr
válasz
dwelablack
üzenetére
Attól függ milyen a töltő és milyen a picoPSU. Van esetleg nb töltőd, azért kérded?
-
dwelablack
tag
Köszönöm, ezt a megoldást nem ismertem. Akkor ezekszerint egy notebook töltővel is össze lehet párosítani a picoPSU-t, ugye?
Félve kérdezem (és remélve, hogy nem gond), de mivel ~10hsz-sal ezelőtt valaki pont hirdetett: Ha esetleg valaki meg akar válni az összeállított, működő rendszerétől, akkor szóljon légyszi. (akár gsejt, akár újabb, 20-25w körüli fogyasztással).
-
törölt tag
válasz
dwelablack
üzenetére
Szia!
Még nem vettem meg, de ahogy a kolléga is írta, pico-psu + külső adapter. Én is ezt használom a jelenlegi konfigomban, és később is ezt fogom.
ui.: A külső adapter nálam egy ipari tápegység, de ez szerintem lényegtelen.
-
canniball
nagyúr
válasz
dwelablack
üzenetére
A picoPSU+külső tégla elég hatékony kombó.
-
dwelablack
tag
válasz
üzenetére
Szia,
bocs, hogy csak így belevau, de megvetted már esetleg ezt a lapot? Elég jó ajánlatnak tűnik, talán jobb is, mint amiben én gondolkodok. (dn2800mt).
Itt egyedül a tápegység kérdése foglalkoztat. Milyen pici tápegységgel fogod tudni ezt úgy meghajtani, hogy nagyon kevés veszteséged legyen? Mert jól hangzik a 22w, de a táp vesztesége ebbe még nincs benne, ha jól gondolom.Köszönöm a válaszod,
Üdv,
Gy. -
dwelablack
tag
Sziasztok,
szeretnék összeállítani egy 0-24es gépet, aminek egyik fontos szerepe a kamerakép rögzítés volna. Egy DN2800MT- vennék erre a célra, de a kérdésem az volna első körben: Létezik olyan adapter hozzá, ami egy 2Tb-os 3.5 Scorpio HDD-t és egy 8cm-es ventit is elbír?
(ez a 30ezres ár egyébként reális érte? Nem nagyon van más alternatívája ugye? A gsejt elég régi lapnak tűnik. Használtan lehetetlenség gondolom ezeket beszerezni
)Köszönöm a segítséget.
Üdv,
Gy. -
Oyabun
tag
Sziasztok,
Esetleg akit érdekel eladó az atomos homeserverem: [link]
Teljesen passzív hűtés, kb15-17w-ot eszik egy notebook HDD-vel, dual gigabit hálókártya és még sok jóság.
Vigyétek. -
duffbeer
őstag
Ha már új gépnél tartunk, elkészült az asztali konfigom, amivel a szervert és asztali pct terveztem leváltani. i3 4130T, asus h87i plus. 85plus-os 350w FSP táppal. 2db 3,5 1db 2,5"os hddvel. Letöltés közben nyugalmi állapotban, falból 30 watt. Az 525MW eszik 25 wattot, szóval eddig maximálisan elégedett vagyok.
-
canniball
nagyúr
válasz
retriszotyi
üzenetére
És ebben mi az Atom...?

Milyen asztali gépet vegyek? -
retriszotyi
csendes tag
Sziasztok.
Nagy gép vásárlás előtt állok, a többi topikban már érdeklődtem alkatrészenként hogy milyet mekkorát
A következő konfigot állítottam össze és mielött hülyeséget veszek szeretném ha áldást adnátok rá
Intel Core i5-4670 3.4GHz BOX (s1150) *(BX80646i54670) (42 500 Ft)
db 42 500 Ft (bruttó:53 975) Ft
Gigabyte GA-B85M-HD3 (mATX) *(Intel s1150) (14 100 Ft)
db 14 100 Ft (bruttó:17 907) Ft
GIGABYTE GTX 760 2GB GDDR5 OC *(GV-N760OC-2GD rev 2.0) (54 000 Ft)
db 54 000 Ft (bruttó:68 580) Ft
Kingston 120GB SSD HyperX 3K Series*(SH103S3/120G) (20 100 Ft)
db 20 100 Ft (bruttó:25 527) Ft
WD 1.0TB SATA-III Caviar Blue *(WD10EZEX) (11 900 Ft)
db 11 900 Ft (bruttó:15 113) Ft
CORSAIR Vengeance DDR-3 8GB/1600 KIT LP *(CML8GX3M2A1600C9) (17 200 Ft)
db 17 200 Ft (bruttó:21 844) Ft
XFX 550W Pro Series *(P1-550S-XXB9) (13 500 Ft)
db 13 500 Ft (bruttó:17 145) Ft
Cooler Master N200 *(NSE-200-KKN1) (8 600 Ft)
db 8 600 Ft (bruttó:10 922) Ft
Mivel egy olvasott teszt alapján a ház hűtése nem a legjobb, ezért raknék bele két extra hűtőt.
Rendszerhűtő Be Quiet! Silent Wings PURE 12cm *(BL043) (2 300 Ft)
db 4 600 Ft (bruttó:5 842) Ft
összesen: 186 500 Ft
bruttó: 236 855 F
Bármilyen tanácsot észrevételet szivesen fogadok, pl proci ram alaplap ösze paszol -e vagy össze szerelés után esetleg biosban kell -e majd valamit buherálni. -
torzsa007
tag
Üdv,
Annak idején amikor a mini itx számítógép építésébe vágtam ez a fórum nagyon nagy segítségemre szolgált az Intel D945GSEJT alaplapra épülő rendszer létrehozásában. Azonban eljárt az idő a rendszer felett.
Az előbb említett alaplapot, 1Gb memóriát és tápot, hamarosan szeretném eladni. Itt a fórumban még lehetnek akik értékelik ezt az alaplapot. Olyan 20e forint magasságába gondoltam meghirdetni, milyen realitása van az árnak? -
batagy
őstag
-
batagy
őstag
válasz
Laca 012
üzenetére
Ez az OS tárhely téma engem is érdekel.
Nekem Asus AT5NM10T-I porosodik (Intel D525 chip). Amikor használtam, az OS egy USB2 pendrive-ról futott.
Ezek támogatják az SSD-t a SATA porton? A TRIM parancshoz kell hardveres támogatás a lapban, vagy az csak pusztán az OS-től függ? -
Laca 012
őstag
válasz
birrbert
üzenetére
Srácok! Sajnos el kell hogy keserítselek benneteket...

Szégyenszemre egy fiókban üzemel ház és kijelző nélkül.
Egy 4GB-os microSD-n van a rendszer (egy miniUSB adapterrel)és egy usb-s külső hdd-re töltöget le, meg arról seedel vissza, ha valamit le akarok tölteni, TeamViewer-rel elindítom távolról, aztán ha hazaértem, automatikusan leszinkronizál a Samu Galaxy S4 64GB-os mikroSD-jével ahogy a telefon kapcsolódik a wifire..
(A telefonról nézem a filmeket, azon csinálok szinte mindent, mert van hozzá dokkolóm, meg egy bt.-s mini touchpad-es billentyűzet, aztán hibátlanul megy a fullHD, nincs zaj, nincs hő, és gondolom a fogyasztás sem rossz, ha egy 5V-2A-es tápról megy....)
Biztonság kedvéért azért a bordára rádobtam a GSEJT folyadékcsapágyas ventilátorát, ami, ha nyitva van a fiók, akkor kb. 10-20másodpercenként pár másodpercre meg is áll.. Kézzel fogva a borda hideg..
Egy egyperces vidi..Igen, tudom... Ez nem az amit megszoktatok, de azért ne kövezzetek meg légyszi..

-
duffbeer
őstag
Köszi az infót. Eddig egyszerűen oldottam meg. Az 525MW-n futott foobar, telón foobar 2000 control. Ez 100%-osan kiszolgálta az igényeimet. Az 525MW mindig futot csak csatlakoznom kellett wifire. A hangminőséggel voltak gondjaim, de nem akartam DAC-al bíbelődni, mert mindenképpen fejleszteni akartam az egész rendszert, ezért nem akartam beruházni.
Mindenesetre nálam a véglegesig folyamat változik a terv.
A jelenlegi terv egy pár Yamaha HS80M, vagy ha szerencsém van és sikerül behozatnom Hollandiából, egy pár Philips MFB 544.
-
mszl
aktív tag
válasz
duffbeer
üzenetére
Szia!
Hozzászólva a media - ZENE lejátszó gondolathoz
Nálam egy Logitech squeezebox server fut egy cubieboardon és usb dac-al a squeezelite és kisérleti jelleggel feldobtam a letöltőgépre is a squeezlite player progit.
A cubieboardon kb 6 óra múlva megáll a lejászás és ugyanez igaz az RPi-re is több fórumon itt-ott olvasva után, de simán újra indítható ha nked nemfontos a megállás nélküli lejátszás vagy elviseled ezt a kis kellemetlenséged.Most a letöltőgépem egy atom330 ezen lassan több mint 3 napja meg egy usb-dac így itt nem jön elő a kb. 6 órás határ. Persze így is használható a cubi, mert nem lefagy v. akármi csak nics hang. Szerintem valami energia gazdálkodási cuuc lesz, ha nincs piszkálva akkor lehet elvesz a portokról az áramot vagy csökkenti. Mert a lejátszóprogi úgy viselkedik mintha semmi probléma nem lenne, csak éppen hang nem jön ki a torkán.
Nagyon ajánlom a squeezebox platformot nekem nagyon bejött PC-n, Androidon, Almán, Linuxon mindegyiken találsz lejátszó alkalmazást és mindegyik vezérelhető a másik készülékről.
Bánom, hogy anno nem szereztem be egy BOOM BOX-ot.
Viszont Squeezebox servernek tökéletes a CUBIE.
Teszt jellegel 6 lejátszóprogit indítottam és 10-30% CPU terheltséggel kiszolgálta a SATA portra kötött vinyóról. Most is ezt a Squeeze server megy egy 500GB-i zenével megtöltve + a netrádikók + a mysqueezebox fiókról a kedvencek......stbA zene szervert akarsz akkor szerintem a Squeeze platform!!
Saját tapasztalat!!!
-
birrbert
tag
Helló! Én is úgy tudom, hogy az mSATA port nem ugyanaz mint a mini PCI-E port, tehát egy mSATA portra tervezett SSD meghajtó nem fog működni mini PCI-E portba helyezve.
Lehet, hogy már megtaláltátok, de ITT egy cikk 2012 augusztusából.
Üdv Laca! Nekem meg az D510MO pihen több mint egy éve.

-
canniball
nagyúr
válasz
duffbeer
üzenetére
Én is gondolkoztam rajta, ezért beleolvastam a mánüelbe, de ott csak wifi kártyát írnak a slotba. Aztán mivel ez számomra ismeretlen terület gugliztam kicsit és azt olvastam, hogy a mPCIe eléggé fiatal foglalat, a kezdetekkor (a netbookok megjelenésekor, kb. ekkori a GSEJT is) még nem volt szabványosítva, így nem 100 százalékos a kompatibilitás.
Ezért lenne jó egy tapasztalat ezügyben. Mert ebben a listában nem szerepel a lap. -
duffbeer
őstag
-
Laca 012
őstag
válasz
duffbeer
üzenetére
Hát nekem már lassan egy éve pihen a GSEJT, mert a Jetway n550 et használom szervernek...
Igazából gondolkodtam, hogy el kellene adni, csak sajnálom, amennyi munkában benne volt a ház, meg a többi kiegészítő. Ráadásul innen horror árban van valamit Magyarországra postázni.
Lehet eBay lesz a vége, hátha valami hasonlóan fanatikus megszállot(tak) valami jó árat adn(án)ak érte. Bár itt a villanyszámla nem bír jelentőséggel az egyéb (pl. Albérleti) díjakhoz képest, szóval nem figyeli senki mi az energiatakarékosabb, maximum a méret/zaj és a routerekhez képest magas szolgáltatások lehetnek a döntő tulajdonságok (esetleg az egyedisége) ami miatt valaki beleszerethet.. -
duffbeer
őstag
Ha valakit érint, lassan eladósorba kerül egy D525MW lap, 2GB RAM, Emko EM-151 házban, paneltáppal.
Gondoltam jelzem itt, mielőtt meghirdetem. -
-
degec
senior tag
ÜDV !!
Ebből nem csinál más alaplapot? Bay trail platform..? vagy csak én nem találok ?? HELP valaki THX !!
[link] -
duffbeer
őstag
Halihó mindenki!
Ezer éve nem jártam erre...
Igényt tartanék egy D945GSEJT-re, ha esetleg valaki megválna tőle, keressen bátran! -
batagy
őstag
Nem a drótról vagy a kocka tápról beszéltem, hanem a Pico-n kimenő +12V-ról. A PicoPSU specifikációja tartalmazza ezeket az adatokat.
Azt is tudjuk, hogy a Pico a +12V-ot kvázi átengedi magán, azt nem szabályozza, csak +3.3V-ot, és +5V-ot. Azt viszont én sem értem, hogyha a +12V-ot csak átengedi, akkor mitől korlátozott a +12V terhelhetősége a Pico-n.
Mindenesetre a drót maga nem korlátoz. Viszont a DC csatlakozó (a kocka táp kimenetén), elsőre nehezen érthető módon már igen. A sima 5.5/2.5 DC csatlakozók kb 5A-t bírnak (Pl és pl.) A nagyobb terhelésekre 4 tüskés csatit szoktak már használni, nem véletlen, hogy a PicoPSU-160-nak alapból egy 4 tüskés mini-Fit JR (asszem), csak raknak még hozzá egy átalakítót is. A tüskés mini-DIN javasolt PicoPSU-160 esetén. De az előző hozzászólásomban nem erről beszéltem, hanem a Pico-n kimenő +12V-ról.
-
Brogyi
őstag
Értem én. Csak egész más ha a drót korlátoz vagy az elektronika. A pico-nak semmi köze nincs a +12V-hoz.
A pico +3.3V-ot, és +5V-ot csinál. Utána lehet nézni ha leolvassátok az IC tipusát.
4 HDD-t is elbír egy pico ha a +5V bírja. A +12V csakis kizárólag a kocka tápodtól függ. A szerelt rézdrót csak bírja. -
batagy
őstag
válasz
üzenetére
Kissé pontosítanék, mert rossz az ajánlás a teljesítményre.
PicoPSU-nál a 12V-os ág mindig a szűk keresztmetszet, annak a terhelhetőségét kell figyelembe venni.
PicoPSU-120 12V-os ágon 7A-t tud biztosítani, ami 84W max.
PicoPSU-90 pedig 5V-t tud biztosítani, ami 60W max.Persze más feszültségeken és 5V-on is esik valamennyi terhelés, de az többnyire nagyon kevés.
Tehát 120W-os Pico esetén max 84W-tal lehet számolni, de az se jó ha csúcsra jár, ezért alá kell tervezni.
-
törölt tag
Persze. Az a lényeg, ha a PSU mondjuk 120w-os, akkor arra figyelj, hogy az össz fogyasztás legyen 120w-nál kisebb, de jobb, ha max olyan 96w körül van. (80%) Ugyanez igaz az AC-DC adapterre is.
Még egy dolog. Lehet hogy a lap amit veszel, 24pin ATX csatlakozóval szerelt, a PSU meg csak 20pines. Ez nem feltétlenül baj, szerintem elindul így is a lap. Nekem egy régi d945gclf2-esem van ami szintén 24pines, és elindult a psu-val. De azért ennek nézz utána.
-
degec
senior tag
válasz
üzenetére
..azt meg lehet még kérdezni, hogy a jelenleg is kapható legutolsó de már kifutó atom generáció után mi jön? és kb mikor? kerestem de nekem ezek bay trail, meg cedar... semmit nem mondanak nem tudom lekövetni.. azt tudom hogy a mostanit sokan szidták meg SG-s vga-ja hulladék, de minek a vga teljesítmény nem is értem
...stbstb..
Köszi az infót szépen ! -
-
degec
senior tag
Urak ! Tisztelet és szép Ünnepeket !
0-24/365/végtelen használatra, kell építenem atomos gépet.. lófütty terhelésre lesz használva, ergo torrent szinte non stop !,, ssd vel.. lap 2500 as intel.. ram..stb. semmi extra.. win7-el..
Kérdés: milyen bivaly jó paneltápot vegyek bele??? ÁR MINDEGY !! csak tuti finom legyen és bírja ! író asztal alá lesz felcsavarozva..egy szellős házba .. amit szintén ajánlhatnátok ha megkérem szépen !Köszönöm szépen !

-
Brogyi
őstag
válasz
freddirty
üzenetére
Nekem volt GSEJT. A UPC 120 megfektette. A UPC 240 már nem jön át. Kinek mi az igénye.
Most egy RAIDz-vel nyomulok. Azt szintén nem vinné el. Így semmit nem jelent a fogyasztása már nekem.
A mostani Brazos helyett igenis jó, mi több jobb lenne, még fogyasztásban is. Csak az-az ár nem nekem való. Sajnos.
-
-
canniball
nagyúr
Nem is annyiba kerül amennyiből mi építünk home servert.
-
Balala2007
tag
-
birrbert
tag
Két újdonság, amiről azt hiszem még nem volt szó:
Proci: Intel® Atom™ Processor C2750 (4M Cache, 2.40 GHz)
Alaplap: A1SAi-2750F
Esetleg valaki, akinek volt lehetősége kipróbálni?

-
Fiery
veterán
AIDA64 v3.20, Temash vs. Bay Trail-T, hatha erdekel valakit

A4-1200 Atom Z3770
Temash Bay Trail-T
---------------------------------------
Mem.olvasas: 4150 11796
Mem.iras: 3085 8383
Mem.masolas: 4021 9956
Mem.kesleltetes: 181.3 119.2 (kisebb ertek a jobb)
CPU Queen: 3623 16681
CPU PhotoWorxx: 1959 4407
CPU ZLib: 22.2 88.6
CPU AES: 1560 1741
CPU Hash: 238 810
FPU VP8: 850 1945
FPU Julia: 1252 3694
FPU Mandel: 559 1297
FPU SinJulia: 300 884Az elobbi 1,00 GHz, 2 mag, Jaguar architektura, Turbo nincs, 3,9 W TDP. Az utobbi 1,46 GHz alaporajel, 2,40 GHz-ig emelheto Turboval, 4 mag, Silvermont architektura, kb. 4 W TDP, ami Turboval 2 masodpercig kitolhato 5 W-ig. Mindket CPU-t passziv huteses tabletekbe terveztek, egymas konkret vetelytarsai.
Nem celom semmifele flame keltese, csak mint erdekesseget postolom be. iGPU-ban az Atom nagyon gyenge a Temash-hoz kepest, mellesleg.
-
birrbert
tag
Sziasztok!
Azon gondolkodtam, hogy kipróbáljam-e ezt a Broadcom Crystal HD kártyát. Egy ideje kapható a a legújabb BCM70015 chip-et használó kártya, és az ára eléggé baráti. Amit fellelhető volt a neten, azt elolvastam, de ellentmondásos információkat találtam. Volt, akinél működött, ahogy a gyártó megígérte, de volt olyan, akinél gyengébb lett a videó minősége (zavaróan pixeles). Volt aki Linux alatt kínlódott vele, kevesebben Windows alatt próbálgatták.
Én a Gateway MT6840-es laptopomban használnám. Az elvárás, hogy a HD videók lejátszásában segítsen be a processzornak, mert mind a 720, mind pedig a 1080-as flash videóknál gond van ; konkrét példa, hogy a YouTube-on a videók akadoznak, processzor terhelés az egekben. Windows 7 32 bit az oprendszer.
A kérdésem az, hogy itten próbálta-e ki valaki? Ha igen, milyen tapasztalatai voltak?
Másik fontos eldöntendő kérdés talánmég az is, hogy melyik verziót vegyem? Ezt a chip-et használó mini PCI-E kártya kétféle kiadást élt meg: a Broadcom saját változatát BCM970015 néven, és az Azurewave változatát AW-VD920H néven. [url=http://www.mythtv.org/wiki/Broadcom_Crystal_HD]Itt egy lista az összesről![/url] Vagy az van, hogy mindenik ugyanolyan?
Hivatalos weboldal 1: http://www.broadcom.com/products/Consumer-Electronics/Netbook-and-Nettop-Solutions/BCM70015
Hivatalos weboldal 2: http://www.broadcom.com/products/features/crystal_hd.php
Anandtech jellemzés: http://www.anandtech.com/show/2898
Köszi!
szerk:
Azért teszem fel itt a kérdést, mert már volt szó róla, és reménykedem, hogy valaki már kipróbálta az Atom-os gépében, ezért semmibe nem kerül megosztani a tapasztalatokat.
Mivel nincs fedezet Core i(akárhányas) új laptopra, ezért próbálom tuningolni a meglévőt, pl. SSD vásárlásán is gondolkodom. -
canniball
nagyúr
Zöld, de amennyire tudom a tendencia úgy alakult az utóbbi időben, hogy kicsi fogy. csökkenés+nagyobb powa növekedés.
Persze nem feltétlenül mission impossible a dolog, de ahogy hati is írja nem igazán lenne megtérülő befektetés; inkább rakd félre az erre szánt pénzt és kis adagokban a villanyszámlát "csökkentsd" belőle.
-
törölt tag
Én is csökkenteni szeretnék a fogyasztáson...
De mivel az én gépecském egy nas lenne, ezért nem lenne szükség a videóchipre, magyarán valahogy le kellene tiltani.
Gondolkodom egy egyedi bios készítésén, amiben ez a funkció benne van.
Láttam már olyan megoldást is más alaplapon, ahol a nincs is videochip, hanem a karakteres felület át van vezetve a soros portra, nekem az tökéletes lenne.
Serk.: Award bios editort használta már valaki?
-
Warter
addikt
Ha a D945GCLF2-et szeretném lecserélni valami erőforrásban és méretben hasonló viszont fogyasztásban jóval kedvezőbbre, akkor szerintetek merre nézelődjek? Jöhet bármilyen ötlet.

-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Kitakat
aktív tag
Sziasztok
Az megoldhato valahogy az ubit frisssitsem valahpgy usb röl:12.4.2 lts
Vagy hogy csak a kernelt frisitse vagy csak siman a most fent levö kernelt drivereket ujra tegye?Elöre is köszönöm
Kitakat
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Dobozos! Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Dell, Fujitsu, üzleti kategóriás notebook kiárusítás - frissítve: 01.03
- magyar billentyűzet - 165 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Van egy hibás asus notebookom, amiből ez még használhatónak tűnik.
)
Nyilván vannak más tényezők is, de amúgy sem tervezem maxon hajtani a kicsikét.