- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsuzsi50
csendes tag
válasz
bazs0811 #5132 üzenetére
Ez a "legjobb" dolog totálisan relatív.
Most melyik gyártótól származzon?Ki kell fogni.
Ismerősöm Sapphire-t vett Vapor-X-et és egyszer csak levált a hűtője,először még csak kerregett-kvarrogott majd megadta magát.
Pedig én is abban a kari-ban gondolkodtam.
Aztán-mivel ugye a netről rendelte a kártyáját- jött a hosszas huza-vona,nem hívták,nem értesítették,kb egy hónapot várt az újra.
Hát nekem ez nem hiányzott így inkább kifizettem azt a plusszt amennyiért a kisker adja,nem érdekel és így hasznosabb is,csesztetem inkább őket ha történne valami.
Ugyanakkor úgy gondolom,ha valakinek már eleve 4890-ese van akkor teljesen nem érdekes-még akkor sem ha babrálja az ember fantáziáját-,hogy melyik gyártótól vette a kártyát,a teljesítmény úgyis garantálva van,most az a plussz-mínusz 20 megahertz nem hiszem-hogy döntően befolyásolná a lapka teljesítményét,ami egyszer nem megy az felhúzogatva ugyanúgy nem fog menni.
Ez csak parasztvakítás szerintem,persze mindezekért a tunning-megszállottak azonnal kikergetnek a világból biztosan és én sem azt mondom ha lenne plussz 100-200e forintom akkor nem berhelném a gépet,de nincs és ha lenne sem arra költeném,vannak értelmesebb "dolgok" is,mondjuk család.
Konklúzióként végy egy olyan kártyát amely nem noname gyártótól származik s amelyre nem hallottál panaszt,az én XFX-em pl ilyen-de mondjuk már biztos azzal is járt pórul más-,legyen mellette egy erős proci stb stb meg egy jó monitor amely több mint 60 hertz-et bír,a HD TV már csak ráadás... -
zsuzsi50
csendes tag
Nézd,erőforrás ide,erőforrás oda,a Crysis 1680x1050-minden max,élsimítás is,igaz csak direct x 9 de FULL_FULL_FULL-on megy!
Egyetlen változás amit tapasztaltam a Shift-hez képest,hogy kb olyan 10%-al hangosabb a venti,de nagyon nem érdekes mert a gáma iszonyatosan jól fut!
-
zsuzsi50
csendes tag
válasz
Daffni2 #5112 üzenetére
1680X1050-ben 8Xaa 16Xantialising és simán viszi az XFX XT a Shift-et,a kártyának alig van hangja még ilyen "megterhelés" mellett is,szépen zümmög a venti.
Nagyobb felbontáson már csak azért nem tudom kipróbálni mert a tv-m csak a 720p-t tudja.
De az 1440-es és az 1680 felbontás között is ég és föld különbség van,még élesebbek a kép ugye,ilyenben játék közben még nem volt részem!
Nem 100%-ig vagyok megelégedve ezzel a kártyával hanem 101%-ig!
Most "felbutítom" a Crysis is 1680-ra fullra,megnézem azt is,de szerintem megeszi vacsira azt is,legalábbis remélem... -
zsuzsi50
csendes tag
Nekem egy Gainward HD 4850-esem volt és komolyabb játékoknál simán elvérzett az élsimitások és az Anizotróp bekapcsolásakor 1280-ban is,a lapka hőfoka katasztrófális volt,azt hittem egyszer majd szétég,játék közben pedig eszméletlen nagy zajt csapott,én nem tanácsolnám senkinek,hogy megvegye azt a karit,kivéve ha HD 3850-nél mondjuk gyengébb kártyája van csak akkor,nem kell olyan sokat hozzátenni egy 4890-eshez-hogy ne érné meg az inkább!
Természetesen ez magánvélemény -
zsuzsi50
csendes tag
válasz
jegenye77 #5097 üzenetére
Szeretném megkérdezni tőletek,hogy a Crysis-nál-nem a Warhead--nél-
hogyan lehet kijátszani azt,hogy tudjam használni a Very High beállításokat,ne csak a High beállítást?
Le szeretném tesztelni ott is a kártyát.
Mintha lett volna erre egy trükk vagy hasonló amellyel aktíválni lehetett ezt az opciót!
Ha valaki tudná kérem szóljon!
KÖSZÖNÖM! -
zsuzsi50
csendes tag
válasz
Daffni2 #5069 üzenetére
Eszméletlenül megy igen,nem számítottam ekkora változásra,szkeptikus voltam de egyszerűen fantasztikus,a 4850-esem elvérzett ha 1280-ban variáltam az élsimítással,1440-ben játszhatatlan volt,ez a kártya meg...
100%-ig elégedett vagyok,mindenkinek ajánlom!
Nvidia-t pedig soha nem vennék,semmikor,de ez egy másik téma... -
-
zsuzsi50
csendes tag
válasz
boogie84 #5054 üzenetére
Köszi,felment a 9.9 most rendesen,de a probléma szerintem a következő volt:
Volt egy Gainward HD 4850-esem,tegnap ugye kivettem és sebesen betettem helyére az XFX XT 4890-es karit,valami nagyon nem tetszett ezen a Windows-nak,be is állt tőle,újra kellett húznom!
Viszont most gond nélkül felment a meghajtó-program és nem kavart be semmi!
Azt hittem már valami gubanc van,tudom,hogy új hardwer esetén az új oprendszer a minimum de nem bírtam megállni,hogy ki ne próbáljam a kártyát és maximálisan meg vagyok vele elégedve!
Paraméterek: AsusM4N78SE,7750 Black Edition AMD,2X2GB Geil és persze az XFX HD 4890 XTMikor az NFS SHIFT-et feltettem 1440X900-ba 16-szoros anisotrop-al és 8X élsimítással és nem szaggatott 15 autónál sem azt hittem bekattanok az örömtől,aztán jöttek a Crysis gámák,ott is minden max ezen a felbontáson és röcc nélkül ment hát ne hiszem el,hatalmas a különbség a 4850-es és eközött a kártya között végre viszonylag "elérhető" áron meg lehetett venni,alig várom már az új Cod Warfare-t!
-
zsuzsi50
csendes tag
válasz
Devid_81 #5052 üzenetére
Köszi,tudom de itt a HD 4890-hez nincs is fent driver,egyébként amit találtam az ATI honlapján éppen azután miután telepítem nem ismeri fel a Windows xp 32bit sp3 a kártyát!
Azt írja ugye,hogy "új driver"-t érzékelt a gép.
Ha a gyári cd-ről telepítem a 9.4-es Catalyst-et akkor meg minden stimmel.
Na ezt nem értem és idegesít,hogy ehhez az XFX-hez miért nem találok normális meghajtóprogramot...
Tanácstalan vagyok,ha valakinek ilyen kártyája lenne akkor megválaszolhatná kérdésemet miért nem tetszik az oprendszernek vagy nemtoménminek a friss 9.9-es Catalyst,miért érzékeli újrainduláskor friss hardwernek a gép a kártyámat kivéve ha a gyári catalyst-et? -
zsuzsi50
csendes tag
KÉREM VALAKI SEGÍTSEN!!!
Sziasztok!
Vettem egy 1gb XFX HD 4890 XT kártyát,a problémám az,ha az ATI oldaláról telepítem a 9.9-es drivert akkor újraindításkor nem látja a hardwert a windows,viszont ha a gyári 9.4-es catalyst-et telepítem akkor meg minden rendben,tud valaki olyan oldalt ahol normális drivert tudok feltenni a kártyámhoz?KÖSZÖNÖM!
-
zsuzsi50
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy 1gb XFX HD 4890 XT kártyát,a problémám az,ha az ATI oldaláról telepítem a 9.9-es drivert akkor nem látja a hardwert a windows,viszont ha a gyári 9.4-es catalyst-et telepítem akkor meg minden rendben,tud valaki olyan oldalt ahol normális drivert tudok feltenni a kártyámhoz?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest