- Milyen okostelefont vegyek?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
ByB
addikt
Megdöbbenve olvasom én is az NSE-vel kapcsolatos tapasztalatokat! Én közvetlenül a magyarországi megjelenésük után kerültem velük kapcsolatba:
Néha elszállt az Asus M6VA-8019 laptopom kijelzője. Személyesen mentem el hozzájuk, ahol közöltem, hogy ez a munkaeszközöm, a lehető legrövidebb ideig szeretném mellőzni! Másnap hívtak, hogy kész, mehetek érte...Azóta pöpec a gép, de ezekszerint nem tartott sokáig a cég lelkesedése!
-
ByB
addikt
A laptopok billentyűi darabonként is cserélhetőek, mert nekem elkezdett csúnyán megkopni a space...?
Ezért persze nemfogok billt cserélni, de egy magányos gombra lehet befektetnék!
M6Va készülékről van szó...
-
ByB
addikt
Új topikhoz, el kell olvasni az alapelveket, megtanulni használni a keresőt és ha ezt tényleg megteszed, máris nem akarsz új topikot nyitni!!! Amúgy főoldalon belépsz egy fórum témakörbe, s akkor a felső fekete csíkba megjelenik az új topik szöveg! Sok sikert!
-
ByB
addikt
Elkezdtem csinálni egy biosból indítható akkumlátor karbantartó programot. Kicsit töltött, most meg meríti magát, kiváncsi vagyok mi jön még...
-
ByB
addikt
Sziasztok!
Huzamosabb ideig használom itthon a notim mostanában anélkül, hogy bárhova vinném, ezért kivettem az akksit, hogy még véletlenül se kerüljön használatba! Ezzel jót tettem és kímélem a gépet plusz az akksit vagy sem?
üdv
Bence
ui.: Asus M6V1-8019 és Li-Ion 4800mAh -
ByB
addikt
Sziasztok!
Huzamosabb ideig használom itthon a gépet mostanában anélkül, hogy bárhova vinném, ezért kivettem az akksit, hogy még véletlenül se kerüljön használatba! Ezzel jót tettem és kímélem a gépet, vagy sem?
üdv
Bence -
ByB
addikt
Ma találtam a bal felső sarokban egy piros pixelt...
És hiába: a Zero Dot garancia már lejárt, ráadásul az is csak full rossz pixelnél számít...
-
ByB
addikt
Sajnos pénteken megadta magát a munkagépem, ezért a laptopom vette át az ideiglenes szerepkörét: s meg kell, hogy mondjam nagyon elégedett vagyok a tapasztaltakkal! A gép egy M6Va - észrevételek a mindennapok forgatagában: itthon külső egeret használok, mert hozzászoktam, de gépelni például rettentően kényelmes, még nagyobb mennyiséget is! Sokszor olvastam a topikban, hogy nem elégedettek a műanyagokkal és a kidolgozással!?
Persze minden laptop más és más, de én ma kézbe vettem egy sokkal drágább Toshiba-t, nem rég pedig egy FS LifeBook-t és abszolút nem éreztem, hogy szégyenkeznem kellene. A Toshiba nagyon kopogósnak tűnt, s a LifeBook is csak a filctalppal tudott többet! Viszont kézbe fogva, az Asus volt a legmerevebb! Most éppen lemezkarbantartok, a proci 100%-on van terhelve, ilyenkor pörög is venti rendesen! 78 fok a max hőmérséklet, ami ugyan nem kevés, de a hangkivételével semmit nem érezni belőle, a klaviatúra szinte teljesen homogén hőmérsékletű, egyedül a bal tenyermnél kicsit mintha langyosabb lenne. Ma kicsit 3D modellezni is kényszerültem a géppel és kellemes meglepetésként ért, hogy a renderelés kivételével, nem okozott neki komolyabb problémát egy üzlet bejáratának a lemodellezése! Egyedül a tft betekintési szöge, illetve a színek hagynak némi kívánnivalót, de ennyi engedtessék meg egy laptopnak! Jó volt ma együtt dolgozni vele...
-
ByB
addikt
Döbbenetes: hétfőn adtam le a laptopom az NSE-nél és mára kész is lett! Ők hívtak, hogy mehetek érte, cserélték a full panelt... Le a kalappal előttük, ezt nevezem én szolgáltatásnak!!! Így már senki sem fakkolhatja az Asus-t az itthoni szervízszolgáltatása miatt!!! Csak így tovább...
-
ByB
addikt
Ma voltak olyan kedvesek az NSE-nél és személyesen fogadtak!!!
Ez nem jellemző rájuk, mert elég nagyüzemnek tűnik a dolog. A laptop helyben nem produkálta a hibát, mégse néztek hülyének, vittem fotókat is a hibajelenségről!
Valszeg cserélik a panelt, meglátjuk... Eddig nagyon szikpatikusnak és hozzértőnek tűntek!!! (kop-kop-kop) A fejleményekről beszámolok!
ui.: Nem kellett semmi garipapír, a laptop alján lévő szériaszámból olvasták ki, hogy még garis-e! -
ByB
addikt
válasz
jakobkacsa #1061 üzenetére
Köszönöm, érdeklődöm akkor a Sowah-nál...
-
ByB
addikt
Asus notikhoz lézetik szivargyújtós töltő?
(Lehet jó nagy hülyeséget kérdeztem!
)
-
ByB
addikt
válasz
jakobkacsa #839 üzenetére
Végül leszedtem az Asus 2005.10.20.-án kiadott VGA driver-ét... Most nem akarok kísérletezgetni, hogy megy-e sima Catalyst-tal, de ki fogom próbálni...
-
ByB
addikt
válasz
jakobkacsa #834 üzenetére
Köszönöm a válaszokat! Hát az Asus tényleg nem túl naprakész driver ügyileg...
-
ByB
addikt
Valaki próbált már felrakni M6Va (X700 - 128MB) notira nem ASUS VGA driver-t, vajon jó neki a sima ATI is? Az ATI oldalán a notihoz ajánlott driver csak 1MB ez, hogy lehet? Az ASUS-é közel 25MB...?!
Vagy egyszerűen szedjem le a sima 5.11-eset?
-
ByB
addikt
válasz
leslie.hun #670 üzenetére
Az Asus-ok világgarisak, ezért ugyanúgy jó a német is!!! De a Rikvest-et felejtsd el, új és sokkal jobb szervíz az NSE!!! Pár héten belül, úgy is ők veszik át a ''hatalmat''...
Csak 4k egy bill, érdekes?!
-
ByB
addikt
Az én notitáskám (Asus): 2 nagy részes + 2 kis részes, a lényeg, hogy 4 zipzár van rajta, + egy sarki ötödik, ahova egeret, mobilt, kulcscsomót lehet rakni. A notitartó rész egy tépőzárral rögzíthető és nem húzható az aljáig a zipzár, de a mellette lévő iratartónál igen. Én nagyon szeretem, praktikus, de alapveőleg rossz ötlet az ilyen táska, csak akkor szeretem használni, ha autóval járok, a BKV-n rettegés
hogy ki mikor teszt kárt a gépben! Ezzel szemben a jó kis Nike Epic merevvázas laptoptartós táskám bírja a kiképzést...
-
ByB
addikt
válasz
leslie.hun #653 üzenetére
Képzeljétek, úgy tűnik, hogy végleg megjavult a kijelző!
Öröm és bódogság...
Nem glare type-os (szép a glare type, de én nem preferálom), szerintem M6Va-8019-ben nincs ilyen... De a képe gyönyörű (1400x1050), mondjuk ez el is várható! Minél több ideje élünk ''együtt'' annál jobban megszeretem, annyira sok mindent tud, amire ráadásul szépen lassan jövök csak rá! (Minap például a touchpad tudás arzenálja döntött le a lábamról, csak bámultam miket be lehet állítani!) Nekem fontos volt a teljes körű multimédiás és kommunkációs támogatás: ezt meg is kapom, így 1GB rammal pedig ütőképes a gyorsaság is! Semmi sincs amit hiányolnék belőle, sőt... Tényleg nem tudok negatív dolgot mondani róla! De ha van kérdésed, szívesen válaszolok rá, mert ez most csak egy nagy elmosódott rózsaszín ódazengésnek tűnik visszaolvasva! -
ByB
addikt
Voltam a Sowahba, mindenki rendkívül segítőkész volt!
Minőségi szolgáltatást nyújtanak! Beszéltem velük érdekes dolgokat mondtak! Röviden összefoglalva: tőlük már tényleg az NSE viszi el a laptopokat hetente kétszer, de a pultra ki van rakva a Rikvest ''prospektusa'' is! Egyenlőre ''zajlik a hatalmi harc'', de állítólag pár héten belül világszínvonalú ASUS kiszolgálásban lesz részük a rászorulóknak: telefonos segítség nyújtás, pickpoint, futárszolgálat... Egy szerelő srác belenézett a laptopba, igazított ezt azt és egyenlőre nem produkálja a hibát! KOP-KOP-KOP A kijelzőn található ''fém plakett'' pedig matrica, teljesen megdöbbentem... Úgy döntöttem várok (végülis működik a gép) amíg rendeződnek a dolgok!
üdv -
ByB
addikt
Hmmm ez érdekes! Akkor én honnan tudom, hogy a Sowah kinek küldi tovább a notim? Mert az NSE azt mondta, hogy hozzájuk kerül, de a Sowah oldalán a Rikvest van megjelölve...?!
Mindegy holnap kiderül!
-
ByB
addikt
válasz
jakobkacsa #622 üzenetére
Érdekes volt, hogy kapásból azzal kezdték, hogy mi a noti neve és mi a sorozatszáma!? De miért? Amíg nincs náluk a cucc, minek nekik...? Amikor először hívtam őket, akkor nagyon magabiztos hang szólt a túloldalról, de amikor másodszorra hívtam őket vissza a sorozatszám miatt, akkor egy értetlen sügér vette föl, fél óra volt míg bediktáltam neki a számot...
Vegyes, majd meglátjuk! Holnap mindenesetre iratok velük (Sowah) egy papírt, hogy hibátlan állapotban vették át a notit, mert ölni fogok, ha ha valamit összkarcolnak rajta!
Más szervízben volt már példa rá!
-
ByB
addikt
válasz
szijartg #615 üzenetére
Általános infó - Tényleg az NSE vette át az Asus laptopok szervizelését! Ma beszéltem velük és sokkal jobb kiszolgálást, illetve munkát ígérnek! A váltásra a Rikvest nem kielégítő működése miatt volt szükség, amit az NSE nem szeretne megismételni! Én holnap viszem hozzájuk (illetve a Sowah-hoz, mert ők küldik tovább) a laptopom kijelző problémával, beszámolok hogyha kész...
-
ByB
addikt
válasz
jakobkacsa #585 üzenetére
Az azért nem túl bíztató, hogy a neten semmit sem találtam róluk...
-
ByB
addikt
válasz
jakobkacsa #585 üzenetére
Holnap felcsörgöm őket, köszi az ötletet!
Utálok kísérleti nyúl lenni...
-
ByB
addikt
#558 UP - és még egy kérdés: miért van az, hogy hiába állítom a touchpad mozgási sebességét gyorsabbra, következő indulásnál ugyanúgy alapon van? Elég zavaró, mert nagyon lassú!
-
ByB
addikt
HELP Sajnos az elmúlt két hétben az alábbi jelenségre lettem figyelmes: mindentől függetlenül a kijelző néha életlenné és elszíneződötté válik:
- a nagy és összefüggő felületek (leginkább a világos szürkére jellenző) zavaros világoskék színűek lesznek
- a betűk és apróbb jelek környéke elmosódott és lilás lesz
Ezt a gép naponta, kétnaponta produkálja, programtól és áramellátástól függetlenül. Jópár TFT tester programot futtattam, de egyik sem talált hibát.
Íme egy kép a jelenségről - [link]
Várom az ötleteket és javaslatokat! A Sowah-nál lett vásárolva és a Rikvest a szervíz. Utóbbival email formájában már próbálom felvenni a kapcsolatot!
üdv
Binsz
ui.: A notebook egy ASUS M6Va.
[Szerkesztve] -
ByB
addikt
válasz
leslie.hun #537 üzenetére
Én nem értek valamit? Bárhol meg tudod itthon is rendelni, notebook.hu-nál 1 hetet írnak az érkezéshez... Pár hozzászólással lejjebb írtam címeket, nézd végig!
-
ByB
addikt
válasz
leslie.hun #532 üzenetére
V6V sajnos nem egy occsó darab: elfogadom, hogy gyönyörű a fém borítása, de érdemes elgondolkodni egy M6Va-n... Én is e kettő között hezitáltam, de végül nem fizettem ki +150-200k-t a külcsinért!
macropolis.hu notebook.hu sowah.hu... Sok helyen találsz infót! Kérdés, hogy igazak-e, elég sok a tárgyi tévedés! -
ByB
addikt
Ez egy jó hír!!! Remélem sosem kell megismernem őket...
(Eddig tényleg elég rossz hírek terjengtek!)
-
ByB
addikt
Notit kiszállítással venni necces: sérülés út közben, valszeg a szállítót nem fogja érdekelni az esetleges pixelhiba és még sorolhatnám...! Ha egy mód van rá, próbáld személyesen átvenni, de legalább bontsd ki a szállító előtt, hogy később ne legyen félreértés! Szerintem nem tud mit kezdeni a 400-as memókkal, de NE legyen igazam!!! Sok sikert...
-
ByB
addikt
NEM működik a touchpadom scroll sávja: ha rárakom az ujjam, csak felvillan a kurzor scroll ikonja, de nem történik semmi!!! Valaki vágja mi lehet a probléma?
-
-
ByB
addikt
Én alapból 1024Mb RAM-mal használom, nem tudom mennyivel lett volna lassabb 512Mb-tal... Amúgy én is szeretem, kivéve a kijelzőt, azt hiába állítgattam, nem lett az igazi...
Nagyon kicsi a tiszta torzításmentes rálátási szöge, ezt erősen szokni kell! Még egy kérdés, neked a kijelző külső burkolatán nincs meghajolva az ASUS plaketted? Nekem a bal oldala kb egy mm-rel lejjebb van!
-
ByB
addikt
Akkor nem egy egyedi darabhoz jutottam hozzá!
Jó kérdés ez a megelégedettség, hmmm... Még sosem volt laptopom, ezért nincs túl sok viszonyítási alapom! Ami fura egy asztali géphez képest az a kijelző (elég halványak a színek, ráadásul a rálátási szögek is elég alacsonyak) és a hang! Ugyan teljesen csöndes a szobám, de néha hangosnak tűnik... Mindamellett gyorsabb, mint amire számítottam és grafikai munkákra illetve filmnézésre kiválóan alkalmas, ha nem vagyok itthon!
Még barátkozunk egymással, hozzá kell szoknom, hogy van!
ui.: Egyetemen a wlan, nagyon fain!!! Neked mik a tapasztalataid? -
ByB
addikt
Ezt fogom tenni, bár most nem tudom előcsalni a jelenséget, szerencsére!!! Pont olyan embert kerestem akinek M6Va-8019-es laptopja van: ha van egy kis időd, dobnál a mail címemre egy-két fotót konkrétan a masinádról, mert érdekes módon az enyémről nem találtam képet a neten!!! Bárhol néztem a 8019-es megjelölésű laptopokat más fénykép volt mellette: az enyém sötét szürke és két gombos a touchpad-ja, illetve ez utóbbinak és a kijelző belső keretének ezüst a színe...!
üdv
Binsz -
ByB
addikt
SOS HELP - Most vettem észre, hogy a notebookom (M6Va) kijelzőjén random megjelennek kékes foltok!!!
Amik képváltáskor eltűnnek, de néha még maguktól is... Mi lehet az oka?
-
-
ByB
addikt
válasz
bLaCkDoGoNe #351 üzenetére
Tény és való, hogy az M6Va nem egy tipikus hordozható notebook, közel 3 kilós súlyával + töltő, esetleg egér, nem egy könnyű darab! De ereje és tudása, kárpótol a cipekedésért: 3D renderelés és video vágás kivételével mindenre alkalmas! A grafikai munkáknak kedvez többek között az erős proci, az 1Gb ram (512 alapból) és nagy felbontású kijelző... Egy a fontos, amit már előttem is elmondtak jópáran: mindenkinek alaposan át kell gondolnia, hogy mire kell neki a laptop és annak megfelelően kell választani! Lehetőleg Asus-t...
-
ByB
addikt
Kérdés: azt milyen programmal lehet beállítani, hogyha lehajtom a kijelzőt, akkor mi történjen? Eddig csak kikapcsolt a kijelző, de most, hogy újrahúztam a rendszert ha lecsukom, akkor egyből készenléti állapotba rakja magát...?!
-
ByB
addikt
válasz
bLaCkDoGoNe #313 üzenetére
Szerencsére nem akkora, hogy fényképen jól látható legyen, illetve elég jó fényképet kellene csinálni róla! Egyszerűen az ASUS 'A'-betűjének bal oldalától a plakett széléig lehajlik kb fél milliméternyit, ami csak azért látszik, mert fém is az mindent visszatükröz, s a megtörő fényből feltűnik... (Ráaásul a felszíne is foltosan le van mattulva!)
Most perszer kicsit túlbonyolítottam a dolgot, de zavaró. Egyetlen megoldás a grafikai stúdiónk logját (vagy valamilyen tetszetős logót) belegravíroztatom egy azonos méretű plakettbe és felülragasztom... -
ByB
addikt
Gyárilag sérülten érkezett a borításon található ASUS logó. Magának a plakettnek a bal széle meg van nyomva!
Valaki találkozott már ilyennel? Jól gondolom, hogy ez ragasztva van és cserélhetetlen?
-
ByB
addikt
Az előfordulhat, hogy egy laptopnál nincs rendesen bekenve a processzor hővezető pasztával és azért melegszik?
-
ByB
addikt
Ma munka közben 69 fok körül stagnált a notim (M6Va) proci hőmérséklete!
Nem sok ez egy kicsit?
Asus Probe program mennyit csal?
-
ByB
addikt
Én is ugyanezt olvastam az aksiról a kézikönyvben, de nehéz elképzelni, hogy igaz is! Ennyire nem lehet semleges egy aksi hozzáállása...
Ja és vicces, hogy közvetlenül az akkumulátorra 1 év gari van szöveg alatt írják, hogy az aksi kb. 1 évet bír ki!
Asus is szépen bebiztosítja magát!!!
-
ByB
addikt
KÉRDÉS - Ti mivel tisztítjátok a kijelzőt? Azt hallottam, hogy az alkohol feloldhatja a csillogás gátló réteget és ami nekem itthon van optikai törlőkendő, az is tartalmaz alkoholt! (Gondolom nem sokat, mert szemüveghez, távcsőhöz és objektívhez is ajánlott!) Valami ötlet?
-
ByB
addikt
válasz
jakobkacsa #262 üzenetére
Balga módon nem találtam a fület... Sorry!
-
ByB
addikt
M6Va noti kijező kontrasztján hol tudok állítani?
-
ByB
addikt
Szerintem kicsit magas a proci alaphőmérséklete:
Asus M6Va-8019 - hálózatról - Super performance fokozattal - 63 fok alapból, megdolgoztatva pedig 74 fokra is felmegy! Mindezt Asus probe progival nézem! Nem sok ez? (Venti megy rendesen!) -
ByB
addikt
Ha tényleg 3D modellezéshez és játékhoz is akarsz laptopot, akkor felejtős! Illetve mélyen a zsebedbe kell nyúlni és eldönteni, hogy melyik a kettő közül!!!
Ugyanis teljes más videokártyát (hasonlóan borzasztó drága áron) igényel a két dolog! Játékhoz minimum X700, modellezéshez pedig FireGL... Utóbbi horror áron!
ui.: Haveromnak van Asus laptopja 9700-as videokártyával és fullosan fut rajta a San Andreas, hihetetlen, de igaz! -
ByB
addikt
Áfa nélkül nagykeráron, nem olyan vészes...
Tény, hogy az Asus logó legalább 50k!!!
Először Clevo-t néztem, ami jóval erősebb volt, de egy laptopnál azt hiszem fokozott elvárás a minőség, nyüstölve lesz a gép, szóval inkább egy kis megalkuvás erő szinten, a kiváló minőségért cserébe!!!
-
ByB
addikt
Asus M6Va-8019 tulajok véleményét várnám! Ugyan már megrendeltem, de hétfőig lemondható
ha kiderülne valami turpisság... bár remélem, csak jó tapasztalattal tudtok szolgálni!
Amúgy ő lenne az + még rendeltem hozzá 512Mb RAM-ot - Bővebben: link
Aktív témák
Hirdetés
- Opel topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Autós topik
- BestBuy topik
- Delta Force (2024)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Óvodások homokozója
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- További aktív témák...
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest