- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Aktív témák
-
kérhetnék pénzvisszát, de minek? akkor bukom a 60ezret a sulinetből
sakk-matt.
ahogy irtam, nekem nem volt gondom a géppel, de miota lapot cseréltek hugom is panaszkodott, h volt már rebootvszeg már csak a spanyol szervizbe kerül el a gép, itthon nincs már rá idő, talán ott jobb is a szerviz .........
-
(gma950) mivel nincs benne hw vertex shader, igy ő a legbutább
utána jön a 4 pipás x200
végül a csupán két pipás 6100as
de volt itt linkelve több jó mobil gpu táblázat ... -
Irásban kaptam meg, h szériahiba. Előtte alaplapot ugyan cseréltek benne, de a hiba nem mult el, ezért irtak az ASUSnak, aki elismerte, h szériagond.
Hugom panaszkodik, h néha ujraindul a gép, lehet az uj alaplap is rossz benne?
Szerviz előtt nem volt ilyen gondom
És h ''rossz szériát'' fogtam ki és ez nem minősiti az ASUS-t....
Az, h az asus honapok ota tud a gondrol és nem olrvosolja, minősiti a céget. Pláne, h szerintü ''szoftveres'' gond -
Nem volt időm irni még, de visszakaptam karácsony előtt az ASUS A6m noteszt, aminek IRQ routing table error-ja volt. Szerviz felvette kapcsolatot az ASUS.al, akik elismerték a szériahibát, igéretük szerint BIOS frissitéssel fogják orvosolni.
Eddig nem észleltem problémát a géppel, de hugom használgatta és dobott pár kék képernyőt a cuccSzivem szerint visszakérném a pénzt, csak ugye sulinetes....
Soha többet ASUS noteszt. A honlapon még nincs frissitése.
[link] -
most mondták tvben, h a fogyvéd. törvény 2003as modositása óta nem vagy köteles javittatást kérni a készülékre garanciaidőn belül, hanem EGYBŐL(!) kérhetsz cserét is! Ez elvileg MINDEN termékre igaz, igy a notebookra is. Rosszarcu fogyvédes csávó nyilatkozott
Amennyiben erre a bolt nem hajlandó, akkor jegyzőkönyvet kell irni, amiben leirod, h te cserét kértél, ők pedig indokkal írják le, hogy miért nem cserélik.A készüléket NE add át, azzal a javittatást ''kéred''.
Utána gondolom perAsszem' máshogy álltam volna az ASUSomhoz, ha ezt hamarabb tudom
(szerintük ugyanis csak az első 3 napban van csere - pedig ezt spec tudom h már régen megszűnt...de azt hittem h ''gálánsak''
)
[Szerkesztve] -
köszönöm a hsz-eket, ezexerint ez ''szériahiba'' ...
_laci_: és neked is minden rendben a notebookkal? mert enyémen semmi hiba nem jött ki, csak gondoltam jobb előre félni és visszaküldtem...
Ha ASUS válaszol a szerviznek és elmondják nekem, akkor irok majd. Remélem egy bios update orvosolja majd a hibát ....
postasbalint: a toshibahoz kepes az LG jó író ... legalabbis a delles gépekben előfordult tipusok alapján mondom eztASUS LG-vel sztem keveseknek van ... vedd ugy h mázlid van
Asztaliban nem egy jo márka az LG, de noteszben csak még rosszabbak vannak ugy látszik
[Szerkesztve] -
ASUS A6M Q0042(vagy 0024? 186k volt usanotebooknál) notit vettem, több mint 2 hete szervizben ahogy emlitettem
post közben (post=boot eleje, amikor felismeri a winyot, procit, ramot) kiirja,
hogy:
IRQ ROUTING TABLE ERROR[számok: 02:05:02 vagy hasonlo]
ma a szervizes azt mondta, hogy másik a6m notin is látta, szerintük ez a tipus jellemzője.
Korrektek, mert azért az ASUS-tól megkérdezik, mit tudnak róla...
--------------------------------------------------------------------------
Kedves A6M tulajok!
Megnéznétek nekem, h kiirja e nektek is?
Kérlek a noti tipusát is irjátok meg, milyenen néztétek.
köszönöm!
-----------------------------------------------------------------------------
MCI: látom neked is megvan a hibacumizunk ..... mondjuk nekem betonstabil (volt)!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
triplán bánom , h asust vettem. szerviz telefonált, h a post közbeni
IRQ ROUTING TABLE ERROR on kivül rosszul mükködik e a gép...?
mondom nem...
akkor ők visszaküldik, nem lesz ezzel más gond ...
erre én mondtam h igy márpedig nekem nem kell, mert a hugom spanyolban mit csinál vele, ha mégis előjön vmi hiba ezzel kapcs.?
...hát akkor viszont sokkal tovább tart a ''javitás'', reménykedhetek h megelsz karácsonyra. ami azért is pikáns, mert kari után hugom megy vissza spanyolba
1 hete, még novemberben adtam le.
[Szerkesztve] -
garit intézendő felhivtam az NSE hungáriát ... számuk nem az már, ami a kis garis könyvecskében volt, hanem: 22/513420
a notebookért nem jön futár, hanem be kell vinni a Westend Mediamarkt Vevőszolgálatra
bárcsak MSI-t vettem volna, mint kiderült azon is a két éves gari nemzetközi ... és erősebb proc, nagyobb winyo, jobb hangzás lett volna - olcsobban 14ezerrel ... -
válasz
GombócArtúr #3900 üzenetére
az a6m 0014 hangja is mindent alulmult, amit eddig hallottam, ez akkor lehet asus betegség
(halk/torz/dobozhangu... fülesen is élettelen...)
Amugy ugy néz ki az én ASUSom hibás lett, post alatt kiirja, h ''irq table error''és tulvagyok a 3 napon
-
válasz
GombócArtúr #3891 üzenetére
RMCLOCK - ez akár systrayre ki is irja az aktuálist, ráadásul szabályozni is lehet a procik orajelét manuálisan, profilokat csinálni, szvsz ... ezerszer jobb, mint a beépitett windows profilok
-
a kijelző 14.1'', a proci Dothan0.09, 600Mhz-en megy(0.7V) mivel RMCLOCK-al szedtem le mauálisan rá, a VGA ATI9000/32Mb powerplay enabled, a chipset i855, 512 DDR1 rammal. full IDLEben ment, éppcsak a wlan nem volt letilva, de csatlakozni nem csatlakoztam.
a hugom gépében nagyobb a kijelző, magasabb órajelen ment a proc(800/1600 cnq állitgatta), több feszt is kapott, VGA ugye a 6100as memó nélkül, azt nemtom milyen energiatakarékosságot tud (tud-e egyáltalán?), 2x512DDR2-533mhz-en ment, másolgattam, installálgattam, wlanon neteztem.
szal minimum egálban voltak a feltételek szvsz
én ezek alapján ki merem jelenteni h a pentiumM el kb. azonos a sempron energiafogyasztása... de szivesen olvasom más véleményét is
(amugy alapbol a DELLem is állitgatja a szorzo mellett az FSB-t is, manuálisan olyan 170mhz körülire sikerült leszednide akkor már belassult az oprencer
)
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
gyors akkuteszt: aktivan wlanon netezgetve 75%ig 45 perc alatt merült le ... nemtom a végén gyorsabban merül-e
ezidő alatt a proc általában 800mhz en ment.
eközben mellette a Dell D600 pM 1.6ghz-el(vegig 600mhzen jarva), IDLE-ben, nem netezve rajta, wlan sem konnektalt be, de engedelyezve van : 73%ig merult le. Az akku ebben is vadi uj (csereltek mert a robbanos fajta volt), 4700mAh-s.
ebbol azt a kovetkeztetest vonom le, h a sempron mobile egy peniumM fogyasztasat hozza
[Szerkesztve] -
Jah, az akku 4800mAh, ez az előbb kimaradt. Neten össze vissza írják
-
Erről a notebookrol van szo: [link] ASUS A6m Q014
nos, 3d-t még nem tudtam kiprobálni, de egyébként 1Gb rammal elég gyors a kis gép, ASUS driver-cd korrekt, bár netről kellett 1-2 dolgot frissiteni. A processzor egy 512kb L2 caches 3200+ semrpon, szal inkább athlonnak nevezném, csak gondolom a Turion mellé kellett vmi ''butitott''-nak ható névAlapból 1600mhz, amit szépen lelassít 800mhz-re, alacsonyabb feszültséggel. Idle állapotban 48-52fok, 800mhz-en, de terhelve se nem hangos se nem meleg: 65 fokig tudtam felnyomni kis prime95-el, 1600mhz-en (1.175V)
és akkor egy gyors everest report:
CPU típusa Mobile AMD Sempron, 1600 MHz (8 x 200)
Alaplap neve Asus A6000M Series Notebook
Alaplapi lapkakészlet nVIDIA GeForce Go 6100, AMD Hammer
Videokártya GeForce Go 6100 (256 MB) ----> a valóságban 64mb-ot adtam neki BIOS-ban!
Videokártya NVIDIA GeForce Go 6100 (256 MB)
3D gyorsító nVIDIA GeForce Go 6100
Képernyő AU Optronics B154EW01 [15.4'' LCD]
Hangkártya Realtek ALC861 @ nVIDIA nForce 430 (MCP51) - High Definition Audio Controller
IDE vezérlő Ricoh Memory Stick Host Controller
IDE vezérlő Ricoh SD Bus Host Adapter
IDE vezérlő Szabványos kétcsatornás PCI IDE-vezérlő
Lemezes meghajtó FUJITSU MHV2060AT PL (60 GB, 4200 RPM, Ultra-ATA/100)
Optikai meghajtó TSSTcorp CD/DVDW TS-L632D (DVD+R9:6x, DVD+RW:8x/8x, DVD-RW:8x/6x, DVD-ROM:8x, CD:24x/24x/24x DVD+RW/DVD-RW) ---> firmware A05, nincs ujabb
SMART merevlemezek állapota OK
Hálózati kártya ASUS 802.11g hálózati adapter
Hálózati kártya Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet NIC
Modem Motorola SM56 Data Fax Modem
Memória időzítések 4-4-4-12 (CL-RCD-RP-RAS)
SPD memória modulok:
DIMM1: Kingmax KSBC28F-A8KB4 512 MB DDR2-533 DDR2 SDRAM (5-4-4-12 @ 266 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz) ----> ez van benne eredetileg
DIMM2: Nanya NT512T64UH8A1FN-3C [ TRIAL VERSION ] ----> ezt tette bele az usanotebook.hu (ddr667mhz)
Igy most a 2 ram 533mhzen megy, késleltetés 70ns, olvasás 3700mb/s.
Grafikus processzor tulajdonságai:
Videokártya nVIDIA GeForce Go 6100
GPU kódneve C51GM (Integrated 10DE / 0247, Rev A2)
GPU órajele 352 MHz
Van egy audio kimenet, ami talán spdif, de ezt egyenlőre nem tom megerősiteni - nem probáltam ki, bár a laptopon levő matricán ez van.
Még 1-2 érdekesség: egy asus szoft segitségével lehet egy LED ég, ha kapunk uj levelet - nem teszteltem, h milyen levelezőprg-t ismer, esetleg általános pop3 e... -
usanotebooknak hétfőn utaltam a pénzt, mára ki is hozta a futár(1000ft) a notebookot
(ASUS A6m Q014) - párom vette át otthon, meglátjuk mindent jól csináltak e...(+512ram/számlák... mondjuk a telszámot hiába adtam meg, futár nem hivott fel, majdnem elment, mert a csengő lemerült
)
akkor majd irok notebook int.gef6100 tapasztalatokat, vajon azonos e az asztali lapokban tapasztalt nem tul kecsegtető eredményekkel... -
válasz
F. A. Bian #3869 üzenetére
vista miért ne menne fel rá? max. driver és AERO támogatás nem lesz
albgab: szvsz amit linkeltél az colorshine képernyő.. esélyes, h csillog, ami neki pont nemjo
[Szerkesztve] -
-
hzcs: sector copyval de
igy akkor ignorálható az előző hsz-em ;)
Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kuponkunyeráló
- Arch Linux
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen TV-t vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Netfone
- Óra topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Macbook White 13" unibody
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SZÜNETMENTES TÁPOK
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest