Aktív témák
-
sazabi
aktív tag
hehe
''2 page uppal feljebb''
végülis
amugy igen, az enyém 1,73as..
futtattam a te értékeiddel egy 1 órás cpu burnt, és nincs gond ;)
hát egyenlőre még veszem lejjebb a feszkókat, amig birja, aztán talán nem fog elolvadni
viszont továbbra is kérdés (hátha tudja vki) mennyi amit még megbir a gép hőmérséklet téren.. meg dobok egy mailt asuséknak. -
sazabi
aktív tag
hm
azokat a feszkó beállitásokat hogyan találtad ki? végigtesztelted őket?
és neked asus a6va-d van?? csak mert nálam 14xes szorzó nincs is! 6-13ig van csak..
és ha tényleg asus a6va-d van, vmi uj hardwer igényes játék közben vga/proci maxon kb fél óra után mennyit mutat a hőmérő?
ha nálad tényleg a 60 fok a max, akkor ezexerint küldhetem a gépet szervizbe? -
a kijelző 14.1'', a proci Dothan0.09, 600Mhz-en megy(0.7V) mivel RMCLOCK-al szedtem le mauálisan rá, a VGA ATI9000/32Mb powerplay enabled, a chipset i855, 512 DDR1 rammal. full IDLEben ment, éppcsak a wlan nem volt letilva, de csatlakozni nem csatlakoztam.
a hugom gépében nagyobb a kijelző, magasabb órajelen ment a proc(800/1600 cnq állitgatta), több feszt is kapott, VGA ugye a 6100as memó nélkül, azt nemtom milyen energiatakarékosságot tud (tud-e egyáltalán?), 2x512DDR2-533mhz-en ment, másolgattam, installálgattam, wlanon neteztem.
szal minimum egálban voltak a feltételek szvsz
én ezek alapján ki merem jelenteni h a pentiumM el kb. azonos a sempron energiafogyasztása... de szivesen olvasom más véleményét is
(amugy alapbol a DELLem is állitgatja a szorzo mellett az FSB-t is, manuálisan olyan 170mhz körülire sikerült leszednide akkor már belassult az oprencer
)
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Ludovicus
aktív tag
-
ML320
senior tag
-
ML320
senior tag
Hétvégén a kedvedért kipróbálom
Van egy 80-as Seagate-em, azt bényomom a rackbe és feltolok rá rencert. Mit nézzek? Nero sebességteszt?
Amúgy egy CPQ nx9010-et rakok fel cuccokkal. Néha gondol egyet a comboja, és eltűnik, de még a rendszerből is, és egy merev képernyőt hagy maga után...
Az IBM-ből adtunk el egy önkormányzatnak úgy 30db-ot, TP R50e-t pontosan. Lejárt az egy év gar, és jönnek vissza. Optika, RAM, HDD, alaplap... Minden, ami szóba jöhet... Amúgy szerinten olyan hülyén néz ki... Nemtom, nem tetsz... Az a pöcök a közepén
Dellből vannak olcsók, de optimális és olcsó megoldást nem találtam még. Ami tényleg jó, az drága. Vagy van aki 190 nettó körüli áron most még elfogadna combo drive-ot egy notiba?!?!? -
Almos
aktív tag
Akkor lehetséges lenne, hogy ha kiveszem a notiból az írót, akkor mondjuk másik notiban ír rendesen? Mert már ez is haladás volna, akkor elcserélnén valakivel egy másikra, vagy eladnám...
Ha majd bécsben is megjártad a szervízt, akkor mindenféleképpen írj a tapasztalatról, ha ott esetleg kicserélik, akkor én is rögtön indulok... -
angel_side
csendes tag
hat a fene tudja, nem tul erosen, csak epp, hogy megsulyedhet a boritas egy picit.. egyebkent az aksinal van az a bizonyos pont, csak meg jobbrabb, ahol az aksi mar befejezodot...
Szetszedni egyelore nincs tul sok kedvem.. asztalit szivesen buheralok, de ez mas egy kicsit
UDV -
rYaN-
tag
-
Enjoy
addikt
hmmm!
azzal egyetértek, h az asus gyártmányok jók! nekemse volt semmi bajom még az asus-sal!
de viszont, h a samu trágya holmikat gyárt, ezt nem hinném!
Nekem szinte minden samsung itthon! TV(szerintem a samsung csinálja a legszebb lcd-ket) monitor, dvd-író, vinyó(2db 200GB) Mobiltelefon, mikroh.sütő, még a hűtő is
és mindegyik kifogástalanul működik! és nem véletlen sztem, h tv-kre, vinyóókra 5év garit ad a samu!
szval szerintem nagyon jó , és megbízható márka! sztem -
rYaN-
tag
A link alatt lehet bejelenteni a hibás cuccokat, sztm jelentsd be, aztán meglátod hogyan tovább. Vsz kapsz 1 számot amit rá kell irni a csomagra, amit persze dhllel kell eljuttatni.
Előtte viszont irj egy mailt, hogy neked nem is azzal van bajod, hogy rossz a gép, nem tudod mi a baja, hanem hogy az 5. amit betesznek szar, neked más márkára van szükséged. Esetleg kérdezz rá erre, ez van nekem: MATSHITA DVD-RAM UJ-841S
Persze A6-os szériához való, asszem neked is az van (nem?)
-
rYaN-
tag
Én felhivnám az osztrák képviseletet (esetleg email), megtudakolnám mit tesznek bele, mert egy korábbi postban olvashattuk, hogy csak olyant tesznek bele, amivel szerződtek. Ez még nem zárja ki, hogy kint mást adnak. Ezek után vagy kifizetem a 10k benzint, vagy kiküldöm valami csomagküldővel, ezzel le van tudva a hejcihő, a magyar képviselet meg....... Nekem szerencsére nem tsst-m van.
Mellesleg kiváncsi vagyok hogy fog mutatni az író a gépben, nekem pl a tálca előlapja le van kerekítve, gondolom ez egyedi darab, a kereskedelembe kaphatóak meg szögletesek. Esetleg egy előlapcsere, ha megoldható....
Vagy légy kreatív: vedd meg, tedd bele magad, ha meg garszervizbe megy a gép visszacseréled -
Pgeo
csendes tag
Mindenesetre ha nem lesz kész jöv 7 csütörtökig, akkor ki kell, hogy cseréljék (4. hete lesz ott a gép). Legalábbis a nő ezt mondta nekem... A DVD-íróra már nem számítok, nem vállalom be, hogy elvesszenek az adataim rossz írás következtébe... Az viszont zavart, hogy 3D-ben szétesett a kép... Kíváncsi vagyok, meddig fogják húzni az alaplapcserét...
Mert már nagyon tele a hócipőm azzal, hogy hurcolom a munkahelyi gépet... -
Enjoy
addikt
''Akkor nincs más hátra, sajnálni kell azokat az embereket, akiknek TSST helyett MAtshitát raktak bele. Szegények mennyit szívhatnak a kompatibilitási problémákkal...'' ezt csak az asus szervízre érted?
Ezt h érted? csak mert, nekem is matshita-s, és semmi baja(kop-kop-kop) Amúgy miben jobb a tsst? ill miért roszabb a matshita?
[Szerkesztve] -
cornail
csendes tag
Bocs, de nem értem, mit akarsz ezzel mondani....
Nem vettem egyelőre asztali írót, de ha vennék, tudnám használni (9 éve kezdtem egy 2x-es Panasonic CD-íróval és azóta volt egy pár ODD-m). Azt javasolta, ha nem megy a laptopé vagy vegyek egy külső usb2.0-s írót, vagy fogjak egy IDE írót és pakoljam bele egy külső házba (de hát abból is akkor egy külső usb-s író lesz voltaképpen, most azon ne kezdjünk el vitázni, melyik az olcsóbb). Nem tom mi ezzel a baj.
Remélem Ausztiában több szerencséd lesz és normálisabban állnak hozzá a szervízben a kérdéshez... -
cornail
csendes tag
Emberek, TSST átok engem is utólért. Philips CD-t nem tudott megírni, utána azt írta ki többedszerre is, h üres, persze az asztali NEC nem tudott már rá írni. A Memorex CD-t, amit megírt, megnéztem Nero CD/DVD-Speeddel, összehasonlítva egy 8 éves karcos TDK írott CD-vel, a TDK jobb állapotban volt mit az öt perce TSST-vel megírt Memorex. No comment.
A DVD-vel se jártam jobban, Nero CD/DVD-Speed szerint a NEC meghajtómnak ott is sok helyen gondjai voltak az olvasásával, szal szar minőségben írta meg azt is.
Elküldtem NSE-nek, most malmozhatok 2 hétig... Rá lehet beszélni őket, h ne TSST írót rakjanak bele cserénél? -
Barton
senior tag
DVD író problémára próbálok neked egy kis segítséget adni :
Az én notimban ez van van :
Drive : TSSTcorp CD/DVDW TS-L532U
Type : DVD±R/RW DL Recorder
Firmware Version : AU04
Buffer Size : 2 MB
Date : 07-07-05
Vendor Specific : 07/07/05
Drive Letter : D:\
Mechanism : Tray
Read Speed : 24 , 20 , 16 , 6 X
Write Speed : 24 , 16 , 8 , 4 X
Ezeket próbáltam eddig sikerrel, jó minőséggel !!! :
DVD+R : TDK 8x,
DVD-R : Verbatim 16x,
DVD-RW :EMTEC 2x,
CD-R : Verbatim 48x
Szerintem a Verbatimot szereti ... -
Barton
senior tag
Wear level :
Merítsd le az akksit, hogy készenléti üzemmmódba menjen az XP. Hagyd úgy éjszakára, így ''majdnem teljesen lemerül''.
Másnap töltő bedug, gép bekapcsol, belép BIOS és akksi újrakalibrálása. Sok óra és kéri, hogy húzd ki a töltőt ezt tedd meg, hagyd lemerülni ...
Ezt általában szezonálisan egyszer nem árt eljátszani, vagy ha rosszul van bekalibrálva az akksi, mint pl. az enyém, többször is.
1. 1 hete néztem, wear level 20 %-os volt.
2. első probálkozásra 17 % lett
3. másodszorra 6 %-os lett
4. Most egy hetet használom és majd mégegyszer újrakalibrálom
Tárolás :
40-50 %-os töltöttségi szinttel, soha nem fullon !!!
[Szerkesztve] -
Kicker
őstag
az nagyon jó lenne, ha meg lelném a recoveryt... tudom hogy letölthetőek, de ami nekem van XP az más, mint amit a notihoz adtak (más a bejelentkezés menüje is- vagy ez beállítás kérdése?) rá kell szánnom magam erre a ''kis'' lépésre... vettem egy univerzál töltőt mint említettem, és van rajt ilyen kapocsoló, ha jól láttom volt kapcsoló... annak mennyin kell lennie? igazából a gyári töltőn az sincs rajt hány watt... na nézelődök neten...
-
Kicker
őstag
recovery az pontosan mit is takar? nem akarok asztalit rakni rá, mert ugye a noti sok kis spéci dologból áll, amihez a szoftverek rendes telepítése, na...
töltő ügyben asuslaptop-tól rendeltem univerzális töltőt, 90 watt, jó hozzá, tölt faszán, a régi is működik, de azt már hordozni nem akarom(tekergetni stb itt az irodába meg jó) 10+áfa volt, eredeti meg 17+áfa lett volna, de a tag azt mondta hogy m6-hoz jo a 90wattos univerzál.. -
ponti_ak
addikt
Igen, sajnos olvastam a kálváriádat. Türelmes ember vagy, az biztos. Külföldre első körben biztosan nem viszem.
Reménykedek benne, hogy én majd (kivételesen) működő írót kapok bele.
A terv:
Beadom. Megjavítják/cserélik. Elmegyek érte. Viszek 2-3 db (újra)írható DVD-t, és kipróbálom ott a helyszínen. Ha nem megy, kérek másik drive-ot. Ha nem adnak, megismétlem a kérést. Ha akkor sem adnak, akkor nálam is ugyanaz lesz a vége: panaszkönyv -
HEMP
aktív tag
Jó oldalakat találtál, de kicsit messze van a bolt nem??
150dolcsiért aksi + hozzá való memcsi 128MB (!!!) csupán 60 dolcsi/db + száll.ktg... öööö.. inkább akkor kuka! Közel 300 dolcsiért már működő használtat kapok, arról nem is beszélve, hogy a memóriabővítés 128as modulokkal nem megoldható, mivel 2db foglalalt van benne! Hát meglepődtem. hzcs azért köszönöm az infókat! -
Gaby
tag
Lehet igazatok van. Bár én ugyis a dvd filmeket asztali dvd lejátszon nézem. A játékokra ott az XBOX-om vagy az adataim alatt szereplő AMD64 PC. Nekem a notebook azért kellett mert sajnos Magyarországon nincs munkahely és így kénytelen vagyok külföldre utazni. Kapcsolattartás céljából vettem (E-mail, Messenger) és alap felhasználói munkákra (HTML, PHP, Photoshop, Word, Excel).
-
Gaby
tag
Köszike!
Okéka, majd beszámolom. Mivel B002-t nem kaptam és a B037 a B002-nek a tovább fejlesztett változata ezért azt vettem. Különbség a kettő között a B037 javára + 100MHz - 400 mAh. Az eladó szavát adta arra hogy nem fogom akksi terén észre venni a különbséget, és normál használatnál (játék nem) 3 - 4 óra közötti teljesítményt fog produkálni.
Sok helyen a B002 kifutása után már nem is kapható a B002, csak az Őt leváltó B037
Rengeteg kereskedővel beszéltem míg nem tudtam eldönteni hogy teljes értékű HP, IBM vagy ASUS cerka legyen e, és mindenki az ASUS-t ajánlotta. Rengeteget eladnak ország szerte és egyre sincs panasz.
[Szerkesztve] -
ponti_ak
addikt
ED oldalán sok hiba van.
A nótebúk.hu általában jól írja, ott érdemes inkább megnézni a specifikációkat (bár ott is láttam már hibát, de nem jellemző) - vagy a hivatalos termék-honlapon.. persze az ASUS site-ja nem túl bőbeszédű, az igaz...
Még egy dolog: az A6R-ben ez a VGA ráadásul csak 64 bites, tehát a rendes, saját (=nem integrált) Ati x200-ashoz képest is csak kb a fele a teljesítménye... szóval nem egy erőmű... de persze netezni, wordözni, meg ilyenekre jó ez is, ugyanúgy, mint egy pl intel900-as.
A lényeg inkább a stabilitás lenne (mint a notikban egyébként is, ugye), szóval ezek a driver-problémák azért aggasztóak lehetnek (írtad, hogy a sis chip-pel szerelt gépeknél volt ilyen baja másnak).
[Szerkesztve] -
ponti_ak
addikt
Hi,
az A6R-ben sincsen külön VGA serintem: [link] Szóval emiatt nem jobb szvsz.
A Celeron M és Sempron kb ugyanott van energiatakarékosság/üzemidő szempontjából (a ''Milyen notebook-ot?'' topikban is sokszor volt róla szó). A Turion64 viszont tudtommal jobb, mint a Sempron, szóval eddig szvsz 1:0 az AMD-s gép javára.
A6R viszont (nekem) jobban tetszik a WXGA miatt. Amikor gépet kerestem, én sem gondoltam volna, hogy széles kijelzős notit veszek, de azóta megváltozott a véleményem, és elégedett vagyok ezzel a széles kijelzővel. Hasznos, ha nagy excel-táblákat kell kezelni, és DVD-nézéskor is jól jön. De ha ez nem fontos, akkor lehet, hogy inkább az AMD-set választanám.
A GlareType-os kijelzőjű verziónak (a kettő közül szerintem egyik sem az!) pedig a színhűsége is elég jó, és a fényereje is megfelelő hátránya, hogy erős fényben (napsütés) használhatatlan, annyira tükröződik. Az A6R biztos nem ilyen? Valaki, akinek van, írja meg, mert nem vagyok biztos benne! Thx.
[Szerkesztve] -
xedos
addikt
20000???? 13K körül van... néz körül a DEPO-n...
Szivacsos anyag, de vastag. A táska alján van eldugva az esővédő. Így ott kb 2cm vastag a védelem. Hátrafele szintén jó! Egyedül a noti 2db -táska teteje felé mutató- sarka van veszélyben 15.4''-os noti esetén.
A táska nem tud pofára esni! Csak a hátára... -
jani0625
aktív tag
hi
nekem 42-47 fok általában, nekem is megy a torrent(70%ban), 7végén ment egy napig egyfolytában csak torrenteztem felfelé 60kval akkor is ilyen hőfokon volt a vinyó proci meg 42-44 körül..
Nagyon ritkán felmegy 51-53ra mondjuk ha ágyon játszok de efölött sose volt.
Amúgy ezeknek a vinyóknak mi a normál hőmérséklete? mert az asztalikban hűvösebbek a vinyók.
de én ettől még nem tartok mivel a chc szerint (ami a vinyó hőmérsékletét ugyan rosszul írja) 75tól kapcsol ki és 55 fölött magas a hőmérséklete. -
extraktor
tag
Helló!
A tuti az ha elötte felhívod az NSE-t és lebeszéled az időpontot, hogy mikor vigyék a gépedet, és mond meg előre, hogy neked egy másik típus kell, én is erre hivatkozva kaptam bele Matshita-t. Miután a szervizzel is beszéltem belekerült a pana.
Azóta egy öröm és boldogság az életem -
jani0625
aktív tag
Hali!
nekem továbbra sem megy 47 fok fölé és az enyém is kb 4 hónapos és sokat megy. Viszont sokszor van hogy kb 33fokra beáll.
Mintha nekem is egy hangyányit hangosabb lenne a venti talán a sok por miatt ami sajna van bőven a koliszobámban...
a spacet már az eleinte is írtad, de nekem is megvan ez hogyha a szélén nem kellőt határozottsággal nyomom meg akkor nem veszi be, amúgy meg kb 90%ban külső billt használok amikor nem akkor meg tökéletesen megfelel a gépé is.
sztem vinyó ügyben kérd ki a szervíz véleményét! -
-
RudiG
tag
hzcs, te hogyan nyomod a netet a telóddal? mobilról infrán keresztül? milyen szolgáltató? hogy müxik ez a dolog? mit kell hozzá előfizetni és mennyire drága?
azért érdekelne, mert ha esetleg nem vagyok itthon, vagy bárhol máshol netközelben, akkor nagyon jól tud jönni egy ilyen mobillal fel a netre,ha muszály dolog. -
nak0n
aktív tag
Én úgy emlékszem, hogy a topikon belül korábban már volt sok szó erről a témáról, ha érzed magadban az erőt, hogy visszaolvass, akkor fogsz találni ilyesmit. Valahol az 1400-as szám környékén, ha jól rémlik.
Volt, akinek cseréltek, és szintén ha jól emlékszem, akkor Macsitára. Azért írom ilyen szépen magyarosan, mert nem tudom fejből a pontos nevét, valami Matsita vagy Matsusita vagy valami hasonló. De volt csere, ez tuti.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Vezetékes FEJhallgatók
- Óra topik
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- MSI Thin - 12450h, RTX 4050 és 16gb RAM + 1tb SSD
- Inspiron 14 7440 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Core 5 120U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Acer Nitro AN515-57 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3060 16GB DDR4 512GB NVMe gar
- Szép Dell Latitude 7320 -60% "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i7-1185G7 32/512 FHD IRIS Xe
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Xbox Ultimate előfizetések
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest