- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bermi
aktív tag
válasz
katt777 #22933 üzenetére
kipróbálom a 8.2-t
igen a logoutban olvastam már az írásaidat, szép munka.
nekem úgy jött le, hogy 3870cf-el meg vagy (legtöbször) elégedve, de ha jól látom az aláírásod: soha többé
gondolom visszakéne olvasnom, hogy mi váltotta ezt ki nálad
szívesen megveszem a teljes konfigod
, mivel múlt héten adftam el egy majdnem u.ilyet gondolva, milyen jó lesz az új gépem. aztán sehol sincs egész cucc az elődhöz
-
rollins
őstag
válasz
katt777 #22914 üzenetére
id Software motorjait elég jól optimalizálták szerintem. Quake 4 (+patch) volt úgy tudom talán első többszálas engine, ahol volt is értelme a 2 magos cpu-nak. Quake Wars (+1.4patch) elég jól fut multiban is, alig van lag és elég jó graf beállításokkal is mehet multiban.
Na szóval, 8.3 catalyst és megnéztem ATT-vel is (1.4.7 1159) quake wars-ban, nyílt terepen tényleg ritkán, de épületekben ha nem nagyon rohangálok, max séta, akkor visszaveszi az órajelet 300mhz-re huzamosabb ideig is. Amúgy játék közben sem nagyon melegszik. Fear-ben például az elejétől a végéig max gpu sebességgel megy és ott jobban is melegszik. -
fagy53
nagyúr
válasz
katt777 #22914 üzenetére
Üdv!
Megtaláltam azt a tesztet, amely a 3850 512MB GDDR3 és a 3870 512MB GDDR4 hasonlítja össze úgy hogy a GPU-k azonos órajelen vannak, a memóriák pedig: 3850 - 900MHz, 3870 - 1125MHz.
Valóban, a 225MHz-cel alacsonyabb memória frekvencia ellenére a 3850 ott van sőt egy hajszálnyit előbb mint a 3870.. -
i are robot
senior tag
válasz
katt777 #22874 üzenetére
Értem. Pedig a Ready egyik rendeléses listájában láttam. Szóval azt mondod kerüljem el őket messzire? Nem lehet hogy ebből is van több változat, és értelemszerűen a rövidebb garis olcsóbb?
#22875 athomi: Beelőztél.
A kérdés viszont továbbra is áll. Vagyis lutri, vagy pedig a HIS van annyira megbízható márka, hogy nyugodt szívvel vehetek ilyet?
-
Komplikato
veterán
válasz
katt777 #22747 üzenetére
"Aki nézi, úgyis látja, hogy én alátámasztom, amit mondok, ..."
Jut eszembe. Két kérdés arról amit CF topikban írtál a negatív tapasztalataidról.
1.) Rákérdeztem Abu-nál, és ő váltig állítja, hogy rendesen belőtt Catalyst A.I.-vel neki szinte mindenben megy a CF jól.
2.) Megnéztem pár CF tesztet és azokban volt Oblivion teszt, és ott szépen ment a CF. csak mert láttam az oldaladon, hogy neked az nagy szívügyed.
3.) OFF: Látom Oblivíonhoz van mindenféle okosítód, Morrowind alá tudnál ajánlani pár dolgot? Alapból az elég randa, de történetileg jobb mint az Oblivion. -
Kelvin
őstag
válasz
katt777 #22738 üzenetére
Nem tudom mit kéne alátámasztanom tényekkel ,a magatartásodról és az itteni hsz-aidról beszélek!Te meg már megint azt hiszed ha írsz egy oldalt okoskodó,lekicsinylő válasszal azzal el van rendezve....na mind1!
Már én is sokszor megfogadtam,h nem törődöm veled de már sokszor kedvem sincs benézni a topikba mert a te ×××××× látom! -
Kelvin
őstag
válasz
katt777 #22713 üzenetére
Itt az ideje,h vegyél egy nv-t és akkor ott osztanád az észt
Az elején istenítenéd mint itt az ati-t majd rájössz,h melegszik mint atom néha zúg is és a tesztek nagyrészében jobb mint a játékokban!
(Előre látom,h mikor kijön a 8.4 és neked nem lesz megfelelő itt fogsz elégedetlenkedni....,érdekes nekem van egy db 70-es karim és tökéletesen megvagyok vele.Igaz csak heti szinten játszok de igényeim vannak.....) -
edeleny
őstag
válasz
katt777 #22695 üzenetére
KATT777
Ne sértödj meg,de amikor az nVidia elöször piacra dobta az SLI megoldását,akkor látni lehetett,hogy ennek csak annyi az értelme,hogy még több VGA-t,és prémium chipsetet tudjanak eladni.
Két kissebb még nem ér egy nagyobbat.
Ráadásul,azt se nagyon lehet megcsinálni,hogy mondjuk nekem volt egy X1650XT,amit errefelé elég nehezen tudtam el passzolni,és mellé betseszem a HD3850-est.
(másik oldalon a 7600GT mellé a 8600GT-t)
Ez az ö szemszögükből nem jo megoldás,mert nem veszel eleget az uj kártyájukból.
Az X2-vel ugyan ezt érzem.
Elég ha csak a processzor piacra gondolunk,lassan már 16 magos prockok jönnek,de még olyan progi is alig akad mami a két magot értelmesen használja,persze a tesztek itt is szépen mutatnak,de gyakorlatban nem sok látszatja van -
Jarlaxle
senior tag
-
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #22660 üzenetére
Amúgy ezen erősebb hűtő van, mint a 3850 Ultimate-en, mert azon csak 3db HeatPipe van, szemben a 3870-esen található 4db-bal.
Az eltávolítás módja pedig, amit Aggregátor is írt, kiegészítve azzal, hogyha nincs hátsó venti, akkor a táp - feltehetőleg - 12 v 14 cm-ese viszi ki a meleget.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #22658 üzenetére
Nem, ennek nincs visszavéve az órajele.
Amúgy úgy tűnik, hogy túlbecsültem a 3870 fogyasztását, mert kb. 105W-ra taksáltam, közben a fenti képből kiderült, hogy terhelés alatt mindössze 88W. Ez jó. Terheletlen meg 23W.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #22608 üzenetére
Ne 1.132V-re vedd le, hanem a minimumra, azaz 1.006V-re. Akkor jó lesz
Nekem 8°C-t esett a hőmérséklet. És valóban volt vele régen is problem, de már nem emlékszem hogy oldottam meg - úgy rémlik kiléptem
- most meg szépen beraktam hotkeyre a cuccokat, nem pöcsölök vele
Hogy a Rivának van-e maradványa? Az elképzelhető, bár maga a Riva már nincs fent. De majd irtok egyet
-
edeleny
őstag
válasz
katt777 #22567 üzenetére
Egyrészt igazad volt az ATT -al kapcsolatban,ha ki van kapcsolva,akkor stabilan 45 fok a kártya.
A VGA-t egy hónapja vettem,a CPU hütöt 2 hete.Az elözö CPU hütönéál is nagyon sokáig tartott mig megtaláltam az ideális állapotot.
Ott az volt a jo,hogy némi szigetelöszalag,és papir segitségével,tölcsért csináltam,és a proci hütö csak a házon kivülröl kapta a "hideg" levegöt.Házventinek beszereztem egy 92-es SilentBlaid-et,aminek annyi volt a légszálitása (19 dB-n),mint a procihütönek max-on,igy a feles meleget akkor is ki tudta szivni a táp 12 cm-é vel.
Na itt most ez nem megy,de már vannak öteleteim hasonlo elmés megoldásokra.
Nekem csak a táp 120-as ventije,és a Silent van a kötelezöken kivül plusszban.
Ja hozzáteszem én havi rendszerességgel végzem a gép portalanltásást.Más.
Érdekes ez a Vista X64,és az ATT.
XP alatt fesz emeléssel olyan 830 MHz-ig stabil a kártya.
Vista alatt ez 800 MHz,viszont a 3D06-ban az alacsonyabb órajelek ellenére is több pontot kap/FPS-t produkál,és a gyakorlatba is,a Crysis néhány Very High beállitással is,szemre görülékenyebben fut,mint XP alatt tisztán High-on. -
VinoRosso
veterán
válasz
katt777 #22574 üzenetére
Win helyreállítást/ mentést hogy kell csinálni?
Ja láttam hogy att-vel lehet a feszeket is babrálni, de nem akartam belepiszkálni, mer minek ha a cf se megy simán, meg feszemelés nélkül is megy ugyanazon a sapphi mint az iqeq turbo, + azt se tom mennyit birna el a gpu. Ennek ellenére jó kis dolognak tűnik.
Az a baj, hogy szoló karihoz képest egyik driverel sem volt plussz, amivel játszható is volt a game. Amivel meg plsu volt, az villogott, csíkozott mindent csinált csak azt nem amit kéne. Ha a 8.3-mal menne, akkor nagyon zsír lenne, csak az a rohadt villódzás nem kéne bele. Nálad is ilyen volt? PCIe 2.0ás lapod van? Vagy esetleg valakinek nincs olyan aki cfre is használja?(... ha már van rajta, mer amugy egy két lapon kivül nem látom értelmét az x38/x48 as deszkáknak p35höz képest ) Vista alatt melyik driverek voltak nálad jók? Próbáltad rá a 8.3 hotfixet? Hátha...nos nem tom mikor jön ki a 8.4, lehet addigra már meg se lesznek a karcsik...de akkor fogom a hajamat tépni,ha eladom, és rá egy hétre meg kiköpnek egy normális drivert, amivel 40-50 fps-sel megy a Cry cf-ben. -
edeleny
őstag
válasz
katt777 #22553 üzenetére
Ez a höfok nálam is teljesen random,most stabilan 45,tegnap este tesztek közben ugyan igy alapon nem jött 60 alá,sehogy se,ha adtam kézzel 100%-ot a VGA ventinek,akkor lehozta,de pár perc múlva ismét 58-60 volt alapon,igaz használat közben sem ment 75 felé.
A chipsettel kapcsolatba adtál egy ötletet,megforditom a ventijét.Elméletileg ez a ház mélypontja,itt vannak az oldallapi szellözö nyilások,szal mindig friss levegöt kap.
Nekem is HTX2 van,a múlt héten cseréltem,elötte egy hagyományos volt,ami a levegö felét ráfujta a kártya hátuljára,lehet,hogy ez hiányzik neki?
A 3D06 kétszer is lefutott 840 MHz-n,este majd játszok is vele,hosszutávon mennyire stabil.
OFF.
Régen szeretném már kitölteni az adatlapot,de a profilomnál nincs ilyen lehetöség,hol is kell pontosan?
Konfig,meg ilyenek. -
katt777
félisten
válasz
katt777 #22522 üzenetére
Viszont ezzel az új ATT-szal kételkedem. az előző ugyanis tudtommal driverből vette a fesz. értékeket is, tartotta is 45°-47˘C körül a VGA-t 35%-os hűtéssel, ez az új meg meg 53°C-on tartja 40%-ossal, és erre írták, hogy OK a hűtésvezérlése. Bár meg tudnám mérni valamivel azt a feszt! Talán a 3xxx komp. mód nélkül újra kéne telepítenem. RT-rel viszont 60°C körül volt, szóval az tuti 3D fesz-t használt azon a 390MHz-en is.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
katt777 #22395 üzenetére
milyen driverekkel? nekem volt vista sp1 alatt x800gtom, most van 3870, eddig egyszer, ha sikerült összesen megfagyasztani (lassan négy hónapnál járok, kb három és fél hónap sp1 bétával). lehet mázlista vagyok, de nekem a vista eddig azt csinálja, amit kell
illetve... látott már valaki oylat 3870el, hogy youtubenál kirakva fullscreenre ilyen szürke/fehér háromszög lesz a képen? valami proléma a vidkarival lesz, az előd x800gtoval minden remek volt, mióta kicseréltem van ez a baj.
másik: vista alatt valahogy meg lehet oldani, hogy mindkét ablakban egyszerre menjen fullscreenben egy alkalmazás? xp alatt még az x1600prommal ment a dolog, de vista alatt nincs meg a gombja, 2.35:1es filmeknél meg mégiscsak durva lenne a 84centi átmérőjű kijelző
esetleg valami hasonló videólejátszó létezik, lehetőleg P/S (2.35:1eknél úgyis csak a fekete csíkot tudná levágni, mivel azokat 16:9es letterboxban szokták a dvdre rakni) funkcióval?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
katt777 #22369 üzenetére
És még ezek után mered azt mondani, hogy másnak van "túldimenzionált énképe"? Ebből a hsz.-edből kiderül, hogy olyan szinten vagy beképzelt, ahogyan azt kevesen mondhatják el magukról, és éppen ez bizonyítja a legjobban azt, hogy mennyire buta és szánalmas vagy. Csak a buta és egyszerű emberek gondolják magukról azt, hogy mennyi mindent tudnak, és lehetnek ilyen szinten önelégültek, mint te. Ha az értelemnek egy pici szikrája is megmutatkozna benned, akkor talán már rég leállítottad volna magad. Csak gondold végig egy kicsit jobban a helyzetet, ha már úgyis annyi időd van, és nézz egy kicsit magadba, hogy miért is vagy ilyen idegbeteg. Valószínűleg olyan szinten szánalmas életet élsz, hogy nap mint nap a gép előtt ülve azon töröd a fejed, hogy hogyan lehetne valami frappánsat beszólni a másiknak. De mielőtt beszólogatnál, fogd fel, hogy olyan szinten nem érdekelsz, hogy azt a gyenge agyaddal fel se bírod fogni.
És olvasd el még egyszer a hsz-edet, hogy mennyire csak a düh és a gyerekes sértődöttség beszél belőled. Engem nem sikerült se megsértened, se feldühítened, mert most már teljesen tisztán látszik, hogy annyira sem vagy érdemes, hogy kulturáltan lehessen veled vitatkozni...Nem vetted észre, mennyire elborult az agyad? Ez nem igazán arra utal, hogy nem váltott ki belőled érzelmi reakciókat a vita... Egyszerűen nevetséges vagy, ezt az is bizonyítja, hogy mással már nem tudsz dobálózni, csak azzal, hogy minősíteni próbálod a tanulmányaim milyenségét
Valószínűleg fingod sincs róla, hogy jeles diplomával és két gazdasági szakmai nyelvvizsgával kissé magasabb szintű értelmi képességekre és műveltségre tettem szert, mint amilyenről te valaha is álmodnál. És képzeld, a számítógépet a munkával megkeresett pénzemből vettem. Úgyhogy ezzel a személyeskedő állításaid máris megdőltek. Ezt egyáltalán nem dicsekedésnek szántam, csak felhívtam a figyelmedet arra, hogy nagyon nem érdekelnek a szegényes életedről árulkodó megjegyzéseid, és hogy lepattannak rólam egy olyan ember szavai, aki sértődött hozzászólásaival kétségtelenül bebizonyította, hogy agyilag még mindig nem elég felnőtt.
-
Bundás22
őstag
válasz
katt777 #22369 üzenetére
ne fölényeskedj olyasvalakivel, akivel még akkor sem lennél szellemileg pariban, ha túldimenzionált énképed valós tényeken nyugodna
És bocsesz mindenkitől, hogy helyre kellett tennem valakit
*********** ez nem chat szoba(pedig az), hanem fórum
nah kioperálom az s939 x2-est brühühüh
idézlek:"jól beszóltál a flood-olónak én legalább szórakoztató vagyokvagy mégse?
3 nap ban
[ Módosította: Kalandor ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
katt777 #22265 üzenetére
Csak nevetni tudok az ilyen embereken, mint Te (még nagy betűvel, csak az alapvető emberi tisztelet jegyében - mert én az általad használt stílus ellenére is (még mindig) emberszámba veszlek
). Egyre valószínűbbnek látszik, hogy a magánéleti problémáidat és az ebből keletkező feszültséget is csak a számítógéped előtt ülve tudod levezetni, mert ilyen szinten képes vagy felhúzni magad azon, hogy valaki mert Tőled visszakérdezni...
Nem értelek: ha valaki nem ért meg rögtön, akkor onnantól kezdve az illető nálad elásta magát? Ez csak azt bizonyítja, hogy mennyire hiányában vagy az intelligenciának és az empátiának. Mennyivel egyszerűbb lett volna elkerülni ezt a konfliktust azzal, hogy bepötyögsz egy pár szót a klaviatúrádon, és végre egyértelműen fogalmazva leírod, mire gondoltál. Vagy letört volna az ujjad? Őszintén hálás lettem volna érte, és elkerültél volna egy feszültségkeltést és fölösleges OFF-olást a topicban. És nem indítottál volna el egy ilyen flame-wart... -
honda23
aktív tag
válasz
katt777 #22273 üzenetére
Lehet hogy hivatalosan 120 fok a tűréshatár de nekem rivatunerrel modellezve venti 25%-on call of duty 4 95 foknál ugy be csikozódott ahogy van szal simán eléri a 100 fokot...
80-90 foktól szerintem már rég meghalt volna a kártyám...
Ez csak egy észrevétel volt.
Mellesleg azt sem értem hogy adhattak ki ilyen sz*r ventivezérléssel videokarit.
-
Bundás22
őstag
válasz
katt777 #22270 üzenetére
azért hülye topic mert mind 2. hsz a tiéd
és fölösleges ide írni mert úgyis 2 óra múlva eltűnik a süllyesztőben a hsz hála neked, miért nem fogod vissza magad? Ebből áll az életed?
lol persze a modiknak küldöd a "
" jelet lol s******ló
leviske: 1.hol ugrottak rá az újonc-ra?
2. még én fogjam vissza magam? Miattam néz ki úgy a topic hogy tele van ilyen szőke szemüveges gyerekkel?te el vagy tévedve barátom
-
leviske
veterán
válasz
katt777 #22270 üzenetére
Bocs. Én spec. nem bunkózni akartam, csak gondoltam igazságtalan lenne, ha a másik topikban most ugrottak rá 20-an szegény újoncra és téged meg senki sem figyelmeztet.
Ha tudom, hogy más is szólni fog és az a másik pont Bundás lesz... nem hogy nem szólok, de még észre sem veszem.
Tehát még egyszer is elnézést!
MOD: és itt az offolgatást be is fejeztem. Ma még egy on hsz.-om nem volt....
(#22275) Bundás22 : "miért nem fogod vissza magad?"
kHm...
-
DeSanto
őstag
válasz
katt777 #22265 üzenetére
Egyébbként néha tényleg írsz hülyeségeket.
80-90 fok mikor lesz jó az egész nyáknak mivel a hűtés mindenhova elér?
Pl a ramok és egyébb alkatrészek is ugyan úgy felmelegszenek elég rendesen ha a GPU izzik.
Sk8erPeter kért HD3850 moddolt bios-t erre felajánlod neki az oldalad ahol HD3870 van.
A bios editorral meg kitörölheti a hátsóját ha a ventilátortszabályzást akarja belőni. -
Bundás22
őstag
válasz
katt777 #22267 üzenetére
kezdesz megint nagyon flood-olni, 1024-ra van állítva a monitorom ide kattintok és csak a te avatarodat látom
, nyugi, menj el kirándulni inkább olyan szép az idő, vidd el a kutyát, hívd el a szomszéd kislányt fagyizóba vagy a haverokkal kocsmába(ha még van), ne egy ilyen hülye topicot árassz el ezerrel
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
katt777 #22216 üzenetére
Vicces vagy katt777, úgy meg vagy sértődve, mintha vérig sértettelek volna. Csak röhögni tudok, amikor valaki másokat tekint értetlennek, amikor saját maga beszél félreérthetően, és amit rollins írt, azt nem rám értette, hanem Bundásra, úgyhogy az is vicces, hogy más ellen szánt fegyvert fordítasz ellenem, de mindegy.
Kár, hogy ráadásul falsolsz is: "Mert ugye elfelejtettél egy mondatot idézni: mégpedig, hogy megfelelő bios híján módosítható a saját biosunk." Olvasd már el még egyszer a hsz-edet, hol látsz te ilyen mondatot?
"ez szerintem mind egyértelmű, az ezt sem értők véleménye pedig eddig sem érdekelt." Tehát csak a saját véleményed érdekel, az viszont nem, hogy másnak mit írogatsz. Akkor minek írsz a fórumra? Ilyen alapon beszélgethetnél magaddal is...
Csak annyit kérek, hogy kicsit vegyél vissza magadból, mert nevetségessé teszed magad ezzel az "orrfennhordós", másokat lenéző stílusoddal. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
katt777 #22246 üzenetére
nem ati fanként, viszont aktív számítógépen filmezőként a 3870 párban van a 8800gtvel. a hardveres HD gyorsítás ugyan sokmindent nem jelent (quadnál, de bármilyen olyan procinál, ami képes ezeket kihajtani tökmind1
, de a _használható és rendes_ hardveres deinterlacing és dvd minőségben a képjavító funkciók szerintem érnek ennyit (dvdnél még egy tesztlemeznél sem árt, az átlagos transzfereket figyelembe véve pedig különösen ajánlott... HDben pedig korántsem érhető el minden film, az ember pedig könnyen hozzászokik a jóhoz
. különbség ugyan van, de csak a Crysis vh alapján mérni az eljövendő programok teljesítményét szvsz hiba, dx9re optimalizálva lett, dx10 alatt láttam benne furcsa anomáliákat. a HDMI hangkimenete szintén jó lehet, kérdés, hogy passtroughal tolja e át. az, hogy azon keresztül csak 5.1et tud kiküldeni, megint furcsa, digitális jelnél szvsz tökmind1 és az erősítótől függ, vagy tudja dekódolni az erősítő, vagysem
. mondjuk nálam ez a feature csak elméleti jellegű, erősítőn sajnos hdmi bemenet nincs, csak komponens (amin volt, az meg analóg hatcsatornásat nem tudott, játékoknál meg a pro logic 2 azért még mindig gyengébb, mint a rendes térhatás, dd/dts kompatibilis hangkarit meg problémás találni). cserébe játék alatt lassabb, nos, valamit valamiért
.
más: MSI 3870e van valakinek? mivel lehet csökkenteni a ventilátor hangját (főleg idleben)? kicsit idegesít, hogy milyen eszméletlenül hangos (még a felpörgő satás samsungom hangját is elnyomja, ami pedig nem a halkságáról híres), szal ez ellen tenni kéne valamit
-
Bundás22
őstag
válasz
katt777 #22247 üzenetére
[link]A 2 kari közti különbség nálam éppen elég ahhoz, hogy grafikai feljavítók hegyeivel lehessen Obliviont játszani, kompromisszumok nélkül, amit egy 3850-nel nem tehetnék megsimán lehet tolni 3850-el is, látszik h fogalmad sincs
egyébként rossz tanácsadó vagy az HIS Radeon HD 3850 IceQ 3 TurboX, igaz h jó(bár a hűtése miatt szvsz) csak bitang drága, te direkt rosszat akrasz? annyiért már 88GT-t vehetlátszik h fogalmad sincs
jól van te ezt ajánlgatod: http://www.argep.hu/main.asp?sucheall=IceQ+3850&min=&max=&image1.x=34&image1.y=5 sztem rosszul teszed h itt vagy -
Bundás22
őstag
válasz
katt777 #22244 üzenetére
Először a Radeon HD 3850-et vettük 100%-nak, mint látható, a kisebbik 3800-as összességében 9%-kal volt lassabb a 3870-nél, tehát az árlistákat böngészve így már tudjuk, hogy legalább 9%-os árkülönbség esetén a HD 3850 is megfelelő választás abban az esetben, ha az 1600x1200-as felbontást nem kívánjuk erőltetni. De igazából ez a 9%-os lemaradás sem olyan nagyon vészes, hogy emiatt a HD 3870-hez képest játszhatatlan legyen a játék a HD 3850-en.
[link]Igen folytasd még még!hallgatjuk
nem értem a 3870-esbe van szerinted egy titkos társprocessor? vagy mi? mulatságos
-
GC-EvElyN-
senior tag
válasz
katt777 #22238 üzenetére
Először is köszi az infót. De valamit félreolvastél.Nem írtam hog ynem olvasom el, csupán hogy a rengeteg hsz-t nemAz elsőt elolvasom, de csak azért, hogy ne teljesen hülyén menjek neki a topiknak. A tesztek, meg amiket egyes oldalak mutogatnak, viszonylagos pillanatképet mutatnak, és ez nem felhasználói tapasztalat. Kapnak egy-két kártyát, és a gyártó gyorsaságától függ, hogy melyik terméket tesztelik.
Mi az az OC?(vagy ez is benne van az 1 hsz-ben? -
GC-EvElyN-
senior tag
válasz
katt777 #22234 üzenetére
Elolvastam, mint ahoyg mindig eolvasom az első hsz-t, bár abban felhasználói tapasztalatok még uyge nincsenek, ahogy erre"Mi a véleméynetek a különböző gyártók 3850/70es kártyáiról?" a kérdésre sem.(sajnos) És ugye azt tudjuk, hogy mind az órajelek, mind a hűtés és egyéb jelentős eltérést mutathatnak egyes gyártóknál. Tehát a kérdésem még megálaszolatlan...
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
katt777 #22044 üzenetére
Akkor most már csak azt áruld el, hogy mi a frásznak ajánlottad nekem a "hűtés moddolt bios-t", ha akkor is tudtad, hogy nem lesz jó?
Idézlek: "Hűtés modolt bios minden kezelőprogramtól és op. rendszertől függetlenül állítja a hűtést.
Tesztoldalamon megtalálod a linkeket 1 kupacban a Letöltéseknél." Ebből nem az következik, hogy "ne használd, mert a tiéddel úgyse fog menni"... Ne másokat tekints értetlennek, inkább fogalmazz egyértelműen. Nem akarlak megsérteni, de elég rosszul veszi ki magát, hogy hülyének tekintesz olyasmiért, amit te írtál félreérthetően.Bundás22 #22001: ezek szerint hiányos lehet a tudásod. Tudhatnád, hogy hosszabb távon semmilyen elektronikának nem tesz jót a túlzottan magas hőmérséklet. Nagyon nem mindegy, hogy egy számítógépházban milyen meleg van, mert a hőt ugyebár más elemek is átveszik a házban. Igen zavaró, hogy a kártyának alapból ilyen sz*r a hűtése, és hogy szükség van egy másik ventire ahhoz, hogy le tudd hűteni a kártyát és a többi alkatrészt a házban (ami pont a karitól melegedett fel) pl. egy memtest alatt. De pont erről beszélt rollins is.
-
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
katt777 #21998 üzenetére
"Mi a komoly módosítás, ha nem az, hogy a VGA felét kicseréled?"
Ez igaz...Akkor lehet, hogy még egy kicsit halasztom a vízhűtést, pedig az előző gépemen olyan szépen, hibátlanul és hangtalanul (!) üzemelt a házi gyártmány...
A leghangosabb a tápventi volt.
Kicsit izgulnék, hogy mi van, ha mégis észreveszik a szervizben, hogy leszedtem a hűtést róla, úgyhogy egy darabig még hanyagolom.
A BIOS, amiről beszéltél, elvileg a 3870-esre van. Az nem gáz? Nem lesznek inkompatibilitási problémák?Bundás22: nyugi...
Én nem szarom le, mert nem akarok pecsenyét sütni a videokártyámon, akkor meg mi a francnak legyen forró. Azért sem praktikus, ha ilyen rohadt meleget csinál, mert a hő ugyebár átadódik a többi alkatrésznek is, az meg annyira nem jó. Pl. közvetlen fölötte van a chipsetborda, és a hő meg ugye felfelé száll, ezért a borda is szépen átveszi a hőt, meg minden egyéb. Pl. az én házam nem a legjobb szellőzésű (most nincs pénz újra), ezért az egyetlen megoldás, hogy feljebb pörgetem a ventijét. Viszont ezt egy memtest alatt nem tudom megtenni. Egyáltalán nem értek veled egyet, amikor azt mondod, hogy tök mindegy, milyen hőmérsékletű. Nem csak arról van szó, hogy a videokari hogy bírja, hanem a körülötte lévő dolgok is számítanak ugyebár.
Ha meg Brazíliában vagy, akkor meg rakj be még egy 12 cm-es, halk házventit, és máris nincs melege a gépnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest