- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zozoz1
aktív tag
válasz
foreveryoung #26980 üzenetére
Láttam a teszteket. De nem derült ki hogy csak driver van fent vagy CCC is.
Jó semmi, te nem piszkálod a bios-t. akkor viszonr fent van a CCC-d. Bocs
-
katt777
félisten
válasz
foreveryoung #26980 üzenetére
8.5-össel majd több lesz. Egyelőre sztem örülj, hogy a bios-játékkal végre működőképessé tettük a VGA-dat. Viszont: Vantage-ban könnyen hasíthatsz, abban nekem 877/1251-en is szépen futottak a tesztek. Ettől függetlenül nálam játékokban csak 860/1200 stabil, tehát nálad is kevesebb lesz a tuning.
ATT helyett visszatettem CCC-t, most megin csak 43°C-os a kari 2D-ben. 8.4-gyel hűvösebb volt, de ez mondjuk totál mindegy a karinak.
Foglalt név: Tesztoldalamon láthatsz még ennél komolyabb javulást is.
-
HarryPotter
őstag
válasz
foreveryoung #26960 üzenetére
igen, nálam is 2-3 mpercig ment, aztán csak sejteni lehetett, hogy végzett is. De nézd meg a logfile-t, abban látod, hogy mit csinált.
Nálam nem megy a ds -
Diniboy
aktív tag
válasz
foreveryoung #26765 üzenetére
jééé .. nem is vettem észre hogy ott is van menü
meg azt se hogy van fent sorba csomo dolog és lehet választani...
-
Diniboy
aktív tag
válasz
foreveryoung #26761 üzenetére
rádugtam... ezaz hogy a boot képernyőt se látom nincs jel... a monitor nem érzékeli hogy kapna jelet... ugyanakor a win felál, a kari hütése megy... attol tartok hogy nem érzékeli az alaplap hogy van benne kártya és automatice az alaplapi vga-ra küldi a jelet...
vagy csak a monitor nem érzékeli a vga jelet a lehet az átalakitó miatt ?
sajna épp nincs ithon müködö monitorom tartalék, pedig szokott mindig,
csak nemrég ment tönkre a 17es samsung syncmasterem... nem lehet bekapcsolni azt meg ... ez is mien... kihuztam, nem volt használva 2 hónapig, öszeraktam és nem lehet bekapcsolnise ja ez má offba menne de nem tudom mivel lehet bekapcsolni részekre... várjá csak megvan -
Diniboy
aktív tag
válasz
foreveryoung #26757 üzenetére
őőő hát nem tudok rájönni hova kéne irkálnom mim van nem mintha nagyon tudnám
valami 4600+ x2es bazze
de tipust má ne kérdezz
asrock alive nf6g mobo 2x1 giga 800 as geil ram 1 320as samsung vinyó, dvd olvaso, pio 16x iro, meg egy ősi sb live 5.1es, hogy ne a csodás alaplapi hangkódec menjen. vga eddig egy pasziv Gigabyte x1600pro volt ...
-
foreveryoung
tag
válasz
foreveryoung #26761 üzenetére
Te csak azt úgy hiszed!!! 1 hónapja szívok a kártyával!!! Végre kiderült, hogy a biosa szar. De azt még nem tudni miért, vagy mitől!!!
-
Diniboy
aktív tag
válasz
foreveryoung #26757 üzenetére
nem merem leirni mim van XD amugy pci expressre van álitva a biosban a display init first, és megvan az x1600am, szóval ez nem lenne gond, de igy se volt kép...
másik.. ha lehuzom a 2 dvd irot meg a hdd-t ak nem kéne elégnek lennie az x2es mellett a 360as tápnak
csak annyira amig meggyőzödöm arrol hogy nem a kari a rosz10 K hufért ajánlott 400watos chieftec tápot a boltos , 15 ért lenne 500as fsp..
-
katt777
félisten
válasz
foreveryoung #26634 üzenetére
Ezek erre élveznek, én csak segítek nekik. De ha nem mentek el, most megbuktak, mert már lezártam.
-
katt777
félisten
válasz
foreveryoung #26557 üzenetére
Csak kellően magas helyiségben teszteljetek...
-
katt777
félisten
válasz
foreveryoung #26553 üzenetére
Kipróbálhatod, ha rendesen lepucolod a régi drivert. Aztán majd a HIS-t, ha kijön, és a ref. megint nem OK. Bár a ti HIS-eitekkel kapcsolatban én komolyan semmiben nem vagyok biztos.
-
katt777
félisten
válasz
foreveryoung #26514 üzenetére
Hát, egy demo-tól azért nem lehet elvárni, hogy mindenen rendben fusson. Belső nézete legalább van?
-
katt777
félisten
válasz
foreveryoung #26510 üzenetére
Talán egy cég végre tekintettel van a vásárlóira? Máris érdekes! Esetleg nem kap jutalékot, hogy Vistára kényszerítse a vásárlóit? Milyen game az?
Crysisben láthatjuk, milyen szép grafikát lehet csinálni DX9-ben!Már Carmack-bácsi is rég megmondta.
-
katt777
félisten
válasz
foreveryoung #26461 üzenetére
IceQ Turbo!
Vagy Frau Blücher... (ha láttad az Ifjú Frankensteint) Nincs új a nap alatt...
Hallom (olvasom), nincs floppytok. Nézz valami Dos-boot pendrive image-et, addig keresek én is.rollins: Előbb-utóbb úgyis kell. Vagy havonta felteszi tiszta partícióra a próbaváltozatot.
-
HarryPotter
őstag
válasz
foreveryoung #26461 üzenetére
hogy álltok a gpu-val?
(bocs, ha összerezzensz megint --)
-
katt777
félisten
válasz
foreveryoung #26326 üzenetére
Elméletileg DotNet2 kell neki, az újabb DotNet meg ritkán kompatibilis visszafelé. Egyébként letöltöttem több HIS 3870 bios-t is (a legrégebbit is), mindegyik szerkeszthető. Az IceQ-nak erősebb a hűtése. Szóval nincs ezekkel semmi gáz. Vsz. a tiéteket is lehet. De ha elküldöd, megnézem nektek (vagy töltsétek le a CB ATI bios editort - link az oldalamon -), és nézzétek meg a gyári beállításaitokat (csak beolvasni kell fájlba, és elmenteni).
-
katt777
félisten
válasz
foreveryoung #26321 üzenetére
A jó bicajszerelő (is) én vagyok.
Azt a gépet is úgy építettem.
zozoz1: IC is van, és nem az integrált áramkör.
-
zozoz1
aktív tag
válasz
foreveryoung #26323 üzenetére
Keverd össze a betüket és akkor kijön...
Pont free vírusírtót (AVG) rakok a Zs...-nek fel és összekavarodtam....
Már fáradok..... -
zozoz1
aktív tag
válasz
foreveryoung #26321 üzenetére
Ha jól tudom van ott TESCO. Jó bicikli gumijavító szettet árúlnak. Meg szerszám készletet.
Minek nézzem? Nincs fent semmi AVG driverem sem még....
Ok felrakom a HIS drivert (only driver-t). Aztán meglátjuk....
-
zozoz1
aktív tag
válasz
foreveryoung #26319 üzenetére
Gyorsvonat megy Szombathelyre? Már nincs kedvem kocsiba ülni...
Ott lehet sörözgetni is...no tolerancia
-
katt777
félisten
válasz
foreveryoung #26313 üzenetére
Attól még mennie kéne, egy turbo bios-szal meg még inkább, de egyelőre azt hagyjuk.
Alapjáraton a Sapphire 39°C-os nálam, 48 akkor volt, amikor ATT működött, és nem vitte le a feszültséget (ergo 3D üzemmódban volt, csak alacsonyabb órajelekkel). Tudom, ezzel most nem beszéltelek le az öngyilkosságról.
CCC-nek kéne kiírnia túlhajtás fülön, hogy kért órajel 777/1126, jelenlegiben meg kis ablakokban ott kell lennie 300/1126-nak. -
katt777
félisten
válasz
foreveryoung #26305 üzenetére
Nézesd meg a karit ott, ahol vetted. Én csak azt tudom mondani, hogy mennie kéne.
Van egy új HIS3870 tulajunk, neki rendben megy minden. -
katt777
félisten
válasz
foreveryoung #26295 üzenetére
Tudod, K olyan, hogy beszól valakinek valamit, aztán ha szólnak az offolás és a személyeskedés miatt, bőszen helyesel.
-
Kelvin
őstag
válasz
foreveryoung #26295 üzenetére
A
+1
azt jelenti, h egyetértek a hozzászólásoddal.(#26293) GReddy nak abban igaza van, h sajna a magyar egy elég bunkó népség.
A nővérem kinnt él külföldön és én is gyakran huzamosabb ideig vagyok Mo.-on kívül.
Ilyenkor lehet a legjobban szembesülni ezzel sajnos.....Az itteni mentalitás a közlekedésben az egymáshoz való hozzáálás és még sorolhatnám....katasztrófa
De pár hónap alatt visszazökken az ember... -
Kelvin
őstag
válasz
foreveryoung #26292 üzenetére
+1
-
katt777
félisten
válasz
foreveryoung #26241 üzenetére
Nem, az ATI hotkey pollert írtam. Az kezeli az órajel-vezérlést. Ezt lehet kilőni ATT-szal, AT-lal, vagy RT-rel.
-
katt777
félisten
válasz
foreveryoung #26220 üzenetére
Szóval AtiTools nincs, de spéci karihoz sem AT, sem ATT nem jó.
Monitor, kari majd a hét közepe felé. Most el vagyok havazva, amúgy meg mindenki DX10 game teszteket követel tőlem! -
katt777
félisten
válasz
foreveryoung #26224 üzenetére
ATI Tool és ATI Tray Tools nem OK. Előbbi szimplán vacak, utóbbi még a Sapphire ref. 3870-ét sem kezeli jól (feszültséget nem vesz vissza).
Én csak azt tudom, hogy alapból a HIS karitoknak rohadt jónak kéne lennie. -
HarryPotter
őstag
válasz
foreveryoung #26220 üzenetére
ati tools külön letölthető, én is azt használom, mert egyszerű progi. google a lelőhelyért.
-
katt777
félisten
válasz
foreveryoung #26175 üzenetére
Nem, ATT-ben, RivaTunerben, AtiTool-ban, no és registryben (Sajátgép-kezelés). De ha az nem műxik, akkor van gond az órajelekkel. Nézd meg a Számítógép-kezelésben, ott van e a betöltendő rendszerprogramok sorában.
Ha ennyire tuti a hiba, be kéne vizsgáltatni, és gariztatni, ha kell, a VGA-kat, sztem.
Mert ha leesnék, ki segítene a rászorulóknak? -
katt777
félisten
válasz
foreveryoung #26171 üzenetére
Akkor pedig tényleg nem OK valami azokkal a karikkal. Órajel akkor nem esik vissza, ha ki van lőve az ATI hotkey poller a registry-ből (és akkor lehet gond a túlhajtással is).
Bringa már OK. Monitor és GT még hátra van. Most megyek gyúrni. -
katt777
félisten
válasz
foreveryoung #26167 üzenetére
Hát én tényleg nem értem nálatok ezeket a HIS karikat. Szólok, ha járok arra, talán lesz időm megnézni. Soha ne add fel!
Nincs semmi a Windowsban, valami segédprogram, ami megakaszthatja?
-
katt777
félisten
válasz
foreveryoung #26161 üzenetére
Vsz az 1280-as RAM sok neki. Azt visszaveheted, ATI-nál a GPU számít.
Bios-t nem próbáltátok? Bár a fentiek fényében már nem biztos, hogy jó ötlet. Én azért csodálkozom, hogy nem megy 850/1200-on stabilan, ez durva egy HIS-től. Ha a közelben lennék, megnézném nektek. -
zozoz1
aktív tag
válasz
foreveryoung #26114 üzenetére
MSN ?
-
zozoz1
aktív tag
válasz
foreveryoung #26112 üzenetére
Hogyhogy te még nem alszol? Konkrétan kellene egy bios, amit ajánlanak. Kinéztem egyet még du. de szerintem nem az kell nekünk. Egy gyári HIS húzott bios kellene. Amúgy a délutánt rászántam. A Winflash bios upgrade nem jött be. De van másik progi az Ati flash. DOS-boot lemezén már túl vagyok, ( MS-DOS Rendszerindító lemez ), de végül nem mertem a HIS drivert megerőszakolni. Még sosem csináltam ilyet. Nem volt olyan karim amin érdemes lett volna. De ennél a karinál csípi a szemem. Tanulmányozom, érdeklődöm és meglátom. Hmm....
-
foreveryoung
tag
válasz
foreveryoung #26107 üzenetére
Az ATI Flesh-z már le is töltöttem
-
zozoz1
aktív tag
válasz
foreveryoung #26102 üzenetére
Mi van?
-
katt777
félisten
válasz
foreveryoung #26102 üzenetére
Tudom. De az övé sem megy úgy, ahogy kéne? -> Mail a HIS-nek.
MInden HIS HD3870 IceQ3 turbo tulajnak: itt van a megfelelő bios, célszerű az újabbat feltenni.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
foreveryoung #26078 üzenetére
Én 8800GTS 320-asról beszéltem. Az nem megy ha megszakadunk sem 65°C alá.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
foreveryoung #26076 üzenetére
Ahhoz képest áldás a 3870. Havernak az MSI OC-je nem megy 65°C alá 2D-ben sem
Pedig levettük az órajelet is. -
katt777
félisten
válasz
foreveryoung #26072 üzenetére
Némi jó tanács, ha megfogadod: tuningot apránként, alulról felfelé. Ált. elfogadható és elérhető stabil tuning 3870-eknél 860/1200, én is ezért ilyen értékekkel futtattam a tuningos teszteket. De nem úgyis 850-es GPU-val megy a karid? Az elérhető +10-20MHz-cel nyersz vagy pár század FPS-t az újabb játékokban, a 850-et meg a HIS garantálja. Akkor mi a probléma? Én embert még nem láttam ennyit sírni ilyen ász VGA-val.
Bezzeg a 8800GT 20-25% tuningot is elbír, csak hát nem korszerű, na bumm. -
katt777
félisten
válasz
foreveryoung #25995 üzenetére
DX10-es játékoknak én tartok egy x64 Vista partíciót.
-
Facek
csendes tag
válasz
foreveryoung #25993 üzenetére
Havernál 64 bites rendszert raktuk fel az előző hétvégén pont. Vannak programok amik nem mennek de a legtöbb 32 bites játék/program megy. Szerintem próbáld meg, annyit lehet megér. Kérj kölcsön egy pici vinyót, vagy csinálj egy külön partíciót.
-
katt777
félisten
válasz
foreveryoung #25991 üzenetére
Igen. Igen.
-
katt777
félisten
válasz
foreveryoung #25987 üzenetére
Igen. Nem.
-
katt777
félisten
válasz
foreveryoung #25973 üzenetére
OK, majd szólok, ha lesz 4870.
Ne OFFoljunk erre, OK?
-
katt777
félisten
válasz
foreveryoung #25968 üzenetére
Most egy rosszat. De már hoztak egy másikat, majd azt is beüzemelem, ez meg megy a szarvizbe.
-
katt777
félisten
válasz
foreveryoung #25962 üzenetére
Ezért IceQ!
-
m4rc!
őstag
válasz
foreveryoung #25962 üzenetére
HIS-nek mindigis baromi jó volt az IceQ szériája, majd 4870-ből tuti ilyet veszek
-
edeleny
őstag
válasz
foreveryoung #25941 üzenetére
A his Driver se több,ha kibontod akkor látni fogod,hogy több verzió van benne,(XP Vista,mit dudom én,meg a .net3,meg ilyenek,azért ilyen sok.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
foreveryoung #25941 üzenetére
Ja hogy te HIS-est akarsz feltenni? Annál nem tudom hogy van. A sima ATI-s az ~55MB. Lentebb találsz linket hozzá, szerintem azt tedd fel.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
foreveryoung #25939 üzenetére
Nem.
Csak a Hotfix. Abban benne van a driver és a CCC is, ha kell. -
TomBoy1986
veterán
válasz
foreveryoung #25936 üzenetére
Nem. Az egészet le kell előtte szedni uninstallal + driver cleaner.
SB driver nincs benne a hotfixben. -
TomBoy1986
veterán
válasz
foreveryoung #25911 üzenetére
Nekem kb. felét éri el a kártya. És mivel újabb, ezért több modernebb dolgot használ ki.
Pl. nem tudom, hogy feltűnt-e, de a 35K-s 3870-es 50 ponttal van elmaradva (túlhajtva) egy szintén túlhajtott G92-es 8800GTS 512-től (CPU visszafogja feltehetőleg) [link]
8800GT-k közül pedig számos szerepel a 3870-es mögött (de van előtte is, tény).
Böngészd: [link] -
TomBoy1986
veterán
válasz
foreveryoung #25909 üzenetére
DX10-es.
-
katt777
félisten
válasz
foreveryoung #25899 üzenetére
Nem a 4. RAM-ot nem látja, hanem 3 GB fölött nem lát (4x512MB-ból pl. simán a 4.-et is, 8GB-ból meg már a 2.-at is csak félig). És azt nem is fogja használni, csak a 3-at. VM letiltásával csak gyorsíthatod a rendszert, amennyiben a rendszermemória elegendő. Ehhez XP alatt elég 2 GB, Vista alatt meg kell 4. Persze csak 1-2 játéknak (vagy ha sok programot futtatsz egyszerre), amúgy rendben van mindkettő.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
foreveryoung #25879 üzenetére
A 32bit-es Vista ugyan annyit lát a ramokból mint a 32bit XP. Tehát 4gb ramot az életbe soha se fogsz használni Vista 32bit-tel.
Ha 3870 X2-es VGA-d van 1gb rammal akkor 3gb-ot fog látni, ha pedig 512mb kártyád van akkor 3,5gb-ot...ez a 32bit hátránya.
-
Solten
őstag
válasz
foreveryoung #25881 üzenetére
3850-em még bír egy kis tuningot gyári oc létére...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
foreveryoung #25879 üzenetére
a vista imádja a 4g ramot, a 32bites is. gyorsan bootol (lazán 1 perc alatt feláll a rendszer nulláról mindennel), responzív (értsd, stalkerben alt-tabozás közben is), köröket ver egy arányaiban hasonlóan erős hardveren futó XPre.
FeRRaR1: a 6pines csati nélkül konkrétan be se bootol vele a kártyád. abban a Chieftecben meg nem sok tartalék van már...
-
Bali27
addikt
válasz
foreveryoung #25881 üzenetére
Nem akarom az ördögöt a falra festeni de nem lehet hogy selejtet kaptál? Igaz semmit nem értek hozzá de az hogy se venti fordulat se sebeség állitás se semmi.. fura nekem.
Nem tudom van e tapasztalat de ha ráraksz sima 3870 es biost?? tudom nem teszed meg , én se tenném, de ha pl egy HIS ICEQ re ráraksz egy Sima 3870 es HIS biost? AKkor elvileg ugyan az lesz mint egy sima 3870.. Azzal meg azt csinálok amit akarok.. Tökéletesen müxik. -
katt777
félisten
válasz
foreveryoung #25877 üzenetére
Hát, csak feltelepít egy tiszta rendszert alá, de miért is mi tárgyaljuk meg ezt?
Majd jön, aztán kérdez, ha kell neki.
Mitől használná jobban a konfigodat a Vista? Bár, ha úgy érted, hogy jobban használja, azaz több erőforrást foglal, akkor van benne valami. Ami jobban kihasznál egy 64-bites hardvert, az egy 64-bites OS, ill. a 64-bites progik. Mindegy, hogy XP vagy Vista. Sebességnövekedést 64-bites Vista alatt tapasztalhatsz, ha jól beállítod, de csak minimálisat. És persze nem attól, hogy Vista. -
katt777
félisten
válasz
foreveryoung #25875 üzenetére
Ő nem CF-özik. Vagy igen?
Biztos tanulhatna pár dolgot, ha visszaolvasna a topicban, de ez ált. nem jellemző. -
edeleny
őstag
válasz
foreveryoung #25855 üzenetére
Igen én is inkább szimulátor rajongó vagyok,és csak a kártya határainak a feszegetése miatt játszottam a Crysis-al.
Na meg a Civilization4-et tolom a 3850-en. -
Bali27
addikt
válasz
foreveryoung #25859 üzenetére
Hát igen... De ez nem olyan fps.Itt az ész meg az összjáték a fontos, nem a hentelés... És nem is kell kilométeres távolságbol kilöni a másik stzemét 0.0001 mp alatt
Ja nuku célkereszt stb..Teljesen a realisztikusságra helyezték a hangsulyt.. MIntha ott lennél teljesen olyan. Nincs 0.001 mp es tárcsere stb.. ÉS már nem csak a steamen lehet megrendelni hanem van dobozos verzsön, ráadásul annyiba kerül hogy ha kocsival leugrasz a közértbe az is többe kerül már
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
foreveryoung #25851 üzenetére
hát, én ugyannem
játszani már az 3870es is eléggé felsőkategóriás (bármennyire is próbálják a középkategóriába tolni a 9600al), a benchek meg szépek és jók, csak olyenkor mindig eszembejut, hogy én filmezek is. szeretem a képjavítókat, na
innentől kezdve pedig a legerősebb kártyám van a nekem megfelelő szegmensben (x2 nemér
).
jó játék azért akadt pár tavaly/idén, de én fps/rts párti vagyok némi autóversennyel fűszerezve. volt egy bioshock, egy stalker, egy crysis fps vonalon, rtsben egy tiberium wars és egy supreme commander (meg egy remekül sikerült homm5 kiegészítő, ha már stratégia), az autósokat meg hagyjuk. meg ottvolt a zseniális Portal. kb 97-98 óta nem láttam ilyen erős felhozatalt fpsből (Q2, HL, SiN, AvP, Unreal).
-
katt777
félisten
válasz
foreveryoung #25844 üzenetére
Vadi régi, nem?
Mint szoktam mondani: semmit nem állítok alaptalanul. -
katt777
félisten
válasz
foreveryoung #25841 üzenetére
+1 ötlet: Installálás után partíciómentés. Bármi hiba után vissza lehet tolni a komplett rendszert. Én mentek full install után, aztán driverek és segédprogramjaik telepítése jután (-VGA, nem véletlenül), aztán programok után. Már rengeteg időt és fáradságot megspóroltam vele. Írtam erről anno egy cikket, de pár okostojás majomkodott, hogy mindez baromság, aztán levettem, mert hülyéknek úgysem magyarázhatom meg, mit miért.
-
Calibos
addikt
válasz
foreveryoung #25840 üzenetére
Számomra crossfire/sli és multi gpu felejtős. Néha csak a újinstall segít...sajnos.
-
Calibos
addikt
válasz
foreveryoung #25837 üzenetére
Össze akadtak a driverek? Vagy öreg volt a windows?
-
katt777
félisten
válasz
foreveryoung #25689 üzenetére
Ez nem megoldás, csak a hibajelenség megszüntetése. A megoldás a rendszer újrapakolása lenne, és csak HIS cuccok telepítése. Minden hibád ordítja, hogy ott driver-fájlok nincsenek rendben. Így most no tuning, avivo, egyebek.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
foreveryoung #25691 üzenetére
OC == overclocked, tehát nem 775/1125 az órajele, hanem több (gyakorlatilag az összes OCd 3870es 800/1125ön jár).
ref == referencia, 775ös gpu órajel, 1125ös ram órajel. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
foreveryoung #25689 üzenetére
3870ből sajnos nem szabad OCset venni, egyre inkább ez a tapasztalat.
rivatunert fel lehet tenni, de csak és kizárólag a ventit szabad szabályozni, és azt is csak manuálisan, mert meghülyül néha. driverből mindent saját tapasztalatok alapján. és érdemes rendszerújrarakást csinálni, a maradékokat regpucolással se lehet mindet kiirtani
. legalábbis nekem nem sikerült. ja, OCzni nem szabad ref driverrel, attól totálisan meghülyül minden!
nálam a dolog úgy néz ki, hogy van most két 8.4es partícióm vista x32 sp1el, az egyiken tökéletesen fut a stalker és a supcom, a másikon meg minden más, kivétel a bioshock, amit nem sikerült stabilizálni egyik partíción se
(de ezen már csak nevetek). MSI TD512-OCm van.
-
katt777
félisten
válasz
foreveryoung #25577 üzenetére
Nem is a ventire mondtam, hanem a feszültségre. Viszont nálam ugyan nem akasztotta ki a VGA-t, és szépen váltogatta a 2D/3D módokat. Fraps becseszhet, ha nem távolítod el a 3D mód kivételei közül. Ja, és ATT-szal nem jó a CF, mert csak az 1. karit szabályozza, a 2.-ról nem vesz tudomást. RivaTunerrel monitoroztam a 2.-at, mert az is csak 1 VGA-t bír követni, de legalább kiválaszthatom, hogy melyiket. Azóta persze jött ki 2 újabb ATT verzió, nem tudom, te melyiket használtad. Mindenesetre szükséged nincs rá, mert VGA tuningnak úgysincs értelme ilyen gyenge (3870-hez) proci mellett, csak hűtést meg RT-rel tudsz szabályozni, és akkor nincs az a rengeteg beállítás, ami elcseszheti a 3D módot, ha csak egyetlen apróságot is elfelejtesz beállítani (a beállítások alkalmazását pl. 3 helyen). Sajna kb. egy 3850-nel is megkapnád a jelenlegi VGA-teljesítményt.
De ha egy karin 100FPS-szel futó játékokat tolsz, mire kellett a CF, meg egyáltalán a 3870? -
TTomax
félisten
válasz
foreveryoung #25577 üzenetére
az ATT kb 10fokot fut a kártyádon,mi sem tudjuk miert.A 2D-bol 3D-be átkapcsoláskor jelentkező fagyást másnál is produkálja.
-
katt777
félisten
válasz
foreveryoung #25571 üzenetére
VGA hűtés nincs optimalizálva (bios)
ATT nem veszi vissza a fesz-t 2D módban, hiába állítod be.
ATT nincs jól beállítva/telepítve. Spéci kártyákat különben sem szereti.
Pucolj le MINDEN ATI-hoz kapcsolódó cuccot, majd driver sweeper és regpuc, AZTÁN kizárólag a HIS 3870 driver-t tedd föl, és hangsúlyozom +1x: csak a drivert. Ha úgy gond van, akkor a VGA hibás. És akkor lehet, hogy a CF problémát is az okozta, csak a másik VGA miatt nem kapcsolt le a géped, mert az dolgozott, ez meg nem ment, csak lassított a párhuzamosítás, és a hiba miatt. Azt mintha nem mondtad volna, hogy CF előtt letesztelted-e külön-külön a két karit. -
katt777
félisten
válasz
foreveryoung #25569 üzenetére
Én már tudom egy ideje, hogy eladtad.
Nekem 1 ezresembe került a rengeteg tapasztalat.
2,4GHz nagyon-nagyon kevés a CF-nek, de ezt mondtam már neked (és a procituningot is javasoltam). 3 GHz körül csak 1600 felett, és mindent felmaxolva van kihajtva. Hiába van 4 magos procid, az semmit nem jelent, mert nincs használva a +2 mag.
Ettől függetlenül nálam még a 3,2 GHz-es X2-vel is 20% gyorsulás volt default 3D06-ban a 8.2-es driverig bezárólag (1680x1050, 16XAF, 8XAA, High Precision beállításokkal gyorsult 94%-ot). 8.3-tól jelentkezik a visszaesés 2 VGA-val bizonyos konfigokon, de nálad még az AMD chipsetre sem lehet ráfogni, mint az én régi lapom esetében.3D06 default:
X2 3.2 GHz 777/1126: 10179 (4345/4852/2469)
X2 3.2 GHz 777/1126 CF: 12507 (5443/6842/2439)Ha 8.2-essel sem volt jó, és a Catalyst AI beállításokkal is mindent kipróbáltál, akkor nem igazán tudom, mitől a visszaesés (8.2 alatt), ha csak nem lap-specifikus a dolog.
Későn keltél.
-
Xirtam
veterán
válasz
foreveryoung #25566 üzenetére
Szia, mibaj ????
-
katt777
félisten
válasz
foreveryoung #25546 üzenetére
Itt vagyok. Remélem, ez segített!
Beawulf: Vagy tud pár dolgot a több GPU-t nem támogató játékokról.
Bali27: Tudtam, hogy valamit elfelejtettem! Bocsesz, de az egész délutánom kerti munkával telt. De akkor már tudod. Tapasztalatom szerint viszont E8400 még izmosabb. Kihajtást illetően nézd meg a Vantage-teszteket az oldalamon (ez DX10!). Totál kihajtottnak tűnik a 3870 3 GHz-en, persze csak default beállításokkal. Aztán feltettem minden minőséget maxra, és 1280x1024-ben 20% proci tuningtól 18%-ot gyorsult a 3D megjelenítés!
Azaz olyan beállításokkal nem volt kihajtva a 3870 3,6GHz-en, és ez már E8400 volt.
Két másik beállítással csak 10% volt a gyorsulás, másutt meg semmi, szóval jelen pillanatban úgy tűnik, hogy az ATI driver DX10-ben egyedül 1280x1024-ben, abban is full grafikával hozza a maximumot (1680-ban nem volt gyorsulás). Az egy dolog, hogy ez 1-7 FPS volt, viszont ha a többi beállítással is jól működne, akkor pl. már elfogadhatóan lehetne játszani DX10-ben. Mindenesetre érdekes dolgokat tudhat meg az ember egy erős procival.
-
sysrq
őstag
válasz
foreveryoung #25260 üzenetére
Sziasztok. SP1-es Vista alatt mivel lehetne húzni a kártyát?
Az ATITool 0.26 megfagy, várjak egy új verziószámot? -
katt777
félisten
válasz
foreveryoung #25260 üzenetére
Igen, ott, az opcióknál. De végül is akkor HIS vagy ASUS karijaid vannak? Mert az adatlapodon IceQx2 szerepel, itt meg ASUS drivereket említesz.
Amúgy a jóisten sem tud segíteni rajtad, ha nem olvasod el az üzeneteit. -
katt777
félisten
válasz
foreveryoung #25258 üzenetére
Már bocsi, de az IceQ nem hinném, hogy ASUS kari lenne.
Annyit tegyél majd meg, hogy ha a monitorod bírja, tedd 1600 fölötti felbontásba, és kapcsold be a 8XAA-t, 16XAF-et, High Precision-t, ezzel lecsökkentheted a CPU limitet. Ha az enyémekhez közelebbi eredményt kapsz, akkor tényleg a CPU tuning lesz a megoldást.
Feltettem a C2D-s UT3 teszteket, valamint az első 3DMark Vantage eredményeket (és sok-sok szép képet). Ajánlom mindenki figyelmébe a rekorder konfigot.
-
katt777
félisten
válasz
foreveryoung #25252 üzenetére
Akkor ott már csak valami alaplapi driver lehet.
Jut eszembe: HIS driverrel próbáltad egyáltalán? Nálam ASUS-szal régen az szokott segíteni. De megértem a bosszankodásodat. -
katt777
félisten
válasz
foreveryoung #25239 üzenetére
Persze, hogy tudja, én is azzal teszteltem, még a 8.3 megjelenése után is, mert attól különböző módon bár, de x86 XP és x64 Vista alatt is elszállt a teljesítmény. Anno írtam is a topicban. Az tesztadataimnál szereplő helyett pl. 9100 körüli pontszámot kaptam CF-rel, míg 1 VGA-val 9800-at (8.2-essel). A CPU-score-om meg 2400-ról 1700-ra esett XP alatt.
És nemrég valaki a 8.4-essel szívott ugyanígy.
Jav.: a lapodat benéztem.
Naná, hogy mindent cserélj!ATI Catalyst Uninstall All
Driver sweeper (maradványok eltávolítása) Guru3D-ről letöltheted)
WinXP manager (reg puc, de ez már csak biztonsági pucolás) -
foreveryoung
tag
válasz
foreveryoung #25236 üzenetére
A 8.2 tudja a CF-t???
-
katt777
félisten
válasz
Tessék. Csak megér egy próbát, még ha amúgy nem is hiszel nekem...
Ha már beleruháztál a CF-be, legalább működjön úgy, ahogy tud.
-
leviske
veterán
válasz
Kéne pár screenshot a beállításaidról.
-
leviske
veterán
válasz
foreveryoung #25229 üzenetére
-
katt777
félisten
válasz
foreveryoung #25224 üzenetére
3,2 GHz-es X2-essel
3870 CF: 12124 (5357/6407/2431)
3870: 9289 (3971/4159/2463)Azért megnézhetnéd 8.2-essel, csak vigyázz a 8.4-es rendes eltakarítására, amúgy CF-hez, főleg default 3DMarkban nagyon karcsú a procid. De mondtam: tedd fel nagy felbontásba, nyomd fel maxra a szűrőket, úgy már lesz összehasonlítási alapod.
-
leviske
veterán
válasz
foreveryoung #25227 üzenetére
Vissza vonom.
Ez egy egykártyás rendszer ás több pontot kap a kari (akármennyire is 2.4-en megy a procid)
Vagy ennyit húz rajta, ha keményebben meg van mellette rángatva a proci?
Erről katt kolléga tud inkább nyilatkozni...
-
leviske
veterán
válasz
foreveryoung #25224 üzenetére
Itt segítenek tuningolni a procid. A rendszerednek csak ennyire van szüksége... a pontjaidon is látszik.
-
katt777
félisten
válasz
foreveryoung #25219 üzenetére
Nézd meg a 8.2-essel. 8.3-assal nálam mindig elszállt a CF teljesítménye (kevesebb volt, mint egy VGA-val, igaz, CPU pontok is vesztek), és 8.4-es is pár embernél, akinek még megvan a CF-je. Jó lenne 3D pontokat írnod, mert a quad procit felturbózza az összpontszámot. És már láthatnád is, hol veszett el a teljesítmény.
Nézd az eredményeket az oldalamon. -
leviske
veterán
válasz
foreveryoung #25219 üzenetére
A procid 2.4GHz-en megy? Csak mert az is lehet ludas... olyan 3GHz-ig legalább felkéne húzni.
(ha nincs felhúzva)
(#25221): sajnos 2.4GHz-en nem hajtja ki a procid a rendszered. Ezért kapsz ilyen kevés pontot 3Dmark alatt. A Q6600-nak bőven belefér léggel 3-3.4GHz és akkor már ki lesznek hajtva a kártyáid!
-
Skizz
addikt
válasz
foreveryoung #25215 üzenetére
Akkor csak singleben megy...
-
nygma
addikt
válasz
foreveryoung #25215 üzenetére
Durva!
Iszonyat kevés!
Driverek hogy állnak?
-
nygma
addikt
válasz
foreveryoung #25211 üzenetére
Többnek kellene lenni.
-
leviske
veterán
válasz
foreveryoung #25211 üzenetére
Ha ez a 06-os változat, akkor ez egy HD3870 eredménye...
(Tehát nem megy a CF)
-
katt777
félisten
válasz
foreveryoung #25192 üzenetére
Szellem a gépben.
Én ilyenkor megnézem másik OS-en, de úgysem nyomod a teszteket kilóra, mint a magamfajta mániákus, hogy minél többet megtudjon a gépéről és a szoftverekről.
-
katt777
félisten
válasz
foreveryoung #25190 üzenetére
És hány játékot végigtolhattál volna már ennyi idő alatt!
Ha tényleg újratelepítetted a rendszert, nincs rajt semmi extra, és telepítéskor ezt csinálja, akkor nincs tippem, sajnálom. (Vinyód, gondolom, rendben van.)
-
katt777
félisten
válasz
foreveryoung #25187 üzenetére
CRC hiba az vsz tömörítési gond (3D06 küldi a hibaüzenetet, ugye, nem a hotfix). Töltsd le más helyről. Esetleg Futuremark oldaláról. Nem ritka, hogy több helyen is hibás állományt találsz, ha egyes oldalak rosszakat vettek át. Persze macerás, mert nem kis csomag, de máshogy nem fog működni.
Hűtést lásd előbb.
Progik futhatnak szépen, csak ált. ritkán használják ki mindkét karit, 100%-ban meg egyik sem, inkább 30-70 között. És ez már ráfizetés a dupla ár miatt, a CF-es lapot nem is számolva. -
rollins
őstag
válasz
foreveryoung #25184 üzenetére
Arra vagyok kíváncsi milyen alaplapban megy (szerk: látom ASUS P5E) a 2 vga és hogy játékok alatt működik -e CF rendesen? Csak azért kérdezem, mert egyre olcsóbb lesz a 3850, illetve minél több tapasztalatra lennék kíváncsi, hogy érdemes -e CF lapba invesztálni (péld x38), vagy tényleg a wc-be lehúzható dolog ez a kétkártyás megoldás. katt-nak nem jött össze, nem tudom még kinek van, eddig egyedül csak abu85 nem panszkodott, teljes a káosz a fejemben ezügyben. (amúgy ha játékok alatt jól megy, én magasról le*nám a 3dmarkot)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Autós topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Austin F.: MOD Android: Appok teljes képernyőn – immerzív mód
- Reklámblokkolók topikja
- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- OpenWRT topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest