- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
Mirr-murr #22816 üzenetére
Kevered. A 8.45 a driver verzió (nézd meg a dátumot), nem a Catalyst. Már a 7.x Catalyst driverei is 8.x fölött jártak. A 8.2-es Catalyst tartalmazza a 8.453-as drivert.
Viszont a spéci driverekről jó tudni, hogy nem biztos, hogy újabb referenciadriverekkel működik az a VGA, amelyhez a saját oldalán ez a legfrissebb. Tehát sztem tedd fel az MSI-t, azzal még a CCC-be beépített tuningopciókat is megkapod (ref. driverrel nem, 8.3 meg úgyis egy kupac szemét). -
katt777
félisten
válasz
Mirr-murr #22814 üzenetére
Nagyon úgy fest, hogy nekem a CF a lap miatt nem megy rendesen, meg sokaknak másoknak is, éppen annak kiderítésén fáradozom, hogy vajon milyen lapban működik normálisan, aztán meg, gondolom, majd azon, hogy honnan szerzek pénzt lap- és vsz. procicserére. Ha meg X48, akkor végleg bebuktam.
És vannak olyan játékok, amelyek meg totálisan figyelmen kívül hagyják a több GPU-t (a fogyasztást leszámítva, mert azért a 0 többletteljesítményért megdolgozik ám keményen a második kari/GPU). Én 8.4-et megvárom, aztán minimum az egyik 3870 megy.
-
katt777
félisten
válasz
Mirr-murr #22808 üzenetére
Na, közben küldtek linket, de Guru3D-n, vagy Anandtechen érdemes még nézegetni. TPU tesztjeinek épp mostanában zuhan az értéke. Tesztkörnyezettől függően bizonyos eredmények eltérőek. Leggyorsabb a 9800GX2, a 9800GTX marhaság (új kiadású 8800GTS, nagyjából ugyanazzal a teljesítménnyel, csak15-20k-val drágábban), ár-teljesítményben meg 8800GT-t kell venni. Hasonló árban van (39-45k körül, szóval nehogy már az drága legyen
), mint egy 3870, és jóval gyorsabb. 3870-nek sebességben nagyjából a 9600GT felel meg, mert hol ez gyorsabb kicsit, hol az, az X2 meg a 9800GX2 körül van. Én mondjuk nem ruháznék több GPU-ba (nem duplázódik a teljesítmény, ill. támogatás híján nem is gyorsul), mert jelentősen hardver- és szoftvertámogatás-függő, de ez csak az én véleményem. Mindenesetre jó előtte megnézni, milyen játékokkal és alaplapokkal tesztelték őket.
-
lsc
nagyúr
-
Kecuhun
senior tag
válasz
Mirr-murr #22800 üzenetére
Szerintem bivajerős kártya, nekem is ez van. Előtte egy Asus 8800GTX-em volt, és nem bántam meg a cserét! Egyedül a Crysisban tapasztaltam teljesítménycsökkenést. Más játékokban pl. Medal of Honor Airborne, GTR 2., Rainbow Six Vegas 2., Test Drive Unlimited stb. 1,5x-es gyorsulás tapasztalható. Ez főleg az Unreal Engines játékokra igaz.
500W-os Chieftek tápom van, és vígan szalad vele. Fagyás, képhibák sosem voltak. (Legalábbis az eltelt 2 hónap alatt.) 8.2 Catalyst van fennt, mert a 8.3-al nem volam kibékülve XP-n. Állítólag Vistán jól működik a 8.3 is, és jelentős gyorsulást eredményez a Crysisban is.
Valamivel hangosabb, mint a 8800GTX volt, de mivel zárt a házam egyáltalán nem idegesítő.
Alapon 65-70 fokos, terhelve pedig 75-80 fok, ami szerintem egy zárt házban elfogadható.
Remélem tudtam segíteni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest