- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- MIUI / HyperOS topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Poco X6 Pro - ötös alá
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
-
Fifi
őstag
válasz
extraktor #2150 üzenetére
Szia!
sghc_toma már küldött egy linket, melyet én is kipróbálok
Az igazat megvallva nem próbáltam soha, bennem még az van, hogy a linux kernel az ntfs olvasását támogatja, de az írás csak nagyon, nagyon korlátozott mértékű (ugyanakkor maradhat a fileméret stb.).
Mivel otthon nincs win, a cegnel meg samba biztosítja a filecserét, ezért nem is volt ntfs írásra szükségem, de ezt a linket elteszem
Tudom, akkor az lenne a következő kérdés, hogy hogyan cserélek adatot a win userekkel. Hát nagyon ritkán, inkább dvd-t kell írnom nekik, de egy külső 2,5''-os usb házban notebook hdd és azon ext2 filrendszerem van.
Windows alól ezzel írom és olvasom: http://ext2fsd.sourceforge.net/
De megnézem ezt a captive-ot és akkor a win userhez nem kell ext2fsd sem cipelnem.
Bye, Fifi
Ps.: Köszi sghc_toma a linket! -
Fifi
őstag
válasz
extraktor #2144 üzenetére
Debian GNU/Linux, de szerintem a disztribúció mindegy. (Bár segítettem már több disztrib bekonfigurálásában (pl. suse), de a megszokott debianhoz képest voltak ''redmondi'' érdekességek benne).
Ha ráérzel a linux/unix erejére, akkor szinte sírva fakadsz néha egy-egy feladatmegoldás esetén, hogy miért win előtt ülsz. Én már csak tudom, mert otthon soha nem volt win (kivétel amíg kipróbáltam a webcamot) a munkahelyen meg a szerveren és egy munkaállomáson kívül xp-k várnak nap, mint nap.
Senki nem úgy születik, hogy ismeri az összes oprendszert, a linuxot is meg kell tanulni, úgyanúgy, mint a wint.
Bye, Fifi -
hzcs
senior tag
válasz
extraktor #2071 üzenetére
Ha nem tuningolsz, és csak lejjebb akarod venni a vga órajeleket, akkor nem ezekkel érdemes próbálkozni. Nekem is hamar zizis lesz a kép. Erre a emgfelelő program a vga driverrel feltelepülő powerplay. Ott vissza kell venni battery optimized-re és megközelítőleg 100/100 mhz lesz az órajel. Ezt használom, persze lehet hogy más megoldás is van.
-
hzcs
senior tag
válasz
extraktor #1920 üzenetére
Ezt könynen kiderítheted: 1 indítás erejéig kihúzod a kábelt
Egyébként szerintem igen, mertha modem, akkor nem dhcp, és a windowsos ip adás elég lassú.
Ismerősnél is ez volt a baj, de huaweije van, amit beállítottam routernek és dhcp-nek, mostmár jó neki. Bridgeként sok gond volt vele, sokszor nem is cstlakozott a netre -
Almos
aktív tag
válasz
extraktor #1786 üzenetére
Személy szerint egyre inkább hajlok a hátizsák felé... Felsorolom, mi mindent cipelek már most, vagy tervezek cipelni a géppel együtt, és mindjárt megérted:
-gép
-tápkábel
-adapter
-gyári asus usb egér
-crosslink utp kábel
-s-video kábel
-jack-rca kábel
-s-video - scart átalakító
-fülhallgató
-jack-osztó
-dvd-rw
-cd-rw
aztán ha sikerül szerezni, akkor:
-vga-tv átalakító
-illetve jó lenne, ha beférne mellé még 1-2 papír, könyv. stb
Egyébként a belinkelt kensington tatyónak tényleg nagyon jó ára van, ennyiért mindenféleképpen megéri! Esetleg nincs valami táskás akciójuk is? Mindjárt megnézem
No van jó kis hátizsák is már 13 ezerért
[Szerkesztve] -
Almos
aktív tag
-
Louis Gara
tag
válasz
extraktor #1686 üzenetére
A leírásodat naplóztam
Más is hozzá kéne még szóljon, kb mindenki aki a topicba irogat, és ténylegesen ront dvd-t az irója, ja és tsst. Én most fogom a másodikat megirni, az első jó lett.
Már jónéhányszor irtam, hogy az asztalimba is tsst van. És szerintem azt is irtam, hogy két haveromnak is van ugyan olyan, nekik remekül megy, az enyém nem igazán, bár most a legfőbb baja, hogy nem olvas cdt, és nem is ir cdt, volt cserén és u.a. a probléma. Ha lenne kb 5-6 egybehangzó vélemény a problémáról akkor kerekítenénk egy levelet. Addig is nézek külföldi fórumokat... -
hzcs
senior tag
válasz
extraktor #1538 üzenetére
De neked is A6V van? Mert szobatársam felhívta a rikvestet, ott meg azt mondták, hogy ebbe csak ilyen gagyi író megy, de ez szerintem hülyeség. A slim író az slim író. Én is mondtam hogy Matsushitát ha lehet.
Jani, reméljük a legjobbakatAnnyira csak nem szar a tsst, hogy még a windows se lássa...
Ja és a rikvest azt mondta, hogy nem visznek vissza ilyen írókat. Gondolom nem írnak vele dvd-t
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- DELL Latitude 5520 Intel Core I7-1185G7, 32 GB, 512 SSD MAGYAR VILÁGÍTÓS BILLENTYŰZET!
- Asus Vivobook 15 X1504ZA-BQ1420 2 hónapos GARIS!
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged