Új hozzászólás Aktív témák
-
Larry303
addikt
válasz
Gaboman #15313 üzenetére
már el is vitték sajnos :S
nem volt vele sok időm tökölni....de jövő héten megkérem a srácot, hogy csinálja meg, neki is quad van alatta, csak neki p35ben...
amúgy nagyon szép képe van a kártyának, és a hűtése sem volt hangos annyira terhelés alatt...viszont 100% nem lehet megmaradni mellette...
amikor a quad alapon volt és persze az x2 is akkor dmark alatt 260-270 et adott le a corsair, most a quad 3,2 n van és a 8800gt vel 220W ot zabál a rendszer teljes terhelés alatt (ut3 benchmark) -
-
-
pisti
őstag
válasz
Gaboman #15127 üzenetére
Attól függ, hogy mit veszünk fullnak. Az engine az még sokkal többre képes, mint amit ebben a játékban mutatott. De a CVAR-okon keresztül még a VeryHigh fölé is lehet tekerni a grafikát, szóval van itt többféle "full"-ról alkotott elképzelés is.
Szerintem egyébként a legtöbben a High beállításokat értik alatta. -
katt777
félisten
válasz
Gaboman #14788 üzenetére
Ja, árgépet én is nézegettem sokat (nem pedig képzelgek), csak semmit nem lehetett kapni, aminek jó ára volt (leveleztem párral), magyarán a boltok feltették reklámnak az árat, mindenféle alap nélkül. Olyanról is tudok, hogy a megrendelt, és boltban lévő áru mégsem volt, amikor a vevő már átutalta a pénzt.
Ami valószínű, hogy 113k-ért be lehet szerezni a 3870X2-t, azon kívül édesmindegy, hogy hol, milyen olcsón nem kapható (ha meg lesz, majd ott is drágábban adják).
Mindez nem találgatás, ezek tapasztalatok. Én ott vettem karit, ahol adtak egy fix árat, nem variáltak, és ha várni kellett is pár hetet, megkaptam annyiért, amennyiért rendeltem nem úgy, hogy ok, már van, csak most akkor 10k-val több.
De ha valaki már vett 97k-ért X2-t, feltétlenül jelezze.
Lapom 2x16xPCI-E-s. Ez volt, meg egy ASUS összesen anno ilyen.
Ráadásul jól elvagyok a 3870-nel.Erre volt pénz, X2-re akkor sem lenne, ha sokkal gyorsabb lenne, mint a CF. +1 3870-re meg majd összejön.
-
katt777
félisten
válasz
Gaboman #14751 üzenetére
Nem néztem félre, a tesztadatok elég egyértelműek.
Már írtam párszor, hogy 46k alatt volt a kari, CF lapom meg itt pihen a gépben már lassan 1 éve (K9A Platinum, ha vetettél volna egy pillantást az adatlapomra), és jelenleg még a bios-a is jó az aktuális procihoz. 113k-s 3870X2 árral számolva valóban nem 20% a különbség, hanem 25.
A 6000+ határeset a 3870 kihajtásához, már nem kevés, de még nem is a maximum, mert apró 3D gyorsulást még el lehet érni az órajel-emeléssel (de minek).
Alaplapot amúgy fölösleges számolni, mert egyrészt az nem VGA-különbség, másrészt meg az előrelátóbbaknak úgyis CF-ös van. Nem volt az olyan sokkal drágább, mint egy jó minőségű 1 VGA-slotos lap, ma is kb. 8-10k a különbség. -
alien_
őstag
válasz
Gaboman #14332 üzenetére
Természetesen nem vártam kétszeres gyorsulást, de valahogy a highend kártyáknál érthető okokból a Crysis alatt nyújtott teljesítmény is nyom a latba. És mivel itt alul marad az AMD két-gpu-s csodája az ultrával szemben az összes tesztben, ezért reménykedek benne, hogy új catalyst / omega dobni fog rajta
Jó eséllyel a kártya célrétegéből sokan gondolják ezt így..
Értem én, hogy nem az architektúra hibája, hogy nvidia kártyákra lett optimalizálva a Crysis / Lost Planet (főleg), de azért nem tudnám teljesen nyugodt szívvel megvenni ezt a kártyát, pedig nagyon szimpatikus, és drukkolok az AMD/ATi párosnak, hogy fusson be a kártya. Remélem, egy új driver után szép kerek lesz a kép az új emperorról
-
diablo1984
veterán
válasz
Gaboman #14460 üzenetére
igen, arra gondolok! 1440x900on igen! látványjavitók sokat fognak rajta! milyen új jövevényre gondolsz? ez a legújabb, ez után hirtelen jön a 36xx-es sorozat felezett memószávszéllel, azt hiszed azzal jobb lesz? kötve hiszem.....de akkor mire csinálják a crysis-t is? én egy x1900gt-vel minden mediumon szaggatás és laggolás nélkül végigtoltam, szép is volt, gyors is volt, de 3x-os áron(vagy 4x-esért) inkább vettem ezt, mert csúcs, de nem tudom! számomra a dx9 kielégitő, csak a játékokat majd ha csak dx10-re irják akkor bukós lesz!
-
-
-
pisti
őstag
válasz
Gaboman #14025 üzenetére
Akkor ezt írd, ne mást, vagy akkor ne csodálkozz ha félreértenek.
Egyébként írják is, hogy Vista alatt ment a mérés, szinte biztos, hogy DX10 alatt. Úgy pedig jelentősen lassabban fut a Crysis VeryHigh-ban, mint DX9-ben VeryHigh-ra átírt konfigfájlokkal. Másrészt meg a Crossfire is gyengélkedik még Crysisben, itt még szükség lesz vagy újabb driverre, vagy újabb patchre a Crysishoz.
-
pisti
őstag
válasz
Gaboman #14019 üzenetére
Mi sántít?
A kisebb felbontás amiben teszteltek jelentősen nagyobb mint amiben te mértél. Ráadásul 4xAA+16AF is volt a linkelt tesztes mérésben, plusz ha tesztben VeryHigh-ot írnak mint beállítást, akkor az kb. azt is jelenti, hogy DX10-ben ment a játék, ami megint csak minusz fps-eket jelent ahhoz képest ahogy te mérted, mert nálad látszik a képből, hogy WinXP alatt ment a mérés, ergó DX9-ben. -
TTomax
félisten
válasz
Gaboman #11624 üzenetére
A homokozot a hsz-ed stilusábol,mert hirtelen ezt a letorkollást nem tudtam hova rakni.Négymagrol csak te beszéltél én nem,senkit nem vezet meg a hozzászolásom mert az bizony igaz,hogy a kolléga stabilan 3.2Ghz-en tudja hajtani processzorát ami egy 3870-hez elég de CF-hez kevés...szoval akkor nem is irtam én akkora marhaságot igaz?Miröl is beszélunk?
-
TTomax
félisten
válasz
Gaboman #11589 üzenetére
aham csak nem abban a lapban,meg akár.... de az is lehet nem megy csak 3.2-t.....nagyon jol tudom miröl beszélek,azt is nagyon jol tudom hogy a P35-ös lapján a második PCIE sin csak 4X-es ami megint csak hátráltato tényezö.Egy jo CF-hez szerintem egy E8400 kell vagy jobb,de a franc sem beszélt itt négymagrol csak te...nem is értem honnan jött az ötleted.A kioktato stilusod meg tartsd meg a homokozoban a haveroknak pls...Köszönöm....
-
-
Foglalt név
addikt
válasz
Gaboman #11563 üzenetére
Az azért hozzá kell tenni, hogy a 2900pro enyhén hangos, "hűvösség" ide vagy oda. Éppen most játszom eggyel. Alapfeszen 720-at tudott a core, ezzel kb. egy tuningolt 3850et ért be. Most adtam neki egy kis feszt, de 800at így sem szeretne menni
Az viszont biztos, hogy a két kártya közti árkülönbség nem teszi kérdésessé a döntést
-
vedini
őstag
válasz
Gaboman #11459 üzenetére
a fudzillás hír szerint a cod4 2650x1600-ban zökkenőmentesen megy phenommal,
kérdés milyen beállításokkal, azért az már többet mondott volna, ha a crysis ment volna ilyen felbontásban
hát meglátjuk mi lesz, elvileg jobbnak kéne lennie, remélem nem cseszik el a catalystot és akkor minden megeshetszerk: itt a link:[link]
-
Bali27
addikt
válasz
Gaboman #11438 üzenetére
Foggalmam sincs h miért 60 fps.. Nem tudom de anyi.. MIért kamuznék? MOndjuk az is fura h itt cvalaki 3850 el 3d mark06 ba 11000 fölött kap.. De Nem kamuzok.. Amugy Cod4 be a legtöbb beálitást max normalig tudom felhuzni.. Ez mitöl lehet?
Ja Crysis tényelg 1280 ba 40 fps... Néha lemegy 32 körülire de nagyrészt 40 fps..
1024 be meg 60 fps körül mozog.. És alapon van minden.
Lehet jobban be van löve az xpm.. Kb 3 napja raktam fel.. De ha kell segitség akkor szivesen adok.,. Le van mentve az összes beálitásom reg. fileba.. Csak el kell inditani és restart... Kb 15 - 20 ilyen beáll van amitöl gyorsabb lesz az xp, a net stb... Ha kell valakinek privizzen és elküldöm.. Ja ma este leszek legközelebb -
laci666
senior tag
válasz
Gaboman #11257 üzenetére
És veled mi lett mert mintha úgy rémlene hogy nagykerből rendeltél volna egyet vagy az csak kacsa volt.
De nem kell sokat várnod mert ha minden jól megy, a jövő hónap elején meg kell hogy érkezzen a kari.Remélem igy lesz
Az áráról meg annyit hogy 9800GX2 500dolcsi ez meg szerintem 100-150 dolcsival kevesebb lesz vagyi remélem hogy olyan 70-80K között lesz. -
Pala
veterán
válasz
Gaboman #11161 üzenetére
Hát teljesen very highon nekem játszhatatlan
De itt csináltam egy képet 1280x1024-ben, olyan beállításokkal, ahogy te, sőt, elvileg picit még magasabb is. [link] Ha visszaveszem 1152x864-re, akkor 30 felett van.
mod: hát ez nem lett valami jó kép.
De a lényeg számomra az, hogy az előbbin meg 47fps-em volt és nem volt láthatóan rondább; ezért érdemes tweakelni, mert szinte megduplázhatod vele az fps-t észrevehető minőségormlás nélkül... szerintem te simán kapnál 55 körül ezen a helyen, ha kicsit megbuzerálnád.De a procid miatt még az is lehet, hogy 60-at.
-
Pala
veterán
válasz
Gaboman #11159 üzenetére
úgy valszeg lassul érezhetően, mert az objektumokat ha nagyon magasra húzod, az leszívja az fps-t, de nem ad akkora látványt cserébe, hogy megérje.
De megnézem úgyis....viszont én inkább azt a sziklát akarom megtalálni, amelyikre te álltál, mert az istennek se sikerül rájönnöm, hogy melyik az.
mod: ok, megpróbálom ilyenre.
Persze így már nincsen tweak, nyílván én is jelentősen alacsonyabb értékeket fogok kapni...
De beállítom én még ennél is magasabbra, ha kell... -
Pala
veterán
válasz
Gaboman #11155 üzenetére
Nah csináltam képet is, bár nem tudom pontosan te melyik sziklán álltál, de ahonnan én most csináltam, itt kaptam az egyik legalacsonyabb (!!!) fps-t:
[link] 47fps
megnéztem a pontos beállításokat: 1152x864, minden high, árnyékok közepes, sunshafts be, motion blur ki, objektumok nagyjából közepes szinten, de az teljesen személyre van szabva, meg nem tudom mondani, hogy melyik beépített beállításhoz áll a legközelebb.ugyanez 1280x1024-ben 38-39fps-t ad.
-
Pala
veterán
válasz
Gaboman #11155 üzenetére
Nekem minden high, sunshaft be, motion blur ki, csak a fizika közepes + az objektumok minősége van egyénre szabva, így 1152x864-ben ott ahol te azt a 26-ot kaptad, nekem 40 felett van ugyanilyen látvánnyal. Nem is sejted mennyit számít a tweakelés....hiába van gyengébb gépem.
-
Pala
veterán
válasz
Gaboman #11113 üzenetére
Ezen még rengeteget (értsd: akár 10-15fps) tudsz gyorsítani, ha leveszed mediumra vagy lowra (inkább utóbbi) az objektumok részletességét és utána konzolból az e_view_dist_ratio_detail -t beállítod mondjuk 25-re az e_view_dist_ratio_vegetation -t meg mondjuk 30-ra. A látványbéli csorbulás minimális, de sok plusz fps-t kapsz érte.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest