- Mobil flották
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Google Pixel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
leviske
veterán
válasz
VinoRosso #24618 üzenetére
NVIDA-ATI/AMD fúzió?
Nekem erre van egy brutálisabb ötletem.
VIA-val egyesülnek>>>VIA marad meg cégnek (x86 licenc miatt), geforce-ok jönnek S3 néven.
Amugy nem hiszem, hogy az AMD eröltetné az nV felvásárlását. Az ATi felvásárlása is igen keményen érintette... és az neki is csak jó lenne, ha a geforce-ok eltűnnének a francba.
-
fuzik
aktív tag
válasz
VinoRosso #24612 üzenetére
Nem hiszem, hogy annak a gyártónak a kapcsán kéne a "mennek süllyesztőbe" szöveget puffogtatni, amelyik innovációt is igyekszik belevinni a termékbe. Az NV a innovatív fejlesztés helyett marketingre, meg a játékfejlesztők szponzorálására költi a léét. Szerintem mind a kettőnek helye van a piacon.
-
katt777
félisten
válasz
VinoRosso #22575 üzenetére
ATT-szal jobb óvatosan, most megnéztem. Először is simán a fan fix-szel pont az auto fan szabályozás nem működött, de feltettem a régi profilokat, azzal OK lett.
Viszont:
Megnéztem több programmal, és az eredmény a következő. 3D mód működik, ha az adott alkalmazás támogatja, viszont ATT csak az 1. karit kezeli. Miközben a 2. szépen visszahűl, 41°C körüli hőmérsékletre, az 1. magasabb feszültségen marad, és nem bír 50°C alá menni ugyanazzal a hűtéssel. (ATT nélkül teljesen OK, egyformán visszahűlnek a karik.) Mindenesetre az ilyen és hasonló hibák miatt szerintem CF mellett kerülendő az ATT. Vsz a túlhajtás is csak az 1. karin működik. -
katt777
félisten
válasz
VinoRosso #22575 üzenetére
Legújabb tapasztalatom: GPU-CV is csak az 1. karit hajtja, a 2. szépen pihen.
Nem 3870-eseid vannak?(Adatlapodon még GTS.
)
Nekem a 3870-nel sehogy nem jelenik meg fesz. fül.Nem kell egyébként semmi extrát adni neki, csak a gyári feszt 2D és 3D profilba, hogy legalább az működjön. A kísérletezés ráér később is.
Az tény, hogy CF azokban a game-ekben műxik valahogy, amelyekben vagy azért nincs értelme, mert 1 VGA is elviszi, vagy azért, mert 2 sem, ha full grafikát akarsz (és mi másért ruházna az ember CF-be).
PCI-E 1.1-es lapom van (ki van töltve az adatlapom aktualizálva), de 2 teljes értékű (16X) slottal, szóval legalább nálam mennie kéne a CF-nek rendesen, de csak 3D06-ban megy, szóval a hardver teljesen OK, a gáz a szoftverek seggéből szivárog. Én semmi villódzást nem tapasztaltam, még a csigalassú 8.3-mal sem. Írtam NEKED, hogy próbáltam a hotfixet is, az is szar. Viszont ezek a villódzó és egyéb dolgok máshonnan jönnek, nem a Catalyst-ből vagy a VGA-kból (legalábbis ha a HIS-t is normál módban üzemelteted, nem a turbóval).
Na igen, ez az "eladom, aztán jön a jó driver" dilemma már nálam is előkerült. De úgyis csak akkor fog jönni, ha eladtuk már. -
katt777
félisten
válasz
VinoRosso #22573 üzenetére
Én már írtam párszor, hogy semmivel sem lesz jó.
Amivel úgy-ahogy használható, az a 8.2-es Catalyst, ebben minden CF-támogató progi műxik (az a kevés), 30-60%-os hatásfokkal. 3D06 96-98%-kal, szóval ki van hajtva a rendszerem, mielőtt valaki erre fogná, aki nem olvasta a tesztjeimet.
Driver-eltávolítási problémát valami visszamarad RivaTuner töredék reg. bejegyzés okozhatja. Nálam volt ilyen, hiába pucoltam reg-et, partícióvisszaállítás jött, mert én, ugye, óvatos vagyok, így van ATI driver mentes full rendszermentésem. Ezért jót röhögtek rajtam a nagyokosok, amikor írtam a biztonsági Win-install-ról egy cikket, viszont nekem 7 p alatt totál rendben van a gépem bármilyen OS hiba esetén.
ATT-szal azért óvatos volnék, mert az új nem veszi le a feszt 2D módban, így 25%-kal melegebb a GPU a normálisnál (41°C helyett 52°C). Most teszem vissza az előzőt.
Crysis-ben Vista SP1 alatt 1.2 patch-csel semmi gond, meg kell érteni, hogy ezt mindig az új windows-okhoz tápolják, direkt. Ha már megvetted a pénzedért. CF teljesítménye nálam 34%. Agyba nyomtam progiból, benchmarkból, meg ráadásként még driverből is, 8 FPS körülvolt single, 12 FPS körül dual VGA-val. Csak 3 tesztből 2x kifagyott (driver), ezért egyelőre hanyagoltam a bővebb tesztelést, hátha a 8.4-es Catalyst használhatóbb lesz. -
TTomax
félisten
válasz
VinoRosso #22499 üzenetére
Ati toolsbol a 0.27 beta 4-et hasznalnam ha jo lenne de max csak a szoros kockaert veszem elo,a hofokot minden esetre kiirja a shellre az is,de az Ati Tray Tools jobban fog tetszeni,siman ki lehet vele valtani a CCC-t es sokkal tobbet tud
-
TomBoy1986
veterán
-
TomBoy1986
veterán
válasz
VinoRosso #22483 üzenetére
A gáz az, hogy a 8.3-ban elvileg rengeteg CF-et illető sebességnövelés van, szóval valahogy azt kellene életre kelteni. Én azt használom, bár egykártyás rendszerrel, de van akinek azzal is gondja van, de azt gondolom, hogy az nem XP 64-et használ.
Ha van rá lehetőséged, akkor próbáld ki azzal, hátha jó lesz.
-
rollins
őstag
válasz
VinoRosso #22479 üzenetére
Elég gáz hogy így kell kínlódni a CF miatt. Lehet hogy írták már, de még megpróbálnám: Catalyst uninstall, reboot, DriverCleaner, reboot, valami registry pucoló péld: a Registry Booster 2 (uniblue), reboot. Utolsó értelmes 7.12 a 7.12 hotfix, feltelepíted, reboot. Ha nem megy, akkor **ög az Amd.
-
-
TomBoy1986
veterán
válasz
VinoRosso #22473 üzenetére
Sajnos nem tudom.
Konzultáltam fLeSs-el is, s ő azt mondta, hogy a Vistás driver előrébb van CF téren - bár tudom, hogy nálad lassulást eredményezett. Windows és driverreinstallt javasolt, mert elképzelhető, hogy összeakadtak a dolgok a winben.
Továbbá azt is mondta, hogy Ő is tapasztalt a CF nem működése esetén driver villódzásokat, s hasonló grafikai anomáliákat - Vista alatt.
old gray:
Én nem tudom, lehet csak dolga van -
TomBoy1986
veterán
válasz
VinoRosso #22458 üzenetére
Stílusból,s mondandóból kitűnik, hogy te nem katt777 vagy
(ezt egyik irányba se szánom pejoratívnak, csak érezhetően más)
Amúgy nemrég láttam tesztet a 16+4-es CF-ből a 16+16-os ellenében. Tény hogy lassabb, de annyival nem, hogy megérje kicserélned a fent említett lapok valamelyikére.Hogy mi lehet a megoldás? Crysisban nézted csak, vagy más játékban is? Ha máshol is, akkor ott is rossz (mert ha nem, akkor nyilván Crysis a rossz)?
Az első hsz-ed is olvastam, de most nincs előttem azt láttam, hogy 2 driverrel is próbáltad, s a 8.3 volt a jobb, csak az meg képhibás volt. Megnézhetnéd esetleg a Crysist patchelve, hátha megoldja. Sajna nem nagyon tudok hozzászólni, mert nincs CF-em (s nem azért, mert meg akarom őrizni magamban
)
-
lsc
nagyúr
-
R.B.Riddick
csendes tag
válasz
VinoRosso #22416 üzenetére
Katt777 már soxor megírta, figyelmeztetett is mindenkit, hogy ne invesztáljon CF-be. Nézd meg az oldalán a játék teszteket, különös tekintettel a CF eredménytelenségére. 8.3-as Catalystről is sokan megírták, hogy szar, azt felejtsd el. Driver sweeper még segíthet.
Crysis csak Vista SP1-gyel és 1.2-es patch-csel fut normálisan, amíg le nem fagyasztja a rendszert. Más program nem csinál ilyet.
Ha ATI szoftver eltávolítóval lepucolod a rendszert, és csinálsz egy reg. pucolást, akkor fel kell mennie a drivernek.
8.2-vel menni fog a CF, de hatása 30-60%,, CoJ-ban, Crysis-ben, Witcherben, BIoshockban, UT3-ban (2. VGA alap-órajelen dolgozik), Preyben lesz csak érzékelhető. Esetleg pár játékban még, azt nem tudom, de amelyek tesztekben nem szerepelnek, azokat elfelejtheted, némelyeket (Jericho) még a teszteltek közül is.
Szerintem mondjuk sértő, hogy Katt777-et támadták meg (nem először), és őt is kitiltják, amiért védekezett, de ez meg a felügyeletet minősíti. Ráadásul igaza is volt, mert aki olyan zokni agyilag, hogy nem talál meg valamit az ő oldaláról (holott amint láttam sokaknak segített, és több mint 5000 embernek semmi gondot nem okozott az oldala használatával pár kattintás), az tényleg jobb, ha nem is tér vissza a topicba. Bundi eddig is csak kötözködött mindenfelé. De ez csak az én véleményem, nem kívánok vitát indítani, és ezzel lezáratni a topicot.
Beowulf_78: Vista alatt is csak 3DMarkig jó a 8.3
dci106: Catalyst 8.2
-
Beowulf_78
addikt
válasz
VinoRosso #22402 üzenetére
Az sem volt állapot ami itt ment, bár sztem figyelmeztetés, és a nem ide való hsz-ek törlése elegendő lett volna.
Több fórumtag is jelezte hogy az ilyen jellegű mondandókat priviben.Az ő szavuk kevés volt.Tényleg unalmas, hogy bármikor benézek mindig a 3850 (Bundi) kontra 3870 (katt777) vita folyik, aminek semmi értelme mert mindenki hajtogatja a maga igazát, és aki benéz ide azt se tudja mi van.Ezzel arra akartam célozni hogy nem építő jellegű vita folyik. Nem napok óta, hanem hetek óta.
Továbbá cikinek tartom azt is hogy ez egy globális Ati fórum, ahová sokan mások is benéznek és levonják a következtetést a topik szinvonaláról.Nem az off hsz-ekre gondolok...mert az mindenhol van mértékkel.Ez a topik réges régen elvesztette a "szakmaiságát" és chat szoba lett belőle 2-3 ember részvételével, 1-1 kósza ide való témával.Peace!
-
katt777
félisten
válasz
VinoRosso #22056 üzenetére
Akkor "nem tom valaki" tévedett.
Yo, ha nem is nézzük, hogyan kell használni, és 2 kéne 2 karihoz, hogyan kötnél össze 3-at v. 4-et?
De ha bizonyíték kell, pillants rá a tesztoldalamra. 1 híddal is hoz +96%-ot a CF, ha rendesen működik (3D06), és ha támogatja egy játék, akkor is műxik. A hatásfoka már szar, de ha valami nem támogatja, akkor ez 2 híddal sem fog változni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- KAMATMENTES Részletfizetés Alienware DELL monitor
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest