- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Aktív témák
-
Fifi
őstag
Szia!
Álmodni lehet, én is szoktam sok szép, elérhetetlen dologról
A lényeg, hogy Asus nem tekinti a linuxot támogatandó oprendszernek, így tőlük semmi drivert, software-t nem fogsz tudni letölteni a linuxodhoz. Szomorú, de ez van
Akkor hol találsz
- drivert: a linux kernelben, google segítségével patchek, modulok fellelhetők, de van olyan eszköz, amit jelenleg nem fogsz tudni használni (pl. webcam)
- utilityt: a disztribúciód csomagjai között, és a google barát itt is segít
Ha írsz konkrétumot, mit szeretnél, akkor lesz konkrét válasz is
Sorban:
- PowerGear: nem tudom mi ez, ha megmondod mit tud, ajánlunk linuxos megfelelőt, ha van, illetve tudunk róla
- touchpad ki/bekapcsolás egy gomb által: kernelbe acpi támogatás + acpid daemon + xfree86-driver-synaptics
- ha van asus acpi támogatás, akkor a wifi radio kikapcsolása csak ennyi:
echo 0 > /proc/acpi/asus/wled, bekapcs: echo 1 > /proc/acpi/asus/wled
Aztán ezt hozzárendelheted egy gombhoz vagy amihez akarod
Bye, Fifi
[Szerkesztve] -
Fifi
őstag
válasz
Louis Gara #2552 üzenetére
Helló!
Sajnos ez a márkába vetett misztifikus bizalom elég nagy pofont eredményezhet a való világ részéről.
A Toyota az átlagosnál sokkal jobb és megbízhatóbb a többi autónál, de itt is előfordulnak hibák, de a tulajdonosok nagy többsége elégedett az autójával.
Egy kis reklám: [link]
Úgyanez elmondható szerintem az asusról is. Jó, megbízható, de vannak malőrök
Bye, Fifi
'02 Toyota Avensis és Asus A3Vc tulaj, aki mind az autójával és a laptopjával elégedett.
[Szerkesztve] -
Fifi
őstag
válasz
ponti_ak #2433 üzenetére
Szia!
Én egy A3Vc boldog tulaja vagyok és kijelenthetem, hogy ez a modell is rendelkezik infra porttal és TV-out-tal. Számomra az eredeti 512 MB RAM duplázásával tökéletes használatot biztosít, bár én nem használom játékra.
Eddig én is ódzkodtam a widescreentől ezért vettem az A3Vc-t, de most üzemeltem be egy ismerősömnek egy A6R-t, mely widescreen és kellemesen csalódtam. Egy filekezelőben eszméletelen hosszú filenevek kiférnek
Az A6R hardwareben gyengébb (hdd,proci,videokártya,chipset), de az nagyon tetszett, hogy ha nincs bent az akkumlátor, akkor is használható külső áramforrásról. Az A3Vc pl. nem, mert az akkumlátorra helyezték a talpacskáit, így aku nélkül billeg
Ez nem olyan lényeges szempont, de olykor praktikus lehet.
A lényeg, ha csak a widescreen miatt nem tetszik a A3VP, akkor ha ezt választod, akkor hamar meg fogod szokni. Csak ezért ne mondj le róla.
Bye, Fifi -
Fifi
őstag
Sziasztok!
Huh, már régen jártam erre, elég volt elolvasni, amit írtatok
A3Vc 5003 modelljelű notimban, mint köztudott a TSST dvd-rw van.
Eddig nem nagyon használtam, csak néhány újraírható korongot (cd,dvd) írtam meg, de most hétvégén 9 db Verbatim DVD+R x 16 lemezt írtam otthon. Kíváncsiságból elhoztam a korongokat a munkahelyre és itt nero alatt a lemezellenőrzés (file és lemezfelület) eredménye: 0 hiba, azaz mind a 9 korong tökéletes.
A teljes igazsághoz tartozik, hogy a korongokat 2,5-szeres sebességgel írtam és az írás alatt hozzá se nyultam a notebookhoz, mert a desktop gépemen dolgoztam. Tudom, ez nem mérvadó és nem életszerű körülmény - ennél jóval többet kell tudnia egy mai írónak -, de nekem már ez is jó eredménynek tűnt, ahhoz képest amiket itt olvastam a TSST írókról.
Szóval a névleges teljesítmény alatt biztos jól működik
Bye, Fifi -
Fifi
őstag
válasz
sghc_toma #2182 üzenetére
Na kipóbáltam a captive-ot.
Az usb hdd-n xp alatt létrehoztam a filerendszert és gyönyörűen írtam rá.
Olvasással sem volt gond, mind linux, mind xp szépen visszaolvasta.
Viszont az usb hddről történő másolás nagyon lassan döcögött, mind linux, mind xp alatt. Linux alatt a cpu használat felszökött 100%-ra.
Elnézést kértem az usb hdd-től, hogy ntfs-sel fertőztem és visszakapta ext2 filrendszerét. Azóta mind linux, mind win alól szép sebességet produkál.
Lehet, hogy én vagyok luser, de marad az ext2 ezen az eszközön.
Bye, Fifi -
Fifi
őstag
Nem tudom, antennás pcmcia-val még nem volt dolgom és életemben nem is méregettem a wifi cuccok teljesítményét.
Ha jól tudom, akkor az integrált cuccoknál az antenna a kávában végig fut, így az erősebb lehet egy antennás pcmacinál is. Majd egy hozzáértő elmondja a tutit, mert én csak régenolvasott emlékeimre hagyatkozom.
Bye, Fifi -
Fifi
őstag
Jah, amúgy az eszköz által közölt adatok:
eth1 IEEE 802.11g ESSID:''cenzored'' Nickname:''cenzored''
Mode:Managed Frequency:2.462 GHz Access Point: cenzored
Bit Rate=54 Mb/s Tx-Power=20 dBm
Retry limit:7 RTS thr: off Fragment thr: off
Power Management: off
Link Quality=72/100 Signal level=-56 dBm Noise level=-90 dBm
Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
Tx excessive retries:0 Invalid misc:0 Missed beacon:0
Bye Fifi
[Szerkesztve] -
Fifi
őstag
Én most légvonalba kb. 10-12 méterre vagyok a linksys routeremtől és 2 téglafal van ''útban''.
Ha routerre kötött gépről file-t másolok ide a notebookra, az 13.0KB/s-mal jön, de az a gép úgynazon hálókártyán még 16KB/s-mal küld az internetre adatot.
Tapasztalat, hogy a beépített wifi erősebb, mint egy pcmcia-s kártya.
Idézet innen: [link]:
''A 802.11g egy kiegészítése a 802.11b-nek. A 802.11g megnöveli a 802.11b adatátviteli sebességét 54 Mbps-ra, miközben a frekvencia marad 2.4 GHz. A moduláció OFDM (orthogonal frequency division multiplexing) technológián alapul. A 802.11b-s kártyák képesek együttműködni a 802.11g-s hozzáférési pontokkal (access point) és viszont. Tipikus hatótávolság: 54 Mbps sebesség mellett 15 m, 11 Mbps sebesség mellett 45 m.''
Bye, Fifi -
Fifi
őstag
válasz
sghc_toma #2163 üzenetére
Hát nem tudom
Én a letöltött tgz-ben a README-t olvastam, de a weboldalon is találtam ilyet:
''
Laws and Licensing Conditions
If you are an authorized user of Microsoft Windows NT the laws in some countries give you the right to fully handle the product in any way you want. Therefore you can disassemble the product even in the case you had to agree with the product license forbidding such disassembly as the country laws override any such license agreement.
Microsoft Service Pack
Sometimes you may have the legal license for Microsoft Windows NT but for various technical reasons you do not have the media and/or installation ready at the place of intended use of this project.
Fortunately Microsoft provides free (as in beer) update packages for its Microsoft Windows products called Service Packs; the latest one is Microsoft Windows XP Service Pack 1a.
This downloadable file contains the full versions of the essential files needed for the current stage of this product: ntfs.sys and ntoskrnl.exe. It even contains cdfs.sys and fastfat.sys for testing purposes.
Service Pack also contains EULA (End User License Agreement) paper disallowing any use of Service Pack outside its original intentions. According to the laws of some countries you need to be authorized user of the Microsoft Windows XP product to be allowed to use the files contained in such Service Pack without the bindings of its EULA. Even the interpretation of such laws may vary.
''
A lényeg: a fileok letölthetőek, hisz a servicepack tartalmazza, de az EULA nem engedi, hogy a servicepackot az eredeti céltól eltérő dolgokra használd, de ezt az ország törvényei felülbírálhatják. Szóval használni biztos tudod, de itt Mo-n törvényes-e nem tudom. Most nincs kedvem EULA-t és jogot olvasni
Egy unatkozó jogtudor?
Bye, Fifi -
Fifi
őstag
-
Fifi
őstag
Hát ....
A hálókártya maga nem férhet hozzá a router szoftveréhez, ő csak életet lehel a hálókártyába. A driverben viszont lehet hiba, mely által hibás csomagot küld és ez nem kívánt működést okoz a routerben. Innentől lehet két vélemény:
1. router hiba: kezelje le a csomagokat és ne hagyja, hogy kivülről a hardware-t vezéreljék
2. hálókártya driver hiba: küldjön szabványos csomagot és ne ''akassza ki'' a routert.
A notebook hálókártya drivere nem férhet a routerhez, ha ez így van, akkor az a router softver bugos.
Más, ami a valószínűbb, hogy a hálókártya drivere hibás és rosszul inicializálja a hardware-t, azaz nem működik a hálókártya rendesen és úgy elállítja, hogy a windowsos driver semm tudja magához téríteni az eszközt. Ilyenkor egy teljes áramtalanítás is biztos segít.. A routernek semmi baja, ott csak egy led világít,ami az mutatja, hogy a link aktív vagy nem. Mivel a hálókártya nem működik, ezért link sincs, ergo nem világít a led.
Mint írtam már először a notebookon használt drivernek és verziójának néznék utánna, hátha az megoldja a gondot.
Bye, Fifi -
-
Fifi
őstag
Sziasztok!
Na igen, jól emlékeztem, idézet a captive doksiból:
''http://linux-ntfs.sourceforge.net/ is the most serious competitive NTFS driver
implementation. It is fully GPL-2.0 licensed and it needs no proprietary
drivers requirements. It should be now fully reliable for read/only operations.
Read/write operations are supported only for rewriting existing data blocks of
existing files - no file/directory create/delete operations possible.
'captive-install' package of this project uses 'Linux-NTFS' driver to obtain
the original drivers from Microsoft Windows XP
Drivers Availability
--------------------
All the source packages involved in this project are GNU General Public License
2.0 (GPL-2.0) compatible (see the file ''AUTHORS'' for details). The purpose of
this project is to run the original Microsoft Windows drivers to get the best
filesystem compatibility and safety ever reachable. This is the method known
most by the Wine http://www.winehq.com/ project. Required driver files:
ntoskrnl.exe - Windows NT kernel; required for ANY use of this project.
ntfs.sys - NTFS filesystem driver; required to access NTFS disk drives.
Run captive-install-acquire(1) installer for proper guided steps.
Packaged Installations
----------------------
Required W32 drivers were automatically found if Microsoft Windows XP is
installed on any NTFS or FAT partitions. FAT partitions must be already
mounted. You may want to run captive-install-acquire(1) to check the drivers
state and possibly update them. Installer uses X Windows or console
automatically.
''
Azaz olvasatom szerint, ha legálisan akarom használni, akkor kell hozzá egy XP.
Azért, hogy win user a ''cipelős'' hdd-m tudja írni/olvasni nem gazdagítom Bill Gates-t, inkább viszem az extfsd-t vfatos pendrive-on, vagy floppy-n.
Persze akinek a winchesterén van egy legális XP, vagy nem érdekli a legális szoftver szlogen és nyugodtan alszik még ettől, annak ez nagyon jó kis stuff.
Bye, Fifi
[Szerkesztve] -
Fifi
őstag
Szia!
Szerintem ez router bibi.
A ''shutting down lo'' az a loopback eszköz előtte vagy utánna kell lennie egy ''shutting down ethX''-nek is na az a halózati eszközöd és ennek lehetne köze a routerhez max.
A dhcp-nél pedig szerintem nem fagy meg csak vár a routerre, hogy adjon ip-t, de ő épp saját egészségi állapotával van elfoglalva
Ha türelmesen vársz, akkor biztos timeoutol és továbbmegy, feláll a linux csak nem lesz ip-je és üres lesz a routing tábla. Ha nem vagy türelmes, akkor Ctrl+C-vel meg is szakíthatod a dhcp kéréseket.
Persze az sem kizárt, hogy a hálókártya linuxos drivere okoz valami gondot a routenél, mondjuk egy hibás csomaggal, amit a router nem tud lekezelni.
Én megpróbálnék minnél frisebb drivert a hálókártyához, ha nem vezet eredményre, akkor a router firmware-jét frissíteném.
Bye, Fifi
Ps.: milyen hálókártyát, milyen kernel verzióval és milyen driverrel próbáltad? -
Fifi
őstag
válasz
extraktor #2150 üzenetére
Szia!
sghc_toma már küldött egy linket, melyet én is kipróbálok
Az igazat megvallva nem próbáltam soha, bennem még az van, hogy a linux kernel az ntfs olvasását támogatja, de az írás csak nagyon, nagyon korlátozott mértékű (ugyanakkor maradhat a fileméret stb.).
Mivel otthon nincs win, a cegnel meg samba biztosítja a filecserét, ezért nem is volt ntfs írásra szükségem, de ezt a linket elteszem
Tudom, akkor az lenne a következő kérdés, hogy hogyan cserélek adatot a win userekkel. Hát nagyon ritkán, inkább dvd-t kell írnom nekik, de egy külső 2,5''-os usb házban notebook hdd és azon ext2 filrendszerem van.
Windows alól ezzel írom és olvasom: http://ext2fsd.sourceforge.net/
De megnézem ezt a captive-ot és akkor a win userhez nem kell ext2fsd sem cipelnem.
Bye, Fifi
Ps.: Köszi sghc_toma a linket! -
Fifi
őstag
válasz
extraktor #2144 üzenetére
Debian GNU/Linux, de szerintem a disztribúció mindegy. (Bár segítettem már több disztrib bekonfigurálásában (pl. suse), de a megszokott debianhoz képest voltak ''redmondi'' érdekességek benne).
Ha ráérzel a linux/unix erejére, akkor szinte sírva fakadsz néha egy-egy feladatmegoldás esetén, hogy miért win előtt ülsz. Én már csak tudom, mert otthon soha nem volt win (kivétel amíg kipróbáltam a webcamot) a munkahelyen meg a szerveren és egy munkaállomáson kívül xp-k várnak nap, mint nap.
Senki nem úgy születik, hogy ismeri az összes oprendszert, a linuxot is meg kell tanulni, úgyanúgy, mint a wint.
Bye, Fifi -
Fifi
őstag
válasz
Louis Gara #2135 üzenetére
Szívesen!
Igen ezzel nincs gond, az van amit én akarok és ez így van rendjén.
Bár driver hiányában a webcam, kártyaolvasó nem él
Igaz van 2000HUF-os 21in1 usb olvasom
Tényleg win alatt hogy lehet olyat csinálni, hogy több profilt csinálok a hálókártyának és wifinek is és ne kézzel kelljen árírni mindig az IP-t?
Főnököm vett notebookot és látja, hogy én egyetlen parancs kiadásával mindezt elérem
Pl. hálókártya első profil: dinamikus IP és dns
hálókártya második profil: statikus IP és statikus dns
wifi első profil: első profil: dinamikus IP és dns, elso az SSID
wifi második profil: statikus IP és statikus dns, valamimás az SSID
wifi második profil: statikus IP és statikus dns, megintmás az SSID
stb. stb.
Szóval, hogyha kiválasztok egyet, akkor azt használja és beállítja is a route táblába és nem akar a wifis routeren kimenni, ha a hálókártyát használom., sőt akkor lőjje le a wifi rádiót és ne zabálja az energiát.
Ezt úgy általánosan kérdezem, mert az ominozus laptop nem asus, de nekem kellene beállítanom
Win alatt amit tudok feltelepít, driver feltol, office belő, böngészőnek pluginokat adok, beállítom az ipt és a levelezőprogramot, imalap kinyomtat felhasználónak átad és ha valami nem gömbölyű a szemére vetem, hogy nem mormolta elégszer ;)
Tehát a fenti profilozást tudja a winxp vagy valami ingyenes - uram bocsá opensource - segédprogram win alá?
Bye, Fifi -
Fifi
őstag
válasz
Louis Gara #2126 üzenetére
Itt van egy: &
Copy pastold kedvedre
Bye, Fifi
Ps.: Bocs, de most nagyon jó kedvem van -
Fifi
őstag
válasz
Louis Gara #2018 üzenetére
Nem kell márkára egyeznie. Nekem is Kingston lett a gyári mellé rakva és szépen megy szinkronban.
Bye, Fifi -
Fifi
őstag
-
Fifi
őstag
Szia!
Nekem ilyen gépem van kb 1,5 hete, de vettem bele még 512 MB RAM-ot.
Amit eddig idő hiányában nem próbáltam: DVD írás, TV-out, Fireware, Ingetrált modem és kártyaolvasó. És amit talán soha nem fogok az a videókártya 3D képessége.
Windows-t és drivereit kb. 1,5-2 óra volt feltenni, ott próbáltam ki a webcamot. Azóta csak linux van rajta és a kipróbált dolgok mind szépen működnek. (Spec gombok, cpu speedsteping, lan, wlan, irda, touchpad).
Sajna úgy néz ki, hogy a webcam és a kártyaolvasó egy ideig nem fog linux alatt menni, nincs hozzá jelenleg driver.
Egyetlen dolog, ami kicsit furcsa, hogy érzésre a ház alul nagyon átmelegszik, pedig a hőmérséklet az acpid által kiolvasott adatok szerint csak 49-50 fok. Igaz ezt a melegséget 4-5 óra használat után érzem, de az ölemben lévő erre rendszeresített falapon át!
Lehet, hogy a ventilátor nem teker eléggé? A fordulatszámát szabályozni szoftveresen nem tudom, de az biztos, hogy az egész gép nagyon halk.
Én összeségében elégedett vagyok vele, soha rosszabb noteszem ne legyen
Bye, Fifi -
Fifi
őstag
A kinai sisco modemben (huwai) hogyan lehet allitani, hogy elassa a router funkciokat? Amikor en megkaptam, probaltam a webes konfiguralast, de jelszoval volt vedve es se a T-Com, se a szolgaltatom nem kivanta elmondani, hogy mi a usernev, password paros.
Biztos google mondana okosat, de ha már ittvagy
Bye, Fifi -
Fifi
őstag
Ma bekövetkezett, amitől féltem
Egy kölcsönkért XP-t installtam, mert linux alatt jelenleg a camerához nincs ingyenesen elérhető driver. Ami késik nem múlik
Szóval ki kellett azért próbálnom, hogy működik-e, ehhez kellett a win. Jelentem működik és a sreensavert is megnéztem. Tényleg kellemes darab, jól dolgoztak a designerek
Bye, Fifi -
Fifi
őstag
válasz
blasius33 #1842 üzenetére
Hát igen, ez embertől függ.
Nekem van kb. ~5 éves gericom ''notebookom'', ami szinte újnak néz ki, csak a kurzornyilak vannak megkopva és az enteren látszódik az idő nyoma, de ''kikönyökölt'' touchpadkörnyék nincs
Én vigyázok mindenemre és ezt a környezetemtől is elvárom. Nincs zsíros kézzel tapizás, evészet, ivászat a gépek körül és kész!
Amúgy matricák levéve és egy nylontasakba felragasztva, ha kell újra tudjam hasznosítani.
A matrica jó minőségű, szerintem majd 1 év múlva is vissza lehet ragasztani.
Jah és a notesz is jó minőségű, nem hiszem, hogy kopna
Amúgy szerintem ezeket a vevő tájékoztatására ragasztották fel és nem a mindennapi használatra tervezték. Így nélkülük sokkal elegánsabb a laptop. Szerintem matricával van egy kis gagyi hatása is
Persze kinek a pap, kinek a papné, ezen nem veszünk össze
Bye, Fifi -
Fifi
őstag
Hát én inkább előbb leveszem.
Ha marad 1-2 hónapot, akkor már talán nyomot hagy esetleg elszíneződik a műanyag burkolat, mittudomén. Szóval vagy rövid időn belül vagy soha
Aztán lehet, hogy felesleges ezen töprengeni, mert a matricát is a TSST gyártja és a ragasztóanyag mnősége olyan, hogy akkor is leesik egy idő után, ha nem szeretnéd
Bye, Fifi -
Fifi
őstag
válasz
Louis Gara #1822 üzenetére
Ezek nettó árak! Az edigitalnál ennél lényegesen olcsóbb,de még mindig nem lehet venni
Egy helyi kereskedőnél vettem, akivel jó kapcsolatba vagyok és ha bármi gond van 100% számíthatok rá.
Amúgy nekem ennyibe került, mert a kért számlát a cég nevére írták, ahol dolgozom és megbeszéltem a főnökömmel, hogy az ÁFA-t visszakapom.
Bye, Fifi -
Fifi
őstag
válasz
Louis Gara #1822 üzenetére
Ezek nettó árak! Az edigitalnál enél lényegesen olcsóbb,de még mindig nem lehet venni
Egy helyi kereskedőnél vettem, akivel jó kapcsolatba vagyok és ha bármi gond van 100% számíthatok rá.
Amúgy nekem ennyibe került, mert a kért számlát a cég nevére írták, ahol dolgozom és megbeszéltem a főnökömmel, hogy az ÁFA-t visszakapom.
Bye, Fifi -
Fifi
őstag
válasz
Louis Gara #1816 üzenetére
Majd holnap leszedem szépen, mert azért elrakom a papírokkal együtt ezeket a matricákat
Mindösszesen 302.880,-ft-ot kellett fizetnem.
Asus A3Vc-5003: 273.900,-Ft
Kingston DDR2 512 MB: 11.250,-Ft
Kensington SaddleBag sport: 12.750,-Ft
APC túlfeszültség védő notebookhoz: 4.980,-Ft
Az aksi témához annyit, hogy ha valaki leveszi, akkor is 3 havonta full fel kell tölteni. Ezt olvastam az angol nyelvű user manualban, amit a netről töltöttem le a héten. Majd a most kapott magyar nyelvű papírokban is megnézem, mit írnak erről a témáról.
Bye, Fifi -
Fifi
őstag
Sziasztok!
Megjött a notebook (A3Vc-5003) 512MB Kingston RAM-mal spékelve és a Kensington hátizsákom.
Bár a hozzá kapott ajándék táska sem rossz minőségű, de a hátizsák nekem jobbab ;)
Az ajándék egér pont a 3,5 éves fiam kezéhez van méretezve, már le is nyúlta ....
Eddig csak kívülről nézegettem - felvette a szobahőmérsékletet -, most kapcsoltam be
A BIOS friss (ezt amúgy a BIOS-ban lehet megnézni, de biztos a windowsban is van valami tool erre), tehát azt nem kell frissítenem.
A DVD TSST nekem is.
Audio CD lejátszás gép kikapcsolt állapotában kipróbálva.
IrDA tényleg van
Nagyon ott van így kinézetre, bár azok a matricák a touchpad mellett bántják a szemem. Ti leszedtétek? Én tuti leveszem, csak az Ati és a Centrino matricát hagyom.
A szűz hdd-re most kúszik fel a Debian GNU/Linux
Bye, Fifi -
Fifi
őstag
Sziasztok!
Látom kész no-TSST lobbi alakul itt a fórumon. Kár ezzel a könnyen cserélhető alkatrésszel így elszúrni egy noteszt
Csütörtök délután az enyém is megérkezik, kíváncsian várom milyen gyártmányú meghajtó lesz benne. Ha TSST, akkor csatlakozom a peticióhoz
Bye, Fifi -
Fifi
őstag
válasz
Louis Gara #1656 üzenetére
Lelke van
LOL.A german XP-nek?
Bye, Fifi
[Szerkesztve] -
Fifi
őstag
válasz
Louis Gara #1643 üzenetére
Én már igen, de a desktop gépemmel és a 0 perces aksival rendelgező öreg notesz mellett nem sokra mentem vele. Majd most, ha megjön az asus, lesz ám wardriving
Bye, Fifi -
Fifi
őstag
válasz
Louis Gara #1642 üzenetére
Köszi Louis Gara!
Hát ez az, senki nem mondta, hogy van és a linkelt oldalak sem írták!
Ez egy kellemes meglepi
Eszembe se jutott volna, ha a tegnap tapizott A3Ac-n nem láttam volna meg.
Van itthon már usb bluetoothom (sőt 2 db mivel volt ''kékfogas hálom''), mert a jelenlegi desktop gépem azzal tartja a kapcsolatot a Nokia6600-val
Viszon Húgomnak olyan telefonja van, amelyiken csak IrDA van és ha új csengőhangot szeretne, akkor elő kell vennem az öreg PII-es 64MB RAM-mal megáldott Gericom ultranehézlaptopom.
Bye, Fifi -
Fifi
őstag
válasz
Flashback #1638 üzenetére
Flashback:
1. A mikrofonos megjegyzést F. A. Bian kellemes hangjával kapcsolatban írtam. Tényleg jó hangja van.
2. A webcamos képernyővédőről áradozók pedig felkeltették az érdeklődésemet, de nekem még nincs noteszom és nem volt alkalmam megnézni.
Bye, Fifi
Ps.. Valaki A3Vc-5003 tulaj IrDA ügyben tud nyilatkozni? Most van vagy nincs? -
Fifi
őstag
A képernyőkímélőt elfelejtettem megnézni, pedig előre telepített XP volt rajta.
Amit én rendeltem, az meg oprendszer nélkül jön.
Majd ha kiteszik, akkor visszamegyek és jól megnézem, remélem fel lesz telepítve.
Ez a felszereltég teljesen lutri. A A3Ac, A3Vc után következő 4 szám és egy betű elég sok variációt (vagy kombinációthuh de rég tanultam valószínűségszámítást) megenged.
És ez a 5 karakter dönti el ezek szerint az opciónális dolgokat (webcam, irda, bluetooth).
Bye, Fifi
[Szerkesztve] -
Fifi
őstag
Sziasztok!
Na ma testközelből megnézhettem egy Asus A3Ac-5001H noteszt.
A helyi MM-be érkezett 1 db és egy kis belső infó alapján értesültem róla.
Még nem tették ki, mert nem volt beárazva, de kb 310eFt bruttó lesz ajándék táskával.
Így látván élőben a noteszt nagyon-nagyon messze van a jövő hét csütörtök.
Az aksi nem volt benne, így könnyűnek tünt, hálózatról kapott áramot. Nagyon ott van a szeren! Teljesen úgy nézett ki, mint a Vc-5003.
A felszereltségi kavalkád itt is megmutatkozott. Mielőtt bementem a neten megnéztem a sorozatra vonatkozó specifikációt [link] és az nb-n is. Az nb-n csak Asus A3Ac-5003H-t találtam: [link]
Volt benne webcam, 8XDL Matshusita DVD+RW (nem TSST!), 512 MB RAM, 15'' TFT, Intel PM 740 proci, 60 GB hdd, Intel GMA 900, wifi, magyar bill. ''nagy'' enterrel.
Interfacek sorban körbejárva a noteszt:
jobb oldal: a dvd,
hátul: táp, s-video, soros port, vga, 2 db usb
bal oldal: 2 usb, LAN, modem, FireWire, digital audiok, pcmcia és felette kártyaolvasó, majd IrDA.
Tehát ez a gép a grafikus kártyában tért el a megrendelt Asus A3Vc-5003-tól, sőt IrDA is volt benne! Pedig az nb-n és az asus oldalán nem írták az IrDA-t sem az Ac-nél, sem a Vc-nél.
Bár IrDA csak ritkán kellene, de azért jó lenne ha a rendelt A3Vc-5003-ban lenne.
Louis Gara által küldött riportban is volt IrDA, de gondoltam ez ugyanolyan dolog, mint előbb írtatok a bluetoothra vonatkozóan, hogy az alaplap tudná, de nincs benne.
Most van ''vörös szem'' vagy nincs?
Huh, ma szépeket álmodok az biztos.
Bye, Fifi
[Szerkesztve] -
Fifi
őstag
válasz
F. A. Bian #1596 üzenetére
Megathx!
Tegnap elég elnyűtt voltam, így korán aludtam, most a munkahelyen meg hang nélkül néztem bele, így nálam nem csúszik a hang
A kép minősége jobb, mint amit vártam!Ez videótelefonálásra szerintem sok is.
Alig várom, hogy én is kipróbáljam élőben.
Otthon majd megnézem hanggal együtt.
Mégegyszer nagyon köszönöm!
Bye, Fifi -
Fifi
őstag
''Fifi sztem louis a kukacod helyetti dotra gondol
''
Jaj, fel sem tűnt, hogy az at helyett is dot került
Tehát én írtam el, ezért volt zajos
Örülök, hogy a notesz ennyit bír. Bár használat után én nem raknám zacskóba ... elég jól párásodhat benne, ha melegen belekerül, főleg most, hogy kint ilyen hideg van.
Egy ilyen notesz megérdemel egy notebooktáskát! Tessék rá spórolni!
Bye, Fifi
[Szerkesztve] -
Fifi
őstag
válasz
F. A. Bian #1584 üzenetére
Rendeben! Várom
Bye, Fifi -
Fifi
őstag
válasz
F. A. Bian #1580 üzenetére
Hát, ha fel tudod tölteni valahova, akkor a méret nem számít én többszáz megát is letöltenék csak lássam már azt a videót.
Az viszont igaz, hogy egy félperces snittből nem nagyon lehet a minőséget megállapítani
Szóval megoldható valahogy a kicsit több idő felvétele és eljuttatása hozzám?
Előre is köszi!
Bye, Fifi -
Fifi
őstag
Na elhoztam munkahelyre ezt a ss-t. Igaz itt sincs webcam, de van xp!
A telepítő keretprogram elindul, de az egész ablak egy szürke háttér és a jobb felső sarokba két gomb van és mindegyiken 2 db ?.
Bármelyikre kattintok a telepítő bezáródik.
Itt HUN XP Servicepack 1 van és ezen változtatni nem tudok. Esetleg érzékeli, hogy nincs webcam és már ezért tol ki velem az elején
Na ebben sem fogok gyönyörködni
Bye, Fifi -
Fifi
őstag
válasz
F. A. Bian #1576 üzenetére
Végre egy ember, aki tud a webcammel felvételt készíteni!
Tudsz feltölteni valahova vagy e-mailben elküldeni egy 2-3 perces videót, amiből kiderül a film és a hang minősége?
Hadd szakadjon meg a szívem még egy hétig ...
Bye, Fifi -
Fifi
őstag
válasz
Louis Gara #1575 üzenetére
Igen légyszíves küld el, már nagyon felcsigáztatok. Megnézem webcam nélkül is
Bye, Fifi
Ps: Letöltöttem F. A. Bian által felrakott helyről.
[Szerkesztve] -
Fifi
őstag
válasz
Louis Gara #1568 üzenetére
Majd felajánlom a teljesítményét az interneten VGA-ban szegény notesztársaimnak
Bye, Fifi -
Fifi
őstag
válasz
Louis Gara #1567 üzenetére
Szóval ez csak a kiváltságos webcam+xp usereknek jár, értem
Miért zajos? Ennyi van bent és punk-tum. Irigykedsz a sok dotra?
Nem tom'. Ma adtam le a megrendelést és még hivatalosan nem igazolták vissza. Nem hivatalos forrás szerint 12-én jön az importőrhöz szállítmány a notebookból, a táskára meg 1-2 hetet mondtak. Ha minden jól megy 7-8 nap alatt minden itt van RAM bővítéssel együtt.
Hosszú egy hét lesz
Bye, Fifi -
Fifi
őstag
válasz
Louis Gara #1552 üzenetére
Na ne! A szabad oprendszer választásom nem adom fel! Ombutsmant ide!
Boltban nem tudom megnézniHa tudnám nem nyaggattalak volna annyit a webcam felvétellel, hogy lássam a minőséget.
Számomra nem új, hogy úgy veszek valamit, hogy még élőben nem láttam csak a specifikáció és a weben lévő infók alapján rendelem.
Tényleg, akkor ez sima képernyővédő? Nem használja a webcamet? Akkor ezt meg tudom nézni a munkahelyi sima desktopomon is, melyen xp lakozik.
Elküldenéd akkor mailben nekem is: haller_dot_jozsef_dot_gmail_dot_com
Köszi!
Bye, Fifi -
Fifi
őstag
Huh, látom amire megírtam a ''litániát'' addigra öszedobtatok egy-két hozzászólást.
Bye, Fifi -
Fifi
őstag
válasz
tkazmer #1549 üzenetére
Mivel nem vagyok informatikus, sőt a hardware fejlődését sem követem nyomon, ezért rám ne hallgass!
Az általam írt 2 Asus közül, ha pénzem lenne én a drágábbat választanám, de én max 300eFt nettóból gazdálkodhatok, így ma megrendeltem a #1458-as hozzászólásomban [link] vázolt (és neked is ajánlott) ASUS A3Vc-5003 + DDR2-533 512 MB Kingston RAM + Kensington hátizsák triót.
Neked is fel kell állítanod egy preferencialistát, hogy mit tartalmazzon, azok milyen fontosak számodra (könnyű legyen, hosszú akuidő, lehet nehéz, de mindent tudjon, legyen benne webcam stb.). Ezek alapján megnézni melyik modellek felelnek meg az igényeidnek, majd megnézni, hogy melyiket tudod kifizetni
Ezek után körülnézni, hogy a kiszemelt példány tulajai mennyire elégedettek, a teszteken miket írnak róla. Szóval én ezek alapján döntöttem.
Tudom ez egy fáradságos procedúra, de a kemény munkával összerakott pénzem nem fogom elkölteni egy-két ember által javasolt noteszra, mert szerintük jó! Ezek a vélemények maximum az általam kiszemelt példányok között billenthetik a mérleg nyelvét erre vagy arra.
Pl. én a fejembe vettem, hogy webcam kell, intel proci, wifi, dvd író, max 3 kg, max 15'' TFT.
Ez már szűkített a kínálati listán.
Ha neked fontosabb a webcamnél az üzemidő, és 400K nettót is rászánsz - ha ennyi pénzem lenne, lehet visszamondanám a rendelésem és én is ezt venném -, akkor jó vétel lehet a DELL Latitude D610 02 [link] [link], mely két aksival elég ütős jószág. Bár lehet, hogy neked a 14.1'' XGA TFT kicsi és én hiába ajánlgatom ezt a modellt.
Egy szónak is száz a vége: neked kell kiszemelned a noteszt és neked kell döntened, mi csak véleményeinkkel tudunk segíteni és csorgatni a nyálunkat, hogy mire van pénzed
Bye, Fifi
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Fifi
őstag
válasz
Louis Gara #1546 üzenetére
''Nem éppen, de nem mondok semmit róla, mert tényleg nagyon adja..ugyis megtudod''
Hát, ha nem hardware-s a képernyő kimélő, akkor nem fogom megtudni
Ma megrendeltem és oprendszer nélkül jön. Ha rajtam múlik, akkor a szűz hdd-re pedig nem teszi bitjét win.
Szóval screenshotot, videót bármi infót erről a csodás képernyőkimélőről.
Erőfeszítésedi köszönöm webcam rögzítés ügyben.
Más jelentkező, aki megbpóbálja a webcamet csatarendbe állítani?
Bye, Fifi
[Szerkesztve] -
Fifi
őstag
válasz
Louis Gara #1544 üzenetére
Kíváncsivá tettetek, mit tud ez a képernyőkimélő?
Automatikusan bekapcsol a webcam és a látott képet kiteszi fullscreen?
Bye, Fifi -
Fifi
őstag
válasz
Louis Gara #1527 üzenetére
Ah szo.
Windows felhasználók! Mondjatok már légyszíves egy használható programot Louis Gara-nak!
Köszi!
Bye, Fifi -
Fifi
őstag
Louis Gara: Neked nem a webcamet kellene izgatnod?
Bye, Fifi -
Fifi
őstag
válasz
tkazmer #1523 üzenetére
Hát nem mondtad mire kell, mire szeretnéd használni, mik az igényeid, elvárásaid
Még azért van a géphez billentyűzet, mert nem vagyunk gondolatolvasók
Az ára nettó? Akkor én ezt venném Asus esetén: ASUS W5AE G025 [link] és [link]
Az ár bruttó? Akkor én ezt venném Asus esetén: ASUS A3Vc-5003 [link] és [link]
Bye, Fifi
Néd má, 5 másodperccel megelőztek
[Szerkesztve] -
Fifi
őstag
válasz
Flashback #1516 üzenetére
Szia!
Mármint a A6R-B002 típusnál szériahiba vagy az A sorozatnál?
Ha jól értettem, akkor ''annyi'' volt a gond, hogy nem töltötte fel az aksit vagy csak úgy jelezte, hogy nincs feltöltve. Ezen túl viszont elégedett voltál igaz? Esetleg volt egyéb hibajelenség?
Tudom ez nem vígasztal, de nincs olyan márka, ahol ne lenne hiba, esetleg kisebb az esélye.
Láttam én már Toyotát furcsa dolgokat művelni és saját bőrömön éreztem, hogy egy Viewsonic TFT is beadhatja a derekát 3 hónap után
Bye, Fifi -
Fifi
őstag
Én nem tudni mi az az MSN, gondolom ez ilyen online csevegő ICQ szerű ízé
Majd utánnanézek, hogy van-e linuxos kliens.
Én régivágású ember vagyok levelezési listákon, max webes fórumokon kommunikálok inkább. Egykétszer volt skype, illetve neophonex és gnommeetinget ha kétszer használtam.
Majd most, ha meglesz az Asus A3Vc ráhajtok ezekre a ''telekomminikációs bigyókra'', hogy lássa a partner a képemet
Tényleg, az edigitáltól valaki figyel. Túl olcsónak találtuk az árat, ma már 10eFt+Áfa összeggel emeltek.
Bye, Fifi
[Szerkesztve] -
Fifi
őstag
válasz
jakobkacsa #1499 üzenetére
Helló!
A PCMCIA hiányát a notebook.hu oldalán. Nincs se az interfészek listájában, sem alul a kis piktogramok között sem. [link]
Felületes voltam, mert az Asus oldalát nem néztem.Ott szerepel: [link]
Hát igen ez is nehezíti az on-line vásárlást, hogy nem egyértelműek a webáruházak és a termék honlapján lévő adatok
Pl. az asus honlapján jópár terméknél a webcam opciónális, míg a magyar webáruházakban egyértelműen nem opcióként van feltüntetve. Ellenpélda: asus oldalon a bluetooth opciónális, míg magyar kereskedőtől nem tudod bluetooth-szal megrendelni.
Pedig ezek az adatok az asus lokalizációs oldalán vannak (hu.asus.com). Annyit csinálnak, hogy a kinti oldalt lefordítják és nem módosítják a lokális termékkínálatra
Bye, Fifi -
Fifi
őstag
válasz
Louis Gara #1495 üzenetére
Lehet, hogy azt az ablakot kell kijelölnöd, amiben egy program a webcam képét mutatja?
MegaLOL. Mik nincsenek a má$világban.
Ha meglesz a gép, melyet holnap, holnapután megrendelnék ígérem készítek felvételt linux alól a leendő vásárlóknak.
Bye, Fifi -
Fifi
őstag
válasz
Louis Gara #1495 üzenetére
Köszönöm a fáradozásod!
Találtam egy elég komoly programot:
http://www.pysoft.com/ActiveWebCamMainpage.htm [link]
Közel sem tűnik egyszerűnek a kezelése, de nagyon sokmindent tudhat!
Találtam az endlessen olyan verziót, mely nem igényli a regsiztrációt. 12 mega.
Bye, Fifi
[Szerkesztve] -
Fifi
őstag
válasz
Louis Gara #1487 üzenetére
Esetleg ezzel megpróbálnád: http://webcamrecorder.com/download.php [link]
Ez egyszerűnek tűnik, de én linux alatt nem tudok mit kezdeni vele és még webkamerám sincs
Ez tényleg gázAz Asus kiad egy webcames noteszt és csak olyan szoftvert ad, amivel nem lehet rögzíteni? Legalább a windows usereket supportálnák.
Az tudom, hogy a cd-n, esetleg cd-ken nem lesz linux soft, de hogy normális win programok sincsenek rajta
Egy nagy fekete pont Asus-nak!
Bye, Fifi -
Fifi
őstag
-
Fifi
őstag
Emberek!
Tessék segíteni Louis Gara-nak Media@Show ügyben!
Bye, Fifi -
Fifi
őstag
válasz
Louis Gara #1473 üzenetére
Szerintem igen. Vagy USB-s külsőt vagy PCMCIA-s kártya formájában:
Pl. google első linkje: [link]
Én még ilyet nem használtam, csak PCI-os tunerkártyát.
Bye, Fifi -
Fifi
őstag
válasz
Louis Gara #1472 üzenetére
-
Fifi
őstag
válasz
F. A. Bian #1470 üzenetére
Ez jó hír
Akkor már csak egy A3Vc tulajnak kell elszánnia magát, hogy felvételt készítsen és elküldje nekem
Please, A3Vc tulajok szánjatok meg
Bye, Fifi -
Fifi
őstag
válasz
jani0625 #1466 üzenetére
ja és hogyan lehet felvenni vele csakúgy? mert azt nem tudom.
Az Asus nem ad hozzá programot a CD-n?
Amúgy letöltöttem az Asus honlapjáról ezeke:
BisonCam Camera Driver for WinXP
D-MAX Camera Driver for WinXP
Primax Camera Driver for WinXP
Bűn lassan jött és eredmény nulla
Persze, hogy nincs bent egy doc, txt, info file, hogy mire is jó ez és felvértezi-e a webcamet felvételkészítési tulajdonsággal. Bah
Hát win-hez nem igazán konyítok, de talán ezekkel próbálnám:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
Bye, Fifi
ps: Tényleg video rögzítésre senki nem használja, mindenki csak videotelefonál? -
Fifi
őstag
válasz
BiriBum #1465 üzenetére
Ahogy nézem ez az A3Vc-től a videokártyában, a kijelzőben tér el és plussz egy IrDA porttal rendelkezik. A soros port helyett meg párhuzamos van. Jól néztem?
A Bluetooth ebben is opciónális és gondolom a Magyarországra érkező darabokhoz úgysem rendelhető, mint az A3vc esetében sem
Hol és menniyért vetted?
Mindent sikerült használatba venni linux alatt? Szerintem ami problémásabb lehet, esetleg linux alól nem használható ki maximálisan: a webcam, a kártyaolvasó, integrált modem és a tv-out.
Ha a webcam megy, akkor tudnál a mencoderrel felvételt készíteni?
Előre is köszi!
Bye, Fifi -
Fifi
őstag
Eszembe jutott még valami: ahhoz, hogy lemondjak a webcamról látnom kellene, hogy ''szörnyű'' felvétel készül vele.
ASUS A3Vc-5003 tulajok tudna valaki egy 2-3 perces videot (mozgókép és hang) és állóképet a legjobb minőségben készíteni és azt a haller.jozsef@gmail.com cimre elküldeni vagy valahova kitenni webre?
Louis Gara megtennéd?
Előre is köszönöm!
Bye, Fifi -
-
Fifi
őstag
válasz
becksim #1456 üzenetére
Vigyázz hosszú lesz!
Nem lesz pofon
Nem kell bele jó videokártya, csak annyira, hogy filmet le lehessen játszani és ezt akár a TV kimeneten is tudja produkálni, mindezt linux alatt.
A gépen linux fut majd és ott azért szoktam programokat fordítani, ezért a celeron kilőve és pentium kell. Az AMD-t mellőzném ... legyen elég annyi márkahű vagyok és slussz
A fenti két kritériumon túl még kell:
- wifi (mivel ezt sokat használom, ezért nem szeretném PCMCIA kártyával megoldani, mert az
kilóg és a beépített cuccosok erősebb jelvétellel bírnak)
- bluetooth (ha ez nincs egy usb-s eszközzel kiváltom és ezt ritkán használom úgy is)
- webcam
- dvd+rw
- legalább egy PCMCIA slot
- s-video tv-out, ami linux alatt működik (vga2 konverterek szerintem ezért kilőve)
- magyar bill.
- 3,5 óra üzemidő
- max 3 kg.
- minderre 300eFt + Áfa
- nem muszály asusnak lennie
- valamiért a widescreentől ódzkodom, de meggyőzhető vagyok ;)
Ezekből a legjobb kompromisszum a ''low end'' A3Vc tűnt, abban csak bluetooth nincs a többi kritériumnak megfelel, bár felesleges bent az ''erős'' GPU.
Mivel ez nem kerül 300eFt+áfa-ba, ezért a rá szánt összegből még kap 512 MB RAM-ot és egy jó sport hátizsákot.
Ha a drágább helyen is veszem: 270eFt +Áfa,
a RAM [link] 15eFt+Áfa,
a táska [link] 13eFt+Áfa.
Mindösszesen: 298eFt+Áfa
Ha edigital-nál, akkor meg ebből még lejön 30eFt+Áfa
Fentiek alapján az általad ajánlott: az A6U5050 meg a az A6RB002 a CPU miatt kilőve.
Amiket még néztem:
- ASUS A5EB Q009 [link]
Ez widescreen, van bene felesleges TV-tuner és nincs benne PCMCIA és a nagy
kijelző miatt nem tudom menniy idejig bírja az aksi.
Ára: 309.999,+áfa
- ASUS A5EB Q003 [link]
Úgynaz minta afenti, csak gyorsabb a RAM és az ára: 313.333,+áfa
- ASUS W5AE G025 [link]
Ez mindent tud kivétel ha jól láttam az ASUS Audio DJ funkció hiányzik.
Sőt 1.6 kg!
Igaz csak 12.1'' és az ára 100eFt-tal több (399.999,+áfa). Kiad kölcsön egy 100-ast?
Szóval ez a helyzet.
Más márkáknál a Sony Vaio kivételével nem is láttam webcamet. Miért is kell a webcam? Nem tudom, életemben nem használtam, de ahogy fejlődik a szélessáv lehet, hogy 1 év múlva asszonnyal már videotelefonálunk, a most vásárolandó noteszt meg legalább 2-3 évre szándékozom venni.
Szóval inkább ''kidobom'' a pénzt az erősebb VGA-ra, de a többi kívánalomnak megfelel és talán 2-3 év múlva ha eladásra kerül, könnyebb lesz eladni.
Én meggyőztem ezzel a szöveggel magam.
Na melyik gép tudja ezt ebben az árban überelni? mondon nem muszály az Asusnál maradni.
Bye, Fifi
[Szerkesztve] -
Fifi
őstag
válasz
Louis Gara #1443 üzenetére
Én netre (levélolvasás, web), scriptelgetés és doksiolvasásra, írásra használnám 90%-ban, a maradék 10% meg zenehallgatás és filmnézés. Ha 3,5 órát így elmegy, akkor nekem már megfelel.
A Dell nem sokkal könnyebb. A dell.com-on azt olvastam, hogy 2,3 kg-tól van a D510 és ez a 14'' TFT-re vonatkozott, így szerintem a 15'' TFT-vel már ő is 2,8 kg körül lehet.
Sielni nem tudok, de a max. 300eFt nettóból jól felszerelt, de max. 3kg-os notebookot szeretnék, mely a fenti funkciókat legalább 3-4 évig el is látja és nem esik szét
Bye, Fifi -
Fifi
őstag
válasz
jani0625 #1430 üzenetére
[amirő mi most beszélünk azok szinte mind A sorozatos asusok amik elvileg a ''leggagyibbak'' és még van M,V és W sorozat.../I]
Ez hol van leírva, hogy a leggagyibb? Vagy csak abból következik, hogy az ABC-ben előrébb van? Amúgy, ha így nézzük a bírnám viselni, ha a leggagyibb lexust hozzámvágná
valaki.
Bye, Fifi -
Fifi
őstag
válasz
Louis Gara #1427 üzenetére
Nem, nem vagyok tőzsdeügynök
Játékra biztos nem fogom használni, kb. 10 éve nem játszottam, akkor meg sehol sem volt a 3D.
A saját memóriás videokártya azért jól jöhet filmnézés, illetve a notesz továbbértékesítése esetén majd.
A Dell Latitude D510-ből a webcam hiányozna (bár még sohasem használtam eddig) és a pénzkeretből nem tudnék plussz RAM-ot venni. Viszont a kivevehető dvd, mely helyére disk vagy aksi tehető tetszik.
Most megint elbizonytalanodtam, pedig tegnap este már döntöttem
Nálad mennyi ideig bírja az Asus aksival?
Bye, Fifi -
Fifi
őstag
Nem tudom, hogy az Asus honlapjára miért nem tesz fel nagyobb képeket a termékeiről
Más márkáknál még 360 fokban körbejárhatod a noteszt.
Sebaj, eddig rossszul kerestem, de találtam néhány képet az Asus A3Vc-5003-ról
Öszegyűjtöttem egy helyre, hogy gyönyörködjek és hátha valakit még érdekel
Ime:
[
Úgy érzem döntöttem a Dell Latitude D510, most vesztett nálam.
Már csak az a kérdés, hogy a helyi kereskedőnél rendeljem be, aki készséges - volt, hogy linux alatt nem volt teljesen támogatott egy wifi kártya vagy nem tetszett, otthoni kipróbálás után visszavette szó nélkül és az 5. kártyát vettem meg - vagy vállaljam be az edigital _jóval_ olcsóbb példányát és ha gondom van, akkor 250 km-ről intézhetem a garit Szombathelyről ...
Nehéz lesz az éjszaka, rendesen fogok forgolódi
Bye, Fifi
[Szerkesztve] -
Fifi
őstag
válasz
Louis Gara #1416 üzenetére
Huh, ez nagyon jó ár!
Egy helyi kereskedő 274eHUF+Áfa, a notebook.hu 270eHUF+Áfa összegért kínálja.
Ez 32-36eHUF+Áfa megtakarítást jelent!
Ez nagyon nagy eltérés. Én félve rendelném meg ezt az olcsóbbat, tartva valami újracsomagolt/javított szállítmánytól. Vagy ez lehetetlen és kevesebb árrésel dolgoznak?
Bye, Fifi -
Fifi
őstag
válasz
Louis Gara #1415 üzenetére
Köszi, megkaptam!
Lehet, hogy még kérdezek a vajúdás során
Igazából most közeli képekre vadászom, ahol látszik a billentyűzet kiosztása és elhelyezkedése.
Bye, Fifi -
Fifi
őstag
Louis Gara: El tudnád küldeni nekem is a ASUS A3Vc-5003 notebookod Everest teljes riportját txt formátumban kimentve?
Előre is köszi!
Bye, Fifi -
Fifi
őstag
Hali!
ASUS A3Vc-5003 tulajok, tud valaki linux alól egy lspci -vv kimenetet vagy win alól egy everest full riportot txt-ben mentve átküldeni e-mailben?
Előre is köszi!
Bye, Fifi
[Szerkesztve] -
Fifi
őstag
Hát persze, hogy használható. Azért én is használtam jobb híjján anno.
Azóta bluetooth csak a telefon bizergálására van használatban, mióta elérhetővé vált számomra a wifi.
Kényelmesedünk
Régen összeraktam a kezem egy analóg modemes netért vagy gprs-ért. Ma az egy-két helyen lévő 1 Mb/s-es ADSL türelmetlenné tesz
Bye, Fifi
[Szerkesztve] -
Fifi
őstag
Olyat lehet 1ébként, hogy adott a bluetooth-os notebook és van 1 USB-s bluetooth dodge-om is. Az USB-s bluetooth-ot rádugom 1 gépre, ami internethez van kapcsolva és bluetooth-on keresztül netezek a (netrekapcsolt gép segítségével, melyhez bluetooth-onm csatlakozik a notebook-márha lehet ilyet) notebookkal.
Lehet, de Te olyat nem szeretnél
Én kb. 1 évvel ezelőtt itthon kipróbáltam, de a bluetoothot nem erre találták ki. Nagyon-nagyon lassú volt.
Erre ott a wifi. Vagy veszel egy wifi-s routert vagy egy-egy wifi kártyát a gépekbe.
Bye, Fifi
Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest