- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Milyen okostelefont vegyek?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
Aktív témák
-
hzcs
senior tag
Ma reggel megkaptam. Feladás dátuma: tegnap. Gondolom amikor a MM-os srác rátelefonált hogy hol van, sebtiben elküldték.
TSST lett bele. Éppen most írok vele egy film dvd-t, de ilyen hangokat eddig egyik tsst se produkált. De elviselem, ha működni fog rendesen.
Ami pozitív: nagyon jól becsomagolták a gépet a dobozba, szerintem akkor se lett volna baja ha leejtik. De remélem nem próbálta ki a GLS -
rYaN-
tag
Szerintem kár a gőzért...
Nem tudom, hogy postai levélvre vagy e-malire gondolsz-e, de én küldtem nekik egy e-mailt a support felületről, meg is jött az automatikus válasz hogy a levél elküldve stb.. Volt benne egy link is amire akkor kell kattintani, ha 48 órán belül nem jön válasz és akkor high priority lesz a levelem... Lehet csak az a baj, hogy mindent high priorityként kezelnek és még nem jutottak el az én levelemig?
Ugyanezt a gondom beirtam egy német fórum topikjába és láss csodát, két napra rá egy srác megírta a választ...
--------------------------------------------------
Egyébként hogy a kártyaolvasó miért tetülassu nem tudom, én hárdverhibára gyanakszom, volt egy picimacis wlan kártyám ami nem volt hajlandó adatot fogadni. Küldeni tudott -
ByB
addikt
Döbbenetes: hétfőn adtam le a laptopom az NSE-nél és mára kész is lett! Ők hívtak, hogy mehetek érte, cserélték a full panelt... Le a kalappal előttük, ezt nevezem én szolgáltatásnak!!! Így már senki sem fakkolhatja az Asus-t az itthoni szervízszolgáltatása miatt!!! Csak így tovább...
-
jani0625
aktív tag
szóval csak a gyári szám kellett.
ez valóban üdvös mert így tényleg nemzetközi gari a nemzetközi gari.
Néhány tapasztalat az asus A6va-q026H-ról
most már néhány hét használat után elmondhatom hogy nagyon szeretem. Azt kaptam amit vártam egy gyors, halk, erős gépet. Kijelző nagyon szép,kár hogy a sötét felületek oldalról elszíneződnek, ez filmnézésnél zavaró lehet ha többen nézitek,de 2főnek még ok bár én inkább mostanában kirakom a tv-re ha nem egyedül nézem, ehhez a hangszórók is segítenek mert a tvtől 5 méterre is elég a hangszóró teljesítménye mivel a tv-n csak a kép megy, nem vettem olyan toldatot amin a hangot is át tudom vinni.
játékok faszán mennek, én nfs mw-ozok rajta, akkor mondjuk azért felmelegedik a gép alja és alatta megizzad a lábam de elviselhető gond nélkül. Az összerakottság,kidolgozás jó, bár néha ha úgy támaszkodok kézzel a gépre akkor ''nyikkanik'' egyet a ház ahogy az anyagok egymásnak nehezednek de sztem nagyon jó.
gyengék: az író,ami hzcs-nek már beszart, remélem nekem nem fog.
amúgy használható, már írtam vele kb 10dvd-t meg egy két cd-t de egy srácnak az olvasója nem olvata be, bár mindenki másnak igen.
meg még egy usb-t tehettek volna oldalra mert a wireless egerem vevőjét mindig hátra dugogatni kicsi nehézkes, de már rá áll a kezem, ja meg a külső billt is oda dugom.
a kékfog,wlan, infra trió faszán működik.
a gépemen votl egy spyware fertőzés amivel sokat szívtam, letörölni nem tudtam de a tűzfalam blokkolja hogy hozzáférjen a nethez így csak van, igaz kicsit lassult azóta a gépem(meg tettem fel több spyware írtót amik a win betöltődésénél lassítják a dolgot) és ebben sajnos a 4200es vinyó is partner, nem egy gyors de legalább nagy (100gb)
neki napi 8-10 órát megy és tuti jól használható.
a kártyaolvasó is rendben van, touchpad+bill jól használható bár egy külső bill sok gépeléshez nem árt,nem azért mert rossz a gép, hanem mert így kényelmesebb.
akinek kérdése van kérdezzen.
amúgy minden driver gyári rajta és sztem marad is.
aztán ha sok időm lesz madj újrarakom a spyware miatt. -
ByB
addikt
Ma voltak olyan kedvesek az NSE-nél és személyesen fogadtak!!!
Ez nem jellemző rájuk, mert elég nagyüzemnek tűnik a dolog. A laptop helyben nem produkálta a hibát, mégse néztek hülyének, vittem fotókat is a hibajelenségről!
Valszeg cserélik a panelt, meglátjuk... Eddig nagyon szikpatikusnak és hozzértőnek tűntek!!! (kop-kop-kop) A fejleményekről beszámolok!
ui.: Nem kellett semmi garipapír, a laptop alján lévő szériaszámból olvasták ki, hogy még garis-e! -
DeimoS
csendes tag
majd eccer kiderül. Lehet, hogy karácsonyi ajándok az asustól, jövőre pedig kiderül, hogy x800 van benne, csak x700nak álcázta magát
Közben utánaolvastam az uua driver csak egy peccs, hogy működjön az audiodriver. Nagyon jó, hogy peccselni kell a vindózt hogy fel lehessen tenni a drivert
Ja, és a webcam driver is tényleg fos, feltelepül, eszköz win szerint működik, de nincs kép.
A többi (eddig még) működik. A wireless kapcs sokkal stabilabb lett 54mpbsen -
jakobkacsa
senior tag
épp ezt mondtam, hogy a mobility catalyst QVL-jén nincs rajta ASUS
és írta az ATI oldal, hogy az az 1 MB-os valami csak egy ellenőrző szoftver, hogy a géped rajta van-e a QVL-en
gondolom ha igen, akkor letölti a drivert és telepíti, ha nem, akkor elutasít (mint a te M6Va-dat)
az ASUS sajátja pedig valszeg egyszerűen az desktop catalyst enyhén tweakelt változata
de az is lehet, hogy valami értelmes power managementet raktak ASUSék a driverbe
ha gondolod, megkérdezem bennfentesektől - de nem ígérhetek gyors választ -
jakobkacsa
senior tag
ha megnézed az ATI oldalán, az ASUS nincs a QVL-ben (Qualified Vendor List)
sztem telepítsd nyugodtan amelyikat csak akarod
az ASUS driverében egy-két tweak van, ami gyártó specifikus, de kiválóan fog működni a rendes Catalysttel is
ráadásul ASUSék nem kifejezetten híresek a villámgyors driverfrissítésekről -
ByB
addikt
Voltam a Sowahba, mindenki rendkívül segítőkész volt!
Minőségi szolgáltatást nyújtanak! Beszéltem velük érdekes dolgokat mondtak! Röviden összefoglalva: tőlük már tényleg az NSE viszi el a laptopokat hetente kétszer, de a pultra ki van rakva a Rikvest ''prospektusa'' is! Egyenlőre ''zajlik a hatalmi harc'', de állítólag pár héten belül világszínvonalú ASUS kiszolgálásban lesz részük a rászorulóknak: telefonos segítség nyújtás, pickpoint, futárszolgálat... Egy szerelő srác belenézett a laptopba, igazított ezt azt és egyenlőre nem produkálja a hibát! KOP-KOP-KOP A kijelzőn található ''fém plakett'' pedig matrica, teljesen megdöbbentem... Úgy döntöttem várok (végülis működik a gép) amíg rendeződnek a dolgok!
üdv -
jakobkacsa
senior tag
az átvételre valóban érdemes odafigyelni, bár Sowah elég régóta csinálja, tudják, mi a dolguk
a 2. telefonnál pedig biztos kávészünetet tartott a magabiztos emberke
a noti típusa és sorozatszáma pedig azért kell, hogy ellenőrizzék, hogy garanciális-e még, esetleg hogy nem lopott-e, meg hasonlók - persze egy gyors kérdés esetén akár bosszantó is lehet, ha kérik, de elvileg mindenki biztonságának érdekében van
ja és megbízható forrásból tudom, hogy az NSE nem ''átvette'' a notiszervizt, hanem a Rikvest mellett cisnálják a szervizt, ergo most 2 szervizközpont üzemel... -
jakobkacsa
senior tag
nem kell róluk bármit is találnod (backoffice) - de hivatalos ASUS noti és PDA szerviz, meg néhány más terméket is szervizelnek.
de ha nagyon szeretnéd, róluk van szó: [link], pontosabban a magyar leányvállalatról (az NSE Hongrie Budapest alatt találod a magyarországi telep rövid bemutatását).
és nem kell kísérleti nyúlnak érezned magad (pláne nem Coyote avatárral), profik...
-
zugmet
csendes tag
Még egy kérdés, neked a kijelző külső burkolatán nincs meghajolva az ASUS plaketted? Nekem a bal oldala kb egy mm-rel lejjebb van!
Nem látok ilyen jellegű eltérést, de ezek szerint mégis egyedi az ASUS-od, ha nálad ez a helyzet! Becsüld meg!
Valóban van némi torzítás nagyobb látószögből, de nekem nem olyan feltűnő, talán azért, mert én nem tervezek rajta, csak leginkább gépelek meg olvasok. -
Igen, grafikai munkákra az én laptopom is alkalmas.
Csak az néha idegesit, hogy a pshop és 3dmax együtt fut, akkor azért felpörög a ventije, főleg, mikor forgatom maxban az éppen készülő modellt...
Ami cumi az sxga+-os felbontású tft-nél, hogy nagyon be kell lőni honnan nézed, mert hamar átmegy negativba....
Másnak is ilyen?? -
zugmet
csendes tag
Nekem már volt notebook-om korábban, az is ASUS volt (L-3800), 3 évig használtam és teljesen kitűnő állapotban adtam tovább, csak az akku ment tönkre a végén.
Ez a 8019-es azonban kategóriákkal gyorsabb és jobb minden tekintetben az előzőnél (különösen a centrino technológia tetszik az előző, asztali modellhez képest).
Nekem pl. helyettesíti az asztali gépet is, bár tény, hogy nem szoktam renderelni, de a 3D-t is kíválóan viszi az X700-as kártya. Egyébként tettem bele még egy 512-es DDR2-t, így látványosan gyorsabb a programok elérése.
Ami a képernyőt illeti, én már megszoktam, hogy notebook-on ez a helyzet (kisebb képernyő, nem túl nagy látószög), de a színeken állíthatsz az ATI kezelőpultján.
Nagyon tetszik, hogy irodai üzemmódban több, mint 3 óráig bírja folyamatos akkus használat mellett is (most is éppen így gépelek)
Összegezve, ezért a pénzért Bővebben: link kitűnő választásnak tűnik, és az ASUS-ok amúgy is a megbízható kategóriában mozognak. Mindenkinek csak ajánlani tudom! -
zugmet
csendes tag
Azt hiszem, szükségtelen fotót küldenem, mert az általad leírtak teljesen megegyeznek az én 8019-esemmel. Úgy látszik, ezt a külsőt találták ki a magyar piac számára.
Én egyébként az EDIGITAL-ban vettem, de Ramiris-es dobozban hozták.
Amúgy te hogy vagy megelégedve ezzel a notival? -
Efreet
senior tag
miért keresel ott hibát, ahol nincs?
ha látod a hibás pixelt, akkor van. ha nem látod, akkor nincs - szerintem ilyen egyszerű, általánosabb eset amúgy az, hogy nincs probléma a kijelzővel, és ha te nem találtál rajta hibát, akkor nincs. ennyi, több aggódást nem igényel a dolog.
ha valami baja lesz azt úgyis észre fogod venni. -
Most majdnem azt mondtam, hogy nekem elég a 2 pixelhiba, de ha belegondolok, egy hónapja eszembe sem jutott, annyira nem látszik ekkora felbontású kijelzőn...
Szóval ezért is érdemes az 1400x1050es felbontás 15''-on, mert olyan közel vannak a pixelek és olyan picik, hogy 1-2 hibát rohadtul nem lehet észrevenni -
Akkor én mit szóljak? Az enyém 3,5 kg alapból...
De csatlakozom, mert a lényeg, mindenki gondolja meg mire kell a laptop, nekem erőgép kellett, ezért nem számitott a súlya (főleg, hogy még bővíttettem is), azért néha jól elfáradok, ha cipelni kell, de hát Istenem, kompromisszumot kell kötni! -
Hát az érdekes...
Mármint hogy az ASUS ilyeneket enged csomagolni...hát nincs egy utsó minőség/anyagellenőrzés csomagolás elött?
Igen, szerintem is ragasztva van, de majd megskubizom az enyémet.
És ha meg van nyomódva a logo, akkor lehet, hogy ha más fel volt ragasztva, mást is megnyomott belül...
Hogyan vetted? Rendelted, hozták, és mikor kibontottad akkor cumi?? -
Blackmate
őstag
Bővebben: link Én ezt használom. Nekem nagyon bejött. Nagyon puha, kellemes a tapintása, szvsz a TFT-nek sem árthat.
-
Almos
aktív tag
Ok, csak az egyik üzletben azt mondta az eladó, hogy első alkalommal töltsem 15-17 órán keresztül.
Másik akksival kapcsolatos kérdésem: Hogyan érdemes használni? Mindig lemeríteni, majd feltölteni (a lehetőségekhez képest), vagy amikor csak tudom, használjam adapterről? Melyik esetben lesz hosszabb az aksi élettartama?
Aztán a gyári Asus telepítőcd-n volt 1-2 ismeretlen program:
Power4 Gear: ez mi?
GameFace: ez kell nekem, ha integrált videókártyám van?
RICOH Media Card Driver: szintén mi a szösz?
Tudom, ha feltelepítem akkor meglátom mi az, de nem bízok az XP-ben, az gond nélkül felrakja a nem létező eszközhöz is a drivert, aztán szenvedhetek vele, mire leimádkozom a gépről...
NIS2005 is van a cd-n, ez csak valami shareware vagy butított verzió? Bár úgyse szimpik a norton cuccai, szerintem nagyon erőforrásigényesek...
A gyári asus táskába ti megpróbáltátok beleerőszakolni a gépet tápostul, mindenestül, vagy inkább vettetek egy nagyobb, normálisabb táskát?
elsőre ennyi kérdésem merült fel
Ja, a legfontosabbat majdnem elfelejtettem: ti hogyan oldjátok meg a fájl/könyvtár/alkalmazás szinkronizácót az asztali gépetekkel? (Már ha van ilyen, és használjátok is)
[Szerkesztve] -
bLaCkDoGoNe
veterán
Nekem is m9700-es videokártyával szerelt notim van, és teljesen korrekt. 3000 pont felett teljesít 3DMark2k3-ban (az asztali gépemre néhány száz pontot ráver), és GTA-SA kiválóan fut rajta 1280x768-ban, full grafikán (a rajzolási táv van levéve kb. a csúszka feléig).
Mindezt 64M videomemóriával. Én sem akartam elhinni, de tényleg így van...
Más kérdés, hogy a notik billentyűzetét mindenre lehet használni, csak játékra nem...
Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- Építő/felújító topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- HDD probléma (nem adatmentés)
- OpenMediaVault
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Újszerű Lenovo,15,6"FullHd IPS,Ryzen 5(8x3,7Ghz)VEGA 8 VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD
- Lenovo 14,1"Áthajtható Érintős FullHd,Ryzen 3,VEGA VGA,8-16GB DDR4 RAM,256-512SSD,Szép állapot
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged