- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
marcias
őstag
válasz
rammstein88 #25753 üzenetére
Nagy eséllyel ez az elején lassulást eredményezne, a memória lenne a szűk keresztmetszet. Viszont ennek is van két előnye. Egyrészt, ahogyan eddig is voltak memóriatuninggal foglalkozó cégek, ezentúl az ő szerepük nagyon megnő, hiszen jóval fontosabb lesz a memória teljesítménye. A másik oldal pedig, hogy összevonódik a rendszer- és videomemóriapiac, így leegyszerűsödik a fejlesztés/gyártás/forgalmazás is. Nem is beszélve arról, hogy a videokártyáknak ezentúl nem kell nyákot gyártani, amire ugye a memóriák is kerülnének, ez további költségkímélő dolog (kérdés, hogy az ASUS, Gigabyte stb. ehhez mit szólnának
).
Egy olyan verziót is el tudnék képzelni, hogy ezentúl az alaplapok cpu-gpu környékét építenék ki úgy, mint korábban tették a videokártyákét (akár előre integrált memóriamodulokkal).
szerk: ez már elég OFF -
katt777
félisten
válasz
rammstein88 #25746 üzenetére
Drága, értelmetlen, ráadásul hatványozott hibaforrás. Szeretném megemlíteni azt a csöppet sem elhanyagolható tényt, hogy sem bizonyos CPU-k, de főleg a GPU-k még külön-külön sem tekinthetők hibamentesnek, így most csak ismét egy újabb bugcsomagot próbálnak ránk sózni nagy dumával.
Amúgy sokkal egyszerűbb a fűtési rendszerre rákötni, ha mégis ilyen lesz, és akkor lehet spórolni a fűtésszámlával.
-
raziel01
veterán
válasz
rammstein88 #25712 üzenetére
Az a baj a CWT béllel, hogy több gond van vele, mint a Seasonic béllel és még hangos is.
Seasonic az halk és minőségi. -
raziel01
veterán
válasz
rammstein88 #25701 üzenetére
Ide írj inkább: Melyik tápegységet vegyem?
Ebben a topicban nincsenek tápszakértők. -
katt777
félisten
válasz
Jónak tűnik. Viszont nem találom, hány ágra oszlik a 41A, vagy minden ágon az van-e (mostanában az össz-t szokták megadni). Utóbbiban kételkedem, viszont, ha igen, akkor tényleg megfelelő. Ha 2 12V-os ága van, akkor áganként 20A rendben van.
-
raziel01
veterán
válasz
Szar táp.
Ezek közül válassz: VX450, HX520, HX620, TX650
A VX550 CWT beles ami nem a legjobb és hangos is. -
katt777
félisten
válasz
rammstein88 #25679 üzenetére
Hány A-t ad le és hány ágon? Az én tápom pl. 3 18A-es 12V ággal rendelkezik (és nincs 8 pines VGA csatija, persze, amikor vettem, még ilyen kari sem volt, csak CF meg SLI).
620W jó, ha a többi paramétere OK, mert ATI (igaz, ráhagyással, de nem ok nélkül) 550W-ot ajánl. -
s1ru2
aktív tag
válasz
rammstein88 #25677 üzenetére
Sztem a tápos topikban nézz körbe. Az első HSZ ben ajánló is van. Én is onnan választottam.
-
s1ru2
aktív tag
válasz
rammstein88 #25672 üzenetére
Persze, normális embernek Crysis nem mérvadó
Elnézést akinek a lelkébe tiportam. Multiban játszhatatlan, mert pl az én baráti körömben nincs mindenkinek olyan gépe, mint nekem (nekem is 3-4 hete lett) Singlet végignyomtam sztem egy kalap végbéltermék. (bár ez mostanában elég sok játékra igaz, vagy csak én öregszem) A tápon semmiképp ne spórolj... azt majd lehet, h. én is lecserélem egy 2x4esre meg 2x3 asra.(de ha cserélem is nem hiszem, h. zárós határidőn belül) Corsair 650TX et néztem ki csak éppen sehol nem volt és nem tudtak normális határidőt mondani. Az átalakítós dolgot nemtudom. Számít vmit ? Érdemes lenne beruházni?
De egyáltlán ugye mennyit nyerhetsz a kártya túlhúzásával ?Vidkarit sose nyúztam.
Katt: nekem most 1066 on mennek 400 as fsb mellett. 5-5-5-15 ön memtest most futott le 3250% ra hiba nélkül, de mostmár meguntam. Stabilnak tűnnek.
-
Foglalt név
addikt
válasz
rammstein88 #25661 üzenetére
A vx450 jó hozzá, az 500as fsp-vel lehetnek gondok, főleg ha tervezel alá quadot rakni. Mivel 2 12es ága van, a teljesitmény eloszlik és egy ágon csak 15-16A-t ad le. Sima 3850-el, ha megcibáltuk a quadot, azt már nem birta sajna
Szóval ahogy katt és speed is mondta a 12V-os ág terhelhetőségét kéne figyelni első körben.Kicsit visszaolvasva, megint elkeseredtem, hogy már mindennapos itt a fórumon, hogy magukat hozzáértőnek vélő egyének ömlesztik tele a szakmai topicokat az alapvetően hibás téziseikkel, azokat szentirásnak minősitve és a valóban témában jártas fórumozókat lehurrogva
Ezzel persze nem csak a fórum szinvonalát csökkentik és tiszteletre méltó embereket sértenek meg, de a felelőtlen tanácsokkal, akár jelentős anyagi kárt is okozhatnak másoknak. Az ilyen teenager megbecsülés hajhászó egyénekkel szemben sajnos a rangrendszer is forditva működik, hiszen amig a moderáció erre nem terjed ki, addig az általuk teleböfögött topicokból nekik van a legtöbb szakmai hsz-ük, hiszen válaszolnak bármire, akár értenek hozzá, akár nem, az összes találgatós topikban élen járnak. Valahol persze a közösség feladata lenne ignorálni őket, lehet hogy ez irányba kéne lépni és kicsit összetartóbbnak lenni ilyen dolgokban
-
katt777
félisten
válasz
rammstein88 #25672 üzenetére
Jön egy új game, ami tetszik (főleg GTA), aztán majd másképp gondolod, és cserélhetsz tápot. Drága megoldás. Mondom: amin nem érdemes, azon ne spórolj. Egy jó táp jó pár évig kitart melletted, viszi majd a későbbi cuccokat is. De végül is a te döntésed, én csak tanácsot adtam az én szempontjaim szerint.
-
katt777
félisten
válasz
rammstein88 #25667 üzenetére
No, akkor egy 3 GHz körülire tuningolt (vagy azon járó) C2D nagyjából elég (az erőfölény miatt én E8200-8400-at javaslok, az 12,8%-kal magasabb órajelen 28,9%-kal volt gyorsabb egy 6xxx C2D-nél), és ha hiányzik a teljesítmény valahol, akkor 8200 elmegy bizton 3,5-ön, 8400 meg 3,7-en. Utóbbi nálam is ezen jár, alapfeszültségen, és emiatt nincs is túlmelegedési probléma. 800-as RAM-ot felejtsd el, én is azzal kezdtem, AMD konfigból örökölve. Sima 1066-os Kingmaxok jóval gyorsabbak, darabonként 4200 Ft körül. Sajna a tesztoldalamra még nem volt időm feltenni az újabb RAM-okkal végzett memóriateszteket, de talán ma vagy holnap felkerülnek.
Szóval költs, amire kell, arra meg ne, amire nem muszáj. GA EP35-DS3 (v. 4) (22k) és E8200/8400 (utóbbi minimálisan drágább, most 45k körül), 2x1066MB Kingmax RAM-mal tökéletesen jó lesz neked X2 alá. -
s1ru2
aktív tag
válasz
Helo!
Mivel én is 3870x2 est hajtok gondolom segíthetek. Tápban 500-550ben bőven elég, ha gondolkozol. Nekem nem 2x3 (6 pines) és 2x4(8 pines) csatk vannak rádugva hanem 2db 2x3as (6pin). Egyedül abban látja kárát h nem működik az auto overclock a kártyán. Alapjáraton szerintem nagyon barátságosan halk, játék közben meg kit érdekel. Nálam egy e8200 társaságát élvezi most 3.2 őn hajtom, de még ez sem hajtja ki rendesen. Viszonyítási alapnak 2,66 os alapórajelhez képest +3000 pont 3dmark06-ban és ebből a proci kb 700-800. Gémeket Crysison kívül nyugodtan lehet maxolni. Én 1920x1200 ban teszemSP ben miden játszahtó 50fps+ Multiban úgyis butít az ember mert FPS többlet kell. De, ha érdekel akkor Crysis maxolva elsímítások nélkül 25-59 FPS.
Közben Katt is írt. nekem is 2x1024 1066os Kingmaxok vannak. Most játszogatok az időzítésekkel. Egy érdekesség, h. nekem 1200on bármit állítok memtest hibázik. 1066 os tökéletes.
-
leviske
veterán
válasz
Egy E7200 is kitudja hajtani, ha feltudod tuningolni olyan 3-3.2GHz-re.
Külön táp felesleges az X2-nek...
Olcsóbb is, ha egyszerűen veszel egy 500-600W-osat.
(#25662) katt777: de egy 450-es Corsair, vagy FSP csak megbírkózik egy HD3850-el, nem?
(#25664) katt777 : valószinűleg, miután X2-t vesz... majd lesz mellette egy 17"-os monitorja nem?
A Crysis-on kívül szerintem mindenhol maxtra tudja tolni a grafikát.
-
katt777
félisten
válasz
rammstein88 #25654 üzenetére
Kérdéses a többi hardver. Én jó minőségű 550W-os tápot javaslok, Chieftec oldalán találsz (én most ezt az oldalt nem találom
). Mindenképpen olyat vegyél, amelyhez nem kell átalakítózni, hanem 6 és 8 pines VGA csati is van rajta, ezeket már eleve dupla GPU-s karikhoz tervezték, megfelelő áramellátással (20A fölött a 12V-os ágakon). Ct-nek két sorozatában is találsz ilyet, az egyik a blue, abban 750W-tól, a másik most nem jut eszembe, az oldalon a vörös színű tápok, ott, ha jól rémlik, már 550W-ostól is van. Mindegy, a 6+8 VGA pin a fontos (nem összekeverendő a 8-pin CPU csatival).
leviske: Tuning, nem tuning, jobb a hozzá tervezett táp.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6430 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest