Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• RapUGround

tag

válasz Xelo #380 üzenetére

Nagyon jól leírtad :R , ez így értelmezhető, és köszönöm, hogy átfogalaztad, a lényeg az az amit leszerettem volna írni. :C De sajnos érthetően nem sikerül.

• RapUGround

tag

válasz 7600GT #374 üzenetére

Igaz kicsitt bele kavarodtam mikor irtam van egy két nagy albaszás mint pl a 1024-es 2900-en hogy lehet kevesebb mem mint a gtx-en de ezt a két-3 hibát leszámítva szritem a mai helyzetet akarja leírni is szerintem le is írja(nem akarok nagy képű lenni). A lényeg az igazán csak majd karácsonykor éri meg videokártyát venni.

• RapUGround

tag

A legfrissebb, mármint a 5.24.-ei xbits labs tesztei alapján a HD 2900XT a gts és a gtx közé ékelődött be. De viszont a nv kártyák sokkal kiengyensúlyozottabb karik az biztos. De aki gts-t akar venni az inkább 2900XT-t vegyen mert a teljesítménye az a gts felett van, de az a baj hogy néha elhúz mellette a gts, de erre még !?DE?!, hogy valahol a gtx-et is elveri. De a lényeg hogy ha most tesztelnék a 2900XTX-et gddr4-el abból 1024-el akkor nem fordulna elő hogy a gts megveri, mert (saját meglátásom) több memoria van, gtx-en még több. De aki kicsitt többet szán rá az vegyen GTX-et, mert egy sokkal kiegyensúlyozottabb kártyát kap, (ezt így!!!) NAGYOBB TELJESÍTMÉNYE VAN MINT A 2900XT-NEK DE NEM MINDIG, DE VALAHOL MÉG A GTS IS ELVERI!!!!!!! De a lényeg hogy 2900xtx nem lesz az már biztos de nem ártott volna egy 1024mb gdd3-al ellátott 2900, GTS GTX előnye a több memoria de 2900 előnye a gyors memória kezelés mem terén a lényeg jobb lenne egy 1024-es 2900. Ha gts akkor inkább 2900XT, de inkább GTX. Ultra az nagyon drága ez az első kártya ami az árában meglátszolag az NV a helyzetet kihasználva árazta be a kártyát. De a GTS,2900XT,GTX szntű kártyát akar valaki venni(de ez GTX-re vonatkozik) várja meg a 2950XTX-et a 1024ram miatt, 65nm miatt meg valószínű 900-1000mhz-s gpu miatt. De akinek sűrgős a kártya vétel annak 2900XT kéne választania gts helyett, de aki jővőre tekint sűrgős vásárlásnál az GTX-et vesz, Ultra nem éri meg(csak valami vízhűtéses tuning, de az miért is???). Mai állás miatt a mem mennyisége alapján a GTX a jobb választás. De szívesen látnák olyat hogy 1024MB GDDR3 ramos 2900XT-t. De lesz még ilyen is szerintem sapphire gyárából kifutva, de lehet hogy ezt inkább majd (2950xtx ami 1024mb gddr4) mellettegy alacsonyabb órajelű gpu-val ellátott gddr3-al ellátott 2950XT, de 2950 az miért is 50 ja agpu miatt, akkor lehet hogy gddr3 vagy gddr4-es lesz. De a 2900XT-nek akkor lenne igazán értelme ha 1024mb ram lenne rajta. Most a GTX a jó vásár, de ez már karácsonykor is az volt. De a jővőt nézve inkább Karácsonyra lepje meg magát egy új karival, mert akkor már minden adott lesz 2950, 8900, DX10 és valószínű akció és a mostani piaci kavarodás is le lesz űlve. Akinek sűrgős, annak GTX vagy Ultra ha megéri, de az majd karácsonykor fogja bánni. Ennyi lenne az én saját tömören össze foglalt vélenyémem a meglátásommal eggyütt. Ez nem sors döntő, de szerintem ez a mai állás.

• RapUGround

tag

válasz rocket #123 üzenetére

csak tippelek de gpu 800mhz körül lesz, memória is kábé ilyen mértékben lesz emelve.
    de mondjuk memória hűtése problémás lesz, mert mindkét oldalon van. de a fogyasztás az drasztikus lesz.

: r600 azért lett valósznűleg gyengébb, mint kellene, mert kicsi az órajel, gpu-é nem csak streamproci-é, nv 575mhz gpu-val szemben magas az órajel, de 1350-es streamproci órajele nagy, az r600 740mhz stream prociával szemben.

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés