Új hozzászólás Aktív témák
-
bolcsodal
addikt
Nem volt vita. Ugyanarról beszéltünk mindketten, csak különbség mértékében nem értettünk egyet.
Egyébként én már biztos nem vennék 3870X2-t. Az újabb generáció jóval kisebb fogyasztás mellett crossfire nélkül is hozza a teljesítményét.
Monjduk a 4830-al azért tényleg nincsenek egy súlycsoportban, nem is értem miért lenne alternatívája egy 3870X2-nek...
(Még ha aktiválni lehetne a 800 SP-t benne.....talán).
(#44181) szumo: Köszi...bár én más szakértők tudására alapozok inkább, nincs sok tapasztalatom ezen a téren...A 3850-em azt tudja, amit elvárok tőle.
-
Dr.Skype
csendes tag
köszönöm az építő hsz-t
véleményem szerint a bios flash megoldaná, csak nem tudom hogyan kell a 2 biost ráflashelni. lementettem már a mostanit, ha bármi gáz lenne...de sajnos ráflashelni még nem sikerült semmit, látatlanba pedig inkább nem próbálkoznék, mert nincs kedvem egy rossz kártyát gyártani.
a másik 3870x2-esem tökéletesen megy ugyanezekkel a beállításokkal és driverrel.....
csak ez a szóban forgó szórakozik.
-
proci985
MODERÁTOR
majd két éves az MSI3870OCm
. a problémák jórészét nekem sikerült összehoznom, de abban bennevolt az a tény is, hogy az első három együttöltött hónapunkban az alapap mindenféle random bugokat produkált, úgy meg lehetetlen volt debugolni. másrészt meg fórumon senkinek nem volt ilyenje rajtam kívül, szóval segíteni se tudott nagyon senki. pedig próbálkoztam feszemeléssel, órajelcsökkentéssel, rivatunerrel, MSI driverrel, aztán végülis a nem húzás és az aftermarket hűtés mellett döntöttem vele. ja és végig vistám volt, 32 és 64 is, nem segített.
-
katt777
félisten
Nos, akkor nálad is ott vannak a driver-problémák, csak az XP-re fogtad őket.
Mellesleg egy rakat játék csak XP-n fut, az azokat használóknak hiába mondod, hogy használjanak W7-et v. Vistát.
MSI úgy szar, ahogy van, bármit csinál.Nem oktattam ki én senkit, csak nem szeretem, amikor egyesek lehülyézik azokat, akiknél problémáznak az ATI driverek, csak mert ők nem szembesültek egyetlen hibával sem. Láthatod, kapásból írták többen is, hogy náluk ugyanúgy driver gondok voltak. Segítsetek ti is, és segítek én is, de ha nem látunk valami hibát, ne állítsuk, hogy nincs, és akinél mégis, az nem tudja a Windowst használni.
drr: Miért kell személyeskedned? Az egy tény, hogy gyenge a konfigod a VGA alá, azért nem melegszik a kártyád, én csak erre tudok következtetni az adatlapod kitöltése híján. De még így is, hogy megírtad, mid van. Ez teljesen független attól, hogy ki mit engedhet meg magának.
Alap órajeles E8400-am default VGA órajeleken ezt tudta még a 8.6 Catalyst-tel:
C2D 3.0 HD3870 777/1126 C8.6: 10850 (4557/5036/2819)
Azaz alapból gyenge a konfigod a VGA alá, akár tetszik, akár nem.Tuningold a procit 3GHz fölé, legalábbis ha 3DMark-ra gyúrsz, játékokban elég az az E5200 alacsonyabb órajelen is a VGA alá.
Amit még megpróbálhatsz, hogy feltolod maximumra a beállításokat, 8XAA Edge Detect és 16XAF, full precision, max. felbontás, és így tesztelsz, így már kevésbé lesz relatíve gyenge a procid. Összehasonlító eredményeket találsz a honlapomon.capulet75: Ez teljesen alkalmazás- és beállításfüggő, vsz. 3D06-ban annyi kell neki. HD4870 vs. HD3870X2 tesztemben (logout v. honlapom) találsz 3870X2 eredményeket alapon és tuninggal is. Mindenesetre a 3870CF-ömet alap VGA-órajelen még az X2 6000+-om is kihajtotta maxi grafikával. Ne vérezzen a szíved, 3870X2 csak DX9-ben brutális, DX10-ben még vízhűtéssel agyonhajtva sincs sehol egy sima HD4870 mögött.
(Szintén a tesztekben.)
-
capulet75
addikt
A 3.67ghz (1.2000V) után már én sem érzékeltem jelentős gyorsulást.Persze jobban megy,csináltam már 20k fölötti pontot 3d06-ban.És a kártyát még nem is húztam pedig birná mert gyárilag vizes.( Fel is fogom rakni a 3870X2 lista tetejére
) Vérző szivvel fogok megválni tőle mert nagyon szeretem ezt a kétszivű királyt.
-
scope2007
addikt
nem feltétlenül több az fps kisebb felbontáson.. [persze régebben nem is tudtam volna nagyobba tenni a monitor miatt ami max 1280x1024 volt]
nekem volt is rá példa... kevesebb fpst kaptam 800x600ba mint 1024x768ba
konkrétan 7900GTX és 3870x2nél is tapasztaltam... ezek alapból 1024es felbontás felett érzik jól magukat.
[ja és cs meg cod játék volt konkrétan az fps mérés eszköze.... 800x600ba 200-300fpsnél nem ment feljebb de 1280x1024ba már 1000fps simán megvolt.. azért fura]
-
ADAM1337
nagyúr
Persze tudnék összegezni.
A lap topikjába is írtam már pár sort.
Anno volt E8xxx procim is pár , meg volt pár Q9550 nálam.
Szerintem ez jobban összerakott platform mint a P45-s összességében. (Egyszerűbb tuning, az energia takarékosság tuning mellett is megy ebben a lapban, nincsenek reference-k ami megint könnyít a tuningon.)
Játékban talán nem lessz akkora előre lépés wolfhoz képest +5-10% , de ahol 3-4 magot is használ a játék ott persze több, de hosszabb távra érdemes beruházni i7-re. (Jelenleg nem éri meg az árát én azt mondom, kivétel ha 2-3 évre ruházik be az ember.)Én jelenleg az X2-esemmel minden játékot tudok max grafon tolni, elfogadható sebességgel.
Példa:
-Dirt2 60-70 fps minden high-on 2xmsaa-val.
-GTA4 60-70fps persze csak 512mb-t enged leterhelni a vga-ből. -
thumb
aktív tag
Kipróbáltam sima vga kábellel is meg hdmi-vel is de a vga-val százszor szebb úgyhogy marad az meg egy audió kábel. Sajnos csak így lehet megoldani normálisan talán egy ati-s átalakítóval más lenne de így hogy még kép se olyan szép maradok inkább a több kábeles megoldásná. Azért nagyon köszönöm a tippeket.
-
törölt tag
Nem, nem hibáztatlak.
Amúgy rengeteg fórumot elolvastam, és mindenho lezt írták, elvileg van egy chip az ATI-s átalakítókban. Amiben meg nincs, ott meg változó a belső átkötések miatt.
A felbontásprobléma már megoldódott, de ez az audio rohadtul idegesít.
DTS-t mi visz át? Mert jack, kompozit elvielg nem. Toslink talán, az meg nincs a TV-men.
Beszívtam...
Amúgy Win 7. -
-
popey37
addikt
még mielőtt megennétek egymást
megoldódott a gond, a dögnek kevés volt a külön 400wattos táp.
a két csati egyikét az egyik, másikat a másik tápra kötve nem fagy megy mint a szélvész.
A két táp együtt 760w. azért ez durva.
azt hittem a 400-as elég lesz neki és nem kell vennem egy brutál tápot: tévedtem, venni kell.
Ez a kéttáposmegoldás csak ideiglenes. -
monosz
őstag
Cáfolom a dolgot,ugyanis"MSI 3870x2-őt, ha lehet ne vegyen senki mert rengeteg a hibás darab, ami meg jól megy az is eldobja magát hamar." én MSI-3870x2-t eredeti BIOS-al használom,84C-fok-nál soha nem volt magasabb a hőmérséklete 3D-ben,és Kb másfél éve gyűrök kettőt CFX-be,(tök gyári,semmi buher)de még soha semmi gondom nem volt velük.Csak jót tudok mondani róluk!! Mennek mint a veszedelem!!
A 9.8-s catalyst,meg valami brutális.
Lehet hogy kifogtam a jó szériát?pedig az 1-ik IPON-os,a másik PCX-s.Hát nem tudom?
Esetleg lehet nem is az MSI kártyák szarok???,hanem valami buhera a hűtéssel,v.bios-al?Én meg ajánlom mindenkinek!!
-
Foja
csendes tag
Msi kártya.Láttam írtad hogy a 9.8-as catalyst kötelező x2-es tulajoknak....
Na én amiket találtam a problémámra megoldásként külföldi fórumokon(bizonyos számú catalystokat javasoltak)azoknál telepítés után nem volt sárga felkiáltó jel az eszközkezelőben-esküdtek rá-újraindítás után azonnal kékhalál....úgy tünt azok tényleg elindíthatták a második magot-vagy nem tudom...Szép összetett mondat lett
Mind1-visszaviszem aztán csináljanak vele amit akarnak.
Ja végülis azt akartam kihozni az egészből,hogy 9.8=kékhalál...
Remek mondóka lett éjszakázás után-elnézést érte,és köszönöm a válaszokat. -
-
breiner
aktív tag
-
scope2007
addikt
"Arctic Cooling nem csak 4870x2-re csinálta volna meg a "kis" hűtőcskéjét... ezért baromi pipa vagyok."
én is vettem volna rá azonnal.. de ezek az idióták [már bocs hogy ezt mondom] nem is értem hogy miért nem csináltak 3870x2re spéci coolert.. szerintem minden 38x2es tulaj vett volna egyet magának... meg ha egyik gyártó megcsinálta volna akkor is egyedülálló lenne... csak az ő termékét vinnék... csak vízhűtést láttam eddig x2re ami spéci [jó meg persze van az asus 2 ventis, meg a gecube verzió]
kár hogy nem lehet könnyen hozzájutni egy gecube ventihez
-
- = Zk = -
félisten
szemetelés alatt értem azt, hogy pl stalker CS. sztem ismered.
felkelek az ágyból, mifogad? gyönyörűen behálózta a képet. nem gyengén. ez egy. pl Cry X perc után kidobott ablakos módba. de nemcsak ő. DX10-ben megbolondult a gépem. és nemtudom mitől csinálta ezt. most jobb, csak a CF nem megy egyik oprendszeren semde ezt már írttam....
nem elmebetegség, de kipróbálnám. hosszútávra vettem ezt a VGA-t, és tudom, hogy van még benne egykis szufla. ugyhogy ha tudnám fixre, hogy még 1 évig megmarad, akkor megtenném simán...jah: ha tudsz várni, és szólsz, 7végén felteszem FC2-t
bánom, hogy nem ezt az asus 3870 X2-t vettem.
de hűséges voltam előző VGA márkámhoz....[link]
-
Hurkaleves
őstag
thx a gta-s tippet! majd utánajárok...
a gyári X2-es hűtést pedig csinálhatták volna pl. úgy, hogy 1db egybefüggő, végignyúló mind a 2 gpu-t és crossfire hidat összekötő nagy réz bordásra....
és akkor talán nem is lenne 20 fok difi a 2 mag között hanem mondjuk beállt volna minden egy egységes hőfokra oszt annyi...
jó jó...nehéznek már így is nehéz, de úgy legalább még nehezebb lett volna!gondolkodtam 2db VF900-as hűtőn, de ha fölvértezném vele + a ram sünik + a posta az még használtan is 12k+ lenne...
annyit meg nem tudom, hogy meg ér e a dolog... -
- = Zk = -
félisten
" és persze mondjuk Arctic Cooling nem csak 4870x2-re csinálta volna meg a "kis" hűtőcskéjét... ezért baromi pipa vagyok. " tudod mien régóta sírok ez miatt?!
a HŰTŐCSERÉN nem vagyok meglepve. mikor megvettem kiszúrtam.
sajnos az ATI lekakilja ezt a típust. pedig a leggyorsabb VGA címet is bitorolta egy rövid ideig. hm. sajnálom, nagyon megszerettem ezt a VGA-t. bitang nagyot gyorsult, amióta 940BE-vel megtámogattam. csak baszakszik a CF -
- = Zk = -
félisten
a lényeg, hogy megszerelted
a sztorihoz meg No Comment..! tökéletesen egyetértek Veled...(én a ramvásárlásal döltem be így. Ősembertől vettem, és a gariztatás csúnyán férreértettem. de szerencsére nem kellett használnom
)
(#41612) gbors: igen, hallottam hírét. kölcsönadtam subaruéknak, és náluk is gondok voltak. nem volt hajlandó a CFX múkodni! először azt hittem azért, merthogy konyec a VGA-mnak. de a teszted megerősített, és újra értelmetadott az Életünknek. nekünk, X2 tulajooknak
-
- = Zk = -
félisten
hűűű, vazz! az nem semmi. részvétem VGA társ
a hűtéssel nekemis meggyűlt a bajom. mellesleg a 2db VF900-as jónak túnik, de a középső chipet sem ártana hűteni. valamint van egy icike-picike DIÓDA, amit széintén nem ártana.de a garizás hogyhogy lejárt, mikor énis szinte az elsők között vettem a karit, és tudtommal két év a gari.
-
katt777
félisten
Tudtommal a zalmi közé is kell valami a CF chipre, amúgy meg víz.
Valami ilyesféle létezik, de nem tudom, ki gyártja.
Viszont durván felmentek az árak! Az AC TT 7400-ról van 7200-ra leárazva, amikor 1 hónapja 6500 volt, A GFX Chilla 9300-ról 8800-ra, amikor én tavaly 6300-ért vettem... Éljen a Ft!!!
grunge: Igen.
Gyártótól, bios-tól, háztól is függ, úgyhogy ilyen remekül megparaméterezve a kérdést annyit lehet válaszolni, hogy 90°C-ra, vagy kevésbé, vagy jobban. A tökéletesen egyforma Sapphire és HIS ref. 3870-em közül az utóbbi ugyanabban a házban 6-8°C-kal jobban melegedett pl., mégis a Sapphire adta be a kulcsot.
-
ADAM1337
nagyúr
Hasonló véleményem van.
crossfire-val kapcsolatban amivel tolom ott kb +50-70% gyorsulás van. (8800gts 512mb-hez képest, 1280ban minden max:Grid, cod2, cod4 (cod5 ben nincs crossfire support, de attól függ jól fut) undercover, már végre az fc2 is normális crossfire kompatibilitásban.
Elég jó kártya még a mai nap is.. (esetleg a hűtését lehetne jobban vezérelni [nálam bios mod van]) -
katt777
félisten
Mi van?
Hol szidtam én a Kingmaxokat? (Az említett hsz-ban szó sem volt róluk.) Pont azt mondom mindenkinek, hogy azt vegyen, mert majdnem uazt tudja, mint a tuning RAM-ok, csak kisebb fogyasztással. A P5Q-mban 1154MHz-et visznek CL5-ben (1.94V-on).
Mi okom lenne szidni?
Amúgy Gigában ezt már csak visszaosztva voltak képesek teljesíteni.
A GRID meg 1680x1050-ben FULL grafikán vígan szaladt már a 3870-emen is, a futásával sosem volt problémám.
-
s1ru2
aktív tag
-
gtasystem
őstag
nem emlékszem hogy kértem volna tőled segítséget..te kérdezted hogy van-e valakinek ötlete..nekem volt mert pont ugyanilyen problémám volt egyszer ezer éve.
egyébként itt egy google cache ebben is arról beszélnek amit mondsz, vagy a tvout topik ott vannak a tv out guruk..nincs mit.
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
"Mindenki tisztában van" azzal
, hogy rendesen kihasználható az X2, csak 1600 feletti felbontás kell neki, úgy már bőven elég egy messze 4GHz alatti proci is neki (de szűrőkkel még kisebb felbontásban is). Persze Intel.
Az abszolút csúcs az 5.6 GHz-es Quad CPU-score-jával született, de azt már annyiszor elmondtam, milyen fölösleges 3D06 összpontszámokat felhozni VGA topicban, hogy már az ujjaimat is úgy kell kényszeríteni ezt újra begépelni...
Megj.: Tuningnál semmi nem biztos, mert az csak egy lehetőség, nem számon kérhető követelmény bármely hardveren.
Tök jó lenne, ha megnéznéd 1600-as felbontásban HQ minőséggel, akkor megértenéd, miről beszélek, és nem elégedetlenkednél, hogy nincs kihajtva az X2-d, nem mellékesen pedig nem gyilkolnád szét a procidat. De ez csak az én véleményem. -
katt777
félisten
Ha 3D-tesztben fagy ki, akkor GPU, ha CPU-kban, akkor proci. Talán sikerült valami olyan hibára bukkannod, hogy az egyik nem hajlandó várni a másikra, hanem inkább sztrájkol.
Mondjuk ennek a csúcsdöntögetésnek nem sok értelmét látom, mert úgysem 3D06 default beállításokon játszik az ember (bár a kihajtási értéket meg lehet így tudni). -
katt777
félisten
Megszoktam a cuccokat nézni, az aláírás fel sem tűnt.
Az influenza kicsit kómássá tett. Az érdekes, hogy az adataidat nem menti OK-ra.
Nálam CF-ben az említett gondok voltak ATT-szal.
Everest külön méri a kupakot és a magokat, amelyek között, hűtőtől függően, 10-20˘C eltérés is lehet. Nálam pl. most 37/55/55 (nanopaszta van rajta, az elég jó). Terhelés alatt megy úgy 55/65/65 körül. HTX2 erre van belőve, de persze hűvösebbre is lehet állítani. -
katt777
félisten
Feltelepítettem (próbaképpen F8 nélkül), beállítottam, működött. Aut. indításra tettem, restartoltam a rendszert, műxik most is. Tessék:
Az azért szépen látszik, mennyivel jobban osztja ki az erőforrásokat a Vista, ettől aztán jobban is melegszik a 3870. Persze 80-85°C nem gond (játékokban egy 10-essel kevesebb), amúgy meg lehet módosítani a beállításokat. x86 (XP) és x64 (Vista) beállítás is letölthető a tesztoldalamról.
Sztem esélyes nálad egy Vista reinstall, mert valami ott maradt egy régebbi segédprogramból. Esetleg reg pucolás segíthet, de akkor Vista Manager.
X2-d van? Adatlap?
Több GPU-val mindegyik segédprogram bukta. ATT csak az 1.-t kezeli, RivaTuner meg azt, amelyiket éppen kiválasztottad.
Bali27: "a Vistád lehet teli szeméttel.." Esetleg nem kóser Codec pack-et telepítettél. Van direkt Vista Codec pack (már ha kell), ill. ehhez kiegészítő csomag. Esetleg szar a tömörített film. Nem kell MKV-t nézni.
-
katt777
félisten
Ez konkrétan XP, de megcsinálom este Vistára is, ha majd leszek azon a partíción. A scheduler-es mindenesetre nekem ment ott gond nélkül. Nekem is X64 van.
Az új ATT állítólag megy Vistán is (legalábbis ezt írja a readme-je, ha jól emléxem), csak az szar 3870-nel, így még XP-ről leszedtem.A netem megint rém szar ma, szóval nem tudom, mikor leszek, úgyhogy kis türelmet, ha nem jönne hamar a válasz.
Visán (Mastercardon) még nem néztem... -
yakuza.tora
addikt
-
Blaziusz
csendes tag
-
Beowulf_78
addikt
Persze hogy sokat számít...a sok telepített összetevő lassítja minimálisan az OP rendszert. Ezért akkor benchelek amikor még friss a rendszer!
Az 5-800p azért nagyon sok, annyi különbségnek nem lenne szabad lennie.
1-200p még elmegy. Több nem nagyon szokott lenni. Pedig sok progit használok.
-
Beowulf_78
addikt
A WIC-et majd megnézem én is...a bench a játék mappából indítható? Aztán összehasonlítjuk.
Bár én csak 1680 ba tudom tesztelni, az is lehet irányadó.Max. majd te is megnézed 1680-ba.
Tényleg ha így halad az Ati driver támogatottsága, akkor semmi gond nem lesz az ég világon. Emlékszem a 8.2-es driver-nél hogy temették az X2-öt, én meg mondtam mindenkinek várjatok még, sokkal jobb lesz ez...oké, kellett várnom 4 hónapot a 8.5-re ami mindenképp a legjobbnak számít idáig, de a lényeg hogy megjött, és ez már csak jobb lehet.
Nézek majd egy Call Of Juarez, és Crysis bench-et is jövő héten. -
-
proci985
MODERÁTOR
há, attól függ ki mit tart hangosnak. nekem a 35% jön be, ott már nem hallom. 80%on meg konkrétan versenyzik az ipari papsttal, a raptor seekhangja pedig hallhatatlanná változik
bakosgabor57: jah, jön a nyár. első ijedtségemben a jóidő miatt vettem is mégegy ventit két hete a procihűtőmre. a bios miatti figylmeztetést meg nagyon köszönöm.
-
proci985
MODERÁTOR
hú, 90 fok
elvileg bírnia kell, bár korántsem egészséges (azt mondják, olyan 100-105 fokig nem lehet bajuk a kondik meg még tovább bírják, de nem hinném, hogy jót tesz neki).
rivatunerrel be lehet állítani a sávos szabályozást, tehát mittomén, 80fok fölött 80%, 85 fölött 100%. X2őt viszont nem tudom mennyire szereti.
WZP: teljesen normális. sőt, még jónak is mondható, ha idleben lemegy 40 alá. sőt, a 70es load is a jobb alaphűtésű kártyák közé tartozik.
-
Syde
tag
Látom X38as lapod van. Én a három PCIe foglalat közül a középsőbe tettem a kártyát. De az biztos, hogy nem fogom ide-oda cserélgetni... Szétszedni a kábelezést ... Biosra gyanakszom, és tekintve hogy szinte lapjaink chipsete szinte ugyanaz, ha megtalálom a probléma gyökerét valószínűleg a tiédet is orvosolni fogja...
üdv:
Syde -
rammstein88
csendes tag
Köszi az infókat, mondjuk nekem a Crysis a legkevésbé fontos mert annyira nem nyerte el a tetszésemet, jo game meg minden, de én maradnék a GTA-nál. Akkor sztem elég lesz nekem is a 2db 6pin-es csati mert tulhajtani nem akarom a karit, elég lesz a teljesitménye alapórajelen is.
-
katt777
félisten
Figyu, ez így OK, viszont 3D06 pont szart sem ér, csak az SM2 és a HDR. 3,2-n ki kéne hajtania 1920-as felbontásban. Nézd meg a 3Dpontokat 3,2 és 3,3 GHz-en 1920x1200-as felbontásban, 16XAA, 16XAF, High Precision 3D06 beállításokkal. Ha sem az SM2, sem a HDR nem több magasabb CPU-órajelen 10-20 pontnál, akkor ki van hajtva az X2-esed. Ki kéne, legyen.
Azt észrevettem, hogy nagyon default sebesség közeli értékek kellenek a RAM-oknak. 3,7-en pl. most nekem 990 alatt mennek a RAM-ok, és jobb (meg kiegyensúlyozottabb) a teszteredmény, mint amikor 1100-on pörögtek. Feltuningolva pl. erősen lecsökken a copy-sebesség, hiába nő picit az írás és az olvasás, késleltetésben meg alig pár tized ns-t veszítesz. 3,6 és 1080 helyett jobb lett a 3,7 és a 990.Speed(R) Hát, nemrég én is kifogtam párat. De ahogy nézem, végül is mind2en jót mulattatok a másikon, a nevetés pedig gyógyír.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- HP OMEN 3080Ti
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- 15" Workstation és vegyes Lenovo Thinkpad 8-11. gen.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest