- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Légies iPhone halvány színei
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtiGef
senior tag
válasz
Xirtam #26729 üzenetére
Most már nem tudom melyik írja az igazat
CCC nekem 42 Fokot ír a videókarira míg ATT és Everest 53fok.
Érdekes
Kéz rá tétel alapján inkább 42fok.
Ja és ma délelőtt leszedtem a Zalman hűtést róla és egy megkeményedett ezüst paszta várt ami olyan száraz volt mint a Góbi sivatag
Újra pasztáztam és semmi javulás az ATT és Everest szerint míg CCC 3Fok javulás. -
TTomax
félisten
válasz
Xirtam #26708 üzenetére
Az a 28 fok tényleg elég fura...gyári hűtő alapon?Nekem egy VF900-al sem sikerül 900-on 32-alá mennem 2D-ben,mondjuk 1800-on se hidegebb.Hűtőben laksz?
Ja igen es Antec házam van,ami elég szellős... közvetlen a VGA alá tol egy 12es venti a VGA felett meg a HyperTX2 magasságában meg elszív egy 12 venti,mindent tudok kézzel (is) szabályozni,szóval 3 kattintassal rögtön porszívót tudok csinálni a gépből -
foreveryoung
tag
válasz
Xirtam #25567 üzenetére
Megyek felkötöm magam!!!!! Csak el akartam búcsúzni.
2 hét szívás után feladtam a crossfire-t. Mindent kipróbáltam amit javasoltatok (és köszönöm a segítséget, törődést), különböző driverek stb, de nem lett igazán jó a rendszer. Instabil volt, időnként belefagyott a játék. Feladtam. Jó áron el tudtam adni az egyik kártyát.
3Dmark06 eredmény crossfire-ben:
3Dmark Score:11054
SM 2.0 Score: 4254
SM 3.0 Score: 4348
CPU Score: 3848Crossfire nélkül: 3Dmark Score:11341
SM 2.0 Score: 4416
SM 3.0 Score: 4949
CPU Score: 3853Teljesen érthetetlen!!!!!! Minden alapbeállításon, semmi húzás, se akkor, se most!!!!!!!!!
De még nincs vége!!! Driver pucolás, egy kártyához új driver (8.4). Szépen fut, Fraps szerint a crossfire-hez képest 10% FPS visszaesés. Hőmérséklet üresjáratban 47-48 fok. Ati Tray Tools felrak. Hőmérséklet üresjáratban 60-62 fok!!!!! Minden beállít. Induláskor takarékos üzemmód (gyári - 30%), 3D-s alkalmazásnál gyári . Amikor megnyitom a játékot, tehát át kell váltani 3D-re, gép újraindul!!!! Kész vagyok!!!!!
-
katt777
félisten
válasz
Xirtam #25557 üzenetére
3850-nek nem kell annyi a kihajtáshoz, mint egy 3870-nek, VGA-tuninggal persze annak is több. 3GHz mindenképpen. Látom, adatlapodon 3.5 van (az szép tuning), több nem kell, főleg, ha szűrőket is felpakolsz a játékokba (3D06-ban is tesztelheted).
Bali27: 82°C elmegy, főleg, ha nem akarsz sok zajt (bár annál már ált. van), Remélem, ezt monitorozással kaptad, nem úgy, hogy kiléptél, és megnézted a GPU-hőmérsékletet. Amúgy én is majd akkor cserélek procit, ha már olcsón lesznek QX-ek.
gzoli2: 300 MHz a 2D órajel, azt annyinak is kell látnod.
Tomboy: Lejön...Biztosan rossz a lift...
-
rollins
őstag
válasz
Xirtam #24976 üzenetére
Uu, bocs már össze is kevertelek L!NK->Q3 -val, nem tudom hogy sikerült, neki akartam írni, de te is kérdezted a hűtést.
Azok a 3850 sapphire biosok, amit katt777 linkelt, úgynézem "eredeti" bios, még 2007-es , azzal nem sokat érsz, mert az lehet most is a vga-kon. Tulajdonképen mindent leírtak a programokról, mit mire lehet használni. -
katt777
félisten
válasz
Xirtam #24983 üzenetére
Ez esetben elég, főleg, ha a következő VGA-csere előtt nem tervezel monitorcserét. A procid meg lazán kihajtja. Szívesen.
A ref. hűtés megfelelően szabályozva jó, ahogy lsc is mondja, ha viszont halkat akarsz, tegyél rá egy nagy passzív hűtést egy halk 12cm-es ventivel. A bentmaradó meleg miatt mindenképpen figyelned kell a ház hűtésére, bármilyenre cseréled is le a VGA-t, mindez plusz költség, én ezért (is) szavaztam a 3870-re. -
katt777
félisten
válasz
Xirtam #24980 üzenetére
Először célszerű a saját biost kiolvasni, mivel ha csak egy-egy van fent, mint a Sapphire 3850-eseknél, akkor az vsz ua., mint ami a VGA-don van, de ezt majd egy 3850 tulaj pontosítja.
Ha tuning-biost teszel föl, természetesen gyorsulni fog a VGA, ha a hűtése is moddolva van, akkor nem fog annyira melegedni (bár zajosabb lesz terhelés alatt). Én úgy moddoltam az enyémet, hogy alapból melegedhet jobban, viszont magasabb a venti-fordulat emelése, így csak az igazi forróságban lesz hangos, és 70°C fölött utoléri a sima moddolt biost, de ez már egyéni ízlés kérdése, egy sima hűtésmoddolt bios bőven elég (ha van).
A tesztoldalamon találnál linkeket a megfelelő progikhoz, ha működne a Freeweb (de megint nem), de mindjárt megkeresem neked.
WinFlash: ezzel pár gombnyomással elmentheted vagy frissítheted a biosodat.
CB bios editor: Ezzel tudod módosítani a bios-odat, de csak módjával. A hűtési értékeknél az első a venti-emelés bekapcsolása, a második a gyorsítás.
GPU Caps Viewer 1.42: VGA izzasztó progi, ez hevítette nálam legjobban a 3870-et, akár még 70°C fölé is, amikor minden játék 65°C alatt maradt. A bios-mod hatékonyságáról annyit, hogy ez -20-25°C a gyári bios értékeihez képest (persze ez még mindig egy 3870).
A bios moddolással azért óvatosan, csak lépésenként, nehogy kijöjjön a GPU-ból az azt működtető füst, viszont elejét veheted a segédprogramok (igaz, minimális) rendszerlassításának, valamint annak, hogy egy újabb ATI driver kiadásakor esetleg azt már ne ismerje a RivaTuner, vagy az Ati Tray Tools. Ezek a segédprogramok (ha rendben működnek) jók arra, hogy kiteszteld, mit bír a VGA-d így optimálisan tudod beállítani a karit, aztán az így moddolt biost kell feltenni, és utána elfelejtheted a hűtési problémákat.
Ja, fontos: Ha nagy felbontásban játszol (vagy azt tervezed), szánd rá azt a kis pluszt az 512MB-os 3850-re, megéri.blst: Kösz a teszteket, dolgozom rajtuk, de amíg nem tudom elérni a szerveremet, nem tudom feltenni. Kösz a türelmet is.
-
rollins
őstag
válasz
Xirtam #24969 üzenetére
Persze hogy hűti, hogy mennyire azt nem tudom, de azért simán fel lehet nyomni a ramokat effektív 2000mhz-re, vagy többre, de kérdés megéri -e, meg jobb azért az óvatosság. Sajnos ez a hűtő 1 slotos mint látod, nem fújja ki levegőt, de azért megteszi. Ha rendesen van szabályozva a hűtés, hogy hatásos legyen, akkor aránylag jól hűt, csak kissé hangos lesz, de játék hangja közben nem zavaró szvsz. Egyes 256mb-os 3850 sapphire-hoz van bios, amelyik jól vezérli a ventit az 512mb-os nem tudom van -e. Láttam a Sapphire fórumán Gr33nGecko-nak elege lett az egészből a szerinte retardáltak beszólása miatt
és abbahagyta a supportot, de remélem a a hd38xx bioseditorral lehet állítani vagy esetleg ott van még az ATT vagy a Rivatuner.
Az X2 2.8ghz cpu szvsz elég. Ha olcsón veszed, megéri, de azért megnéznék egy Nvidia vga-t is hasonló árban. Cod2 nem tudom hogy megy, az már régebbi játék. CoD4 meg elmegy a 3850-essel 1280x1024-ben extra textúrával is átlag 40fps, főleg ha a tied 512mb-os, talán jobban is megy. Crysis az 1024x768 -on highon menni fog, persze az eléjén még elég jól bírja, utána meg khm...,(csak ne a 8.3 driverrel).
Sry ha hosszú volt, csakhát nem olvastok vissza...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A partnerektől függ, hogy lesz-e Arc csúcs-VGA az aktuális generációban
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest