- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
Gordiann #36466 üzenetére
Engem nem fárasztottál, az ilyenből mindenki csak tanulhat
Pl én xp alatt nyomulok és szeretem a deamont
Lehet nálam is hasonló lesz a szitu, de már nem kell vele vackolnom hogy mi a gebasz...
#36469 TasiA : Én nem fosok tőle, de szeretném elkerülni. Nincs progi amivel ezt meg lehet oldani?
-
Chaser
legenda
-
katt777
félisten
válasz
Gordiann #36453 üzenetére
Tényleg. De nekem volt, ami 2000 módban ment, volt, ami '98-ban, próbálgatni kell. Amely program meg nem "Vista ready" jött ki, attól jobb nem sokat várni. Nyilván azért így hozzák ki, hogy az ember eldobhassa a drágán megvásárolt régi programjait/játékait. Persze már aki megvásárolta.
Ha ráng, akkor hardver hiba van, bármit mutatnak a tesztek. És ez ált. RAM/CPU forrásból fakad. -
katt777
félisten
válasz
Gordiann #36435 üzenetére
Kék halál nem lesz, ha jó a rendszer, legföljebb "low memory" figyelmeztetés.
Lapozófájl lehet a hunyó, ha a RAM-ok rendben vannak. Ha rosszak, már kaptál volna kék halálokat.
Esetleg a Win2k kompatibilitást kipróbálhatod, mert attól, hogy egy program fut Vistán, még nem lesz 100%-ban kompatibilis vele.FeRRaR1: 2 GB RAM-mal azért necces néhány játékban. Amúgy meg úgy fest, csalással is lehet végül VB-t nyerni.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
Gordiann #36435 üzenetére
Hát semmiképpen sem szabadna kék halálnak lennie, Prime 95 le fut?
Memtest86?
Lapozó filet én sem használok kb 2-3 éve, szal tuti nem kéne h ez miatt fagyjon, lehet h ram, v deszka, másik foglalatba is össze cserélgethetnéd a ramokat hátha....
Láttam már rá nem 1 példát
-
katt777
félisten
válasz
Gordiann #36425 üzenetére
1. Rossz RAM-beállítás/kevés RAM/lapozófájl (bármekkora).
2. Kis cache.
3. Túl sok/hibás rezidens program.
4. IGP-s Intel lapok nem túl szerencsések.AoE 3 nagyon is le tudja terhelni a gépet. 6000+-omat is megakasztotta 3.2GHz-en, nem lehetett full grafikával tolni.
XG8.7 van fent?
-
szumo
senior tag
válasz
Gordiann #35764 üzenetére
Házad?
Nem dugtál az alaplapra ac97' -es előlapi csatlakozót? csatlakozóz?
Én szétszedném, összeraknám, és az oprendszeres vinyót is legyalulnám, de nem csak feületesen, és a partíciós határok máshova kerüljenek.
Alaplapi chip driver után hang, és utána videókari (a .net 2.0-t ne feledd) -
zodo
nagyúr
-
zodo
nagyúr
-
válasz
Gordiann #35724 üzenetére
Szerintem összeakad valami driverrel, főleg akkor, ha amúgy magas az FPS, csak éppen akadozik. Nálam az volt a megoldás, hogy az összes drivert (vga, chipset, audio) újratelepítetettem ,esetleg a PCI kártyákat (ha vannak) áttettem másik slotba. Amúgy IRQ ütközés nincs?
hakos1987: a 8.10-ben ígérnek valami Crysis gyorsulást? Egyébként nem ajánlom a beta drivert, mindenképpen várd meg a véglegest, hacsak nem valami kritikus hiba miatt akarod feltenni.
-
katt777
félisten
válasz
Gordiann #35642 üzenetére
Ez súlyos driverhibának tűnik, vagy persze VGA.
Szerviz előtt? Pucolj le rendesen minden drivert és segédprogramokat, de előtte a segédprogramok beállításait tedd alapra, mert RT pl. szereti úgy hagyni magát, ahogy volt, aztán csak OS reinstall segít rajta. Aztán Driver sweeper, majd reg. pucolás, és egy szimpla driver (nem 8.8) installálás, akár csak eszközkezelőből, nem ATI segédprogrammal. -
-
katt777
félisten
válasz
Gordiann #35561 üzenetére
Oops, ezt akkor bekevertem egy másik topic hsz-szal.
TweakForce (optimalizált) driverek linkje a honlapomon, ill. www. tweakforce.com, és ott az archívumban találod a régebbi verziókat. Ált. mindenkinek megoldották a ref. driverek okozta problémáit. Viszont akkor megpróbálhatod a 8.9-est. (A 8.8 abból is szar volt.) -
katt777
félisten
válasz
Gordiann #35559 üzenetére
TweakForce XG-t, mindenképpen. (RivaTuner-ből a 2.11-es van fent?) De előbb próbáld meg a RivaTunerben a csúszkás szabályozást, mert lehet, hogy csak a sávhatárokat állítottad be rosszul.
Lapozófájl minek?Kapcsold ki, ha valamelyik játéknak kell, majd szól. De pár napja már volt szó róla, hogy ne sajnáljuk a 4GB-ot a gépünktől.
Nem mindegyik játék kezeli jól a RAM-okat. Oblivionban, ha feltettem a QTP3-at 4X textúrákkal, tök mindegy, milyen izom VGA van a gépben, vagy mennyi RAM, gyors forgásnál lazán megakad. -
katt777
félisten
válasz
Gordiann #35556 üzenetére
RAM lesz az (vagy VRAM). Lapozófájl, he?
Esetleg driver. 8.7 az ideális 3xxx karikhoz, abból is XG-t javaslok. Ha 8.8 van fönt, sürgősen cseréld le!
Javaslom a cuccaid kitöltését, senior tag létedre...Más:
Honlapomon Warhead, Clear Sky, és Übersoldier 2 gyors bemutató, idővel mindegyik bővül. -
hakos1987
őstag
válasz
Gordiann #34215 üzenetére
volt nálam is ilyen, bár restart megoldotta.... valszeg driver gond, vagy pedig a háttérben valami használja a procit.... esetleg még attól lehet, hogy be van kapcsolva a proci teljesítményének visszavétele ha nincs rá szükség(azt hiszem eist a neve...)... amd-nél csinált ilyet, bár ott egyszerű volt, mert csak át kellett rakni teljesítmény centrikusra az energia profilt... Intelnél sajnos ez nálam nem működött....
megelőztél katt... mondjuk az csak nálam van úgy, hogy hiába raktam teljesítmény centrikusra, akkor is visszavette az órajeleket?
-
XoZ
aktív tag
válasz
Gordiann #33943 üzenetére
Ha 1680x1050-es felbontást fogsz használni, akkor én inkább az 512-est venném, annak ellenére hogy a mai játékok jó részénél még itt is alig van különbség. Én is eljátszogatok általában minden maxon, igaz 1280x1024-ben és mérsékelt AA/AF mellett.
De ha esetleg mégis a 256-os mellett döntenél, az én kártyám is eladó lehetzalika AC nálam fut majdnem maxon, az élsimítás három fokozatban állítható, ha azt is maximumra álltom, akkor már szaggat. A Crysis-t XP-n játszottam ultra high moddal, de nem volt az igazi (Vista very high valószínűleg még rosszabb lenne), viszont high-ban játszható (legalábbis az elején, mert a vége felé már leeshet a játszhatóság szintje alá az fps az összetettebb grafika miatt, én viszont odáig már nem jutottam el, előbb meguntam a játékot
).
-
zkiss0
tag
válasz
Gordiann #33955 üzenetére
HI!
Nekem is Ultimate van, mint látod, nagyon bejön, nem zajos
, de jól szellőző ház kell neki pont a bordák miatt, és ha elég nagy a procihűtőd, akkor rosszul szellőzik, hozzá talán nem ér... de nem kicsi!
Ezen gondolkoztál már? [link]
Elsőre nem rossz, de nem a legjobb tuning opció.
Hajrá!
üdv
-
XoZ
aktív tag
válasz
Gordiann #33939 üzenetére
Szia! Nekem majdem ilyen kártyám van: [link] (ha jól tudom az XpertVision és a Palit tulajdonképpen egy cég, de mintha még a Gainward is ide tartozna, legalábbis kísértetiesen hasonló kártyái vannak: [link]).
További tapasztalatok a korábban leírtakhoz képest:
- idle állapotban 45 fok körül van, szőrös fánkkal 80-85 fok, kevésbé terhelő játékoknál 65-70 fok
- a ventillátor fix fordulaton pörög, kb. 6 cm-es, tehát azért hallható, de nem túl zavaró, ennek ellenére én lekötöttem, és a kártya alá raktam egy 12 cm-es Noctua-t, így a hőmérsékletek nem nagyon változtak, viszont halkabb lett a gép és mivel a ventillátor elfúj a kártya mellett, ezért az alaplap hőméréséklete csökkent 3-4 fokot
- írtam, hogy nincs powerplay (órajel visszavétel), azóta már moddoltam a bios-t, így már működik az órajel csökkentés, a feszültséget is lejjebb vettem a biosban (1 V körüli értékre), ennek ellenére nem nagyon esett az idle hőmérséklet (max. 1-2 fokot, ezért arra tippelek, hogy a módosított nyák miatt nem is lehet biosból változtatni a feszültésget, és mindig fixen 1,2 V-ot kap a GPU)Az, hogy neked megéri-e ilyet venni az a következőktől függ:
- milyen géped van, milyen felbontásban játszol, szoktál-e képjavítókat (AA, AF) használni (elég-e a processzor a kihajtáshoz, illetve elég-e a 256 MB VRAM, ez utóbbiról teszt: [link])
- milyen hosszú távra tervezel (itt is a 256 MB lehet a gond)
- mennyi pénzt szánsz a vásárlásra, belefér-e az 512 MB-os felára
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gránit mosogató
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- PlayStationre is jön az első Gears of War felújítása
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Samsung Galaxy S21 Ultra /Kártyafüggetlen / 12/256 GB / 1Év garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest