- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
Aktív témák
-
nak0n
aktív tag
válasz
(Kolombusz) #2590 üzenetére
Szerény ismereteim szerint a vidkari memóriáját a gép maga állítja be attól függően, hogy mennyi RAM van a gépben. Tehát: több RAMnál nagyobb lesz a vidkari mamóriája is, kevesebbnél kisebb. Valahogy így van, nem nagyon fogsz tudni belenyúlni.
-
nak0n
aktív tag
válasz
jani0625 #2593 üzenetére
Nohát: első tapasztalatok a DVD-író cseréje után; tegnap este bekapcsoltam a gépet. Írni ugyan nem írtam vele, nem volt üres lemezem, de nagyon-nagyon elkeseredtem: a tálcát nem lehet - az eddig megszokott módon, pedig azt hiszem, így kellene - egyszerűen, egy laza mozdulattal becsúsztatni a helyére, ugyanis akkor megakad. A tálca széle ugyanis ilyen módon magasabban van, mint a számára szolgáló nyílás teteje. Egyik felét lefelé kell nyomni, a másik felét pedig enyhén megemelni, hogy beugorjon a helyére, és egy kb. 1,5 mm széles nyíláson be lehet látni az író belsejébe.
Én azt hiszem, hogy ez nem teljesen normális, és szerintem jövő csütörtökön - amikor is megy az átvevő fiú a Westendbe - újra odaadom nekik a gépet.
[Szerkesztve] -
nak0n
aktív tag
Én is adok egy fekete pontot az NSE-nek.
Hétfőn adtam le a gépem DVD-író cserére, és külön mondtam, hogy NEM tsst írót kérek bele. Aztán tegnap nem hívtak fel, mert állítólag nem tudták elolvasni a mobilszámomat a szervizlapon. Én telefonáltam, elkékült végülis a gép, ma elmentem érte, és sikerült belerakniuk egy másik tsst-t. Majd meglássuk, milyen lesz. -
nak0n
aktív tag
válasz
Filterheadz #2338 üzenetére
Az A6R-ben TSST van, de a használhatóbb, 532U sorozatszámú. Nekem eddig talán 2 lemezt rontott, úgy nagyjából 60-65 megírt lemezből.
-
nak0n
aktív tag
válasz
Solar_Wind #2330 üzenetére
Én egy Logitech MX310-et szereztem be. Na, az LOGITECH! Ilyen jó egerem nem volt még.
-
nak0n
aktív tag
válasz
Mega Bass #2326 üzenetére
A táska, amit adnak hozzá, jó közepes minőségű. Szép, a gépre tökéletesen illik (még szép, ha egyszer hozzá adják), az anyaga is jó, bár nem túl vastag; nagyon komoly védelmet nem nyújt, értem ezalatt, hogy ha nagyon sokat cipeled magaddal, akkor megéri venni külön egy táskát. Ha csak néha cipeled, és akkor meg vigyázol rá, akkor elég.
Az egér? Háááát... Elvileg Logitech egér, az alján fel is van tüntetve (igaz, jó pici betűkkel), de engem nem győzött meg róla. Pici (mondjuk notebook-hoz picit adnak, talán ez is logikus), de nálam 3 hét használat után elkezdte magát önállósítani; néha magától kattintgatott. Pedig nem vagyok egy hardkór gémer, abszolút nem strapáltam le, mert ha lehet, csak billentyűzetet használok (mennyivel gyorsabb, ha az ember ismeri a bill.kombinációkat!). Szóval, ha sokat egerezel, sztem vegyél egy külön egeret.
Tök jól hangzik, hogy az ember kap ajándék táskát meg egeret, de nagyon sokat nem szabad elvárni. -
nak0n
aktív tag
válasz
Louis Gara #2316 üzenetére
Nekem meg egy A6j. Arra vajon elcserélik gariban?
-
nak0n
aktív tag
Hát, tudod, ne nagyon nyúlj hozzá a ventihez, valsz nem véletlenül pörög annyit, amennyit. Vagy ha akarod, vedd le, aztán vagy leég a géped, vagy nem. Az AMD Mobil Sempron 3000+ viszont melegszik, bármit is akarsz vele tenni, tehát kell hűteni. Ennyi pénzért ne várj csodákat.
A játékkal kapcsolatban meg: vegyél még memóriát a gépedbe, abból soha nem elég. Baromi nagy változásokat képes előidézni egy memó-duplázás. -
nak0n
aktív tag
1. Ne telepíts fel minden *art, amit a neten találsz.
2. Legyen naprakész vírusirtód, antispy-od, tűzfalad.
3. Rendszeresen nézd is át a gépet, hasznos a norton utilities beszerzése is.
4. Ne egyél a gép fölött, ne tegyél a közelébe poharat, tacsipadot tiszta kézzel használd.
5. Néha töröld le a kijelzőt, optikai boltokban lehet kapni hozzá rongyot meg tisztítólöttyöt.
6. Csak bioponnal mosd, kímélő programon. -
nak0n
aktív tag
válasz
jakobkacsa #2264 üzenetére
A hivatalosságáról már meggyőződtem, felhívtam őket, meg a Rikvest-et.
Viszont örök és gyógyíthatatlan pesszimistaként egyenlőre nem merném kijelenteni, hogy a színvonal marad, persze ez lenne a kívánatos. Mondjuk azt, hogy remélem, marad a színvonal. -
nak0n
aktív tag
A GameFace asszem arra jó, hogy hálós játék közben beszélgethess haverjaiddal, ha nekik is van asus-uk. De ne kövezzetek meg, ha nem erre jó, én erre emlékszem.
A wlan-t a hálózati kapcsolatokon belül tudod letiltani, még ha ez nem is olyan elegáns megoldás. Neadjisten eszközkezelőben. A kékfoggal együtt. -
-
nak0n
aktív tag
Nyilván a szoftveres állítgatás nem csillapítja le annak a lelkét, aki kiadott 200kHUF+ -ot egy gépre; az enyémet sem csillapítja le, nekem is A6R van, és nekem is szarul szól. De mit tudsz mást tenni? Veszel egy külső hangkarit, hallgatod úgy, ahogy van, van állítgatod. Mert mást nem nagyon tudsz csinálni.
A szintén fosladék, A sorozatú TSST DVD-írót még tudta kezelni a szerviz, mert az javítható, cserélhető; egy alaplapi hangkarival ezt már valamivel nehezebb megoldani... -
nak0n
aktív tag
Ez a problémád meg is fog maradni. Egy nem túl jól sikerült széria került bele az asus notikba, a mély hangokat gyakorlatilag nem szereti. Megoldás:
1. a géphez kapott soundmax nevű progival buherálod, állítgatod a hangot, elég sokat lehet vele javítani, persze csodákra ne számíts;
2. elviszed szervizbe, és talán tudnak vele kezdeni valamit. Ha szervizbe viszed, akkor az NSE Kft-hez menj, ők jófejek.
Jav.: a szerviz rövid i.
[Szerkesztve] -
nak0n
aktív tag
válasz
SzisziSZ #2104 üzenetére
Hát, elvileg rajta vannak az illesztőprogramok, de nem mindig jól csinálnak mindent a fiúk a gyárban, rakj újra mindent.
A winfos meg rajt van a gépen, de nem telepítőkészletet kapsz a gép mellé, csak helyreállítólemezt, amivel a rendszert abba az állapotba tudod visszarakni, ahogy a gyárból kijött. -
nak0n
aktív tag
válasz
Solar_Wind #2076 üzenetére
Beléjük van programozva, hogy jön a tavasz, melegebb lesz odakinn, többet kell hűteni...
-
nak0n
aktív tag
Ha meg esetleg valaki szervízbe vinné ilyesmi miatt, írja már meg feltétlenül a tapasztalatait, mert sokan hasznosítanák.
Amúgy ha így haladunk szépen lassan elássuk jó mélyre az asus minőségét. Először a DVD-író, most a fülhallgató-kimenet. Aztán átkereszteljük a fórumot arra, hogy miért NE asus... -
nak0n
aktív tag
Hát, én annyira nem vagyok ráizgulva a basszusra, de tegnap nézegettem egy kicsit.
Fülhallgatóval valóban erős hiány mutatkozott ezen a téren, de aztán elkezdtem játszadozni a notihoz kapott programmal, a Soundmax-szal, és szerintem ügyes beállításokkal komoly javulást lehet elérni. Lehet, hogy nem így kellene, hogy jól működjön, mármint csak szoftveres hangolással, hanem magától is, de ha nincs ló... -
nak0n
aktív tag
válasz
sosperecek18 #2026 üzenetére
Hát, én el tudom képzelni, hogy miután a két memória nem azonos órajelen megy, más sebességgel küldik vissza az adatokat, és talán ez bezavarhatja a gépet. Na persze az én szavam nem 100%, de én ezt gondolom elsőre.
-
nak0n
aktív tag
Én úgy emlékszem, hogy a topikon belül korábban már volt sok szó erről a témáról, ha érzed magadban az erőt, hogy visszaolvass, akkor fogsz találni ilyesmit. Valahol az 1400-as szám környékén, ha jól rémlik.
Volt, akinek cseréltek, és szintén ha jól emlékszem, akkor Macsitára. Azért írom ilyen szépen magyarosan, mert nem tudom fejből a pontos nevét, valami Matsita vagy Matsusita vagy valami hasonló. De volt csere, ez tuti. -
nak0n
aktív tag
válasz
Bekeny003 #1933 üzenetére
Az egyik utility, amit az ASUSomhoz adtak (a neve most nem ugrik be, ha hazaérek, meg tudom nézni), teszteli a hang ki- és bemeneteit. Biztosan neked is megvan ez a progi, ha esetleg nincs, elküldöm.
Na, ott próbaképpen fel kell olvasni egy szöveget, és ha azt látod, hogy nem látsz semmit, vagyis a hanghullám nem változik a kijelzőn, akkor kezdj el azon gondolkozni, van-e valami gond a géppel. -
nak0n
aktív tag
Na, a bootolás felgyorsítva egy picit. Tanácsra letöltöttem a bootvis nevű, 370kb-os kis progit, ami rendberakta a bootolást a gépen, kábé feleannyi idő kell most hozzá.
Meg a sárga kockák se nagyon zavarnak be, ismerős most mondta, hogy jó a DVD, tudja olvasni. -
nak0n
aktív tag
-
nak0n
aktív tag
Kivettem automatikus indításból a ZoneAlarm-ot, és ugyanolyan lassú, mert én is azt hittem, az zavarja be ennyire. Hát nem.
A winfos-t én raktam fel, meg minden egyebet, és csak az töltődik be induláskor, aminek nagyon muszáj. Úgyhogy ezzel sem lehet gond.
Azt gondoltam, egy új bios talán felgyorsíthatja a dolgokat.
[Szerkesztve] -
nak0n
aktív tag
Másodszor is, a ZoneAlarm Security Suite-ben van minden, ami kell: tűzfal, antivírus, antispyware, levélszemétszűrő, és még instant message-progikat (MSN pl) is vizsgál. Szal van benne vírusirtó is.
Na meg akkor még egy kérdés. Asuséktól leszedtem a legújabb BIOS-t. Megkérjek valaki okos embert, hogy frissítse nekem, vagy nekiállhatok én is? Merthogy nem nagyon vágom, hogyan is kéne... -
nak0n
aktív tag
Hali!
Egy újabb problémám lenne. Baromi lassan bootol be a gépem; vagy 12-13szor végigmegy a kis csík a WinXP logó alatt, meg utána is elég lassú. Elvileg nincs vírusom (ZoneAlarm nézte végig), szal nem tudom, mi lehet. Tipp? -
nak0n
aktív tag
Hát, az a6r-ben integrált ATI Mobility Radeon X200 128 MB van. De ha azt veszem, hogy az előző gépemben 512 RAM-mal és 32 megás integrált Intel Extreme Graphics videókarival minimálban eldöcögött az Age of E III., akkor illene ezeknek is valamennyire futni. Na nem 1024*768ban, de ha lejjebb veszem, talán...
-
nak0n
aktív tag
Hali!
Figyuzzatok már, én lehet, hogy egy kicsit hülye vagyok hozzá, de mit tud az a duál csennel? Miért jobb, ha két 512-es van egymás mellett? Miért lesz gyorsabb? Vagy csak félreolvastam valamit?
Meg még egy: egy a6r-esen, 2x512 RAM-mal elfut valahogy egy Civ4 meg Black&W 2?
Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Macbook White 13" unibody
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest