- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Aktív témák
-
hzcs
senior tag
nem, mégse ez, most néztem
a helyes: c11238 -
hzcs
senior tag
válasz
Herbali #4950 üzenetére
nekem is alapon 40 fok, de azt nem akarom elhinni hogy venti nélkül 5-10 fok csak a különbség a gép meg a levegő hőmérséklete között.
Ehhez azt tudnám hasolítani, mint amikor vettem a prescottot, msi alaplapban volt 30 fok alapon, nekem abitban 40-45 fok alapon ugyanolyan gyári intel hűtővel, de még a hyper6 se vitte le 40 alá. Ahány alaplap, annyiféle érték, notiban is így van. -
hzcs
senior tag
Csak azt akartam kifejezni, hogy a celeron m jobb az asztalinál, sőt a mobil celeronnál is. Mobil celeron m nincs.
Nekem otthon dualban a 2x256 ddr400 (266-on) olyan 3-4 óráig tart, gondolom neked gyorsabban végez. De amit alapból elindít, az a normál teszt, az gyorsan megvan (fél órán belül), a kiterjesztett tart tovább, de az a biztosabb. -
hzcs
senior tag
az nem mobil celeron m, hanem celeron m. A mobil celeron az más. Ez két különböző proci. A mobil celeron olyan mint az asztali, csak kisebb fogyasztással, a celeron m meg telejsen más architektúra.
processorfinder.intel.com. Ezen a helyen is 2 külön kategóriát képeznek. elvárható, hogy az 1.5-ös celeron m lealázza az asztali 2.4-eseket. Nekem is az van (2.4-es asztali cerka), és aircrack-ben még fele olyan gyorsan se számol, mint az 1.8-as pentium m. A cerka m meg nem sokkal rosszabb számításban, mint a pentium m. -
hzcs
senior tag
válasz
Maffya1 #4909 üzenetére
Ez így van, de ha egy ugyanolyan teljesítményű Intelt nézel, akkor is lehet tapasztalni, hogy amd szinte olvaszt. Igaz, az enyém csak 1 magos, de 60 fok fölé nem megy, max 1-2 fokkal. Nem vagyok elfogult se intel se amd oldalon, de nekem notiban nem kéne amd, asztaliban lehet róla szó.
-
hzcs
senior tag
Hogy érted, hogy nem kezeli le? Akkor is felismeri, max kisebb órajelen hajtja sztem.
Az az Asus laptop egész jól néz ki, de a külső kijelzőnek nem sok értelmét látom, ha csak slideshow-ra való, viszont a cikkben kattintható külső videókártyának nagyon lehet örülni, mert elég egy beépített integrált vga, így kevesebbet fogyaszt a gép, kisebb mértékben melegszik, és ha netán játszani támad kedvünk, csak connect és kész. Bár régebbi laptoptulajok nem fogják hasznosítani, mert expresscard foglalatú. Mindenesetre nem hülyeség.
Akárki akármit mond, az Asus talál ki érdekes dolgokat, és vannak használhatók is köztük. -
hzcs
senior tag
Múltkor hoztak hozzám 2 xboxot, hogy üssük ki a meghajtóvédelmet. Nem én csináltam, mert nem értek hozzá, de nem is ez a lényeg. Kitaláljátok milyen meghajtó volt benne?
TSST! -
hzcs
senior tag
Nekem is gondom volt a Neccel, de a harmadik, ami most van, az már jó (eddigi tesztek alapján).
LG-t se vennék soha a büdös életben. főleg számtech cuccban nem
Ja nec kapható az aq*a-ban.
[Szerkesztve] -
hzcs
senior tag
Szerintem a NEC jobban megéri 15-ért.
De ez a Panasonic író is tud valamit, ha a cd romot és dvd romot is tudja írni
Informatikai oldalon ne legyenek ilyen hibák sztem, mert aki totál hülye hozzá, azt csak félrevezetik. Ebből az következik, hogy a megírt dvd-ket (dvd rom) 8x-osan tudja írni, az írható (dvd-r, dvd+r) pedig 4x-esen, pedig biztos nem erre gondoltak. Mondjuk ez még hagyján, de amikor a Celeronos laptopokra írják, hogy Centrino... -
hzcs
senior tag
Szerintem a NEC jobban megéri 15-ért.
De ez a Panasonic író is tud valamit, ha a cd romot és dvd romot is tudja írni
Informatikai oldalon ne legyenek ilyen hibák sztem, mert aki totál hülye hozzá, azt csak félrevezetik. Ebből az következik, hogy a megírt dvd-ket (dvd rom) 8x-osan tudja írni, az írható (dvd-r, dvd+r) pedig 4x-esen, pedig biztos nem erre gondoltak. Mondjuk ez még hagyján, de amikor a Celeronos laptopokra írják, hogy Centrino... -
hzcs
senior tag
Nem.
Viszont azért nem telepítem fel a drivert, mert akkor görgetésnél elugrik az egér a gördítősávra,utána meg vissza, és ez engem nagyon zavar, ráadásul nem megy akkor mindenhol. Driver nélkül meg csak megy a görgetés, nincs egérugrálás.
De lehet hogy más driverrel kiküszöbölhető lenne, de inkább ne lehessen letiltani, minthogy ugráljon. -
hzcs
senior tag
Bécsben biztos van, én oda viitem volna ahol vettem, de aztán a kocsin nincs téligumi -> nem engednek ki, és inkább vettem bele egy nec dvd írót. Igaz, hogy tegnap kaptam meg a harmadikat, de ez végre jó. És semmi garancia nincs rá, hogy osztrákban ne tsst kerüljön bele. 2x kiutazás majdnem 10 ropi (ahonnan lakok), 15-ért meg vettem bele. Ha gariban kéne visszavinni vmi más miatt, meg visszarakom a tsst-t és viszem.
-
hzcs
senior tag
nincs dhcp...
megnézed mi a router ip-je, és az utolsó számjegyhez hozzáadsz egyet, pl ha 192.168.1.1 a router, akkor beírod neki a 192.168.1.2 -t, vagy ami még nincs használatban.
De a legegyszerűbb, ha belemész a routerbe, és megadod neki, hogy dhcp-zzen.
ja és a9rp-nél még wpa-t sem lehet beállítani, mert a gyári driver nem tudja...
[Szerkesztve] -
hzcs
senior tag
válasz
BiriBum #4614 üzenetére
Nincs is annyi dvd író, amennyit ezek cserélnek. Cseppet se csodálkoznék, ha egyikből ki, másikba be lenne a logika. Végülis ha a kiszedetteket külön gyűjtenék, hova tennék? Külön raktár kéne neki, annyi van.
De ha visszaküldted a fedéllel, miért nem cseréltettél még 1 meghajtót? -
hzcs
senior tag
Labelflash is majdnem ugyanaz, csak ahhoz más alapanyag kell (más dvd, pl fujifilm). Ez kékes felület, míg a lightscribe fekete-fehér-szerű.
Keretből is sokféle van, a gagyitól a drágáig. 8-10 körül lehet sztem venni normálisabb usb-s keretet.
532A nem tudja. A lightscribe.com oldalról kell letölteni egy kis progit, ezután egy 7-es premium neroban az író mellett kéne egy kis ikonnak megjelenni, ami addig nem volt ott. -
hzcs
senior tag
Aprópénz. Samsung (amit messziről kerüljön mindenki) már van 10 ezerért. De vannak márkásak is 15 alatt. Labelflasht csak a nec tud, lightscribe-t tud az lg, samsung, meg biztos van még márka ezen a 2 sz@ron kívül. Én meg maradok a cserélgetésnél, mert mindegyik notebook dvd író, a nec is meg a tsst is
Ja meg hozzá a keret. Vagy neked külső dvd író kell, vagy jó a rack+félmagas dvd író?
[Szerkesztve] -
hzcs
senior tag
válasz
SunBreeze #4574 üzenetére
Pedig nem íródik át
Én is visszaküldtem toshibaként is, meg tsst-ként is más fw-vel, egyik esetben se szóltak. Nekik megvannak az eredeti fw-k, vissza tudják tölteni ha nagyon akarják, de szerintem ők se akarják. De azt tanácsolom, hogy inkább tsst fw-t tegyél rá, ne toshibát.
Nekem most Toshiba van rajta, bár ez ts-l532m. Ez ír, csak olvasni nem szeret.
Sebaj, vettem egy nec-et, azzal fogok írni meg labelflashelni, ezzel a tsst-vel meg lisghtscribe-ozni -
hzcs
senior tag
Az már akkor szar volt, amikor kijött a gyárból...
Az elsődlegesen van a vinyó, másodlagoson az író. Pio módban csinálja a fesztivált, UDMA 2-ben jól megy. Miután átállítod, restartolni kell a gépet. De ha magától állt át, akkor szerintem xp telepítésed lesz.
Amikor visszajött a gépem Hollandiából egy másik TSST íróval (azóta már Toshiba fw van rajta), akkor nekem is ez volt a bajom. És 2-3 indításonként visszapakolgatta pio-ra. UDMA módban megy rendesen, pioban viszont minden a procin keresztül megy. Nekem is 1 órás volt az írás, buffer ugrált, stb. UDMA-ban simán megy.
Ez nem az író hibája, de hogy miért áll át mindig, azt nem tudom. -
hzcs
senior tag
Én a dma módra gyanakszom. Nézd meg az eszközkezelőben az ide vezérlők tulajdonságainál, hogy udma módban van-e.
Azért írja 1 óra hosszat 4x-esen, mert 1x-esen ír, ha nerod van, pipáld be a különleges beállításoknál a valós írási sebességet, és akkor azt írja, hogy éppen hányszorosan ír, nem azt, amire beállítottad. -
hzcs
senior tag
OFF OFF
Kiskarácsony nagykarácsony bedagadt a térdkalácsom. Bedagadt, mert bevertem,
Részeg voltam elestem. Behugyoztam beszartam, míg haza felé haladtam.
Le kell most már feküdnöm majd a hugyos gatyám elküldöm. Karácsony van örüljél!
Józanul le ne feküdjél!
ON ON -
-
hzcs
senior tag
válasz
SunBreeze #4542 üzenetére
Szerintem nyugodj meg, csak a szenzor mér magas értékeket. Ha nem forró a proci körüli burkolat, akkor majdnem mindegy mennyit mutat (azért majdnem, mert 95 foknál kapcsolnak ki a gépek ismereteim szerint). Az asztali gépemben cooler master hyper 6 hűtővel a 3ghz-es prescottra mért alapból 45 fokot, gyári intel hűtővel meg egy másik alaplapban - akitől vettem - terhelve 30 fokot. Most csak egy 2.4-es cerkám van, de ez is 45 fok alapból. Ahány szenzor, annyi érték
Ha visszaküldenéd, 90% hogy nem csinálnának semmit se vele. -
hzcs
senior tag
válasz
SunBreeze #4524 üzenetére
NHC főablakában a statusnál van jobb oldalon 3 kis ikon, az indító jelre kell menni, majd ugyanerre, ha be akarod fejezni a logolást. A fájlokat a programfiles/notebook hardware control/log könyvtárba teszi.
Előhívni meg dupla kattintás (bár nem nagyon tudom mit akartál kérdezni). -
hzcs
senior tag
Feszültséget szerintem nem lehet állítgatni celeron m-nél, bios verziótól függetlenül. VGA memória méretét nem lehet állítgatni windowson belül vmi segédprogival?
Notebook pont hu oldalon ezt írják:
Ez a típus az Intel® Centrino technológiának köszönhetően a tökéletes irodai társ, és a mobil munkaeszköz szerepét tölti be!
Kár, hogy celeron m-es gép nem lehet centrino -
hzcs
senior tag
-
hzcs
senior tag
Hőmérséklet:
NHC-val logoltam, nfs carbonozás közben: proci 1.8, vga powerplay maxon, 27 fokos szobában az ágyon, radiátor meleltt, 60-61 fok volt a max. -
hzcs
senior tag
-
hzcs
senior tag
Szerintem semmit. De ha jól gondolom, akkor azokat is be lehet állítani aktív partícióként, és lehet róluk rendszert indítani, míg logikairól nem. (Ne kövezzetek meg ha nem így van)
Zanik: linuxod van? Annak kell külön partíció, Windowsban nem sok értelmét látom külön swap partíciónak, főleg nem a lemez végén
Nekem a 100 giga:
C: 4.5 giga
D: a maradék
[Szerkesztve] -
hzcs
senior tag
Elsődleges a windows partíció, többit kiterjesztettre kellene.
3rd party software: windowsból hogy csinálod meg pl a partíció átméretezését? Mondjuk d-ből elveszel 5 gigát, és hozzáadod a C-hez. Hm?
KOX: nem kell törölni, megkérdezi telepítés előtt, hogy formázza-e, és igen, akaromFelesleges törölni majd újra létrehozni a partíciót.
Leghostolja szűz állapotban az XP-t, utána már csak vissza kell állítani, és nem kell bíbelődni telepítéssel, sokkal hamarabb megvan.
[Szerkesztve] -
hzcs
senior tag
Ha valakinek szélesvásznúja van, és játszani akar, és van egy monitora, akkor alternatíva lehet a vga out használata, és arra olyan felbontást állít, amilyet nem szégyell
Esetleg lcd tv... -
hzcs
senior tag
válasz
Herbali #4274 üzenetére
Jogos észrevétel, nem fikázásból írtam, hogy AMD-s. GMA950-nél biztos többet kajál a 7300, de x700-nál nem biztos, ha igen, akkor se annyit, hogy 1 órát jelentsen.
AMD gépekre nincs olyan, mint Intelre az NHC? Mert Turion is tudja szabályozni magát.
Atinál is van energiagazdálkodás szabályozó. Nálam a 3.5 óra úgy jön ki, hogy proci mindig minimumon, vga minimumon. Csak egyszer játszottam vele (max proci, max vga, új volt a gép, NFSMW), akkor 1.5-2 órát jelzett üzemidőre. Melegítette is a lábamat meg ami közötte van a gép -
hzcs
senior tag
válasz
Herbali #4272 üzenetére
Nekem x700 van a gépben, és még így is 1 év 4 hónapos akksival is simán elmegy 3 órát, ha nem csinálok semmit, csak film (avi) fülessel, minimum+2 fényerőn, akkor 3.5 óra.
Nem tudom miért mehet el egy amd-s gép kevesebbet, pedig ahogy nézem, nincs benne sokat fogyasztó eszköz. Talán a sis chipset többet kajál, mint egy intel? :S
Asus oldala az a6km-re 71 wattórás akksit ír, míg az a6va-ban ''csak'' 65.
Nincs valami rosszul beállítva, ami zabálja a procit? Bár ha mindenki panaszkodik, akkor ott nagyobb lehet a baj.
NHC amd procikat nem tudja managelni? -
hzcs
senior tag
Nem jól fejeztem ki magam.
2 ugyanolyan feszültségű és áramerősségű akksi közül mindegy, hogy 4 vagy 8 cellás.
Természetesen nem mindegy melyikből száll el 1, de ha mind üzemképes, akkor a gép mindegyikről ugyanannyit megy el.
Szerk: már megint az van, hogy mindenki mást mond az akksira, mi tesz jót neki. Senki nem tudott eddig olyan érveket felhozni, hogy kiderüljön, az ő változata a jobb.
Olvastam én is azt a cikket, de szerintem az akksi arra való hogy használják, és ne rekordokat döntsenek vele, meddig marad üzemképes. Persze aki félévente 1x használja akksiról a gépét, annak jól jöhet, de aki heti legalább 1x, annak szvsz nem érdemes a hűtőbe rakni az akksit.
[Szerkesztve] -
hzcs
senior tag
Mindegy hány cellás, a feszültség és az ampererősségből van számítva egy wattóra teljesítmény, az számít. Enyém pl 65 wattórás, de ha 4 cellás lenne mondjuk 80 wattórás, akkor tovább bírná. Cellaszám nem jelent semmit szinte.
-
hzcs
senior tag
válasz
SunBreeze #4236 üzenetére
Az optika dobandó, akárhányat cserélnek benne.
Hangra nem tudok mit mondani.
Pár órás 100% CPU használatnál sem illene felmenni 90 fokra. Én arra tippelek, hogy vagy nem megy a venti, vagy nem adja le a hőt a bordának rendesen a proci. Mert szerintem ugyanolyan a szellőzése ezeknek a szériáknak.
Minél előbb vidd el, de persze csak jövőre. Úgy január közepe körül, akkor talán már kijózanodott a szervíz, és az alkatrészutánpótlás is megoldott. -
-
hzcs
senior tag
Ennek most olyan hatása van, mintha a laptop max 2 órát menjen naponta. Ha többet akarod hogy menjen, kössél rá külső kijelzőt, mert így nem használódik a beépített, ne használd a billentyűzetet, touchpadet. Aki laptopot vesz, nem biztos hogy van neki asztalija, és ha már kiad érte 300-400 ezret, engedtessék meg neki, hogy úgy használja, mint egy asztalit.
Ez az én felfogásom, de pl egy notebook dvd író 16 ezer, ugyanez asztaliban 8-9, és nem bírja a drágább?
Nekem is van asztali gépem, de még dvd olvasó sincs benne. Azért vettem a notebookot, hogy most az egyszer márkás, és komplett gépem legyen, de sajnos nem jött össze, még így másfél év után se, mert egyszerűen nem bírnak a gyártók olyan terméket kiadni a kezük közül, ami tényleg kifogástalanul működik. Inkább belepakolnak mindenféle extra szart, de amire tényleg szükség van, az nem működik.
Pl én az audio dj és a webkamera helyett jobban örültem volna egy 6 csatornás kimenetnek, ami nem optikai.
Használja valaki az audio dj-t? -
hzcs
senior tag
NEC AD-7543A: szériahibás, 3 íróból 3 nem zárja le a cd-ket...
-
hzcs
senior tag
Igazából még nem láttam, de 1 tanácsom van: nyomd meg a noti alján a reset bütyköt. Körzővel éppen be lehet nyomni.
A6VA (nem az enyém) csinált olyat, hogy nem működött a hálókártya, egyáltalán nem is látta. Reset gomb, és jó lett. Következő héten a post tuán nagy feketeség, és semmi, többszöri indításra se. Ismét reset, és azóta jó.
1 próbát megér, el nem rontod vele.
Aktív témák
Hirdetés
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Újszerű Lenovo,15,6"FullHd IPS,Ryzen 5(8x3,7Ghz)VEGA 8 VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest