- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
GPU-CV 800x800 8XAA 70°C-ig bírta felvinni a GPU-t 877/1296-os beállításokkal. (Majd este linkelek képet.) GPU-t ezzel a bios-szal nem tudom följebb, VRAM-ok viszont nyerők, mert a gyári hűtővel 1250-en már szétesett a kép. RAM hűtőt levettem, abból majd ki kell szerelnem a ventiket, mert nem fér el normálisan.
-
TTomax
félisten
Na tessék ezt rakd fel.Amúgy szerintem ezt bármelyik HD3850-re fel lehet rakni gond nélkül,Atiwinflasht használhatsz nyugodtan,ha ez fenn van akkor biztos lehetsz benne nem a bios-od a gáz,mert én ezzel 920ra tekertem gond nélkül rivatunerrel.
-
TTomax
félisten
Sapphire-d van mi?Satírozhatod te azt az R1222-t akár púposra is nem fog feszt emelni ,én találtam egy másik pontot viszont ha az satírozom akkor 1,45-röl szépen felmegy a fesz 1,7re is de csak ha terhelve van,szóval én megoldást még nem találtam...érdekel mire jutsz,lehet én se jót satíroztam...amúgy irdd be a keresőbe vmod,és kidobja hsz-ket meg a képeket,mert van a topicban is...
Jut eszembe,mindjart fekrakom neked egy csomagba az unlockos biost be is linkelem,mert 850 fölé nem tudsz menni csak azzal a biossal... -
katt777
félisten
Te vagy a KIVÁLASZTOTT!
Kinek is volt régen a csodaceruzája? Most nem ugrik be, csak a Jamie, a csodalámpás.
Azért 3870 3D módban 1.3V-ot kap, régebbi biosokkal 1.327-et.capulet75: Soxor elmondtuk: RivaTuner lekapcsolja az ATI PP-t, így folyamatosan 3D feszültséggel fog menni a karid. Az meg meleg. Ráadásul RT nem is kezeli rendesen a 2 magot. Épeszű tuning CCC-ből is megoldható, RT maradjon monitorozásra.
-
katt777
félisten
Bocsesz, hogy így beleszólok, de a képek mellett egy csomó hsz-ban leírtak aprólékosan mindent (főleg, hogy volt aki nem csinálta még), ami alapján én is megcsináltam volna, ha érdekelne ilyesmi, pedig még sosem csináltam (mert nem érdekel). Ha elolvasnád a többi hsz-t, nem is kéne másokkal összeugranod a tuningolás (és az értelmes topicozás) helyett. Mellesleg szerintem se álljon neki az ember mérőkészülék nélkül, de ez tényleg a te dolgod.
Thrawn: Ezt megspóroltam neked.
-
Foglalt név
addikt
Ha annyira nem lennél kezdő, akkor tudnád, hogy egy h-s vagy hb-s ceruzával nem fogod tudni besatírozni. Ha nem lennél kezdő, akkor tudnád, hogy régen szétmegy a vga, ha sok feszt kap, mire behozná a windows-t ahol elindítod az monitorozó progit. Ha annyira nem lennél kezdő, akkor megtaláltad volna az alkatrész számát a nyákon. Ha annyira nem lennél kezdő, akkor megértetted volna a linkelt részletes útmutatók alapján, hogyan járj el. Ha annyira nem lennél kezdő, akkor nem itt kéne segítséget kérned. És végül, ha lenne egy kis eszed, akkor megfogadnád azok tanácsát, akik lehet, hogy nem értenek hozzá jobban, de legalább már sikerült nekik
Szerintem.
Ezt most nem kötözködésképpen, mert nekem aztán tényleg halál mindegy, hogy mivel ütöd el a délutánod, de nem szeretném holnap olvasni, hogy vajh miért nincs kép a gépemen
-
FeRRaR1
őstag
Ne hogy össze köss valamit! csak grafitozni kell, ennél sokkal 1x übb nem lehetett
az R1222 t satírozd, a vGPU nál mérj, be van linkelve 3870 és 3850 es hez is az R1222 az ugyan az csak a mérési hely különbözik a 2 kártyánál!
Multi méter nélkül tényleg hanyagold ne h meg süljön!
-
FeRRaR1
őstag
pár oldallal vissza linkeltem én is meg más is!
H komolyan meg terheled, és semmi venti nincs a közelébe akár 97-100 fokot is elérheti de ha szellőznek a bordái akkor 80 fölé nem megy, ill attól függ h mennyire szellőznek, 1 halk ventit rádobsz és hibátlan lehet a leg nagyobb melegbe terhelés alatt is4
-
WesTM
őstag
Ati tray tool-al adtam neki ennyi feszt.Nálam ugy néz ki működik a fesz állítgatás,mert 1.214V ról ha feltolom 1.334V ra azonnal 5-6 fokot melegszik a vga,tehát megkapja a többletfeszültséget.A memóra menne többet is,csak szerintem ddr3tól már ez is igen durva eredmény. A 775/1100körüli rammal megy a cod 4 folymatosan,oda ez bőven elég, a 810es beállítást meg a crysishoz használom,és ott stabil,szóval igy tökkkkéletes nekem
-
athomi
veterán
Jó az amit Abu ír, meg igaz is, csak a gyakorlatban semmi nem történik meg belőle.
rollins: 1.214-ről 1.254-re emelni nem nagy szám. Nekem alapon olyan 750-760Mhz-ig volt stabil, most kíváncsi leszek feszemelés után mennyi lesz a max. amit stabilan bír. Kíváncsi lettem volna több ember tapasztalatára is, azért egyszer megnézhetnéd mennyit bír stabilan ezzel a kis plusz fesszel.
-
rollins
őstag
Ezt Abu85 szokta írni. Nem értek hozzá, de annyi igazság lehet benne gondolom, hogy RV600 -ra lehet alapozni, ha bejön az Ati/Amd számítása, de ez is csak "ha". Ha így lesz, Nvidiának tényleg át kell tervezni a gpu-t, így Atinak már meg lesz az az előnye, hogy van már tapasztalata az ilyen felépítésű vga-val.
flesS, rudi a ph-n azért megjegyezte párszor, hogy amíg Nvidia az úr a piacon, addig az történik amit ők akarnak és ki tudja meddig tehetik ezt meg.
Semmi bajom a zöldekkel, bár volt pár gusztustalan húzásuk a gyártóik fele is. Amúgy egyik cég sem egy jótékonysági intézmény. -
katt777
félisten
-
TomBoy1986
veterán
1.4V-on én nem használnám a helyedben két okból:
- 1.3V-on is ált. húzható 880MHz-ig
- nem indokolt egyelőre a túlhajtása a kártyának, mert a sebessége elégAz pedig állítható profilok segítségével, hogy 1V-on maradjon 2D-ben, s az eredeti 300MHz-nél alacsonyabb frekvencia is beállítható. Nekem a normál Power Play-hez képest 5-8°C-t csökkent a hőmérséklet ezáltal.
Az alapfeszültség tehát 3870-es esetén:
- 2D-ben= 1V
- 3D-ben= 1.3VTehát ezek biztonságosak szerintem egy 3850-es esetén is.
-
honda23
aktív tag
most indítsd el a rivatunert, van a main opció, ahol kiírja hogy 256 bit rv670... ott jobb oldalt van egy pipa azt nyisd meg és menj az elsőre, ami a low-level system settings
na itt van az hogy overdrive meg hogy fan a fant rakd fix 60%-ra ami nekem még tök halk és jelöld be hogy apply fan settings at windows startup, ami 60 % ja és ments el mindent!
így ha elindítod a gépet win betöltéskor automatice beindul a venti 60%on
alapba csak 25%on pörög
ez bőven elég lesz játék alatt fix 60 % -
Pala
veterán
Érdekes dolog lenne szoftveresen állítani a gpu hőmérsékletét.
A ventiszabályozással lehet a hőmérsékletet is "szabályozni". Itt többen azt mondják, hogy fix 60%-ra állítva már normális hűtési teljesítményt nyújt a gyári venti. Nekem 65%-ra lett végül fixálva, így sose érte el a 80 fokot terhelve. A hangja pedig még éppen nem zavaró, legalábbis számomra."Hát az volt a gond, hogy nem restartoltam" - meg az, hogy gondolom ezidáig nem volt letiltva a Rivatunerben a tuning.
Én csak akkor tudom normálisan használni a CCC túlhajtás funkcióját, ha a Rivás tuning le van tiltva (még az sem elég, ha be van kapcsolva és alap órajelekre állítom vele a karit)
-
Pala
veterán
Nincs mit!
Én is így csináltam és nekem is működött.
A hangsúly azon van, hogy a Rivatunerben legyen teljesen letiltva a tuning, mert különben "összeakad" a CCC-vel és felülbírálja annak a beállításait. Viszont ventiszabályozásra és egyébre nyugodtan használhatod.
A CCC-s tuningbeállítások módosítása utána pedig általában segít egy restart, ha netán semmi sem akar történni. -
Pala
veterán
A Rivatunerben kapcsold ki teljesen a tuningot!!!! Azaz vedd ki a pipát a "low level hardware overclocking" (vagy mi a neve...) mellől! Ergo teljesen tiltsd le az egészet! Utána CCC-ben állítsd vissza defaultra az órajeleket és restartold a gépet! Aztán utána állítsd be a kívánt órajelet CCC-ben (teszteld le előtte a beépített testerrel), okézd le, megint indítsd újra a gépet és ezek után már aztán tényleg mennie kell. Azaz ezentúl 2d-ben a csökkentet magórajelen (300MHz) kell üzemelnie (ezt is fogja kijelezni!!!), csak játékok alatt megy fel a húzott órajelre. És a Rivatunert felejtsd el, ha 2d alatt visszavett órajeleken akarod működtetni a karit. Egyelőre a legfrissebb verzióval sem lehetséges ez.
-
honda23
aktív tag
rivatuner 2.06-os a legujabb verzió, gondolom itt huztad meg a vga-t
itt állítsd vissza 300mhz-re majd ok és restart
ezek után 2d-s órajelben kellene mennie
majd ccc-ben overdrive-nál huzd a kívánt értékre
sokan panaszkodnak hogy rivában tuningoltak és visszavették az alapra de nem váltott vissza 300mhz-re a kari 2d-ben
én egyből ccc-ben huztam, riva-val néztem a hőfokot 2dben nekem 34 fok terhelés nélkűl 60%on 3dben felvált a beállított értékre majd oda vissza.
atitool-lal nekem egyből ujraindult a gépem azzal szívtam rendesen...
türelem rózsát terem
nekem ez a kari ennyi pénzért istencsászár volt a tudásához képest -
lsc
nagyúr
-
Szirti
tag
Hőfokhoz rivatuner v2.06 (ezzel a 2. ra is válaszoltam)
Catalyst 7.12 (színekkel nincs kibékülve xp alatt)A rivatuneres ventiszabályzásos témához pedig:
A legtöbb ref gyári cooler nem szereti, ha pici az átmenet a sebességnél:
25% os venti fordulatról 33% ra nem tud rendesen váltani de 50% ra pl tud.
Saját tapasztalok és más forumozók véleménye szerint is gyári hűtéssel a legjobban a következő beállításokkal megy ventiszabályzás:
50C alatt 25% Gyakorlatilag hangtalan és alapból erre beáll a hőmérséklete a gpunak,
50C-65C 50% pici motorhangja van
65C-80C 75% erős hangja van, de elég gyorsan visszahűti
80C felett 100% hajszárító (magától még sosem men ilyen magasra alap órajelekkel)Powercolor 3870 em van, akivel jkitaláltuk ezt a szisztémát, neki Saphire.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elektromos cigaretta 🔞
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Hálózati / IP kamera
- Milyen TV-t vegyek?
- Gitáros topic
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Futás, futópályák
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest