- Mobil flották
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Google Pixel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
TasiA
senior tag
válasz
Kris87 #36535 üzenetére
Nálam majdnem ugyan ez, 1,009 Volt és 260Mhz, venti kapcsol 52 foknál, addig meg szépen áll. Nekem így stabilan 48 fokos szokott lenni. Addig amíg nem indítok 3D-t, gyönyörűen kussol a kártya. Mielőtt nem buzergáltam, akkor is ilyen 45-48 fokos körül mozgott, csak hol ment a venti, hol nem. Én nagyon untam.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Kris87 #34446 üzenetére
Sajnos nagyon elsajátítottad ezt a maszlagot, ami itt megy. Ha tetszik, ha nem a 3870-eshez bőven elegendő a 3GHz-es X2, s te hacsak nem a CS 1.6-tal játszol (vagy hasonló régi stuffokkal), akkor áltatod magad, hogy neked jobban megy a dolog.
A 3DMark06 által lett elterjesztve ez az állatság, mert ott a C2D-kel lehetett jobb eredményt elérni. Ettől függetlenül viszont a valóság nem ez.
[link] <= ebben már ki lett fejtve, a PH-s csak megerősít
katt777:
A saját tesztjeid a 3DMarkon alapulnak, s ott az SM2 meg SM3 pontokon. A cikk meg valós játékon, s bár már egyszer megkaptad a fenti hsz-t, de látom nem lehet Rád hatni. Egyszerűen nincs igazad, amit két cikk támaszt alá, modern játékokkal. -
mert_csokis
senior tag
válasz
Kris87 #34338 üzenetére
Mindez Standard módban. Megnézem mit változik a helyzet ha átpöckölöm Advanced-be
Ez elviekben alkalmazás specifikus optimalizáció lenne,amit a zöldek folyamatosan titokban a driver-be építenek. Nem beszélve azokról az nvidia logós,pénzelt játékokról,amik "véletlenül" jobban futnak a zöldek kártyáin
Az ATI legalább láthatóvá,és szabadon választhatóvá teszi ezt az opciót. Ennyiben korrektebb. És ennyi talán nekünk is jár. Én nagyon megörültem neki,mert így remélhetőleg minden nagyobb nevet átnyálaznak és driver-re optimalizálnak...És még proci tuning se volt
-
katt777
félisten
válasz
Kris87 #34120 üzenetére
Én még mindig nem látom a szavaimban azt, hogy általánosságban kizárólag a nem kellő áramerősségtől lehet. A konkrét esetre vonatkozott az a válasz, ugyanis éppen egy feltételezhetően gyenge tápos konfigról volt szó, csak azt elfelejtetted idézni. Ha egy erős tápról lett volna szó a VGA alatt, nyilván nem azt mondom, hogy abban az esetben ez van. Amíg - ezt kiküszöbölendő - nem kerül egy erősebb táp a VGA alá, értelmetlen más hibára gyanakodni. Persze lehet kísérletezni, hátha más okozza a zajt, de ennek a legnagyobb az esélye. Én meg azt nem szeretem, ha kiragadnak egy-egy hsz-t a környezetéből, valami mást bizonyítani, mint amiről szó volt. Bocs, de nem szokásom részletezni olyan dolgokat, amelyek a párbeszédből amúgy nyilvánvalóak.
-
katt777
félisten
válasz
Kris87 #34115 üzenetére
És enneki mi köze is van ahhoz? Ennyiből azt is mondhatnád, hogy a múltkor aszondta a gyf, hogy adót csökkent, New Orleans-be meg megint jön egy tornádó...
Amúgy egyrészt nem azt mondtam, hogy kizárólag attól lehet, másrészt az sem biztos, hogy ez a kari használatlan volt, szóval olvass figyelmesebben. Harmadrészt 2 napja nem is ciripel. (kop-kop-kop) Kissé lassan indul be, asszem...Bali27: Miért ne kéne? Azért redist., mert szabadon terjeszthető. Nem árt DX-et sem frissíteni, nem csak drivereket. Sokat segíthet az újabb progik zökkenőmentes futtatásában.
-
KMT
addikt
válasz
Kris87 #33727 üzenetére
"Ez a ventiszabályzás meg hagy némi kívánnivalót maga után, miután felengeded 80 fokig a gpu-t, jóformán utána kezd el pörögni. Naná, hogy nem hül le."
Teljesen mindegy mikor kezd el 100 %-on pörögni neki a venti, úgy is ugyanaddig fog felmelegedni. Nem számít, hogy előtte milyen meleg volt a kártya.
ON:
Passzív sapphire-ra lehet 12-es ventit eszkábálni? Milyen úgy a hűtése? -
katt777
félisten
válasz
Kris87 #33721 üzenetére
Sztem keress rá a táp-ra és bogarászd ki, mert annyi baromság ömlik ott, ráadásul 100x ismételve, hogy ritkán nézek be.
Tudtommal (tápos szaki írta) egyébként mindegyik táp leadja a névleges teljesítményt, csak ehhez többet vesznek fel a hálózatból a kisebb hatásfokúak, mint a jobbak (tehát sokkal többet fognak fogyasztani). Inkább az áramerősség, és persze a nem kiegyensúlyozott teljesítmény (ebben értelemszerűen gyakori túl- és alulfesz) okozza a károkat.Bandee2: 1: Nem állítottad szerkesztés előtt UK-ra a rendszert. 2: Nem nyomtál egy default-ot az Overdrive-ban restart után. Csak úgy áll be az új órajelekre, és a profilokat is ugyanígy újra kell menteni.
A legjobb lecserélni a VGA hűtést, és vagy a házba is tenni jót, vagy magát a házat lecserélni. Egyébként 1-2 Noctua NFP8 csodákat tud művelni. -
katt777
félisten
válasz
Kris87 #33708 üzenetére
Azt hiszel, amit akarsz, de ez van. 48xx valaki bővebben és szakmaibabn is kifejtette, csak nem akartam annyit írogatni. Nekem volt már 1650Pro-m, 1950XT-m, és 2 db 3870-em is, egyik sem ciripelt semmilyen igénybevétel mellett, még a CF sem.
Vagy kimúlik a karid, vagy nem, ez majd elválik. Lehet, előbb adod el, meg ott van a gar is. De attól a fizika még fizika marad, semmilyen hit nem képes felülírni.hakos1987: Te már nagyon lemondtál erről az X2-ről...
Bandee2: Bizony, felmehet az, bár nálam még 850/1200-on is megállt 95°C-on (viszont akkor már átállítottam a hűtés-vezérlést). Neked is azt javaslom. Lehetőségeket és útmutatókat találsz erre a honlapomon.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
Kris87 #33363 üzenetére
Hát lehet a 250 miatt is, mert az én Asus TOP om akkor csinált ilyen VPU recovert, mikor csináltam neki kisebb 2D profilt.....
De ez kártya függő, 2D be lehetett azéert, viszont játékba nem!
Hakos 1987
Haver is ki fogott 1 antituning E 8400 est épp h viszi a 4 Ghz t valami embertelen 1,375 V on asszemMikor ismerős E 8200 ese 1,32 n viszi a 4 Ghzt
-
FeRRaR1
őstag
válasz
Kris87 #33360 üzenetére
Állítsad a vistát, olyan teljesítmény profilra, h ne spóroljon az árammal, esteleg tedd fel a 8.8 as Drivert 1-2 napon belül elvileg kint van....
ja és előtte keményen pucold le! Regből, mindenhonnan az előző drivert!
A rendes, eredeti biosodat vissza tetted ugye? vagy annak a hűtés moddolt változatát?
Esetleg Vista re install
-
katt777
félisten
válasz
Kris87 #13969 üzenetére
A gond azzal van, amit jelez is a RT, hogy ismeretlen neki a driver, magyarán nem igazán tudja lekezelni a 38xx karikat. Elsőre tökéletesen működtek a 10%-os eltérésű beállítások, a grafikon is szépen mutatta. Aztán, már újraindítva a rendszert, hol az egyik fan értéket, hol a másikat nem tölti be, bármiféle következetesség nélkül. Vista alatt még bolondabb, menet közben meg dobogatja az üzeneteket, hogy vmelyik fan profil nem elérhető, miközben ott van, és el kellene érnie. Alighanem meg kell várnunk egy újabb verziót (AT,ATT is jöhetne már), vagy beérni azzal, hogy talán kihagy 1-2 lépcsőfokot, viszont a hűtés hatásfoka így is jobb a gyárinál.
Egyébként megnézheted a low level fan settingsnél. Van, hogy pl. 50%-on volt, de hiába állítottam át maniálisan egy másik fix értékre, visszaugrott 50%-ra. Aztán felnyomtam 100-ra, erre éppen átváltott, csak akkor meg erre ugrált. Persze előfordult, hogy bármiere váltani is csak akkor volt hajlandó, ha közben bezártam az ablakot, aztán megint megnyitottam. Jobb híján megnézzük itt, hogy hova hagy léptetni, aztán egyelőre úgy állítjuk be a hűtést. -
katt777
félisten
válasz
Kris87 #13857 üzenetére
Ezért is vettem vissza 852-re a GPU-t. Mondjuk nekem meg azért nem éri meg így használni, mert Crysis-en nem segít az a +5% (órajel alapján több, de hát ez szint. teszt, ill. a CPU-score-t nem számítom a graf. telj.-hez), a többi játékot meg röhögve elviszi a kari (kivéve ez a feltextúrázott Oblivion, annál még kompromisszumokat kell kötni, ha nem is sokat.
-
rumkola
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lexus, Toyota topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- World of Tanks - MMO
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- OLED TV topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest